Σκέψεις για τον Unison Research Unico

Έχοντας ακούσει κάποιους συνδυασμούς, υποκειμενικά, θα πρότεινα μέσα από τους ενισχυτές που έχουν γραφτεί τον MF A5, Primare 30.1ή Ι30, Hegel H 1.
Ο καθένας από αυτούς παρουσιάζει "χαρίσματα" που "δένουν" πολύ καλά με το ηχείο και ταυτόχρονα δε νοιώθεις να σου λείπει η ισχύς.
Από Dead Can Dance έως Nusrat Fateh Ali Khan, από Miles Davis έως Rimsky και από Morcheeba έως Rammstein τα συστήματα σε "έφτιαχναν".
Με τον Krell υπήρχε ισχύς, υπήρχε ένταση, τα πάντα στη "θέση" τους -σε προσωπικό επίπεδο- μου έλειπε η μουσική...

εγώ πάντως πριν από 3-4 χρόνια είχα πέσει στο λούκι γιά Unico αλλά τελικά άλλαξα γνώμη...
δεν το μετάνοιωσα.

τον άκουσα, όπως και το cd...

το μεν cd κατασκευαστικά και μόνο με απογοήτευσε,
ο δε ενισχυτής δεν με έπεισε.
over priced...

Κύριε isoviths επειδή με ενδιαφέρει ο krell kav-400xi θα ήθελα,αν σας είναι εύκολο ,να μου πέιτε μερικά πράγματα παραπάνω.Αν δεν θέλετε εδώ να γράψετε στείλτε τα μου σε p.m.Τον ακούσατε με την xlr είσοδο?Με τι συνοδά?

Οι βάσεις ήταν της Target, τα συνωδά ήταν VIP AudioNet, Krell SACD, Primare CD 30, τα καλώδια ήταν της AudioQuest XLR και των ηχείων από την ίδια εταιρεία, επίσης.

Δύναμη, δύναμη, δύναμη... όπως έγραψα και για ένα άλλο συνδυασμό, σε άλλο θέμα - για τα αυτιά μου, πάντα αναφέρομαι - αποστειρωμένο αποτέλεσμα, μου έλειψε η "μουσική" παρ´όλο που το αποτέλεσμα ήταν -με αντικειμενικά κριτήρια- εντυπωσιακό.
Μετά από λίγη ώρα ακρόασης -υποκειμενικά- κουραζόμουν, δε μπορούσα να αφήσω το r/c και να μείνω "ελεύθερος" στην ακρόαση της μουσικής, πράγμα που συνέβει με τον Primare και τον Hegel και αργότερα με τον Α5 (χωρίς όμως την "παρουσία" των Primare, Hegel).

Κατά τη γνώμη μου πάντα ενώ ειναι πολύ καλός στα μεσουψηλά πάσχει νομίζω στή μεσοχαμηλή περιοχή και περισσότερο στή χαμηλή .Με τη προυπόθεση παντα οτι το 805 ειναι ηχείο βάσης και το χαμηλό του ειναι μεν καλό ως ηχείο βάσης αλλα μέχρις εκει .Πιστευω οτι με τον krell δεν θα υπάρχει (το μουσικό χαλί) που λέμε που ειναι οι χαμηλές .

Επίσης μιά καλή πρόταση γιά το 805 ειναι και ο creek destiny που εαν τον δυενισχύσης με τον τελικό της το αποτέλεσμα θά ειναι παρα πολύ καλό .Μέ λιγα λόγια θα δώσεις 100 watt στα τουιτερ και 100 watt στα woofer .Οσο γιά τις επιδώσεις του creek πιστευω οτι ειναι πολύ καλές .Γιά δεςτο και αυτο .