Σκέψεις γιά Power Buy Onkyo TX-SR 876 & SR 906...

Re: Απάντηση: Σκέψεις γιά Power Buy Onkyo TX-SR 876 & SR 906...

Δηλωσε στο setup οσο ηχεια εχεις σαν large και βγες απο το setup βαλε ενα dvd με μουσικη η οτιδηπωτε αλλο εχεις και επελεξε σαν προγραμμα το all channel stereo εαν ακους ηχο σε ολα τα ηχεια τρεξε παλι το setup εαν οχι κανε εναν ελενχο στις συνδεσεις .
Εαν ολα ειναι σωστα ψαξε να βρεις το ποστ που εχει κανει ενας φιλος παλιοτερα που ειχε το ιδιο προβλημα και τελικα αποδειχθηκε οτι δεν πατουσε καλα η καρτα των πισω ηχειων μολις την κουμπωσε στην θεση της ολα καλα.
Ειχε ποσταρει οδηγιες εαν θυμαμαι καλα
Συμβαινει καμμια φορα κατα την μεταφορα

Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για την αμεση ανταποκριση...:a0210:

Οι πολικοτητες ειναι οκ... και η δικη μου σκέψη πηγε στις πλακετες και θα κανω αυτο που μου λετε.
svellinis θα προσπαθησω να βρω το ποστ που λες... αλλα δεν το θυμαμαι να το ειδα... πουθενα παλιοτερα...

Δηλωσε στο setup οσο ηχεια εχεις σαν large ...

Svellinis ... μια απορια.. οσο και αν εψαξα στα υπομενου του setup του 876 δεν ειδα πουθενα να δηλωνονται τα ηχεια
σαν large η small ... και αυτο ειναι βασικο για να φυγουν ολες οι χαμηλές στο SUBW... βεβαια αυτο το κανει και το LPF

εκτός αν εννοεις την θεση ALL BAND καπως ετσι νομιζω το λεει... εκει που καθοριζεις τη συχνοτητα αποκοπης χαμηλών αν θυμαμαι καλα..

Το Καπακι του 876 ανοιχτηκε.... μετα απο το πρωτο σοκ.... (ποιες οι πλακετες που λεγατε ...? ) επικρατησε η λογικη
οποτε ανιχνευτηκαν αμεσα...

Οι πλακετες πιανουν σε δυο σημεία (επαφες). Το πρώτο στην κατακόρυφη πλακετα και το αλλο στην αποκάτω οριζόντια
εκει που δειχνουν τα δυο πορτοκαλι βέλη. Πιέζουμε στο μικρό "κόψιμο" της πλακεττας των επαφων των ηχειων
εκει που δειχνει το κιτρινο βέλος... Κοιταμε να μην το παρακανουμε στην πιεση γιατι δεν ξερουμε τι βλαβη
μπορουμε να κανουμε στις πλακετες απο πισω και κατω...

Μετα το κλεισιμο και αρκετο ιδρωτα απο αγχος περισσοτερο ...:flipout:... ξανα οι συνδεσεις ... και το ανοιγμα...
και... ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.... Το calibration του λευκου θορυβου τα ειδε ολα τα ηχεια... οποτε αργότερα το βραδυ
που θα ησυχασει το περιβαλλον απο θορυβους θα γινει και το setup του AUDYSSEY ...

ENA MEΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΤΕ ΑΜΕΣΑ...-bye-:SFGSFGSF:

Αυτη ειναι η δυναμη του φορουμ.... :a0210: Σε ολους σας....:grinning-smiley-043

my.php

Svellinis ... μια απορια.. οσο και αν εψαξα στα υπομενου του setup του 876 δεν ειδα πουθενα να δηλωνονται τα ηχεια
σαν large η small ... και αυτο ειναι βασικο για να φυγουν ολες οι χαμηλές στο SUBW... βεβαια αυτο το κανει και το LPF

εκτός αν εννοεις την θεση ALL BAND καπως ετσι νομιζω το λεει... εκει που καθοριζεις τη συχνοτητα αποκοπης χαμηλών αν θυμαμαι καλα..
Το LPF of LFE αφορά το κρος μόνο του καναλιού LFE. Συνήθως το αφήνουμε στη max τιμή που είναι τα 120hz. Aν όμως μπορείς να εντοπίσεις από πού έρχονται τα χαμηλά απ'το sub (localization) τότε ρίχτο στα 80.

Τo large είναι το Full Band. To small είναι οποιαδήποτε τιμή του κρος (40-200hz) στα front, center, surround. Koίτα το frequency response των ηχείων σου. Αν πχ τα μπροστινά κατεβαίνουν μέχρι 50hz κόφτα στα 60. Εννοείται ότι θα ακούσεις πρώτα και θα κάνεις τις επιλογές σου...

Το LPF of LFE αφορά το κρος μόνο του καναλιού LFE. Συνήθως το αφήνουμε στη max τιμή που είναι τα 120hz. Aν όμως μπορείς να εντοπίσεις από πού έρχονται τα χαμηλά απ'το sub (localization) τότε ρίχτο στα 80.

Τo large είναι το Full Band. To small είναι οποιαδήποτε τιμή του κρος (40-200hz) στα front, center, surround. Koίτα το frequency response των ηχείων σου. Αν πχ τα μπροστινά κατεβαίνουν μέχρι 50hz κόφτα στα 60. Εννοείται ότι θα ακούσεις πρώτα και θα κάνεις τις επιλογές σου...

Eυχαριστω Χαρη.... Παντως εφόσον εχεις καλο SUBW θα πρεπει εκει να ριχνεις ολες τις χαμηλές ασχετως αν
καταβαινουν τα FRONT... Αν αυτα ειναι ηχεια βάσης με μικρα γουφερ δυσκολο να κατεβουν χαμηλά
Αν ειναι διδρομα η τριδρομα δαπεδου ισως να αφησεις εκει τις χαμηλές σου ... αλλα και παλι το καλο SUBW
θα κανει καλυτερη δουλειά..

Τι γινεται αν στα καλα ηχεια σου που δεν ειναι πιστοποιημενα κατα ΤΗΧ εσυ τα βαλεις στο ΤΗΧ (80)...?

Αν μου επιτρέπετε , μία διόρθωση εδω, όσο καλό sub και να εχεις δεν ρίχνεις εκεί τις χαμηλές συχνότητες.Το σωστό είναι να τις αφήνεις να αναπαράγονται απο το ηχείο που είναι σχεδιασμένες να βγαίνουν.Κανονικά απο το sub βγαίνει μόνο το lfe κανάλι , και κανένα άλλο.άσχετα αν οι περισσότεροι επειδή μπορούν ρίχνουν οτι χαμηλό υπάρχει στο sub.Είναι λάθος.
Πιστέψτε με εχω κάνει πολλά πειράματα , αυτού του είδους.Οταν όλες οι χαμηλές βγαίνουν μόνο απο το sub ,ο ήχος λερώνεται και αποκτά μια βαβούρα που δεν καθαρίζει με τίποτα.
Προσπαθήστε να έχετε τα ηχεία σας κομμένα όσο το δυνατόν λιγότερο.
Είναι πολύ πιο σωστό και πιο ωραίο ακουστικά.
Αυτά.

Το έχω πει και εγω χιλιάδες φορές...δεν μπερδεύουμε το sub με συχνότητες που δεν είναι γραμμένες για αυτό.Προσωπικά αυτό έχω κάνει, μιά και με βοηθούν και τα ηχεία γιά αυτό.Το θέμα όμως είναι πόσοι διαθέτουν ηχεία που μπορούν να αποδώσουν σωστά τις χαμηλές που είναι γραμμένες για αυτά;

Το έχω πει και εγω χιλιάδες φορές...δεν μπερδεύουμε το sub με συχνότητες που δεν είναι γραμμένες για αυτό.Προσωπικά αυτό έχω κάνει, μιά και με βοηθούν και τα ηχεία γιά αυτό.Το θέμα όμως είναι πόσοι διαθέτουν ηχεία που μπορούν να αποδώσουν σωστά τις χαμηλές που είναι γραμμένες για αυτά;

Eδω ξεκιναει το προβλημα... ρε παιδια...

Εσεις τι προτεινετε σαν συχνοτητα αποκοπης σε ενα καλο SUBW...? Tην τυπικη 80.... η παρακάτω..?

Στο δικο μου (Sonus Faber GRAVIS B1) εχει το ιδιο ρυθμιστικο LPF αν θυμαμαι καλα στα 62.... Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει
να βαλω στον ενισχυτη τη συχνοτητα αποκοπης στα 60 για το SUBW...? η κανω λαθος σκέψη..?

Τα κεντρικα μου ηχεια ειναι και αυτα Sonus Faber (Concerto - βασης) ... Τι μου προτεινετε για να αρχισω δοκιμες..?

Last edited:
ενα θα πω
η μαγκια ειναι να μπορεις να κανεις μαγια
εγω για την ωρα κανω
δηλωνω τα ηχεια μικρα και ουτε ηχο λερωνω ουτε τιποτα
και οποιος τα ακουσει πλεον ορκιζεται οτι το μπασο βγαινει ακομα και απο τους δορυφορους
οσο πιο πολλες οι γνωσεις τοσο πιο καλο το αποτελεσμα
και οχι μονο στο απο που βγαινει το μπσαο αλλα να κανει και αλλα πραματα

Καλημέρα και καλό μηνα !
Μια ερωτηση για οσους ψωνισαν απο Ανδρεα (Σλοπεν), με πιστωτικες καρτες χρεωνει εχτρα 2% πανω σε ολο το ποσο ? δηλαδη πχ για 906 εχουμε 1250 + 69 μεταφορικα = 1319 * 2% = 26.39 σωστα ?

