Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου ή ευρύ κοινό

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρ

Ποτε περιπου το εγκατελειψε γιατι και στο Thin Red Line και στο Tree of Life εγω δεν διαπιστωσα ελλειψη σεναριου...

ειχα βρεθεί σε μια ομιλία για το to the wonder.. συνήθως αυτές ειναι πιο βαρετές και απο τις ταινίες που προτείνει ο Γαλεν (έλα πολλές ωρες έχω να τον αναφέρω και θα στριφογυρνάει..)
δυστυχώς αυτή ηταν η εξαίρεση..
παρόλο που σαν ταινία μ άρεσε, αλλα δεν έπαθα και την πλάκα μου.. δεν ήξερα που να κρυφτω.

αν και τα κειμενα του συγκεκριμένου δεν μου αρέσουν γιατι παιρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του, ενω δεν μου αρέσουν και πολλες ταινιες που εκθειάζει (μεταλ αισθητικη που αρέσει και στον ακατανόμαστο εδω μέσα, ενω και στους 2 αρεσε το neon demon)
http://cinedogs.gr/reviews/wonder/#sthash.5viBKNlP.dpbs

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που

ειχα βρεθεί σε μια ομιλία για το to the wonder.. συνήθως αυτές ειναι πιο βαρετές και απο τις ταινίες που προτείνει ο Γαλεν (έλα πολλές ωρες έχω να τον αναφέρω και θα στριφογυρνάει..)
δυστυχώς αυτή ηταν η εξαίρεση..
παρόλο που σαν ταινία μ άρεσε, αλλα δεν έπαθα και την πλάκα μου.. δεν ήξερα που να κρυφτω.

Τη μια μας προτεινει να δουμε τον Απιτααψου και την αλλη λεει βαρετες τις ταινιες που προτεινω.
Γι'αυτο σε παω ρε αουτερ. Εχεις θρασος με το τσουβαλι!:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες

Τη μια μας προτεινει να δουμε τον Απιτααψου και την αλλη λεει βαρετες τις ταινιες που προτεινω.
Γι'αυτο σε παω ρε αουτερ. Εχεις θρασος με το τσουβαλι!:ADFADF1:

ενταξει μωρε μας πρότεινες και πολύ καλες, παράπονο δεν έχουμε!
θυμάσαι καμια..;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που

...

αν και τα κειμενα του συγκεκριμένου δεν μου αρέσουν γιατι παιρνει πολύ σοβαρά τον ρόλο του, ενω δεν μου αρέσουν και πολλες ταινιες που εκθειάζει (μεταλ αισθητικη που αρέσει και στον ακατανόμαστο εδω μέσα, ενω και στους 2 αρεσε το neon demon)
http://cinedogs.gr/reviews/wonder/#sthash.5viBKNlP.dpbs

Ρε σταματα να κανεις διαφημιση στους ανα τον κοσμο κριτικους και γραψε μας τη δικη σου γνωμη για την ταινια ετσι για αλλαγη.
Θα σου προτεινω μια ανταλλαγη που δε μπορει να σε αφησει αδιαφορο...
Με εχεις φαει να πω για τον Μπαλταζαρ.
Γραψε μας εστω 1-2 παραγραφους για το τι σου αρεσε εσενα στην ταινια και θα σου πω τη γνωμη μου.
Τονιζω το "εσενα" ομως. Μη μας βαλεις παλι κανα λινκ.
Τι λες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σ

ενταξει μωρε μας πρότεινες και πολύ καλες, παράπονο δεν έχουμε!
θυμάσαι καμια..;

Μα εγω δεν ειπα οτι προτεινα καλες.
Καλες μονο εσυ προτεινεις.
Τι καλες? Μικρα αριστουργηματα!
Εγω με το "βαρετες" γελαω ακομα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς

Οι άλλες του Mallick όχι;
Απο Kubrick? Tarkovsky? Bresson? Ozu?

καλα βαζεις τον Μαλικ διπλα στον Ταρκο και τον Οζου και τον Κιου ?
αστον να τον χαιρεται ο Μυγας και ο κολλητος του

@Gal'en
ανάλογα ποιον εχεις απέναντι σου, προτέινεις και τις κατάλληλες ταινιες,
δεν θα προτεινα και εγω ποτέ τον απιτσαπονγκ σε κάποιον που δεν γνωρίζω, οχι γιατι τον θεωρώ κάτι συγκεκριμένο,
αλλα γιατι ειναι enter at your own risk χωρις να ειναι ομως προκλητικός, το αντίθετο μάλιστα. ειναι ενα ανοιχτό πεδίο που ευκολα κάποιος χάνεται και το "χάσιμο" δεν ειναι σαν το ντελίριο πχ που δημιουργεί ο Lunch αλλα απο μια τρομερή ευαισθησία άκρως ανθρώπινη και ρεαλιστική, δεν ειναι τυχαία η χρηση non fiction με fiction που κάνει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες

Ρε σταματα να κανεις διαφημιση στους ανα τον κοσμο κριτικους και γραψε μας τη δικη σου γνωμη για την ταινια ετσι για αλλαγη.
Θα σου προτεινω μια ανταλλαγη που δε μπορει να σε αφησει αδιαφορο...
Με εχεις φαει να πω για τον Μπαλταζαρ.
Γραψε μας εστω 1-2 παραγραφους για το τι σου αρεσε εσενα στην ταινια και θα σου πω τη γνωμη μου.
Τονιζω το "εσενα" ομως. Μη μας βαλεις παλι κανα λινκ.
Τι λες?

με το ζορι γραφω ρε Γαλεν, ουτε τόνους δεν ξέρω να βάζω!
πέρασε η μερα και ταινια δεν ειδα, με τα τερτίπια σου
αυτο το στρέχεις;

ψάξε και για το Paterson αν δεν βαριέσαι (δηλ. αν δεν βλεπεις καμια ταινια απο αυτες που προτείνεις)
:p

Last edited:
Re: Απάντηση: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

Eλα αγαπητέ auter, πες μας και για το Paterson την γνώμη σου.Τι λες για τον Jarmusch?

Την δική μου την έγραψα στο "ποιά ταινία μόλις είδατε"..

ειχα γράψει λίγο πιο πίσω κατι δικα μου, οτι μου κατέβαιναν εκεινη την ώρα.
Για μένα απο τις καλυτερες του Jarmusch μαζι με το Dead Man.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικ

καλα βαζεις τον Μαλικ διπλα στον Ταρκο και τον Οζου και τον Κιου ?
αστον να τον χαιρεται ο Μυγας και ο κολλητος του

Γιατί κυριε Στελλιος;
δεν εχουν το ίδιο μπόι;

ασε που με τον Ταρκο θα πηγαιναν μαζί στην εκκλησία.

Άλλος υπερτιμημένος από τους απανταχού κριτικούς: Αλμοδόβαρ. Είδα το Δέσε με, κάποτε. Ενώ δεν το βρήκα άσχημο, για κάποιο λόγο δε μου δημιούργησε το ενδιαφέρον να δω άλλες ταινίες του εν λόγω κυριου.

Ξεκινησες απο λαθος ταινια.

Το Δεσε με ουτε εμενα με ειχε τρελλανει.

Ομως το πρωτο του σπουδαιο φιλμ το Ματαντορ αλλα και τα μετεπειτα ο Νομος του Ποθου και οι γυναικες στα προθυρα νευρικης κρισης ηταν απολαυστικοτατα.

Luc Besson
ομορφο περιτιλυγμα, χωρις περιεχομενο,βαρυγδουμπος ,πολλες φανφαρες και τυμπανοκρουσιες χωρις επος..

Οχι δα.

Ενας καλλιτεχνης που εχει κανει το απεραντο Γαλαζιο και το Λεον δεν μπορει να χαρακτηρισθει με τετοιους ορους. Τουναντιον.....

To απεραντο γαλαζιο ειναι τελειο σαν τουριστικος οδηγος,με πανεμορφα πλανα απο Αμοργο,Ιο κλπ αλλα οι χαρακτηρες του ειναι ρηχοι και οι διαλογοι αστειοι,ακριβως οπως τον περιγραφω πιο πανω δηλαδη,
αυτος θα ηταν τελειος σαν κινηματογραφιστης, και θα χε εναν σκηνοθετη απο πανω του να κανει την αφηγηση..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν

Γιατί κυριε Στελλιος;
δεν εχουν το ίδιο μπόι;

ασε που με τον Ταρκο θα πηγαιναν μαζί στην εκκλησία.

μποι μπορει, ψυχη Οχι
ιδιως αυτο το δενδρο της ζωης και ο Ιπποτης της κουπας
βιντεοκλιπακια ιmax χαμηλου προφιλ
αλλα σε ολα υπαρχουν εξαιρεσεις ( DAYS OF HEAVEN 10/10 )

και μακρυα απο τον Ταρκο αυτος ειναι αγιος αλλα εκκλησια δεν πηγαινε εκτος αν ηταν ο Ινγκμαρ
( τους φανταζεσαι αυτους τους δυο σε μια συζητηση για την ψυχη την θρησκεια και τον ανθρωπο
και εσυ να εισαι διπλα και να ακους )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέ

μποι μπορει, ψυχη Οχι
ιδιως αυτο το δενδρο της ζωης και ο Ιπποτης της κουπας
βιντεοκλιπακια ιmax χαμηλου προφιλ
αλλα σε ολα υπαρχουν εξαιρεσεις ( DAYS OF HEAVEN 10/10 )

και μακρυα απο τον Ταρκο αυτος ειναι αγιος αλλα εκκλησια δεν πηγαινε εκτος αν ηταν ο Ινγκμαρ
( τους φανταζεσαι αυτους τους δυο σε μια συζητηση για την ψυχη την θρησκεια και τον ανθρωπο
και εσυ να εισαι διπλα και να ακους )

Καλημέρα!

Αν εσείς είδατε αυτά τότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Απόλυτα σωστό.
Πολλές φορές απορρίπτουμε θέματα που δεν μας αρέσουν , παρά ταινίες που δεν μας αρέσουν.

Εννοειται.Και αφου επιλεξει θεματα , μετα τα κρινει καποιος αναλογα με το ποσο αισιοδοξος η απαισιοδοξος ανθρωπος ειναι , αν ειναι ανθρωπος των εργων η των λογων και φυσικα μεσα απο κριτηρια που διαμορφωνονται απο τα πολιτικα η θρησκευτικα του πιστευω :) Ετσι ενω εχει ενθουσιαστει με την ταδε ταινια του σκηνοθετη, στην επομενη μπορει να νιωθει απογοητευμενος ,λες και ο σκηνοθετης ξεχασε ξαφνικα της αρχες της σκηνοθεσιας η αλλαξε τοσο πολυ το στυλ του μεσα σε ενα εξαμηνο (απο την παραγωγη της επομενης ταινιας).Η λες και ο σκηνοθετης ειναι και ο σεναριογραφος (σε πολλες περιπτωσεις ειναι).
Ενω ας πουμε στις αληθινες ιστοριες καποιος θεατης μπορει να ειναι πιο επιεικης , γιατι η πραγματικοτητα ειναι αυτη που ειναι :)

Απάντηση: Re: Σκηνοθέτες που δεν μας αρέσουν αλλα αρέσουν σε κριτικούς κινηματογράφου

To απεραντο γαλαζιο ειναι τελειο σαν τουριστικος οδηγος,με πανεμορφα πλανα απο Αμοργο,Ιο κλπ αλλα οι χαρακτηρες του ειναι ρηχοι και οι διαλογοι αστειοι,ακριβως οπως τον περιγραφω πιο πανω δηλαδη,
αυτος θα ηταν τελειος σαν κινηματογραφιστης, και θα χε εναν σκηνοθετη απο πανω του να κανει την αφηγηση..

+ ακριβως ετσι