Σκέψεις για τον Unison Research Unico

Παρ'ότι είχα το μικρό του αδερφάκι παλαιότερα θα σου πω ότι δεν είμαι και τρελλαμένος.

Πρόσφατα τον άκουσα μαζί με έναν Symphonic Line (RG9 αν θυμάμαι καλά)και με τον Audio Analogue Maestro . Η οδήγηση του είναι "αναιμική" σε σχέση με τους άλλους. Οι χαμηλές χωρίς υπόσταση και ψηλά ήταν σχετικά βρώμικος (λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι και φθηνό μηχανάκι). Η εικόνα τίποτα ιδιαίτερο. Όλα αυτά με B&W 805.

Άκουσε τον αν μπορείς πρώτα βέβαια.

Απάντηση: Re: Σκέψεις για τον Unison Research Unico

Παρ'ότι είχα το μικρό του αδερφάκι παλαιότερα θα σου πω ότι δεν είμαι και τρελλαμένος.

Πρόσφατα τον άκουσα μαζί με έναν Symphonic Line (RG9 αν θυμάμαι καλά)και με τον Audio Analogue Maestro . Η οδήγηση του είναι "αναιμική" σε σχέση με τους άλλους. Οι χαμηλές χωρίς υπόσταση και ψηλά ήταν σχετικά βρώμικος (λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είναι και φθηνό μηχανάκι). Η εικόνα τίποτα ιδιαίτερο. Όλα αυτά με B&W 805.

Άκουσε τον αν μπορείς πρώτα βέβαια.
Συμφωνώ!

Αν κινείσαι με γνώμονα την σχέση τιμής/απόδοση άκουσε και τα Advance.

Σε μαγαζί και οι τρεις με πηγή το Pagannini (περίπου στα 1000 απ' όσο γνωρίζω). Τα ηχεία ήταν τα Β&W 805.

Την εμπειρία μου λέω και τίποτα παραπάνω και για αυτό προτείνω στον φίλο να τον ακούσει (άλλωστε είχα και ο ίδιος Unico παλαιότερα και την εταιρεία την συμπαθώ). Το 805 θέλει πολύ περισσότερη οδήγηση απ' όσοι οι περισσότεροι του δίνουμε συνήθως. Το 805 με τον Maestro έλαμψε πραγματικά από θέμα οδήγησης. Χροιές κτλ. είναι υποκειμενικά αλλά η οδήγηση όχι τόσο.

και εγώ τα 805N έχω βρε παιδιά και ψάχνω έναν καλό ενισχυτή για να τα απολαύσω, κάθε άλλη πρόταση δεκτή.
Τον συγγεκριμένο τον βρήκα 2300 λίγο πιο πάνω θα μπορέσω να ανέβω

Αυτό και αν είναι σύμπτωση! :chinscratch:
Θα σου έλεγα να τον ακούσεις και τον Audio Analogue με τα ηχεία σου χωρίς βέβαια να είναι και η μοναδική λύση.

έχει δίκιο, αν μπορείς να ανέβεις λίγο χρηματικά βάλε τον maestro σαν πρώτο υποψήφιο, διαφορετικά ίσως να στραφείς σε λύση προ-τελικού (αυτό μάλλον θα κάνω εγώ καθώς δε βρίσκω άλλη λύση). Δύσκολα ολοκληρωμένος (καινούριος) κοντά στα 2000 θα μπορέσει να τα οδηγήσει ικανοποιητικά. Από όσους ακούσαμε ως τώρα ίσως ο primare i30 να έχει το ρεύμα να τα οδηγήσει, αλλά δεν τον άκουσα με τα 805.
Διονύση, ο unico που ακούσαμε δεν ήταν αυτός που αναφέρεται στο λινκ (ο SE) αλλά ο καινούριος με τα 100w. Πάντως , δεν ταίριαζε καλά με τα ηχεία.

Τα 805Ν,έχω την γνώμη ότι θέλουν καλή οδήγηση σε μικρομεσαίο χώρο και βαρβάτη σε μεγαλύτερο.Μονιτορίζουν(άρα είναι αποκαλυπτικά του τι υπάρχει πρίν απ' αυτά...) κι είναι κι ολίγον τι...ξερικά.
Χρειάζεται ψάξιμο με τι θα τα ματσάρεις-ανάλογα με το γούστο και τον χώρο του καθενός βέβαια.
Ελαφριά ηχεία είναι,δεν τα παίρνετε υπό μάλης να τα ακούσετε και με τίποτα άλλο;

O SE έχει πολύ καλύτερη οδήγηση από τον απλό. Δεν είναι τυχαίο που έχει το διπλάσιο ύψος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο μετασχηματιστής. Τώρα, για το αν ταιριάζει ηχητικά με τα 805 έχω αμφιβολίες.

Προσωπικά σαν ήχος μου αρέσει περισσότερο ο Unico SE από τον Maestro 70. Αν πάμε στο Maestro 150 αλλάζουν τα πράγματα: είναι από τα αγαπημένα μου μηχανάκια.

Για τον maestro συμφωνώ και εγω οτι ειναι τέρας οδήγησης .Αλλα και ο unico δεν ειναι σίγουρα maestro ,αλλα δεν οδηγεί μόνο ευκολα φορτία εχει αρκετά καλή οδήγηση.

Να προτείνω και κάτι άλλο-α;
  • ΥΒΑ ΥΑ 201
  • ΗΕGELL Η1 4
  • AUDIA FLIGHT TWO
  • MUSICAL FIDELITY A5
  • NAD M52
Η σειρά είναι απο τον φθηνότερο στον ακριβότερο κι οι δυό τελευταίοι προτείνονται για μεγαλύτερους χώρους.

Δέν εχει μικρούς χώρους η μεγάλους . Το 805 ειναι δυσκολο . π.χ αν κάποιος εχει ενα BBC monitor και 1000 watt που λέει ο λόγος ενισχυτή να του βάλεις καλός ειναι ας ειναι μικρός ο χώρος,αφου δεν παίζει με μικρότερο ;

Δέν εχει μικρούς χώρους η μεγάλους . Το 805 ειναι δυσκολο . π.χ αν κάποιος εχει ενα BBC monitor και 1000 watt που λέει ο λόγος ενισχυτή να του βάλεις καλός ειναι ας ειναι μικρός ο χώρος,αφου δεν παίζει με μικρότερο ;

Εντάξει η ισχύς άν είσαι προσεκτικός και μπορείς να πληρώσεις,ποτέ δεν κάνει κακό-τ' αντίθετο.Πάντως για το 805Ν 100-150 8 ohm/150-250 4 ohm είναι υπεραρκετά για ένα μικρομεσαίο χώρο και για στάθμες γύρω στα 105 db.
Για μεγαλύτερο χώρο και στάθμες χρειάζεται άλλο ηχείο.

Ημουν και εγώ σε παρόμοιo στάδιο ψαξίματος πριν λίγο καιρό έχοντας επίσης τα 805Ν, και σκεφτόμουνα σοβαρά τον Unico SE (με δεδομένο ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το Unico CD).
Θα συμφωνήσω, βεβαίως, ότι τα 805Ν θέλουν Watt για να αποδώσουν πραγματικά καλά.
Προσωπικά, τα οδηγούσα ικανοποιητικότατα με τον Vincent SV236 (2χ125W πραγματικά στα 8Ω, με Telefunken λάμπες) ενώ εδώ και λίγους μήνες τα έχει "ξετινάξει" o Consonance Calaf (ονομαστικά 2χ200, κατά το HiFi News 2χ270W @ 8Ω).

για δες και τον krell kav-440xi.Πιστεύω ότι θα τα οδηγήσει με άνεση μιας και έχω δει να οδηγεί μέχρι και b&w 802 nautilous.Έχω ακούσει ότι κουνάει και panel.Οπότε έχει αρκετή ισχύ που μάλλον θα σου φτάσει και θα σου περισέψει.Κάνει κοντά στα 2500 ευρώ απότι ξέρω.