Σκιές και αντικατάσταση πάνελ σε Samsung 50H6200

nautilus7

Senior Member
14 September 2007
487
Έχω μια Samsung 50H6200 η οποία ενώ αρχικά ήταν μια χαρά, μετά τον 1,5 χρόνο χρήσης (τώρα συμπληρώνονται 2 χρόνια) άρχισε να παρουσιάζει έντονες σκιές στο πάνελ της (dirty screen effect), όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που επισυνάπτω.

20160824_232717.jpg

Η τηλεόραση είναι εντός εγγύησης. Συμπλήρωσα ηλεκτρονικά μέσω του site της Samsung την αίτηση για service και σήμερα, 2 μέρες μετά, ήρθε ο τεχνικός της Service One (φαντάζομαι αυτοί αναλαμβάνουν το service της Samsung) για να δει την τηλεόραση. Πράγματι, αναγνώρισε το πρόβλημα και μου είπε ότι θα προβούμε σε αλλαγή πάνελ. Θα γίνει παραγγελία του πάνελ και εντός 2-3 εργάσιμων ημερών θα έρθει να το τοποθετήσει επί τόπου στο σπίτι μου!

Αν μη τι άλλο, είναι θετικό ότι δε θα μείνω χωρίς τηλεόραση ούτε για μια μέρα, αλλά μου κάνει εντύπωση εντύπωση γιατί όσα νήματα έχω διαβάσει για παρόμοια θέματα, δεν είχα τύχει σε επισκευή κατ' οίκον...!!!

Αυτά... Θα ενημερώσω για ό,τι νεότερο.

Χθες (Δευτέρα και μέσα σε 3 εργάσιμες μέρες όπως μου είχαν πει) ήρθε ο τεχνικός και μου άλλαξε το πάνελ.

Το νέο πάνελ είναι από τον ίδιο κατασκευαστή όπως και το παλιό (50D1AF0V - αν δεν κάνω λάθος το D σημαίνει ότι είναι από την Innolux). Ελπίζω μόνο αυτό να αντέξει περισσότερο...

IMG_20160905_175914.jpg

Η τηλεόραση πλέον δεν έχει καμιά σχέση με το πως ήταν! Νομίζω το πάνελ έχει καλύτερη ομοιομορφία και σε σχέση με το αρχικό πάνελ όταν ήταν καινούργιο (προτού εμφανίσει τις έντονες σκιές).

IMG_20160906_003321.jpg

Η φωτογραφική που πήρα την φωτογραφία δεν είναι καθόλου καλή (οι οριζόντιες σκοτεινές και φωτεινές μπάρες που εναλλάσσονται οφείλονται σε αυτό). Το μόνο πρόβλημα ανομοιομορφίας είναι στις γωνίες, όπου είναι πιο σκοτεινό, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου σε κανονικές συνθήκες θέασης.

Με την ευκαιρία είδα και πόσες ώρες έχει "παίξει".... 6445 ώρες σε 2 χρόνια ακριβώς. Δηλαδή 9 ώρες την ημέρα! Δεν το λες και λίγο.

IMG_20160905_180322.jpg

Last edited: