Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Και φυσικα μην το συζητας καθολου.
Στα 2000 ευρω, dlp με τα χαρακτηριστικα του optoma δυσκολα θα βρεις.
Δεν θα εχεις κανενα πρόβλημα στην θεαση των ταινιων.
Απλα ξέρεις πάντα ψαχνουμε το τελειο με τα λιγότερα χρηματα.
Χθες μαλιστα χαμηλωσα λιγο την φωτεινοτητα των υποτιτλων και το φαινομενο μειωθηκε αρκετα
Τον ειδα οπως εγραψα και στο 27ο post και με εναν entry προβολεα τον HD20. Η διαφορά ήταν αρκετή υπέρ του HD82.
Και τώρα που έπεσε η τιμη του στα 1900 είναι πολύ καλή επιλογή.
Μετά για κάτι καλύτερο πρέπει να πας στα 5000.

+1

...τελικα θα αναβαλω την αγορα καινουργιου μηχανηματος για του χρονου....οχι λογω της ιριδας αλλα λογω εκτακτων οικονομικων καταστασεων....ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τις πληροφοριες σας...

Μολις σημερα ειδα τον ΟΠΤΟΜΑ 82 στο ΣΑΤΟΥΡΝ εδω κοντα μας και κυριωλεκτικα εμεινα !!!

εδειχνε τοσο Ζωντανα οσο σχεδον και οι LCD τηλεορασεις που ηταν πιο περα !!!

μπορουσες να πεις οτι κοιταγες μια πολυ μεγαλη τηλεοραση και οτι ΔΕΝ σου ελειπε η αντιθεση Κοντραστ με τιποτα !!!

κινηση βουτυρο !!!

πολυ αριστο μαυρο ΚΑΜΙΑ υποψια για ΡΕΙΝΜΠΟΥΟΥ στα ματια μου τα ταλαιπωρα...

αντιθετα ενας Πανασονικ 4000 LCD διπλα ακριβως εδειχνε πιο μεγαλη εικονα σε ιντζες αλλα πιο σκοτεινη και ισως πιο κινηματογραφικη αν ηταν απολυτο σκοταδι ισως.....

Χθες το βράδυ είδαμε το ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ και πραγματικά απολαυσα εικόνα .Επέλεξα τη ελληνική γλώσσα χωρίς υπότιτλους .Το αποτέλεσμα με άφησε άφωνο!!!Δεν υπήρχε καν η υποψία ότι δούλευε η αυτόματη ίριδα χωρίς καμία ενοχλητική αυξομείωση στη φωτεινότητα.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι οι υπότιτλοι κάνουν μεγάλη ζημία στη εικόνα!:a0210:

Last edited:
Χθες το βράδυ είδαμε το ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟ ΣΑΣ και πραγματικά απολαυσα εικόνα .Επέλεξα τη ελληνική γλώσσα χωρίς υπότιτλους .Το αποτέλεσμα με άφησε άφωνο!!!Δεν υπήρχε καν η υποψία ότι δούλευε η αυτόματη ίριδα χωρίς καμία ενοχλητική αυξομείωση στη φωτεινότητα.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι οι υπότιτλοι κάνουν μεγάλη ζημία στη εικόνα!:a0210:

Οι υπότιτλοι δεν κάνουν ζημιά.. Απλά "καρφώνουν" την ύπαρξη της ίριδας.

Η ίριδα εξακολουθεί να λειτουργεί - απλά το μάτι δεν έχει σαν reference point τους υπότιτλους (από τους οποίους περιμένει να έχουν πάντα την ίδια φωτεινότητα) για να καταλαβαίνει τι γίνεται.

Όσο για το How to Train Your Dragon, ήταν όντως εξαιρετική ταινία, από πολλές απόψεις. :smile:

Οι υπότιτλοι δεν κάνουν ζημιά.. Απλά "καρφώνουν" την ύπαρξη της ίριδας.

Η ίριδα εξακολουθεί να λειτουργεί - απλά το μάτι δεν έχει σαν reference point τους υπότιτλους (από τους οποίους περιμένει να έχουν πάντα την ίδια φωτεινότητα) για να καταλαβαίνει τι γίνεται.

Όσο για το How to Train Your Dragon, ήταν όντως εξαιρετική ταινία, από πολλές απόψεις. :smile:

Στο THE PACIFIC στο δίσκο Νο 1 επεισόδιο 2 μετά το έκτο (6) λεπτό υπάρχουν μερικές σκοτεινές υποφοτισμενες σκηνές, όπου πραγματικά το προβολικό δίνει ρέστα..!
Το μαύρο του πυκνό ,αλλά κυρίως οι πρώτες διαβαθμίσεις ορατές, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη αίσθηση γεμάτη πληροφοριες,καθως τα πάντα ήταν ορατά επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό ansi contrast του.
Κάθε φορά που εμφανίζονται οι υποτιτλοι,αμεσως η ίριδα ανοίγει ,η εικόνα αμέσως πεπλιαζει ,χάνετε όλο το contrast και μαζί του όλη η μαγεία μέχρι που σβήνουν και όλα επανέρχονται στη θέση τους .Και ξανά πάλι υπότιτλοι, να σου πάλι το πέπλο, σε σημείο που παρακαλάς να σταματήσουν να μιλανε για να σε αφήσουν να απόλαυσης το έργο..!
Απενεργοποιώντας λοιπόν μετά τους υπότιτλους στις ίδιες ακριβώς σκηνές ,λες και δεν υπήρχε ίριδα ,τα πάντα δούλευαν ρολόι και τίποτα απολύτως δεν σε χαλούσε ,μόνο απολάμβανες..!

Λογικό είναι αυτό.. Η εμφάνιση των υποτίτλων ανεβάζει το μέσο όρο φωτεινότητας της σκηνής, με αποτέλεσμα το λογισμικό της ίριδας να της λέει "άνοιξε!".

Στους προβολείς με δυναμική ίριδα δεν σώζεται αυτό.. Είτε η ίριδα θα είναι πιο "αναίσθητη" και τα γράμματα θα είναι "ψόφια", είτε θα έχουμε το παραπάνω φαινόμενο..

Ρε παιδια ωραια ολα αυτα για τους υποτιτλους.
Να ρωτησω αν παιζεις απο htpc και διαλεξεις ενα χρωμα γρκι ας πουμε για υποτιτλους και επισης μικρινεις το μεγεθος τους δεν θα καλυτερεψουμε την κατασταση?

Παντως η τιμη 1750 δεν παιζεται......

Απάντηση: Re: Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Ρε παιδια ωραια ολα αυτα για τους υποτιτλους.
Να ρωτησω αν παιζεις απο htpc και διαλεξεις ενα χρωμα γρκι ας πουμε για υποτιτλους και επισης μικρινεις το μεγεθος τους δεν θα καλυτερεψουμε την κατασταση?

Παντως η τιμη 1750 δεν παιζεται......

Εγώ όπως ανέφερα πιο πάνω, μείωσα την φωτεινότητα των υπότιτλων από 100% που ήταν σε 80% και το "πρόβλημα" μειώθηκε κατα πολυ, τόσο που δεν με ενοχλει πλεον.

Re: Απάντηση: Re: Σκέφτομαι την αγορά Optoma HD82 ή .....

Εγώ όπως ανέφερα πιο πάνω, μείωσα την φωτεινότητα των υπότιτλων από 100% που ήταν σε 80% και το "πρόβλημα" μειώθηκε κατα πολυ, τόσο που δεν με ενοχλει πλεον.

Φίλε Sotiris να υποθέσω ότι αυτό (μείωση φωτεινότητας υποτίτλων) γίνεται μόνο σε HTPC ,γιατί στο PS3 δεν έχω δει κάτι στο μενού…?

Ναι, παίζω με HTPC.
Στο PS3 δεν το έχω ψάξει καθόλου γιατί το έχω μόνο για το Buzz :smile:

Να συμπληρώσω επίσης ότι ο προβολέας είναι πολύ φωτεινός.
Παίζω στα 3,75 μέτρα απόσταση, σε 100 ίντσες.
Η λάμπα του είναι στο low γιατί όταν το βάζω στο full, με στραβώνει κυριολεκτικά.
Στο Low μετρημένος μου βγάζει 22 ftL, την στιγμή που το target για να έχεις αξιοπρεπή φωτεινότητα είναι μεταξύ 12ftL-16ftL.
Με τα ίδια όργανα μέτρησης και το ίδιο πρόγραμμα ο optoma hd70 που είχα με 380 ώρες, μου έδινε 11.5ftL.

Οπότε πριν χαμηλώσω την φωτεινότητα των υπότιτλων, στην διπλή σειρά αυτών καταλαβαίνεις τι γινόταν !!!

Γεια σας κι απο εμενα. Πριν απο λιγες μερες πηρα και εγω τον optoma 82. Δεν θα γραψω για την ποιοτητα της εικονας του αλλα για το προβλημα που εχει στις σκοτεινες σκηνες οταν στη σκηνη εχει υποτιτλους. Μετα απο δοκιμες ειδα πως η μονη λυση ειναι η πηγη [BD-media player-pc] να μπορει να ελεγχει το μεγενθος των υποτιτλων. Με το popcorn A100 oπου εχει αυτη τη δυνατοτητα το προβλημα εξαληφθηκε τελειως! Ακομα και οταν οι υποτιτλοι ειναι 2 σειρες δεν επειρεαζουν την λειτουργια της ιριδας. Σε αμεση συγκριση με τον ACER H7530D οπου και αυτος εχει ιριδα δεν ενοχλουν καθολου οι υποτιτλοι την ιριδα στις σκοτεινες σκηνες σε αντιθεση με τον optoma οπου καθε φορα που δειχνει υποτιτλους η ιριδα ανοιγει και χαλαει τα σκοτεινα πλανα.