Σκεψεις για αγορα samsung ue32h6410 και sony kdl-32w706bs

Samsung με IPS panel λίγο δύσκολο. Χρησιμοποιείται βέβαια το αντίστοιχο PLS panel στα monitors, αλλά σε τηλεοράσεις της εταιρείας κυρίως VA και PSA χρησιμοποιούνται, που είναι παρόμοια μεταξύ τους.

Συμφωνώ ότι Samsung με IPS δεν υπάρχει. Επίσης να συμπληρώσω ότι η Sony πλην της φετινής W955, κυκλοφόρησε πέρυσι κάποια μοντέλα με IPS panel και παθητικό 3d, όπως της Sony W805 που πλέον λέγεται Sony W805A σε αντίθεση με τη φετινή W805B που έχει VA.

Δηλαδη το pls να υποθεσω οτι ειναι 176, οριζοντια, καθετα, (?) γιατι αν ειναι 176/170, παμε για αλλη.

Τα νούμερα αυτά είναι εντελώς πλασματικά. Με ένα VA ας πούμε, να περιμένεις περίπου 90-100 μοίρες γωνία θέασης, δηλαδή σε αυτό το εύρος δεν θα υπάρχουν αλλοιώσεις στην εικόνα.

Καλα, σοβαρα, μια τοσο ακριβη τηλεοραση και να εχει τοσο μικρο ποσοστο θεασης?

Αυτό είναι χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων panels. Εφόσον θέλεις μεγαλύτερη γωνία θέασης κοιτάζεις είτε σε μοντέλα με IPS panel είτε σε plasma. Μπορείς να δεις και μόνος σου, από κοντά σε κάποια κατάστημα, πόσο μεγάλη είναι η γωνία θέσης διάφορων μοντέλων.

Re: Απάντηση: Σκεψεις για αγορα samsung ue32h6410 και sony kdl-32w706bs

Τα νούμερα αυτά είναι εντελώς πλασματικά. Με ένα VA ας πούμε, να περιμένεις περίπου 90-100 μοίρες γωνία θέασης, δηλαδή σε αυτό το εύρος δεν θα υπάρχουν αλλοιώσεις στην εικόνα.
Σαφώς και τα VA είναι προτιμότερα και καλύτερα πιο ποιοτικά σε εικόνα, αλλά μακάρι να είχαν τόσο μεγάλη γωνία θέασης χωρίς αλλοιώσεις. Δυστυχώς χωρίς ορατές αλλοιώσεις δε φτάνει ούτε τις 15 μοίρες η γωνία θέασης, από εκεί και πάνω τα πράγματα χαλάνε και χαλάνε αισθητά έως πολύ.
Το λέω έχοντας στη κατοχή μου μια Sony 55W905 και μια Samsung 46C8000.
Δε λέω ότι δε μπορείς να δεις, όχι βέβαια, βλέπεις εικόνα αλλά με αισθητή έως μεγάλη υποβίβαση από τη πραγματική της δυνατότητα σε ποιότητα χρωμάτων και αντίθεσης.
Στα IPS πάνελ συμβαίνει το ίδιο, αλλά σε μικρότερο βαθμό, μόνο που σε αυτά η αντίθεση είναι μέτρια ακόμη και σε 0 μοίρες γωνία θέασης. Οπότε προτιμούνται τα VA.

Last edited:
...Δυστυχώς χωρίς ορατές αλλοιώσεις δε φτάνει ούτε τις 15 μοίρες η γωνία θέασης, από εκεί και πάνω τα πράγματα χαλάνε και χαλάνε αισθητά έως πολύ...

Ίσως να είμαι πιο γενναιόδωρος, γεγονός είναι όμως, πως όλες οι LCD έχουν περιορισμένες γωνίες θέασης.

Μα, υπαρχουνε VA panel με 176 μοιρες θεασης

Ξαναλέω, δεν ισχύουν τα νούμερα που αναγράφονται. Μπορείς να το επαληθεύσεις και ο ίδιος αυτό.

Επειδη πηγα σε καποιο καταστημα Κωτσοβολος και ειδα αυτη, αυτη και αυτη
Εχω την εντυπωση οτι η samsung ειχε την καλυτερη εικονα απο ολες,(με μια προχειρη ματια), παρ'οτι απο (πολυ) πλαινη θεαση ειχε καποιες μικροαλλοιωσεις (μα, υπαρχει περιπτωση να δεις απο τετοιο σημειο?:p πωλητης- και που ξερεις, του λεω)
Μαλλον σ' αυτη που ειπα καταληγω, αν μπορουσα να την δω live,:p ακομα καλυτερα, ειναι και τα 400(100 ηθελα να πω) Hz, ενω η sony, εχει μονο 50 καθαρα...εσεις τι λετε?

Επειδη πηγα σε καποιο καταστημα Κωτσοβολος και ειδα αυτη, αυτη και αυτη
Εχω την εντυπωση οτι η samsung ειχε την καλυτερη εικονα απο ολες,(με μια προχειρη ματια), παρ'οτι απο (πολυ) πλαινη θεαση ειχε καποιες μικροαλλοιωσεις (μα, υπαρχει περιπτωση να δεις απο τετοιο σημειο?:p πωλητης- και που ξερεις, του λεω)
Μαλλον σ' αυτη που ειπα καταληγω, αν μπορουσα να την δω live,:p ακομα καλυτερα, ειναι και τα 400(100 ηθελα να πω) Hz, ενω η sony, εχει μονο 50 καθαρα...εσεις τι λετε?
Από αυτές που παραθέτεις η πιο πλήρης τηλεόραση είναι η samsung. Την LG δε θα την έβαζα καθόλου στο παιχνίδι. Η sony έχει τη καλύτερη εικόνα σε SD σήματα , πολύ σημαντικό αυτό για τα Ελληνικά κανάλια ( Digea ) και το χαμηλότερο input lag αν παίζεις παιχνίδια, δεν έχει όμως 3D και ο media Player που έχει, είναι καλός δεν είναι όμως τόσο δυνατός όσο της Samsung. Επίσης σε αυτές τις ίντσες η sony είναι 50 Hz πραγματικά και η Samsung 100. Αν λοιπόν έχεις μικρή απόσταση θέασης και βλέπεις πολύ αθλητικά , τα 100 Hz είναι καλύτερα.

Συνφωνω για την LG, αλλα η samsung αυτο που με προβληματιζει ειναι η γωνια θεασης, περιμενω ακομα τηλεφωνημα απο την samsung σε ερωτηση μου για γωνια θεασης αυτου του μοντελου

Συνφωνω για την LG, αλλα η samsung αυτο που με προβληματιζει ειναι η γωνια θεασης, περιμενω ακομα τηλεφωνημα απο την samsung σε ερωτηση μου για γωνια θεασης αυτου του μοντελου

και θα σου απαντησουν οτι εχει μεχρι 140 μοιρες....τι περιμενεις να σου πουν οτι παρε lg που εχει μεγαλυτερες γωνιες θεασης?????

Αυτο που μου την ''δινει'' ειναι οτι δεν το αναφερουνε καν στα τεχνικα χαρακτηριστικα, σε κανενα site, πρεπει να παρουμε σβαρνα τα καταστηματα, να κανουμε αυτοψια:p μονοι μας

Αυτο που μου την ''δινει'' ειναι οτι δεν το αναφερουνε καν στα τεχνικα χαρακτηριστικα, σε κανενα site, πρεπει να παρουμε σβαρνα τα καταστηματα, να κανουμε αυτοψια:p μονοι μας

ηδη δεν πιστευουμε τιποτα απο οτι γραφουν....παιρνουμε τους δρομους και εκνευριζουμε τους πωλητες...

Παντως κακα τα ψεματα, ειναι ο μονος λογος που με βαζει σε σκεψεις εναντι της lg, κατα τα αλλα, full samsung, για sony μαλλον εχω σταματησει να το σκεφτομαι λογω των hertz, αλλα και ακριβων ανταλλακτικων, που λενε.
Εdit: Eκει που ελεγα για γωνια προβολης το συγκεκριμενο καταστημα αναφερει 178 μοιρες στην samsung, δεν γνωριζω, αλλα αν αληθευει ειμαι ενα βημα...πισω

Last edited:

Παντως κακα τα ψεματα, ειναι ο μονος λογος που με βαζει σε σκεψεις εναντι της lg, κατα τα αλλα, full samsung, για sony μαλλον εχω σταματησει να το σκεφτομαι λογω των hertz, αλλα και ακριβων ανταλλακτικων, που λενε.
Εdit: Eκει που ελεγα για γωνια προβολης το συγκεκριμενο καταστημα αναφερει 178 μοιρες στην samsung, δεν γνωριζω, αλλα αν αληθευει ειμαι ενα βημα...πισω

στην δικια μου παντως es7000 πρεπει να εισαι καρφι...σε αλλες samsung που ειχα δεν ηταν τοσο εντονο

Αυτο το ανεφερα ως παραδειγμα, δεν σημαινει σωνει και καλα, (με αναγκαζετε για lg)

Εφόσον επιλέξεις κάποια τηλεόραση με IPS panel κερδίζεις σε γωνίες θέασης, χάνεις όμως σε μαύρο και αντίθεση. Με την επιλογή μιας μεγαλύτερης σε μέγεθος τηλεόρασης, θα έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια προβολής και συνεπώς οι περιορισμένες γωνίες θέασης θα αποτελούν μικρότερο πρόβλημα...