ναι έτσι είναι σου έχω στείλει e-mail να δεις την τιμολόγηση στην περίπτωση μου.

και κάτι ακόμα για τους περιμένοντες :D
πότε έγραψα ότι ακύρωσα παραγγελία technidirekt και έκανα νέα από schlauershoppen ; Ε λοιπόν χθες μου ήρθε ο 906 στην πόρτα του γραφείου μου.

Ααααντε καλά μου ηχεία ελάτε κι εσείς να γίνει το πανδαιμόνιο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Καλορίζικος και καλές Ακροάσεις !!
Τι ηχεις περιμένεις ?

Παιδια μια απορία.... στο setup του 876...

Τα ηχεια μου ειναι
Κυρια SONUS FABER Concerto (Βάσης 6 Ohm)
Κεντρικο SONUS FABER Central (6 Οhm)
Περιφερειακα (Surround) SONUS FABER Concertino (Βάσης 6 Ohm)
SUBW SONUS FABER GRAVIS B1

Στη διαδικασία του σετταρισματος του AUDYSSEY MultEQ™ XT τα δήλωσα ΟΧΙ FULL BAND αλλα στα 80 ΤΗΧ μια φορά
και στα 60 μια δεύτερη... δοκιμαστικά... ΚΑΙ τις δύο φορές το AUDYSSEY τα είδε και τα δήλωσε σαν FULL BAND .... :nounder:

Γιατι το κανει αυτό....?? Πρεπει τωρα να μπω και να το βγαλω χειροκινητα απο FULL BAND σε πχ. 80 ΤΗΧ ...?????
η να το αφησω έτσι... εμπιστευόμενος το AUDYSSEY για την συμπεριφορά του συστηματος στις χαμηλές μέσω
των ΚΥΡΙΩΝ ηχείων ...???

Ολιγον μπέρδεμα αυτό....

Το σετταρισμα του AUDYSSEY εγινε με το ρυθμιστικο LowPass του SUBW στα 58 (με μεγιστη τιμη τα 64) και το GAIN του λιγο τσιμπημενο
στα + απο τη μέση του...

Δεκτές απόψεις των περισσοτερο εμπειρων εδω μέσα...-bye-

Παρακαλω οσους πηραν 876 και 906 τους τελευταιους δυο μηνες να ποσταρουν τι firmware εχουν ωστε να βγαλουμε ενα συμπερασμα για το ποιο ειναι το τελευταιο.
Επομενη κινηση καθοδος στην αντιπροσωπια.
Εδω θα βρειτε οδηγιες για το πως θα βρειτε την εκδοση που φοραει ο ενισχυτης σας και πως θα κανετε την αναβαθμιση μονοι σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Απάντηση: Re: Σκέψεις γιά Power Buy Onkyo TX-SR 876 & SR 906...

Παιδια μια απορία.... στο setup του 876...

Τα ηχεια μου ειναι
Κυρια SONUS FABER Concerto (Βάσης 6 Ohm)
Κεντρικο SONUS FABER Central (6 Οhm)
Περιφερειακα (Surround) SONUS FABER Concertino (Βάσης 6 Ohm)
SUBW SONUS FABER GRAVIS B1

Στη διαδικασία του σετταρισματος του AUDYSSEY MultEQ™ XT τα δήλωσα ΟΧΙ FULL BAND αλλα στα 80 ΤΗΧ μια φορά
και στα 60 μια δεύτερη... δοκιμαστικά... ΚΑΙ τις δύο φορές το AUDYSSEY τα είδε και τα δήλωσε σαν FULL BAND .... :nounder:

Γιατι το κανει αυτό....?? Πρεπει τωρα να μπω και να το βγαλω χειροκινητα απο FULL BAND σε πχ. 80 ΤΗΧ ...?????
η να το αφησω έτσι... εμπιστευόμενος το AUDYSSEY για την συμπεριφορά του συστηματος στις χαμηλές μέσω
των ΚΥΡΙΩΝ ηχείων ...???

Ολιγον μπέρδεμα αυτό....

Το σετταρισμα του AUDYSSEY εγινε με το ρυθμιστικο LowPass του SUBW στα 58 (με μεγιστη τιμη τα 64) και το GAIN του λιγο τσιμπημενο
στα + απο τη μέση του...

Δεκτές απόψεις των περισσοτερο εμπειρων εδω μέσα...-bye-

Τα ηχεια τα βρισκει σαν full band γιατι ετσι αναγνωριζει ολα τα ηχεια που ειναι μεχρι 80 hz .
Αυτο δεν ειναι προβλημα καθως το ζητουμενο απο το σεταρισμα ειναι να υπολογισει την αποσταση των ηχειων και την ενταση τους σε σχεση με τον χωρο . Φτιαχνει επισης και την χροια που βγαζουν τα ηχεια σε σχεση με των χωρο, προσπαθει δηλαδη να τα φερει να αποδιδουν ολα τον ιδιο ηχο ρυθμιζοντας το εκουαλαιζερ αλλα η ρυθμιση του εκουαλαιζερ ξεκινα απο τα 65 hz εαν θυμαμαι καλα .
Εδω θα βρειτε οδηγιες για την ρυθμιση .
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=14456895

Σε γενικες γραμμες η κατευθυντικοτητα των μπασων δεν επιτυνχανεται οταν ρυθμιζουμε τα ηχεια σαν small .
Εαν ομως γινει σωστα η αποκοπη των χαμηλων στο sub τοτε εχουμε το καλυτερο αποτελεσμα κατευθυντικοτητα μεχρι εκει που αποδιδουν χαμηλες τα ηχεια μας και τα υπολοιπα απο το sub .
Εγω συνηθιζω να δηλωνω σαν συχνοτητα αποκοπης 10 hz πιο πανω απο την χαμηλοτερη συχνοτητα που δινει ο κατασκευαστης του ηχειου.
Το μαγικο που αναφερει ο Αργυρης ειναι να δηλωνεις σαν συχνοτητα αποκοπης των ηχειο το σημειο που πεφτει η ενταση κατα 3 db.
Αντε να το βρεις αυτο .
Πρακτικα με 10 hz πανω απο το χαμηλοτερο οριο ειμαστε ok.

Παρακαλω οσους πηραν 876 και 906 τους τελευταιους δυο μηνες να ποσταρουν τι firmware εχουν ωστε να βγαλουμε ενα συμπερασμα για το ποιο ειναι το τελευταιο.
Επομενη κινηση καθοδος στην αντιπροσωπια.
Εδω θα βρειτε οδηγιες για το πως θα βρειτε την εκδοση που φοραει ο ενισχυτης σας και πως θα κανετε την αναβαθμιση μονοι σας.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Που θα βρούμε τις οδηγίες να ελέγχουμε το firmware?
Αν σου είναι εύκολο βάλε κάποιον σύνδεσμο ή γράψε τις οδηγίες.

ΥΓ
Κάτι σου οφείλω. Το ξέχασες;

Που θα βρούμε τις οδηγίες να ελέγχουμε το firmware?
Αν σου είναι εύκολο βάλε κάποιον σύνδεσμο ή γράψε τις οδηγίες.

ΥΓ
Κάτι σου οφείλω. Το ξέχασες;

Δεν το ξεχασα οταν θα βρω λιγο χρονο θα σου ρθω.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1016297
απο κεκτημενη ταχυτητα ξεχασα το link

How to see what input your receiver is getting?
Press down 'DISPLAY' on the front panel until it shows
1) the sound format, such as Dolby Digital 5.1, and then
2) the input and output video resolution, such as 576p/50 -> 1080p/50
Pressing down 'DISPLAY' on the remote will only show the sound format and then go into the picture settings mode described above.

Firmware
On the front panel, press 'DISPLAY' and 'Standby' to display the main firmware:
Main 1.00/08703A (latest: 1.05 / 09116A)
then press the arrow button (http://www.avsforum.com/avs-vb/attac...9&d=1237634108) below the 'Tone' button repeatedly to go through the other versions:
DSP 1st SR9061 08611A (latest: 08919A)
DSP 2st SR9062 08605C
DSP 3rd SR9063 08506A
HDMI: 1.00/08627A
VIDEO 08703E01293

Main versions:
Main 87....1.00 / 08703A
Main 87....1.01 / 08801A
Main 87....1.03 / 08Y17A 876_Y17a.mot DHC99_Y17a.mot
Main 87....1.04 / 08Z22A 876_Z22A.mot (Gamma-bug fixed)
Main 87....1.05 / 09116A DHC99_116a.mot
The Main firmware seems to be the same for:
ONKYO TX-SR876, TX-SA876, TX-NR906,TX-NA906,TX-SA806X,TX-NA906X,PR-SC886
Integra DTR-8.9, DTX-8.9, DTR-9.9, DTX-9.9, DHC-9.9

DSP update for DTS-MA problem which updates DSP 1st: SR9061 08919A.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1016297

New Main firmware available at Onkyo Service points only, 2009-01-14: Main 87 1.04 08Z22A

Μολις εκανα την αναβαθμιση στον 876 απο main 87 1.01 σε 1.04 και στο dsp sr 9061 se 08919a τσαμπα το ανχος ευκολο ηταν .
Εχει κανεις το 1.05 στην συσκευη του ?