Σκεψη για αγορα ηχειων studio monitor.....

Vaggelis 1984

Senior Member
17 August 2010
423
ΑΘΗΝΑ
Καλησπερα σε ολους θα ηθελα την βοηθεια σας στο θεμα αυτο. Το υπαρχον συστημα ειναι αυτο με καποιες αλλαγες. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/92357-Leema-o-Διαβολακος. Η σκεψη ειναι να τα πουλησω ολα και να παρω δυο studio monitor.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν αξιζει τον κοπο, δηλαδη αν θα κερδισω σε ποιοτητα και αν φυσικα μπορω να ακουω μουσικη και η θεση ακροασης να ειναι στα 2.50 μετρα και αν o ηχος σε αυτα τα ηχεια ειναι ξεκουραστος. Μου αρεσει η μουσικοτητα σε ενα ηχειο. Στα studio monitor υπαρχει η μουσικοτητα? Στην λιστα μου ειναι τα krk vtx-8 τα focal cms 65 και τα Adam adam a8x. Δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτα και γενικως τετοια ηχεια. Την δευτερα λεω να παω να ακουσω. Ακου της αποψεις σας και σας ευχαριστω εκ των προτερων!

να τα πουλησεις ολα και να ξεκινησεις παλι απο το μηδεν ?
θεωρεις δηλαδη οτι δεν αξιζει τιποτα απο οτι εχεις μεχρι τωρα ?
δεν ξερω , αλλα ακουγεται καπως ...
λεω εγω τωρα ...

Οχι δεν λεω οτι δεν αξιζει το υπαρχον! Απλη σκεψη εκανα και ηθελα να την μοιραστω μαζι σας και να μου πειτε τις αποψεις σας! Και φυσικα οπως ειπα και παραπανω θα το εκανα μονο αν ειναι να κερδισω παραπανω και γλιτωνα και απο τοσα μηχανηματα! Οντως ακουγεται καπως....αλλα νομιζω το χομπι μας τα εχει αυτα...

Είναι κάτι που δεν μπορεί να στο περιγράψει κανείς. Πρέπει να τ' ακούσεις. Βάλε στη λίστα σου και τα αντίστοιχα Genelec. (Δεν θυμάμαι τον τύπο). Αυτό το "ξεγύμνωμα" που κάνουν στον ήχο, είναι η ιδιαιτερότητα που άλλους τους κερδίζει και άλλους τους απωθεί. 'Έχουν και κατά κανόνα εξαιρετικό ταίριασμα με τον ενσωματωμένο ενισχυτή τους και γενικά είναι μία λύση που αν μη τι άλλο δεν περνά απαρατήρητη. Προσωπικά, έχοντας ακούσει αρκετά στούντιο μόνιτορ, από μικρά, (300 - 400 ) το ζεύγος, μέχρι (1500 - 1700 ) μπορώ να πω ότι είναι πολλή καλή περίπτωση και ότι σίγουρα αξίζει ν' ασχοληθεί κανείς.
Καλή συνέχεια. :-)

είναι πολύ εύκολη η απάντηση. Κανόνισε μια ακρόαση των focal solobee, πάρε μαζί σου τον προενισχυτή σου και την πηγή και θα ξέρεις μετά μόνος σου. Αρκεί να είναι στο budget σου.

Και αυτα σκεφτηκα αλλα ειναι πολυ πανω απο το budget....aλλα εχω την εντυπωση οτι θα ειναι αυτο που θελω σε μουσικο χαρακτηρα....

απο αυτα που αναφερεις τα Focal εχουν τον πιο domestic χαρακτηρα, αναλυτικα και συναμα μουσικα χωρις ομως να κουραζουν οπως κανουν παρα πολλα μονιτορ ηχεια. Αναθεμα κι αν αυτη η εταιρια εχει τοσο μουσικα σε χαρακτηρα home hifi ηχεια. Εξαιρετικη επιλογη και αν αργοτερα σου λειψει, υπαρχει και το σαμπακι της εταιριας.

Γενικά σε τι προυπολογισμό κινείσαι?

edit
οκ τώρα πρόσεξα πως έχεις ήδη παραθέσει τα ηχεία που μπορείς να φτάσεις. Τα cms δεν τα έχω ακούσει αλλά σίγουρα αξίζει να τα ακούσεις εσύ χεχε. Βασικά όλα σε ένα μαγαζί τα βρίσκεις. Θα είναι και πολύ εύκολο να αντιπαραθέσεις. Αν δε συντρέχει λόγος από πλευράς χώρου να πάς στις οκτώ ίντσες νομίζω πως τα focal θα είναι πιό all around.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σκεψη για αγορα ηχειων studio monitor.....

απο αυτα που αναφερεις τα Focal εχουν τον πιο domestic χαρακτηρα, αναλυτικα και συναμα μουσικα χωρις ομως να κουραζουν οπως κανουν παρα πολλα μονιτορ ηχεια. Αναθεμα κι αν αυτη η εταιρια εχει τοσο μουσικα σε χαρακτηρα home hifi ηχεια. Εξαιρετικη επιλογη και αν αργοτερα σου λειψει, υπαρχει και το σαμπακι της εταιριας.

τα εχεις ακουσει?ειναι πιο μουσικα σε σχεση με τα Home hi fi?

Γενικά σε τι προυπολογισμό κινείσαι?

edit
οκ τώρα πρόσεξα πως έχεις ήδη παραθέσει τα ηχεία που μπορείς να φτάσεις. Τα cms δεν τα έχω ακούσει αλλά σίγουρα αξίζει να τα ακούσεις εσύ χεχε. Βασικά όλα σε ένα μαγαζί τα βρίσκεις. Θα είναι και πολύ εύκολο να αντιπαραθέσεις. Αν δε συντρέχει λόγος από πλευράς χώρου να πάς στις οκτώ ίντσες νομίζω πως τα focal θα είναι πιό all around.

και εγω για 8 ελεγα αλλα το φοκαλ ειναι 6.5 που γλυκοκοιταω....θα μπορουσα να ανεβω σε τιμη αλλα θα χρειαστω και μια καρτα ηχου!
οποτε μεχρι 2000 το πολυ για ολα!

Re: Απάντηση: Re: Σκεψη για αγορα ηχειων studio monitor.....

τα εχεις ακουσει?ειναι πιο μουσικα σε σχεση με τα Home hi fi?

τα monitor της εταιριας ειναι ξεκουραστα, ουδετερα ενω τα home μοντελα της Focal ειναι τονισμενα ψηλα και εχουν ιδιαιτερο χαρακτηρα που σε καποιους αρεσει αλλα σε αλλους τοσους τους ενοχλει.

+1

όντως η αλήθεια είναι πως το πιθανότερο είναι να πας, να ακούσεις, να σου αρέσουν και τελικά να πεις στον εαυτό σου ναι αξίζει. Να δοκιμάσεις να σπρώξεις τα δικά σου και να μη φεύγουν σε αξιοπρεπείς τιμές (συμφορουμίτης τα δίνει 300 και δεν...), στο ενδιάμεσο να ξεπεράσεις τα εντυπωσιακότερα πρίμα των focal και να πεις δεν κρατάω τα λεφτά για κάτι άλλο...

Οι επιλογές σε studio monitors είναι πολλές και καλές. Και φυσικά θα βοηθήσουμε.
Έχω όμως μία απορία. Τι είναι αυτό που σε κάνει να θες ν' αλλάξεις προσανατολισμό; Είδα στην παρουσίαση σου ότι διαθέτεις ήδη ένα σύστημα μικρό μεν, αλλά πολύ ισορροπημένο και ποιοτικό.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι είναι αυτό που δεν σε ικανοποιεί και θες ν' αλλάξεις....

καλο ηχειο αλλα το βαριεσαι ευκολα πιστευω γιατι σου λειπει το μπασο. Βασικα σωμα εχει δεν εχει μπασο. Μου ειχε λειψει και η ενταση ειναι ευκολο στην οδηγηση αλλα θελει ρευματα και ειχε και ενα κακο με το που εβαζες το ποτεσιομετρο πιο ψηλα στενευε τις φωνες....οπως επισης μετα απο μια ωρα μουσικης εμενα προσωπικα με κουραζε...λιγο τα ψηλα νομιζω. ισως επιδη ηταν αρκετα λεπτομερες δεν ξερω.για αυτο και το πουλησα!εχω αλλα ηχεια τωρα που δεν με χαλαει τιποτα!οτι θελω να κανω ειναι για αναβαθμιση και χωρις να εχω του κοσμου τις συσκευες!

ειχα ψαχτει για σαμπ αλλα ηθελε πολλα λεφτα σε REL μονο για να πεις οτι κατι θα κανω και να ταιριαξει, αλλα μετα ηθελα και καλωδια να ειναι ιδια με τα υπαρχον τα οποια ειναι ακριβα διοτι ο ενισχυτης δεν εχει εξοδο για σαμπ.

Re: Απάντηση: Σκεψη για αγορα ηχειων studio monitor.....

ειχα ψαχτει για σαμπ αλλα ηθελε πολλα λεφτα σε REL μονο για να πεις οτι κατι θα κανω και να ταιριαξει, αλλα μετα ηθελα και καλωδια να ειναι ιδια με τα υπαρχον τα οποια ειναι ακριβα διοτι ο ενισχυτης δεν εχει εξοδο για σαμπ.
Σχετικά με Sub διάβασε το παρακάτω νήμα:
..κανα sub ρε παιδιά
Έχει ενδιαφέροντα θέματα.

Όσο για τα ηχεία οι προτάσεις για ADAM και Focal είναι εξαιρετικές. Να έχεις υπ' όψη πως μπορείς είτε εξ αρχής, είτε εκ των υστέρων να προσθέσεις και Sub (κατά προτίμηση το δικό τους), ώστε να έχεις ένα απ' όλες τις απόψεις κορυφαίο και πλήρες σύστημα.

Στη λίστα σου θα προσθέσω και την Dynaudio. Δες μία σχετική πρόταση που έχω κάνει για άλλη περίπτωση εδώ:

Επίσης τα ενεργά της PMC Στην Ελλάδα την αντιπροσωπεύει η KEM Electronics.

Τα ηχεία αυτής της κλάσης παρά τις διαφορές τους είναι ουδέτερα. Αποδίδουν την ηχογράφηση όπως είναι. Με όλες της τις χάρες και ή τις ατέλειες της χωρίς να προσθέτουν ή να αφαιρούν. Και αποκαλύπτουν και τις αδυναμίες των συνοδών.

Το πραγματικό πρόβλημα ωστόσο βρίσκεται αλλού: Ο επαγγελματικός κόσμος (studio monitors) και ο συνήθης, ο συμβατικός (consumer) είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Που δεν επικοινωνούν πλήρως μεταξύ τους. Αντιμετωπίζω διαρκώς αυτό το πρόβλημα από τότε που αποφάσισα να ασχοληθώ με τον επαγγελματικό ήχο. Πως θα συνδεθούν οι consumer συσκευές -(συνήθως πηγές και έχω πολλές)- με τις proffessional; Είναι ένα θέμα που θα λάβεις υπ' όψη, εφ' όσον αποφασίσεις να πάρεις αυτό το δρόμο.

Εν τω μεταξύ εδώ είμαστε, να τα λέμε... :smile: