Σκέψεις περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης..

Εγώ έχω καταργήσει τις εξετάσεις σε μάθημά μου.
Αν είναι να έχουν μια εργασία την εβδομάδα, τι να τις κάνουν τις εξετάσεις στο τέλος;
 
Το παρακάτω άρθρο λέει ότι το πολυτεχνείο του Μιλανου, ενώ ήταν στο παρελθόν φημισμένο, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Και εξιστορεί ένα παράδειγμα μεταπτυχιακών σπουδών στα Αγγλικά που πέρασε πολλές περιπέτειες γιατί οι πανεπιστημιακοί ήταν οπισθοδρομικοί και δεν ήθελαν τα Αγγλικά...

Σε σχέση με μας βέβαια, είναι έτη φωτός μπροστά... Μπροστά στο πολυτεχνείο του Μιλάνου, τα δικά μας πολυτεχνεία είναι ανύπαρκτα!

Παρόλα αυτά, διάφοροι συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι μια χαρά είναι τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Σε σύγκριση με τι;

http://www.nytimes.com/2015/02/27/o...tcore-iphone-share&smprod=nytcore-iphone&_r=0
 
Η επίσημη γλώσσα της Ιταλίας είναι τα ιταλικά, της Ελλάδας τα ελληνικά, κοκ. Δεκτό να γίνονται ΚΑΙ αγγλόφωνα μεταπτυχιακά, αλλά όχι μόνο αγγλόφωνα μεταπτυχιακά.
 
Βέβαια, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολυδιάστατα.

Από την μια, βγαίνουμε τρίτοι από το τέλος σε ακόμη μια μετρική:

Τρίτη από το τέλος η ψηφιακή ικανότητα της Ελλάδας στην Ευρώπη των «28»

http://www.kathimerini.gr/804960/ar...akh-ikanothta--ths-elladas-sthn-eyrwph-twn-28

Από την άλλη, το 2010, εν μέσω κρίσης, ιδρύουμε ακόμη είναι Ερευνητικό Κέντρο, το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος:

http://www.erket.org/el/

Δεν παιζόμαστε με τίποτα!

Όπως είπε και ένας υπουργός παλιότερα, τα μπουζούκια είναι πολιτισμός. Και στον πολιτισμό είμαστε πρώτοι. Ή στα μπουζούκια, το ίδιο είναι.


Και από πάνω, καταργείται το ΑΣΕΠ για την Παιδεία. Πίσω στην επετηρίδα.

http://www.kathimerini.gr/805224/article/epikairothta/ellada/koyrakhs-pros-katarghsh-toy-asep
 
κανενα απο τα παραπανω τρια θεματα δεν εχει σχεση με την τριτοβαθμια εκπαιδευση
 
Εγώ έχω καταργήσει τις εξετάσεις σε μάθημά μου.
Αν είναι να έχουν μια εργασία την εβδομάδα, τι να τις κάνουν τις εξετάσεις στο τέλος;

Εξαρτάται ποιός την κάνει την εργασία, δυστυχώς. (Εννοείται καμία προσωπική μομφή, απλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου, και υπάρχει ολόκληρη σχετική βιομηχανία που λυμαίνεται τις σχολές. Γι'αυτό και η εξέταση παραμένει ο μοναδικός (σχετικά) αδιάβλητος τρόπος. Βεβαίως θα μπορούσε η εξέταση να μετράει μόνο ως κάποιο ποσοστό του βαθμού, όπως γίνεται κατά κόρον στην Αμερική.
 
Μια χαρά τα πάει η τριτοβάθμια.... Και το δείχνει κι όλας... Σταθερή πορεία προς το μηδέν.

http://www.kathimerini.gr/806135/article/politismos/polh/polytexneio-h-e3oikeiwsh-me-to-xeirotero


polutexneio1-thumb-large.jpg
 
Μαλλον θα το περασαν για εγκατελειμενο κτιριο.Ειναι και αγανακτισμενη η νεολαια με την παιδεια τρομαρα τους.Κομματικες παραταξεις και γκραφιτι.
 
Απάντηση: Re: Σκέψεις περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης..

Μια χαρά τα πάει η τριτοβάθμια.... Και το δείχνει κι όλας... Σταθερή πορεία προς το μηδέν.

http://www.kathimerini.gr/806135/article/politismos/polh/polytexneio-h-e3oikeiwsh-me-to-xeirotero


polutexneio1-thumb-large.jpg

Δυστυχως φιλε, η εσωτερικη "εικονα" ειναι χειροτερη απο την εξωτερικη εμφανιση!
 
QS: Ελληνικά τμήματα ΑΕΙ στα καλύτερα του κόσμου!

Σημαντικές διακρίσεις για ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΟΠΑ και Πανεπιστήμιο Πάτρας

Σπουδαιότερη από όλες, η θέση που κατέλαβε η σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ που βρέθηκε στις 30 καλύτερες του κόσμου. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 26η θέση, στην τελευταία έκδοση του QS World University Rankings.

Στον ίδιο τομέα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στα καλύτερα 100 πανεπιστήμια και το Πανεπιστήμιο Πατρών, στα καλύτερα 150.

Στον τομέα των Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων 200 στον κόσμο.
Στην κορυφή είναι τα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ κυριαρχούν σε συνολικά 21 γνωστικά αντικείμενα. Ακόμη, το Κέμπριτζ περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα σε 31 τομείς, ενώ η Οξφόρδη και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ακολουθούν με 29.

Το Χάρβαρντ μπαίνει στο Top10 σε 28 κατηγορίες, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ σε 26 και το MIT σε 19. Ακολουθούν το LSE του Λονδίνου με 11, το Πρίνστον και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Αντζελες με 10, το Γέιλ με 9, το Imperial College με 8, το University College London με 6 και το Caltech και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια με 5.

Η συγκεκριμένη κατάταξη βασίζεται στις απαντήσεις περισσοτέρων από 85.000 ακαδημαϊκοί και 41.000 και πλέον εργοδότες, αλλά και στην ανάλυση 17,3 εκατομμυρίων επιστημονικών δημοσιεύσεων και από 100 εκατομμυρίων βιβλιογραφικών παραπομπών από τις βάσεις δεδομένων Scopus/Elsevier.
Αναλυτικά τα ranking ανά πεδίο σπουδών στο: QS World University Ranking
 
Μπράβο. Είναι γνωστό ότι ειδικά στη σχολή Πολ.Μηχ. υπάρχουν 5-6 καθηγητές το ειδικό βάρος των οποίων είναι αστρονομικό σε σχέση με τον μέσο όρο, top class διεθνώς, και κάθε δημοσίευσή τους έχει μεγάλο impact στην επιστημονική κοινότητα. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που συνήθως η συγκεκριμένη σχολή συμπεριλαμβάνεται σε υψηλές θέσεις σε διάφορες λίστες., αλλά μην επαναπαυόμαστε με τις λίστες (που έχουμε πολλές φορές γράψει εδώ μέσα πόσο ψιλο-της-πλάκας είναι, με τις ίδιες σχολές να έχουν >50 θέσεις διαφορά από λίστα σε λίστα).

Tα πανεπιστήμια οφείλουν από μόνα τους να θεμελιώσουν ένα πλήρες και βιώσιμο σύνολο μεταρρυθμίσεων εκ των έσω, όπως αυτά ξέρουν, και να αφήσουν απ'εξω τους διάφορους πολιτικάντηδες και τις εμμονές τους.

Αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια άλυτα προβλήματα σε επίπεδο χρηματοδότησης (κυρίως), κομματοκρατίας, εξωστρέφειας, διοίκησης, εξοπλισμού, εγκαταστάσεων, συντήρησης... (με προσωπική σειρά βαρύτητας)
 
Re: Απάντηση: Re: Σκέψεις περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης..

Εδω ο κοσμος καιγεται και οι Πανεπιστημιακοι ...... το χαβα τους (στον δικο τους κοσμο)!
http://www.esos.gr/arthra/38272/egg...prosfygon-sto-panepistimio-aigaioy-exetazei-o

Εγω που νομιζα οτι τα Ελληνόπουλα μπαινουν ακόμα με μόρια απο Πανελληνιες και μπορει να υπηρχαν 2000 αξιόλογοι μαθητες για 40 θέσεις και να έμενε κάποιος απο ατυχία η για μισό μοριο στα χιλια.

Αρα εχει αλλάξει έχει φτιαξει η παιδεία στην Ελλάδα και μπαινει οποιοσδήποτε χωρίς σκυλα και χαρυβδη (δεσμες πανελληνιες, αλλος τομέας να σε ενδιαφέρει και σε αλλον να βρισκεσαι κλπ). Ευγε. Μεγάλη προοδος.
 
Είναι που έχει άφθονα κονδύλια το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και δεν ξέρει τι να τα κάνει.

Περίεργο Πανεπιστήμιο. Στο σχετικό άρθρο της Βικηπέδια, δίνεται η εντύπωση πως έλκει την καταγωγή του ή αποτελεί απώτατη συνέχεια ή ολοκλήρωση του ναυαγήσαντος σχεδίου του Καραθεοδωρή για το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, με το οποίο δεν έχει καμία ασφαλώς σχέση. Ήθελα να 'ξερα ποιος φαντασμένος γράφει τέτοια πράγματα.
 
Βασικο κριτηριο στην κατανομη α)της κρατικης επιχορηγησης, β)νεων θεσεων προσληψης εκπ/κου προσωπικου,
ειναι το ποσα "κεφαλια" φαινονται εγγεγραμενα στα χαρτια (ανεξαρτητα αν ο μεγαλυτερος αριθμος αυτων ειναι μονο στα χαρτια και δεν πατανε για σπουδες - γι´ αυτο αντιδρασανε στις διαγραφες των αιωνιων).
 
Re: Απάντηση: Σκέψεις περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης..

Βασικο κριτηριο στην κατανομη α)της κρατικης επιχορηγησης, β)νεων θεσεων προσληψης εκπ/κου προσωπικου,
ειναι το ποσα "κεφαλια" φαινονται εγγεγραμενα στα χαρτια (ανεξαρτητα αν ο μεγαλυτερος αριθμος αυτων ειναι μονο στα χαρτια και δεν πατανε για σπουδες - γι´ αυτο αντιδρασανε στις διαγραφες των αιωνιων).

Όχι, δεν είναι έτσι, το κριτήριο είναι οι φοιτητές που εισάγονται κάθς χρονιά στο τμήμα και τα έτη σπουδών κανονικής φοίτησης. Αν χρονίζουν οι φοιτητές το κριτήριο δεν αλλάζει.

Το απαράδεκτο με τους "αιώνιους" είναι ότι δεν έγινε ποτέ ο διαχωρισμός αυτών που αργά προχωρούν και αυτών που τα έχουν παρατήσει. Πρότεινα να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν περνάνε κανένα μάθημα στη διάρκεια ενός ακαδημαϊκού έτους (3 εξεταστικές). Αν περάσουν έστω κι ένα να συνεχίζουν να είναι ενεργοί φοιτητές. Περιέργως, η τόσο απλή λύση δεν έγινε δεκτή από τους καθηγητές του πανεπιστημίου. Για το υπουργείο, αμφιβάλλω αν το σκέφτηκαν.