Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου ή ευρύ κοινό

O Greenway απο τους αγαπημενους μου. Εικαστικος τελειως,καθε πλανο του ειναι ενας πινακας καλων τεχνων... εξ αλλου ειναι και ζωγραφος ο ιδιος οποτε τιποτα το παραξενο. Αντιθετα οτι ειχε να πει νομιζω το ειπε στην εποχη του. Μεχρι το Μωρο του Μακον. Εκει και ηδη με το προηγουμενο του, του Σαιξπηρ, αρχισα να αισθανομαι οτι γινεται "μανιεριστ".
Μετα αλαξε η εποχη και δεν εχω δει τα πιο προσφατα του. Ισως και γιατι κανεις δεν τον αναφερει πια.

Παντως μεγαλος σκηνοθετης...απο αυτους που εχουν ηδη τις εικονες μεσα στα ματια τους πριν τις δουν στο δοκιμαστικο φακο...

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία πριν την θέαση καθε ταινίας, καθώς και η χρονική περίοδο της ζωής μας.
Θυμαμαι την πρωτη φορά που ειδα το Tokyo story να λέω "σιγά το αριστούργημα..."
ομως για κάποιο λόγο δεν βγηκα απο την αίθουσα και πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβω.
και η δεύτερη φορά, σχεδόν σαν την πρώτη. Η τριτη ηταν που "είδα" πόσο τυφλός ήμουν..
ειχα παει πιτσιρικας να δω την Σιωπη του Μπεργκμαν την διαφημιζαν τοτε ως ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ
( λεσβιακες συνευρεσεις ) φυσικα δεν καταλαβα τιποτε αφου δεν ειχε και τιποτε απο αυτο που ειχα παει για να δω
θυμαμαι την μεγαλη απογοητευση οταν εφυγα απο το σινεμα αλλα και μετα απο μερες οπου προσπαθουσα να ξεκαθαρισω το τοπιο
πολυ πολυ αργοτερα καταλαβα τι ειχα δει
σημερα ο Μπεργκμαν μπορω να πω οτι ειναι ο σκηνοθετης που μου εμαθε να αγαπω το σινεμα και τετοιοι δημιουργοι ειναι που εχουν κανει
τον χρονο να μην περναει ποτε και η διαχρονικοτητα των ταινιων τους κανουν τις σημερινες ταινιες της μιας χρησης να φαινονται ξεπερασμενες

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

Επίσης, όσον αφορά αυτό που λέω αμέσως παραπάνω, ο παλιός Peter Greenaway.

Λοιπον ακου τωρα κολλητε τι επαθα εγω πριν´λιγο καιρο με δαυτον.Τον τελευταιο καιρο ψαχνοντας στα γνωστα στεκια για ταινιες,επεφτα πανω του συνεχεια σε πολυ καλες επανεκδοσεις των ταινιων του οποτε δεν μπορουσα να αντισταθω.Τις κατεβασα ολες,οσες βρηκα,δηλαδη τις δυο παραπανω,το Μαγειρα και το ΖΟΟ με σκοπο να δεησω να τις ξαναδω καποια στιγμη που θα εχω ορεξη.
Πριν μερικες μερες εβαλα να ξαναδω το ZOO,με μια απορια αν θα αντεξω να το ξαναδω (μιλαμε για τον ορισμο του enter at your own risk).
Φιλε την ειδα-απροσμενα-ευκολα και μπορω να πω οτι δεν εχει χασει τιποτα.Aσε που μου ξαναρθε ο ουρανος σφοντυλι σε καποια σημεια.
Ο Μαγειρας βεβαια παραμενει η πιο ολοκληρωμενη του και η ταινια που εχω δει και περισσοτερο.

Last edited:
απο τον Πολίτη Κειν που κυριαρχούσε σε όλες τις λίστες,

Δυο φορες εχω προσπαθησει να το δω αλλα εχω βαρεθει..Αν ανοιξει θεμα με ταινιες που δεν μας αρεσουν αλλα αρεσουν σε κριτικους η ευρυ κοινο θα βαλω τον πολιτη Κειν και την οδυσσεια του διαστηματος..(για σημερα μιλαμε,μην λεμε παλι τα ιδια..χεχε)

Για τον Malick τι γνωμη εχετε; Oι περισσότερες από το Badlands ,που ηταν καταπληκτικό, και μετά μου άρεσαν πολύ. Έχουν αυτό το χασιάρικο στυλ που μου αρέσει.
Επίσης κανείς δεν είπε τίποτα για το Wes Anderson του οποίου τα Rushmore, Royal Tenenbaums και Life Aquatic είναι αγαπημένες μου ταινίες αλλά μετά από κει δεν μου άρεσε τίποτα που έκανε.

Δηλαδη το Moonrise Kingdom ή,ακομα περισσοτερο,το Grand Budapest Hotel δεν σου αρεσαν?
Το δευτερο ιδιως ειναι το αριστουργημα του imho...
Ο Μαλικ μπαινει στο πανθεον και μονο για το Badlands και το Days of Heaven.

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

Δηλαδη το Moonrise Kingdom ή,ακομα περισσοτερο,το Grand Budapest Hotel δεν σου αρεσαν?
Το δευτερο ιδιως ειναι το αριστουργημα του imho...
Ο Μαλικ μπαινει στο πανθεον και μονο για το Badlands και το Days of Heaven.
Οι άλλες του Mallick όχι;
Απο Kubrick? Tarkovsky? Bresson? Ozu?

Δυο φορες εχω προσπαθησει να το δω αλλα εχω βαρεθει..Αν ανοιξει θεμα με ταινιες που δεν μας αρεσουν αλλα αρεσουν σε κριτικους η ευρυ κοινο θα βαλω τον πολιτη Κειν και την οδυσσεια του διαστηματος..(για σημερα μιλαμε,μην λεμε παλι τα ιδια..χεχε)
Αν θέλεις ανοίγουμε άλλο, αλλά όπως εξήγησα και παραπάνω, στο σωστό νήμα είσαι. Γράψε ελεύθερα,

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικ

Oχι στο επιπεδο αυτων των δυο...
Ίσα ίσα που πλέον απελευθερωθηκε από τα σενάρια και κατέχει μια πιο πλήρης και δική του κινηματογραφικη γλώσσα. Επειδή δεν γίνεται ευρέως κατανοητός, όπως και ο tsai ming Liang, apichatpong weerasethakul, δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν καλές ταινίες ή ανώτερου επιπέδου από τις αρχικές τους.

Κάποια γνώμη για την οδύσσεια του Kubrick και τους άλλους που ανεφερα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν

Ίσα ίσα που πλέον απελευθερωθηκε από τα σενάρια και κατέχει μια πιο πλήρης και δική του κινηματογραφικη γλώσσα. Επειδή δεν γίνεται ευρέως κατανοητός, όπως και ο tsai ming Liang, apichatpong weerasethakul, δεν σημαίνει ότι δεν κάνει καλές ταινίες :)

Κάποια γνώμη για την οδύσσεια του Kubrick και τους άλλους που ανεφερα;

Μια χαρα δικη του ηταν η γλωσσα των δυο πρωτων του.

Οσο για τους αλλους που με ρωτησες καλοι ειναι...

Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογρ

Οι άλλες του Mallick όχι;

να πώ εγώ; το Tree of Life, που είναι υπέροχη ταινία, συνοψίζει ταυτόχρονα όλες του τις αδυναμίες.
Φαίνεται πόσο καλός ήταν όταν γύριζε ντοκυμαντέρ αλλά αυτό, ώρες ώρες, σπάει την αφηγηματική ροή του.
Και είναι κρίμα γιατί διαθέτει μία από τις πιο ..."αφηγηματικές" κάμερες που υπάρχουν.
Φαίνεται πολύ περισσότερο στο The Thin Red Line - αλλά αυτό δεν φτάνει στα επίπεδα του Tree of Life.

Κι εγώ τον προτιμώ στα πρώτα του βήματα που λέει ο superfly αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω ταινία του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέ

Χάχαχα μας αποφεύγετε κυριέ superfly.
Εντάξει άμα θέλετε θάβεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς

να πώ εγώ; το Tree of Life, που είναι υπέροχη ταινία, συνοψίζει ταυτόχρονα όλες του τις αδυναμίες.
Φαίνεται πόσο καλός ήταν όταν γύριζε ντοκυμαντέρ αλλά αυτό, ώρες ώρες, σπάει την αφηγηματική ροή του.
Και είναι κρίμα γιατί διαθέτει μία από τις πιο ..."αφηγηματικές" κάμερες που υπάρχουν.
Φαίνεται πολύ περισσότερο στο The Thin Red Line - αλλά αυτό δεν φτάνει στα επίπεδα του Tree of Life.

Yeap...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέ

Ναι αλλά μετά εγκατέλειψε το σενάριο.
Φαντάσου να ζεις στην αναγέννηση και να σου πετάξει ένας ενα πίνακα του Rothko

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσου

Χάχαχα μας αποφεύγετε κυριέ superfly.
Εντάξει άμα θέλετε θάβεται.

Tι να σε αποφευγω ρε auter...
Mου αναφερεις σκηνοθετες-τοτεμ,και θες μια γνωμη.
Δυο μηνες να γραφω για τον καθενα δεν καθαριζω,και συ μου αραδιαζεις ονοματα με το ρυθμο που ανεβαζες χτες ταινιες (χωρις ουτε ενα σχολιο).
Εχεις "απαιτησεις" απο ολους εδω μεσα αλλα με τον εαυτο σου στο ιδιο θεμα παραεισαι επιεικης...

Γι'αυτο σου λεω καλοι ειναι ολοι τους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσου

Ναι αλλά μετά εγκατέλειψε το σενάριο.
Φαντάσου να ζεις στην αναγέννηση και να σου πετάξει ένας ενα πίνακα του Rothko

Ποτε περιπου το εγκατελειψε γιατι και στο Thin Red Line και στο Tree of Life εγω δεν διαπιστωσα ελλειψη σεναριου...

ειχα παει πιτσιρικας να δω την Σιωπη του Μπεργκμαν την διαφημιζαν τοτε ως ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ
( λεσβιακες συνευρεσεις ) φυσικα δεν καταλαβα τιποτε αφου δεν ειχε και τιποτε απο αυτο που ειχα παει για να δω
θυμαμαι την μεγαλη απογοητευση οταν εφυγα απο το σινεμα αλλα και μετα απο μερες οπου προσπαθουσα να ξεκαθαρισω το τοπιο
πολυ πολυ αργοτερα καταλαβα τι ειχα δει
σημερα ο Μπεργκμαν μπορω να πω οτι ειναι ο σκηνοθετης που μου εμαθε να αγαπω το σινεμα και τετοιοι δημιουργοι ειναι που εχουν κανει
τον χρονο να μην περναει ποτε και η διαχρονικοτητα των ταινιων τους κανουν τις σημερινες ταινιες της μιας χρησης να φαινονται ξεπερασμενες

Εχει πλακα παντως πως μπορει να συναντησει καποιος το πεπρωμενο του....
Στελλιο τζιβιτζιλικια πηγες να δεις....σινεφιλ κατεληξες...:flipout:
Μιλαμε για το κορυφαιο σου ποστ ever...:worshippy:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρ

Tι να σε αποφευγω ρε auter...
Mου αναφερεις σκηνοθετες-τοτεμ,και θες μια γνωμη.
Δυο μηνες να γραφω για τον καθενα δεν καθαριζω,και συ μου αραδιαζεις ονοματα με το ρυθμο που ανεβαζες χτες ταινιες (χωρις ουτε ενα σχολιο).
Εχεις "απαιτησεις" απο ολους εδω μεσα αλλα με τον εαυτο σου στο ιδιο θεμα παραεισαι επιεικης...

Γι'αυτο σου λεω καλοι ειναι ολοι τους...

μα τι να γράψω αφου τις έχω διαγράψει απο το μυαλό μου..
το νήμα δεν το ανοιξα για να γραψω την γνώμη μου.

ασε που εσυ τα γράφεις και ωραία.
εστω για έναν; έλα.. οποτε έχεις λίγο χρόνο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν

...

:flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εισαι θεουλης.
Προσκυνω...