σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

takis79

Established Member
22 November 2007
125
κερκυρα
αυτες τις μερες μεχρι και το σαββατο εχει μια προσφορα στα media markt την nikon d7000 με τον 18-105 στα 1300 ευρω αλλα σου δινουν και μια δωροεπιταγη των 100 ευρω οποτε στην ουσια η τιμη ειναι 1200.αυτη η τιμη ειναι σε 24 ατοκες δοσεις.

επισης εχει και την nikon d90 παλι σε 24 ατοκες με τον 18-105 στα 760 ευρω και δωροεπιταγη των 50 ευρω οποτε σαν να την παιρνω 720 μαζι με τον φακο.

βρηκα αυτο το συγκρητικο μεταξυ των 2 μηχανων.λεει σε ποια πραγματα ειναι καλυτερη η d7000:

Many more focus points 39 vs 11

Higher resolution movies

Video autofocus Contrast detection vs None

Continuously focuses recording movies Yes vs No

Has an external mic jack Yes vs No

Shoots faster 6 fps vs 4.5 fps More than 30% faster continuous shooting(FOR SPORTS)

Longer battery life 1050 shots vs 850 shots

Weather sealed Yes vs No Sealed to shoot in the rain

Has more storage slots 2 vs 1

Lower noise at high ISO 1.167 ISO vs 977 ISO The D7000 has a slight edge (0,3 f-stops) in low noise, high ISO performance

Significantly better image quality 80.0 vs 73.0

Significantly better color depth 23,5 bits vs 22,7 bits Distinguishes more than 70% more colors

Significantly more dynamic range 13,9 EV vs 12,5 EV

Significantly higher true resolution 16.1 MP vs 12.2 MP Capture more than 30% more detail in your photos

Much faster max shutter speed 1/8000s vs 1/4000s 2x faster max shutter speed(FOR SPORTS)

Many more cross-type focus points 9 vs 1 can detect both horizonal and vertical contrast

Much better viewfinder coverage 100% vs 96%

Better boost ISO 25,600 ISO vs 6,400 ISO The D7000's boost ISO is 2 f-stops better

Better maximum light sensitivity 6,400 ISO vs 3,200 ISO The D7000's maximum light sensitivity is 1 f-stop better

much better at photoshop editing

κατι που με χαλαει ειναι οτι η d90 ειναι ηδη 3 χρονων αλλα τα 500 ευρω που κανει λιγοτερο ειναι πολυ μεγαλο ποσο για την τσεπη μου τουλαχιστον.
αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι την γνωμη σας για το ποια να παρω με βαση και το παραπανω συγκρητικο αλλα και με την λογικη οτι παιρνωντας την d90 θα εχω μεγαλυτερη ευκαίρια οικονομικη να επενδυσω σε πιο καλους φακους!

επισης σε διαφορα groups στο flick εχω δει φανταστικες φωτογραφιες και απο τις δυο και ειδα οτι σαν τελικη ποιοτητα εικονας ισως να σκεφτομουν να γλιτωσω αυτα τα 500 ευρω παραπανω.

ευχαριστω!

υ.γ.η προσφορα του media markt με βολευει παρα πολυ γιατι δεν εχω μετρητα και ο μονος τροπος που θα μπορουσα να παρω μια μηχανη ειναι αυτος.δηλάδη οι 24 ατοκες..οποτε ή τωρα ή ..ποτε..

Και οι 2 είναι κορυφαίες μηχανές και θα σου πάρει πολύ καιρό να τις ξεπεράσεις, και αν το καταφέρεις ποτέ :). Ειδικά αν δε σε ενδιαφέρει το video δεν έχεις λόγο να μην πάρεις τη D90.

η D7000 ειναι συνολικα καλυτερη... αυτο εννοειται... 2 σημεια κλειδια ειναι το καλυτερο Af και η καλυτερη αποδοση σε ψηλα iso...

η D90 φθηνοτερη και νομιζω οτι καλυπτει τελικα σε μεγαλο βαθμο την συντριπτικη πλειοψηφια των αναζητησεων των περισσοτερων ερασιτεχνων...

γνωμη μου... D90... και εχεις και 500 ευρω στην τσεπη... μερες που ειναι...

δ90 και απο μενα, και απο αυτα που θα μεινουν να παρεις κανα φακο μετα, οταν θα ξερεις τι ακριβως θελεις

Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

η D90 υπαρχει και στις αγγελιες αν σε ενδιαφερει

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=77267

Ναι, αλλά ο φίλος είπε πως δεν διαθέτει μετρητά και ο μόνος τρόπος είναι μέσω πιστωτικής σε 24 άτοκες δόσεις.

Ψηφίζω και γω D90. Πολύ καλή μηχανή, θα σε βολέψει στις περισσότερες περιπτώσεις. Διέθεσε τα υπόλοιπα σε αγορά αξιόλογων φακών.

Το οποίο σημαίνει ψάξιμο για το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, ποιότητα στις λήψεις και αντοχή στο χρόνο.

Σκέψου ότι με τα 500 που θα σου μείνουν μπορείς, ή να αγοράσεις 2 καλούς φακούς [ίσως εάν βάλεις και κάτι παραπάνω] ή μπορείς να τα κρατήσεις και να βάλεις κάτι παραπάνω και να πας ένα ταξιδάκι το Πάσχα, βγάζοντας εκεί εκατοντάδες φωτογραφίες...!

Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon d90

760 ευρω ειναι παρα πολυ καλη τιμη παντως...

Σωστά. Ο 18-105 όμως δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Γιατί όχι ένας prime 50mm 1.8;

Re: Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon

Ναι, αλλά ο φίλος είπε πως δεν διαθέτει μετρητά και ο μόνος τρόπος είναι μέσω πιστωτικής σε 24 άτοκες δόσεις.
Άραγε αν, λέω αν, ζητήσει κανείς να πληρώσει με μετρητά θα έχει καλύτερη τιμή; Το λέω γιατί αυτό συμβαίνει κατά κανόνα. Οπότε για τι άτοκες δόσεις συζητάμε; Πρόκειται περί ελληνικού εφευρήματος. Οι δόσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί και ο έμπορος ποντάρει στη μαγεία της λέξης "άτοκες".

Re: Απάντηση: Re: σκεψεις για αμεση αγορα(μεχρι αυτο το σαββατο) nikon d7000 ή nikon

Οπότε για τι άτοκες δόσεις συζητάμε; Πρόκειται περί ελληνικού εφευρήματος. Οι δόσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί και ο έμπορος ποντάρει στη μαγεία της λέξης "άτοκες".

καταρχην σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!

τωρα giann εννοειται οτι η κανονικη τιμη της d7000 πχ ειναι περιπου 1050 ευρω ας πουμε,οποτε στα 1200 ευρω οι "ατοκες" δοσεις εχουν ηδη προστεθει.

απλα ακομα και ετσι ειναι το καλυτερο εντοκο επιτοκιο που βρηκα απο πολλα μαγαζια στο νετ αλλα και εξω...
μετρητα δεν εχω με τιποτα ασε...

με βλεπω για d90 για να εχω και το περιθωριο να παρω και ενα-δυο καλους φακους γιατι η d7000 απο την στιγμη που δεν εχει τρελη διαφορα(τουλαχιστον για εναν ερασιτεχνη σαν και εμενα),θα με ζορισει πολυ οικονομικα ακομα και για την αγορα ενος εξτρα καλου φακου...

καποιος μου προτεινε ακομα και την δ3100 και 3 καλους φακους αλλα δεν ξερω τωρα με μπερδεψε....:idea:

θα πρότεινα καλύτερα δ90 με τον κιτ και πχ τον νικον 50μμ/1.8 από οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Ο εν λόγω φακός έχει κάτω απο 150 ευρώ και έτσι και αρκετά χρήματα θα γλιτώσεις και θα έχεις ένα υπερπλήρες αρχικό πακέτο για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου.

Και εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τη D90.Μέχρι να τη μάθεις και να μπορέσεις να την αξιοποιήσεις θα περάσει καιρός.
Στην πορεία θα δεις πως πάει και τι φακούς χρειάζεσαι .-bye-

κατι που μολις ειδα και ψιλοξενερωσα...η τιμη της d90 τελικα ειναι 880 και με την δωροεπιταγη "παει" στα 830...η διαφορα με την d7000 ειναι 370 ευρω.παλι πολλα ειναι για εμενα απλα το λεω για καποιον που ισως τον ενδιαφερει και αυτον αυτη η προσφορα...

να το μπερδεψω λιγο παραπανω;
ετσι οπως τα βαζω κατω την d7000 δεν μπορω να την παρω με τιποτα..θα "πεινασω" το καλοκαιρι...
επειδη βλεπω πολυ κοσμο ικανοποιημενο με την d3100 και μου την προτεινουν κιολας σαν πρωτη dslr..μηπως να την δω λιγο πιο σοβαρα και με το υπολοιπο μπατζετ να παρω εναν nikon 16-85 vr και εναν nikon 35mm f1.8?(για ζουμ μακρινο ισως κανω υπομονη λιγο καιρο)
επειδη ειχα ψιλοκαταληξει στην d90 βλεπω οτι οι πιο σημαντικες ισως διαφορες τους ειναι:

color depth 22,7 bits vs 22,5 bits

Less shutter lag 208 ms vs 279 ms-----Around 30% less delay when taking photos

Slightly lower noise at high ISO 977 ISO vs 919 ISO----D90 has a slight edge (0,1 f-stops) in low noise

Shoots faster 4.5 fps vs 3 fps---50% faster continuous shooting

Significantly more dynamic range 12,5 EV vs 11,3 EV---1,2 f-stops more dynamic range

Better image quality 73.0 vs 67.0---Around 10% better image quality

η αληθεια ειναι οτι στην πραξη δεν ξερω ποσο θα μου λειψουν αυτα σαν πρωτη μηχανη μου αφου δεν εχω εμπειρια...
δηλαδη ειναι λιγο πιο αργη αλλα μπορει αυτο εμενα να μου φτανει.
επισης αυτη η διαφορα στον θορυβο στα ψηλα iso δεν ξερω ποσο μεγαλη ειναι.
οπως και σε ολα τα αλλα βλεπω μικρες διαφορες...

Η D3100 είναι μια πολύ καλή μηχανή. Όμως σε λίγο καιρό θα θέλεις να την αναβαθμίσεις, όπως ήθελα κι' εγώ με τη D40 μου. Δεν είναι ότι υστερεί φωτογραφικά, αλλά δεν έχει commander για εξωτερικό φλας, είναι πολύ μικρή και το πιάσιμο της δε βολεύει με μεγάλους φακούς, δεν έχει screw drive για μη μοτεράτους φακούς, έχει μικρό σκόπευτρο με λίγες πληροφορίες μέσα σε αυτό, δεν έχει εγγενή υποστήριξη για grip και κουμπιά για άμεση ρύθμιση λειτουργιών, πχ ISO, WB κλπ, δεν έχει bracketing.. Πιστεύω θα σε κάνω να αλλάξεις γνώμη :p

Αυτά τα λέω σαν -όχι πρώην, την έχω ακόμα- κάτοχος D40 και νυν μιας D200, αν και φωτογραφικά δεν έχουν μεγάλη διαφορά, στη χρήση τους είναι άλλη φάση.