Τι είναι προτιμότερο, να κάνει το router τη δουλειά του switch αφού έχει πάνω 4 θύρες ethernet ή να μεσολαβήσει ένα switch όπως λέτε παραπάνω;
Αν βάλω ένα Nas για να μοιράζει αρχεία και media σε υπολογιστή, player, ενισχυτή και να έχει επαφή με τον έξω κόσμο για κάποιο torrentοκατέβασμα, έχει διαφορά αν είναι πάνω στο router ή πάνω σε κάποιο switch που με τη σειρά του είναι πάνω στο router;
Χάζευα με αφορμή αυτό το νήμα τα NAS της synology και είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση...αν τα καταλαβαίνω καλά όλα.
Μπορεί όντως να αναλάβει αυτό τη δουλειά του downloading με torrent; Αν ναι, είναι αξιόπιστο; Θέλω να πω ότι σήμερα είχα προβλήματα πολλά με το pc, όταν δούλευε ο mtorrent μετά από λίγο κόλλαγε το pc, ή έβγαζε μπλε οθόνη έλεγε διάφορα και έκανε restart (αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι σοβαρά τη λύση του NAS ώστε να απαλλάξω το λαπτοπ από αυτές τις δουλειές). Τέτοια κολλήματα τρώνε τα NAS;
Επίσης είδα ότι μπορεί να δεχτεί πάνω και κάμερες ασύρματες IP για παρακολούθηση και να καταγράφει και αν κατάλαβα καλά να δίνει και κάποιο σήμα alarm όταν ενεργοποιείται η καταγραφή από κάμερα που ανιχνεύει κίνηση...ή μήπως το είδα αλλού και μου έρχεται σαν όνειρο τώρα; Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό, είναι αξιόπιστο;
Και τέλος φαντάζομαι ότι θέλει παρέα του και ένα UPS για 100% αξιοπιστία...όταν πέσει το ρεύμα, το παίρνει χαμπάρι και με κάποιο τρόπο προφυλάσσεται, μπαίνει σε κατάσταση shut down?
Συγχώρεστε με αν κάποιες ερωτήσεις σας προκαλούν γέλιο αλλά είμαι άσχετος με τα δικτυακά, τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. :2thumb22sup: