σκεψεις για νεο av receiver+ηχεια 5.1

Οσο περιμενω για απαντησεις απο καποια καταστηματα για τελικη τιμη για την σειρα roister status,ψαχνομουν για ενισχυτη...
κ ενω ολο και πηγαινα προς τα πανω σαν κατηγορια (807,1007 κ αντιστοιχους αλλης εταιριας),διαβασα για το hdmi 1,4(3D,ultra-hd κ.τ.λ) κ οτι θα ειναι διαθεσιμο σε συσκευες μεσα στο 2010....
Σε συνδυασμο με το γεγονος οτι τα υπολοιπα a/v components του συστηματος μου(tv,προβολεας κ.τ.λ) δεν ειναι καινουργια και στο σχετικα αμεσο μελλον θα υπαρξει αναβαθμιση κ σε αυτα(ευελπιστω με hdmi 1,4),καταληγω να ριξω το κοστος για νεο ενισχυτη....

Πιστευετε οτι ο 607 θα οδηγησει καλα τα συγκεκριμενα ηχεια?ποιος ειναι ο αντιστοιχος σε yamaha?σε denon ειναι ο 1910?

Ευχάριστο αυτο..
θα αναφερω τι ακριβως σκεφτομαι να συνδεσω για να δουμε ποιος με εξυπηρετει καλυτερα..
προτεινεις καποιον αλλο στα 400-450 ευρω(yamaha-pioneer)? καπου διαβασα οτι οι denon θεωρουνται πιο "μουσικοι¨σε σχεση με τους onkyo...ισχυει?

Ευχάριστο αυτο..
θα αναφερω τι ακριβως σκεφτομαι να συνδεσω για να δουμε ποιος με εξυπηρετει καλυτερα..
προτεινεις καποιον αλλο στα 400-450 ευρω(yamaha-pioneer)? καπου διαβασα οτι οι denon θεωρουνται πιο "μουσικοι¨σε σχεση με τους onkyo...ισχυει?

Ισχύει. Τώρα βέβαια σ' αυτή την κατηγορία τιμής μην περιμένεις σοβαρές διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία. Ολοι οι AV Receivers αυτής της κατηγορίας πάνω κάτω ίδιοι είναι, χωρίς αισθητές διαφορές.

Κωστα με επεισες..
τελη γεναρη,εκτος απροοπτου,θα ανεβω αθηνα για ακροαση των status(πηρα ηδη τηλ. odes.gr) κ όποιων αλλων ηχειων εχει.....
ειδα οτι προτεινεις πολυ κ τα aelite 3 αν κ για να τα εκμεταλλευτω θελουν ρευμα οπως εγραψες καπου....
πιστευω να τακουσω κ αυτα...αν κ η τριαδα μπροστα βγαινει περιπου οσο η 5αδα των status,εχω την επιλογη να βαλω τα υπαρχοντα front μου ως surround και να παρω αργοτερα aelite1 ή 2 για πισω...
Πιστευω να καταληξω υστερα απο την ακροαση...

με ενισχυτη τι κανω?
το 3d και hdmi 1.4 ειναι πολυ κοντα αποτι διαβαζω....
να "συμβιβαστω" με χαμηλης κατηγοριας τωρα για να κανω την δουλεια μου (607,1910) ή να "επενδυσω" σε ακριβοτερο (807,2310,3310)?
μπορω σε μελλοντικη πιθανη αγορα av με hdmi 1.4 κ.τ.λ να χρησιμοποιησω αυτον που θα παρω τωρα ως τελικο για τα surround ας πουμε ή @$#ιες λεω?

Κωστα με επεισες..
τελη γεναρη,εκτος απροοπτου,θα ανεβω αθηνα για ακροαση των status(πηρα ηδη τηλ. odes.gr) κ όποιων αλλων ηχειων εχει.....
ειδα οτι προτεινεις πολυ κ τα aelite 3 αν κ για να τα εκμεταλλευτω θελουν ρευμα οπως εγραψες καπου....
πιστευω να τακουσω κ αυτα...αν κ η τριαδα μπροστα βγαινει περιπου οσο η 5αδα των status,εχω την επιλογη να βαλω τα υπαρχοντα front μου ως surround και να παρω αργοτερα aelite1 ή 2 για πισω...
Πιστευω να καταληξω υστερα απο την ακροαση...

Καλώς να έρθεις λοιπόν. Αν κάνεις το "λάθος" και ακούσεις τα Aelite 3, να ξέρεις ότι μετά δεν υπάρχει επιστροφή......:D

Οταν έρθεις, να φροντίσεις να έχεις μαζί σου μερικά δικά σου cd (και όχι ότι cd σου βάλουν στα καταστήματα) για να κάνεις τις συγκρίσεις.

με ενισχυτη τι κανω?
το 3d και hdmi 1.4 ειναι πολυ κοντα αποτι διαβαζω....
να "συμβιβαστω" με χαμηλης κατηγοριας τωρα για να κανω την δουλεια μου (607,1910) ή να "επενδυσω" σε ακριβοτερο (807,2310,3310)?

HDMI 1.4 πριν το 2011 δεν βλέπω εδώ. Τώρα ούτε μάντης είμαι βέβαια, ούτε προφήτης. Τι να σου πω..... Βρες μία μέση λύση.....

για να παρεις ενισχυτη με 1.4 που οταν βγουν ποσο θα κανουν ?
θα πρεπει να εχει και αλλες συσκευες 1.4 που οταν βγουν ποσο θα κανουν ?

αν και θα ειναι backwards compatible

do the math ...

Last edited:
@MoDis
εχεις δικιο..ειναι αλυσιδα..μεσο προβολης,πηγη κ.τ.λ με 1.4 ...
δεν εχω σκοπο ομως να παρω tv k brplayer με 1,4 αμεσα με το που κυκλοφορησουν....
τωρα θελω να παρω avr..βλεπωντας οτι ηδη παρουσιαστηκαν καποιοι αν δεν κανω λαθος με 1,4 ο προβληματισμος μου ειναι "τα σκαω" για εναν avr που με υπερκαλυπτει σε ρευματα,9.2 κ γενικα χαρακτηριστικα που δεν θα εκμεταλλευτω αμεσα κ σε 1-2 χρονια θα ειναι "πισω" τεχνολογικα λογω 1.3 ή παιρνω καποιον με τα μισα λεφτα?

αν κ προγραματισα ταξιδι αθηνα για ακροαση,προεκυψαν μεταχειρισμενα η τριαδα sirene kai estia ολα v2(τα artemis δεν τα προλαβα)...κ πρεπει να απαντησω σε μια ωρα απο τωρα....
ειμαι ετοιμος να τα κλεισω κ να τα συνοδευσω με τον 807 και αρχικα να χρησιμοποιησω τα ηχεια που εχω ως surround..(με προοπτικη αγορας ενος τελικου κ αλλης μια δυαδας sirene ή artemis για front)...
αφηνοντας εξω το ενδεχομενο να μην μου αρεσουν ηχητικη κ να "τραβιεμαι" με αγγελιες θα ηθελα την γνωμη σας για τον παραπανω συνδυασμο λιγο πριν παρω την αποφαση να τα αγορασω..

Ευχαριστω..

τελικα τα πηρα...
δυστυχως ελαβα απαντηση απο το γνωστο γερμανικο μαγαζι οτι ο 807 θα ειναι παλι διαθεσιμος απο μαρτη...
αρα για onkyo πρεπει να παω στον 707.....
ή denon 2310??

Κωστα σε ευχαριστω!!

Αν κ η "σιγουρια" που προσφερει η αγορα απο Ελλαδα,γερνω προς onkyo...
Eχει καποιο spec ο 2310 που ισως να μου λειψει μελλοντικα απο τον 707?

αν θελω να συνδυασω εναν δικαναλο τελικο αργοτερα εχει καποιος απο τους δυο "προβαδισμα"?