Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου ή ευρύ κοινό

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

μπερδεύτηκε γιατί είχαν κοινή πρωταγωνίστρια.:flipout:

και Τι πρωταγωνίστρια! ανάθεμα αν ήθελα να βλέπω οτιδήποτε άλλο όταν έπαιζε αυτή. Εκτός απ τη φορά που είχε απέναντί της το ιερό τέρας :worshippy:

Αντονιόνι πάντως...ούτε εγώ. Ατύχησε: έκανε ταινίες την ίδια εποχή με τον Pier Paolo ...

Το ιερό τέρας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε πιτσιρής στην οθόνη, τα μάσαγε τα λόγια του: δεν άκουγες πάντα τι λέει.
Αλλά ποτέ δεν σου άφηνε την παραμικρή αμφιβολία τι εννοούσε!

Για τον Πιερ Παολο τα ειπες ολα με το δευτερο quote.
Ο Αντονιονι ηταν ελασσον σε σχεση με αυτους που κυκλοφορουσαν στην Ιταλια γενικοτερα.Ας οψεται το Blow Up βεβαια,που τον σωζει αλλα και εκει για μενα "φταινε" αλλα:Swinging London,Vanessa,Herbie Hancock,Yardbirds.
O Πανος παντως μπορει να μπερδεψε τους σκηνοθετες αλλα λαθος δεν εκανε.Κι ο Μπερτολουτσι δεν με τρελαινε ποτε.
Και οι δυο τους (Αντονιονι,Μπερτολουτσι) παντως ειναι σαφεστατα υπερτιμιμενοι σε σχεση π.χ με τον Ελιο Πετρι.

Προφέρεται Σαχλαμαράν

χαχα

Παντως ειναι λιγο μπλεγμενα τα πραγματα.Ειναι σαν ενα ποδοσφαιρικο αγωνα που δεν ξερεις μερικες φορες αν πρεπει να τα βαλεις , με τον προπονητη , με τις αλλαγες που εκανε, με τον αρχηγο της ομαδας , τους παικτες,τον ιδιοκτητη που αρεσκεται , εκτος απο το να χρηματοδοτει, να επεμβαινει στις μεταγραφες και την διαμορφωση της ενδεκαδας η με την κερκιδα που εχει συνηθισει ενα τροπο παιξιματος και δεν εχει την υπομονη να δοκιμασει αλλα ουτε και να συγχωρεσει κατι διαφορετικο :)

Πολυ ωραιο νημα καταρχας!!

Πρωτον, michael mann και ξερο ψωμι! Ενα καδρο του ισοδυναμει με μια ολοκληρη ταινια αλλων...
Δευτερον, Λανθιμος μονο υποτιμημενος ειναι κατ εμε...εξαιρετικος για μενα...
Τριτον, για να απαντησω και στο νημα θα πω τους Κοεν! Ενω εχω διασκεδασει αφανταστα με ταινιες τους, αντιστοιχα εχω βαρεθει επισης αφανταστα με αλλες και οι κριτικοι τους εχουν στο απυροβλητο μια ζωη...
Τεταρτον, ολα υποκειμενικα ειναι οποτε δεν εχει νοημα να χαλιομαστε και πολυ! Τα γουστα ειναι παντα διαφορετικα και αυτο ειναι και το ωραιο της υποθεσης!

Last edited:
Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

Εμενα μου αρεσει ακομα και ετσι οπως ειναι, ενω πιστευω οτι η 4ωρη και βαλε εκδοχη που ηθελε αυτος να βγει θα ηταν απλα Μεγαλειωδης.

Και μενα.Και η extended ακομα περισσοτερο...

Συμφωνω για το τελος στο Ζαμπρισκι...

Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

ωραιο θεματακι
θα ηθελα να γραψω και εγω
αλλα επειδη θα με κραξετε
και επειδη θελω και εγω να κραξω πολλους απο σας
ειπα να το αποφυγω
με το μονο post που συμφωνω ειναι το 13 του auteur ( εκτος απο τον πινεζα φυσικα )

Προβλέψιμο αυτό. Να γράψεις, αλλά να γράψεις και κανα όνομα, να ξέρουμε τουλάχιστον ποιόν θάβεις, μη μας βάζεις πάλι κουΐζ. Όσο για το ποστ #13...κι εγώ βρίσκω τo Ιronman 3 και τα Χόμπιτ υπερτιμημένα καλιτεχνικά, απορώ τι τους βρίσκουν οι κριτικοί και τα βραβεύουν στα φεστιβάλ...

Πολυ ωραιο νημα καταρχας!!

Πρωτον, michael mann και ξερο ψωμι! Ενα καδρο του ισοδυναμει με μια ολοκληρη ταινια αλλων...
Δευτερον, Λανθιμος μονο υποτιμημενος ειναι κατ εμε...εξαιρετικος για μενα...
Τριτον, για να απαντησω και στο νημα θα πω τους Κοεν! Ενω εχω διασκεδασει αφανταστα με ταινιες τους, αντιστοιχα εχω βαρεθει επισης αφανταστα με αλλες και οι κριτικοι τους εχουν στο απυροβλητο μια ζωη...
Τεταρτον, ολα υποκειμενικα ειναι οποτε δεν εχει νοημα να χαλιομαστε και πολυ! Τα γουστα ειναι παντα διαφορετικα και αυτο ειναι και το ωραιο της υποθεσης!

Για μένα η καριέρα των Κοεν πήρε την κάτω βόλτα το 2001. Μέχρι εκεί ότι έβγαλαν ήταν χρυσάφι.

Καταπληκτική δουλειά ήταν το Fight Club επειδή πολύ απλά κατάφερε να ξυπνήσει ακόμα και τον πλέον κοιμισμένο μπούφο χωρίς να κάνει το πιο σινεφίλ κοινό να βαρεθεί...και εκεί είναι η μαγκιά για μένα αν θέλετε. Σινεμά μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς είναι κρίμα.

Κι ομως στα δικα μου ματια,και παρ'ολο που ο Φιντσερ ειναι αγαπημενος (χωρια οτι τον θεωρω τον καλυτερο σκηνοθετη σημερα) θεωρω οτι το Fight Club ηταν μια δοση παραπανω "εκκωφαντικο" για τα γουστα μου.Θεωρω οτι παραηταν "εκβιαστικο" στο στοχο του,σαν να ειχε ενα αγχος να σου δειξει την "επαναστατικοτητα" του.
Μια χαρα ταινια ηταν αλλα ο Φιντσερ στη συνεχεια εκανε καλυτερες.Εν μερη διακαιολογειται,στο Fight Club ψαχνοταν ακομα.

Μια ταινια που ηταν δεκα φορες πιο εκβιαστικη απο το Fight Club,και πιο πομπωδης στο να φωναζει την επαναστατικοτητα της ειναι για μενα το The Network.
Μακραν η χειροτερη ταινια του Λιουμετ μια παραληρηματικη παπατζα,σοβαροφανους καταγγελτικου λογου,ανυποφορου διδακτισμου και ηθικολογιας.
Σ'γα τα ωα...

Για μένα η καριέρα των Κοεν πήρε την κάτω βόλτα το 2001. Μέχρι εκεί ότι έβγαλαν ήταν χρυσάφι.

Δεν θα τα χαλασουμε,αλλα για μενα το No Country for Old men και το Α Serious Man ηταν αριστουργηματα.
Και δεν ηταν οι μοναδικες καλες ταινιες τους τα τελευταια 15 χρονια.

Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

Προβλέψιμο αυτό. Να γράψεις, αλλά να γράψεις και κανα όνομα, να ξέρουμε τουλάχιστον ποιόν θάβεις, μη μας βάζεις πάλι κουΐζ. Όσο για το ποστ #13...κι εγώ βρίσκω τo Ιronman 3 και τα Χόμπιτ υπερτιμημένα καλιτεχνικά, απορώ τι τους βρίσκουν οι κριτικοί και τα βραβεύουν στα φεστιβάλ...

εγω απορώ πως και δεν σου άρεσαν, εχουν και ωραια ορχηστρική μουσική απο τον τιτάνα Howard Shore.
αλλα θα με κακο χαρακτηρήσεις.. ομως γιαυτό δεν δημιουργήθηκε το νήμα;

οπότε βάρα ελεύθερα..

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

Μια ταινια που ηταν δεκα φορες πιο εκβιαστικη απο το Fight Club,και πιο πομπωδης στο να φωναζει την επαναστατικοτητα της ειναι για μενα το The Network.
Μακραν η χειροτερη ταινια του Λιουμετ μια παραληρηματικη παπατζα,σοβαροφανους καταγγελτικου λογου,ανυποφορου διδακτισμου και ηθικολογιας.
Σ'γα τα ωα...

+1
ηθελα απλά να τελειώσει..

σου αρέσει ο Tsai Ming Liang ε;

Δεν τον ξερω τον κυριο...

ενα απογευματάκι τώρα που καλοκαιρίαζει..
βρεθείτε με τον συνοδοιπόρο Γάλεν,
(στην ίδια πολη ειστε, ειναι κρίμας να μην συνευρεθείτε για μια τέτοια εμπειρια)
παρτε κρύα μπυρίτσα, πασατέμπος και κανα πτι μπερ
βγάλτε κάλτσες,
βάλτε πυτζάμες
καθαρίστε δοντάκι
πειτέ την προσευχή σας
και πείτε μας τι ώρα ειναι εκεί;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινη

ενα απογευματάκι τώρα που καλοκαιρίαζει..
βρεθείτε με τον συνοδοιπόρος Γάλεν,
(στην ίδια πολη ειστε, ειναι κρίμας να μην συνευρεθείτε για μια τέτοια εμπειρια)
παρτε κρύα μπυρίτσα, πασατέμπος και κανα πτι μπερ
βγάλτε κάλτσες,
βάλτε πυτζάμες
καθαρίστε δοντάκι
πειτέ την προσευχή σας
και πείτε μας τι ώρα ειναι εκεί;

Πτι Μπερ και μπυρα δεν πανε μαζι.
Ετσι κολατσιζεις οταν βλεπεις ταινιες?
Αμ τωρα εξηγουνται ολα....

Συμφωνω για το Fight Club,το ειδα σχετικα προσφατα υστερα απο πολλα χρονια, σχεδον απογοητευτηκα εν αντιθεσει με το vertigo που το ειδα και αυτο σχετικα προσφατα υστερα απο πολλα χρονια και ενθουσιαστηκα πιο πολυ απο την προηγουμενη φορα..συμφωνω και με την τοποθετηση του κυριου Γαλεν για τον Τριερ εχει τα θεματα του αλλα ειναι μαεστρος..και ο Χιτς..μονος του το χει πει... εκανε μια φορ σεξ στην ζωη του..που εκανε την κορη του... και αυτο φαινονταν στις ταινιες του..ετσι και αλλιως οι ταινιες, αυτες που βγαινουν τουλαχιστον απο ψυχης ειναι κομματι της ζωης του σκηνοθετη,αλλιως εζησε εκεινος αλλιως εμεις..βγαζει εσωψυχα,πολλες φορες ξορκιζει δαιμονες,δημιουργικα παντα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς

Πτι Μπερ και μπυρα δεν πανε μαζι.
Ετσι κολατσιζεις οταν βλεπεις ταινιες?
Αμ τωρα εξηγουνται ολα....

χαχαχα

το πτι μπερ το έγραψα για το μικρό παιδί της παρέας,
για σενα ειναι η μπυρα.

το θέμα είναι οτι δεν εξηγούνται κυρίως όλα..

ειχες πει οτι θέλεις να θαψεις περισσότερο ταινιες και όχι τοσο σκηνοθέτες.
αναμένουμε με μεγάλη προσμονή.. (οπως και απο αλλους φίλους, Cicadelic, Galen, Pappas, etc)
:popcorn:

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

Δεν θα τα χαλασουμε,αλλα για μενα το No Country for Old men και το Α Serious Man ηταν αριστουργηματα.
Και δεν ηταν οι μοναδικες καλες ταινιες τους τα τελευταια 15 χρονια.

+10000

εγω απορώ πως και δεν σου άρεσαν, εχουν και ωραια ορχηστρική μουσική απο τον τιτάνα Howard Shore.
αλλα θα με κακο χαρακτηρήσεις.. ομως γιαυτό δεν δημιουργήθηκε το νήμα;

οπότε βάρα ελεύθερα..

Θάψε βρε καμια ταινία, καναν σκηνοθέτη από το να χαρεντίζεσαι με τον Galen!!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε

ειχες πει οτι θέλεις να θαψεις περισσότερο ταινιες και όχι τοσο σκηνοθέτες.

Ηδη εκανα την αρχη...
Σιγα σιγα και με ρεγουλα θελουν αυτα.
Τι θα λεγες να γραψεις και συ τιποτα,οχι μονο απαιτησεις απο τους αλλους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν

Ηδη εκανα την αρχη...
Σιγα σιγα και με ρεγουλα θελουν αυτα.
Τι θα λεγες να γραψεις και συ τιποτα,οχι μονο απαιτησεις απο τους αλλους...
Κάτσε να με ελέγξω στο imdb γιατί βαθμολογώ σχεδόν ότι βλέπω, όχι τόσο για την βαθμολογία αλλά για το αν μου άρεσε και θέλω να το ξαναδώ. Από 8 και πάνω θέλω να το ξαναδώ. Ασχέτως αν δεν θα το δω πότε γιατί όλο και κάτι άλλο θα έχω ανακάλυψει.