Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Το ξεφοντάρισμα είναι επιθυμητό στο κλασικό πορτραίτο. Ξεχωρίζεις το θέμα σου από τις περιττές λεπτομέρειες του φόντου. Ακόμη και το θόλωμα πχ των αυτιών οδηγεί το βλέμμα στα απολύτως εστιασμένα μάτια, που είναι όλη η ουσία του πορτραίτου.

Άλλο το αναμνηστικό πορτραίτο που θέλεις να γράψει και πίσω το φόντο. Αυτό γίνεται εάν κλείσουμε αρκετά το διάφραγμα και εστιάσουμε κάπου ανάμεσα στο πρόσωπο και το φόντο (βλ. υπερεστιακή απόσταση). Όλοι οι φακοί κλείνουν, αλλά δεν έχουν όλοι πραγματικά γρήγορα διαφράγματα.

Σε πορτραίτο, αλλά και γενικότερα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε πρόγραμμα Α (Αperture Priority) για να ελέγχουμε το βάθος πεδίου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αρκετά κατατοπιστικές.
Ωραία το κατάλαβα το θέμα του πορτραίτου. Με tele κλείνω ίσως προς τον 55-250 με 2η επιλογή τον 70-300 (αν καταφέρω και μου τον φέρουν απο Αμερική πιό φτηνά).
Για γενικής χρήσης τι να κάνω; Να μείνω με τον 18-55 ή είναι ιεροσυλία;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αρκετά κατατοπιστικές.
Ωραία το κατάλαβα το θέμα του πορτραίτου. Με tele κλείνω ίσως προς τον 55-250 με 2η επιλογή τον 70-300 (αν καταφέρω και μου τον φέρουν απο Αμερική πιό φτηνά).
Για γενικής χρήσης τι να κάνω; Να μείνω με τον 18-55 ή είναι ιεροσυλία;

Mάλλον ειναι.. Πιθανοτατα ενας φακος οπως ο Sigma 17-70 2.8-4.5 MACRO μπορεί να καλύψει αξιοπρεπώς τις (all around) ανάγκες σου με λογικό κόστος, αλλιώς ισως θα πρέπει να βάλεις το χερι βαθια στην τσέπη.

Υπάρχει και ο 17-85is (ακριβός όμως σκέτος), ο 24-70/2.8 της Sigma, ο τίμιος 17-70 της Sigma.....

Υπάρχουν και πιο ακριβές λύσεις, εάν θέλεις να κινηθείς από το υπερευρυγώνιο και να σπάσεις τα μήκη μέχρι 70mm σε δύο φακούς (εμένα μου έκατσε ο ογκώδης 15-30EX και ο 24-60/2.8EX της Sigma).

Να σκεφτείτε και τον Tamron 17-50/2.8, μία λίγο ακριβότερη αλλά εξαιρετική επιλογή για βασικός στάνταρ ζουμ φακός (και με γρήγορο διάφραγμα σταθερό).

Να στεφτείτε επίσης ότι οι φακοί αυτοί δεν θα παίζουν σε full frame μηχανές εάν αργότερα κινηθείτε εκεί. Είναι φακοί μικρού φορμά.

Να σκεφτείτε και τον Tamron 17-50/2.8, μία λίγο ακριβότερη αλλά εξαιρετική επιλογή για βασικός στάνταρ ζουμ φακός (και με γρήγορο διάφραγμα σταθερό).

Να στεφτείτε επίσης ότι οι φακοί αυτοί δεν θα παίζουν σε full frame μηχανές εάν αργότερα κινηθείτε εκεί. Είναι φακοί μικρού φορμά.

Αυτόν θα πρότεινα και εγώ σε συνδυασμό με τον 28-75 της ίδιας εταιρείας. 700 ευρώ σύνολο οι δυο.

Αλληλοκαλύπτονται σε μεγάλο βαθμό αυτοί οι δύο όμως, Βλάση. Τον 28-75/2.8 θα τον συμπλήρωνα όχι με τον 17-50 αλλά με έναν υπερευρυγώνιο... γιατί όχι τον 10-24 της ίδιας εταιρίας, εάν φανεί καλός. Ή τον Tokina 12-24. Πάλι 700 ευρώ πηγαίνει περίπου το πακέτο (κάτι παραπάνω, έστω) αλλά μιλάμε για νέους ορίζοντες στη φωτογραφία... υπερευρυγώνιους.

Ή πάλι τον 17-50 μπορούμε να τον συνδυάσουμε κατευθείαν με τηλεφακό, για σετ 2 φακών. Ή μέχρι να μαζέψουμε χρήματα για καλό τηλεφακό, έναν 85/1.8 για πορτραίτα και κοντό τηλεφακό, που θα μείνει. Πάλι κάτι παραπάνω από 700 το σύνολο.

Να συμπληρώσω ότι οι στάνταρ ζουμ του φορμά 135 που αρχίζουν από τα 28mm, δεν είναι αρκετά ευρυγώνιοι ώστε να παίξουν τον ρόλο του all around φακού σε ψηφιακό σώμα (ειδικώς εάν είναι Canon με 1.6x fov crop). Αυτοί που αρχίζουν από τα 24mm είναι σημαντικά πιο ευρείς (δίνουν κάδρο περίπου 38mm σε Canon που μπορεί να χαρακτηριστεί και ημιευρυγώνιο και να μας βολέψει με λίγες υποχωρήσεις, αντί 44,6mm που είναι σχεδόν νορμάλ).

Κυκλοφόρησε καινούργια έκδοση firmware για την 450D που έχει την ακόλουθη αλλαγή:

What has been changed in Version 1.1.0 of the firmware?

It includes the following improvements:

1. Supports AF assist beam feature of the new flash, Speedlite 270 EX, which is scheduled to be released in April 2009

In low light situations, the AF assist beam fires to assist with autofocusing.The AF assist beam does not fire if the firmware is Version 1.0.9 or earlier.

παιδιά μια γνώμη θέλω...

για μεταχειρισμένη....γύρω στα 8000 κλικς καλά είναι?ή είνα πολλά και να ψάξω για λιγότερα?

(φαντάζομαι πάει ανάλογα με την τιμή-οπότε να σας πω πως η τιμή είναι πολύ καλή-250 μαζί με τον 18-55)

ο φακός είναι ο IS,και μάλλον θα την πάρω.Απλά ένα θεματάκι που έχω είναι ότι δεν έχει πλέον εγγύηση.Είναι επικίνδυνο λέτε?

ο φακός είναι ο IS,και μάλλον θα την πάρω.Απλά ένα θεματάκι που έχω είναι ότι δεν έχει πλέον εγγύηση.Είναι επικίνδυνο λέτε?

Αν είναι από μαγαζί, συνοδεύεται υποχρεωτικά με 6άμηνη γραπτή εγγύηση, βάσει κοινοτικής νομοθεσίας που εφαρμόζεται και στο Ελλαδιστάν... Από ιδιώτη είναι θέμα εμπιστοσύνης (και τύχης).