Σκεψεις για αγορα samsung ue32h6410 και sony kdl-32w706bs

Nti]nos

Senior Member
19 October 2014
692
Γεια σας παιδια, (καινουργιος στο forum, παρ'οτι παρακολουθω καιρο τις συζητησεις), σκεφτομαι αυτες τις τηλεορασεις, κυριως τηλεοπτικα καναλια, κανα wrc rallye, κανενα basket, η αποσταση ειναι μεχρι 3 μετρα, παρ'οτι θα μου πειτε να παω σε παραπανω inches, επειδη καποιος φιλος μου εχει 32αρα, σε 4 μετρα αποσταση, παρακολουθω ανετα.
Επισης σκεφτηκα πριν λιγο καιρο για μια panasonic 40ara την as640e, αλλα διαβασα για καποιο bug με υλικό 50Hz στο forum και την αποφυγα, δεν γνωριζω αν τελικα λυθηκε, εφ'οσον προκειτε για software, (γιατι αν ωφειλετε σε hardware τοτε μπλεκει η κατασταση).
Μπορειτε να μου πειτε την αποψη σας για τις συγκεκριμενες, γερνω προς την samsung, εχω την εντυπωση οτι η sony ''τονιζει'' τα χρωματα, για να αυξησει τις πωλησεις, επισης αν δεν κανω λαθος και οι 2 διαθετουνε δορυφορικο δεκτη.
Ευχαριστω.

Καλωσόρισες. Κατ' αρχάς οι 32" είναι εντελώς λάθος μέγεθος για τρία μέτρα απόσταση, ακόμα και για τηλεοπτικό. Το αν παρακολουθείς άνετα στα τέσσερα μέτρα στις 32" μάλλον θα το αναθεωρήσεις, με την αγορά μιας τηλεόρασης στο σωστό μέγεθος στο μέλλον. Οπότε ανάλογα με το budget σου, κοιτάζεις για την μεγαλύτερη που μπορείς να πάρεις.

Καλως, περιμενα μια τετοια απαντηση, παντως για να βλεπεις αυτα που σου προσφερει η ελευθερη τηλεοραση, (sd αναλυση, πλην nerit) δεν το σκεφτομαι για παραπανω και ουτε ειμαι διατεθειμενος σε αγορα καποιου συνδρομητικου πακετου, μπορειτε να μου πειτε γνωμες για τις συγκεκριμενες?
Ευχαριστω.

Λες? κι αν σου πω οτι πηρα 42αρα και την επεστρεψα λογω του οτι ητανε μεγαλη, (για συγκεκριμενο χωρο)? τουλαχιστον πες μου για αντιστοιχες 42αρες, αποψεις ζηταω, δεν απαιτησα απο κανεναν να μου αγορασει καμια τηλεοραση

Μέχρι τα 400 ευρώ υπάρχουν κάποιες επιλογές σε 40"-42". Άμα μπορείς να δεις κάποιες από αυτές σε κάποιο κατάστημα, για να έχεις μια καλύτερη άποψη, θα ήταν ιδανικό. Απλά να ξέρεις πως σε αυτό το budget και μέγεθος μόνο 50 Hz LCD βρίσκεις και ελάχιστες πλέον HD ready plasma. Αν αυξήσεις το budget μπορείς να δεις και σε μεγαλύτερο μέγεθος. Μετά από λίγο καιρό πάντως θα σου φαίνεται μικρή μια τηλεόραση 40"-42"...

Δεν εβαλα καποιο οριο σε ευρω, στο κατω, κατω η samsung που ρωταω, ξεκιναει απο 485 ευρω ειναι 400Hz (100 πραγματικα) και εχει και 4πυρηνο επεξεργαστη.

Ωραία, μπορείς και για μεγαλύτερη δηλαδή. :p Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν νόημα τα 100 Hz από το panel, για καλύτερη κίνηση, σε αθλητικά κυρίως. Οπότε, με οριοθέτηση του budget, μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις...

Τεσπα, για πες μου μεχρι 600 η και λιγα παραπανω κυριως samsung και sony, για panasonic δεν ξερω αν καποια bug που αναφερονται εδω (στο 2ο μηνυμα και μετα), εχουνε διορθωθει, (αν ωφειλονται σε software).

Με 100 Hz, στις 46", βρίσκεις την περσινή Samsung F6320. Στις 48", με επίσης 100 Hz, βρίσκεις την φετινή Samsung H6200, καθώς και τις Sony W585 και Sony W605, οι οποίες είναι αμφότερες στα 50 Hz. Εφόσον τις δεις από κοντά (ιδανικά και σε τηλεοπτικό σήμα), θεωρώ πως θα είναι ευκολότερο να κάνεις την τελική σου επιλογή.

Θυμάμαι πόσο γιγαντιαία μου φαινόταν μια Sony 40" που είχα αγοράσει το 2007 , τώρα βλέπω στα 2.8 μέτρα σε 55" και μου φαίνεται και μικρή (βέβαια βλέπω κυρίως HD).

Δεν θεωρώ ότι θα είναι υπερβολικό να σου πω να πας έστω για 40" , 32" σε κανένα υπνοδωμάτιο πλέον ταιριάζουν και σίγουρα όχι για κύρια τηλεόραση.

Τωρα απο πλευρας αξιοπιστιας, πιστευετε οτι οι samsung υπερτερουν? εχω διαβασει καπου στο forum οτι οι sony φορανε lg monitor, και οτι εχουνε και πανακριβα ανταλλακτικα.

Σε αυτό το forum ? :p LG panel έχουν και οι Panasonic, μεταξύ άλλων, σε ορισμένα μοντέλα, όχι όμως οι Sony. Οι δύο προαναφερθείσες Sony, όπως και άλλες φετινές στις 48", έχουν panel Samsung, αν δεν κάνω λάθος, VA τύπου.

Επειδη τωρα το βρηκα με καποιο googlaρισμα, και αλλου το αναφερουνε, (αλλα εχω την εντυπωση, οτι το εχω δει και στο forum).
Eπισης ξεχασα να αναφερω, οτι δεν με ενδιαφερει καθολου το 3d, δεν ξερω αν υπαρχουνε επιλογες χωρις αυτη την δυνατοτητα, η οποια οπως αναφερει ο περισσοτερος κοσμος, αχρηστη ειναι.

Θυμάμαι πόσο γιγαντιαία μου φαινόταν μια Sony 40" που είχα αγοράσει το 2007 , τώρα βλέπω στα 2.8 μέτρα σε 55" και μου φαίνεται και μικρή (βέβαια βλέπω κυρίως HD).

Δεν θεωρώ ότι θα είναι υπερβολικό να σου πω να πας έστω για 40" , 32" σε κανένα υπνοδωμάτιο πλέον ταιριάζουν και σίγουρα όχι για κύρια τηλεόραση.

Εδώ και 5 ημέρες κάτοχος μίας Panasonic TX AS 640, 40"... Πραγματικά εκστασιασμένος, από πού ν'αρχίσω...
1) Το περιβόητο "judder" στα 50 Hz δεν το διαπίστωσα, ούτε με το IFC στο "off" (ίσως ένα ελάχιστο τρεμόπαιγμα, εάν εστιάσεις την προσοχή σου για πολλή ώρα, αλλά με το IFC στο "min" όλα o.k.)
2) Σε HD "δεν παίζεται", ενώ αξιοπρεπέστατη η εικόνα και σε SD σήμα...
3) O ήχος αναμενόμενος για flat panel, ενδεχομένως και άνω του μετρίου...
4) Απίστευτο μαύρο & αντίθεση (δε χορταίνεις να βλέπεις ταινία σε απόλυτο σκοτάδι...)
5)"Έτρεξα" τα προτεινόμενα από το site βιντεάκια του Youtube, ούτε ίχνος clouding/banding/DSE (o.k. μέχρι ενός σημείου αναμενόμενο αφού είναι direct LED και όχι edge, και είναι και σχετικά μικρή διαγώνιος, παρ'όλα αυτά έμεινα άφωνος...)
6) Η εικόνα δεν "ξεθωριάζει" ακόμη και υπό γωνία 45μοιρών...
7) Προσωπικά -αν και ξέρω τι θα πείτε οι ειδικοί- και επειδή μοιραία θα υποστούμε SD σήμα για κάποια χρονάκια ακόμα, και για απόσταση έως 2,50-3m θεωρώ τη συγκεκριμένη διαγώνιο έναν πολύ καλό συμβιβασμό, ενώ για την τρέχουσα τιμή της η συγκεκριμένη τηλεόραση κατ'εμέ είναι εξαιρετική επιλογή...

Επειδη τωρα το βρηκα με καποιο googlaρισμα, και αλλου το αναφερουνε, (αλλα εχω την εντυπωση, οτι το εχω δει και στο forum).
Eπισης ξεχασα να αναφερω, οτι δεν με ενδιαφερει καθολου το 3d, δεν ξερω αν υπαρχουνε επιλογες χωρις αυτη την δυνατοτητα, η οποια οπως αναφερει ο περισσοτερος κοσμος, αχρηστη ειναι.

Η μόνη Sony που έχω υπόψιν μου με IPS panel είναι η φετινή W905. Τώρα, το 3D λίγο δύσκολο να το αποφύγεις σε μοντέλα με 100 ή 200 Hz. Η 50" Sony W705 ας πούμε, δεν έχει 3D, αλλά είναι ακριβότερη από τις προαναφερθείσες.

Καλως και εγω αυτο διαπιστωνω, απλα ειναι μια δυνατοτητα, η οποια θα χρησιμοποιηθει σπανια και μπορουσαμε να αξιοποιησουμε κατι αλλο, αλλα βλεπω δυσκολα.
Εdit: Αυτο το μοντελο (που αναφερω στην αρχη για 32αρα), δεν το βλεπω στην Ελλαδα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Σκεψεις για αγορα samsung ue32h6410 και sony kdl-32w706bs

ΠΡΟΣ: Michalis 3
Για φετινή sony με IPS προφανώς εννοείς την W955. H W905 είναι του 2013 και η 955 δε τη φτάνει σε εικόνα πουθενά, αλλά που να τη βρεις τώρα την 905;

Επιτελους τα βρηκα, αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα αν η οθονη ειναι ips, η va, ουτε στην κεντρικη σελιδα δεν το αναφερουν, γνωριζει καποιος? και αν καποιος την εχει αγορασει, να μου πει την γνωμη του, με βλεπω προς τα εκει.