Σκέτη καταστροφή...

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Τελικά ώρες-ώρες, μερικά νήματα σε αυτή την κατηγορία του φόρουμ είναι σκέτη καταστροφή. Δεν είναι όχι μόνο να τα διαβάζεις, αλλά ούτε καν να "περνάς απ' έξω"... :flipout:

Από μια μικρή φράση ξεκίνησε ("ροπή προς το πράσινο"), εξελίχθηκε σε συζήτηση περί κατανόησης των διαγραμμάτων, και στο δικό μου (πειραγμένο) μυαλό κατέληξε σαν απορία, γιατί δεν έχουμε τα σωστά εργαλεία καλιμπραρίσματος ενώ η τεχνολογία υπάρχει. Από τότε μου καρφώθηκε η ιδέα ενός προγράμματος που θα βάζεις τον αισθητήρα στην οθόνη της τηλεόρασης, και θα σου λέει σε τι τιμές να βάλεις τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης...

Και ενώ προσπαθώ να μην το σκεύτομαι, σε τυχαία διαστήματα εμφανίζονται συμπτώματα (την μια έριχνα ματιές στον κώδικα του HCFR, την άλλη στα Xlets του BD-J)... :flipout:

Η τρελή ιδέα της ημέρας, είναι να φτιάξω έναν pattern generator που να τρέχει σε bluray player και να το ελέγχει κάποιος από ένα pc/laptop...

Οπότε πείτε κάτι αποτρεπτικό, γιατί δεν πάω καλά... :flipout:

Τελικά ώρες-ώρες, μερικά νήματα σε αυτή την κατηγορία του φόρουμ είναι σκέτη καταστροφή. Δεν είναι όχι μόνο να τα διαβάζεις, αλλά ούτε καν να "περνάς απ' έξω"... :flipout:

Από μια μικρή φράση ξεκίνησε ("ροπή προς το πράσινο"), εξελίχθηκε σε συζήτηση περί κατανόησης των διαγραμμάτων, και στο δικό μου (πειραγμένο) μυαλό κατέληξε σαν απορία, γιατί δεν έχουμε τα σωστά εργαλεία καλιμπραρίσματος ενώ η τεχνολογία υπάρχει. Από τότε μου καρφώθηκε η ιδέα ενός προγράμματος που θα βάζεις τον αισθητήρα στην οθόνη της τηλεόρασης, και θα σου λέει σε τι τιμές να βάλεις τα ρυθμιστικά της τηλεόρασης...

Και ενώ προσπαθώ να μην το σκεύτομαι, σε τυχαία διαστήματα εμφανίζονται συμπτώματα (την μια έριχνα ματιές στον κώδικα του HCFR, την άλλη στα Xlets του BD-J)... :flipout:

Η τρελή ιδέα της ημέρας, είναι να φτιάξω έναν pattern generator που να τρέχει σε bluray player και να το ελέγχει κάποιος από ένα pc/laptop...

Οπότε πείτε κάτι αποτρεπτικό, γιατί δεν πάω καλά... :flipout:

Κλασσική περίπτωση "καθόμαστε στ' αυγά μας" ...
Επειδή την πέρασα την ασθένεια μικρός, όταν είχα πειρατικό σταθμό στα FM, άκου τί δούλεψε σε μένα...

Κάθε φορά που έβλεπα 60 Watt στην Hansen και μου έμπαιναν ιδέες να αντικαταστήσω την 6146 με μια 4CX1000A, ξεφόρτιζα τους πυκνωτές του πομπού πιάνοντας την άνοδο και την κάθοδο με το χέρι. Το ηλεκτροσόκ ήταν τέτοιο που με απέτρεπε απο την ιδέα για μήνες :flipout::flipout::flipout:

Μάλλον χρειάζεσαι κάτι αντίστοιχο σε software εσύ :BDGBGDB55:

Φίλιππος

Α, εγώ με τους πομπούς ΑΜ/FM ξεμπέρδεψα πολύ γρήγορα, κάπου στις αρχές του γυμνασίου. Βέβαια ποτέ δεν έθεσα σε λειτουργία κάτι ισχυρότερο από 1W. Κάτι που είχα για 5W το έφτιαξα μόνο, αλλά δεν το τροφοδότησα ποτέ, γιατί ήταν παράνομο και δεν είχα μετρητή για τα στάσιμα, οπότε δεν ήθελα να κάψω το "πανάκριβο" linear των 5W... :flipout:

Όπως καταλαβαίνεις, προβλήματα με πυκνωτές δεν είχα... :flipout:
Πομπούς σαν αυτούς που αναφέρεις, μόνο στα περιοδικά είχα δει τότε...
(Διάβαζα τότε τις "ηλεκτρονικές επιλογές" και πιο σπάνια το "τεχνική εκλογή". Το ελέκτορ δεν το πολυ-καταλάβαινα τότε...) :flipout:

Εγω το είχα πάρει πιο ζεστά.

PLL 20w,linear 200w,καλώδιο μισή ίντσα και cavity ακολουθούμενο απο 4 κατευθυντικά δίπολα.

Τελικά τα χάρισα σετ.

Μαζί με τη γεννήτρια στέρεο!!!!

200W δεν τα λες απλά "πιο ζεστά"... :flipout:
Πρέπει να ακουγόσουν σε μεγάλη απόσταση. Τα κατευθυντικά δίπολα πως είναι; Δεν τα έχω συναντήσει ποτέ...

3 στάδια :
6C4 -->ταλαντώτρια
EL84 --> 2o στάδιο
6146 (αρχικά είχα EL504) --> στάδιο εξόδου.

Σε τάση δικτύου οι 2 πρώτες, 420V η 3η...

Συντονίζεις τα 2 πρώτα στάδια ώστε να πάρεις απο 4,7 έως 5 Watt στη γέφυρα, και η 6146 δίνει 60 Watt στο τέλος...

Τα ρίχνεις σε μια χειροποίητη collinear με 17 dB απολαβή (το σχέδιο ήταν Ιταλικό) με RG8 καλώδιο (μικρού μήκους για να ελαχιστοποιήσεις τα στάσιμα) και ακούγεσαι με 60 Watt απο το Παγκράτι στη Βούλα με 3 μονάδες σήμα στις 5 μονάδες του κρατικού !!!

Αυτές ήταν εποχές.... Πού και πού τις νοσταλγώ ....

Τελικά Γιώργο σε βλέπω να στήνεις ραδιόφωνο ξανά αντί για καλιμπραστήρι... :flipout:

Έτσι όπως πάει... :flipout:
Αλλά μπα, μόλις καταλάβω πως λειτουργεί κάτι, χάνω το ενδιαφέρον...

Τελικά Γιώργο σε βλέπω να στήνεις ραδιόφωνο ξανά αντί για καλιμπραστήρι... :flipout:

Αφού δεν μπορούσα να βρώ κάτι αποτρεπτικό, φαινόταν καλή ιδέα να αποσπάσω την προσοχή του σε κάτι άλλο ;)