Σκληρός δίσκος 2.5" σε 500HD

espe

New member
25 November 2011
3
Χαίρετε!

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχω στην κατοχή μου τον 500HD και τον flashαρα κατεθείαν με newnigma2 (v 3.3.1). Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
To πρόβλημα μου είναι οτι δε μπορώ να συνδέσω εξωτερικό σκληρό esata.
Είναι ενας 2.5" Seagate 500GB. Στο PC δουλεύει μια χαρά, αλλα στον Dreambox ούτε καν ανάβει το λαμπάκι της τροφοδοσίας.
Δύο θέματα είναι που υποψιάζομαι (έχω προσπαθήσει να αποκλείσω όλα τα υπόλοιπα):

1. Είτε δεν δύναται να τροφοδοτήσει 2.5" σκληρούς λόγω κατασευής και θέλει μόνο εξωτερικούς με αυτόνομη τροφοδοσία ρεύματος
2. Τον ενοχλεί που ειναι φορμαρισμένος σε ntfs (παρόλο κάτι έχει πάρει το μάτι μου οτι δέχεται μέσω μιας βιβλιοθήκης ntfs 3g)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση!

Χαίρετε!

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχω στην κατοχή μου τον 500HD και τον flashαρα κατεθείαν με newnigma2 (v 3.3.1). Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
To πρόβλημα μου είναι οτι δε μπορώ να συνδέσω εξωτερικό σκληρό esata.
Είναι ενας 2.5" Seagate 500GB. Στο PC δουλεύει μια χαρά, αλλα στον Dreambox ούτε καν ανάβει το λαμπάκι της τροφοδοσίας.
Δύο θέματα είναι που υποψιάζομαι (έχω προσπαθήσει να αποκλείσω όλα τα υπόλοιπα):

1. Είτε δεν δύναται να τροφοδοτήσει 2.5" σκληρούς λόγω κατασευής και θέλει μόνο εξωτερικούς με αυτόνομη τροφοδοσία ρεύματος
2. Τον ενοχλεί που ειναι φορμαρισμένος σε ntfs (παρόλο κάτι έχει πάρει το μάτι μου οτι δέχεται μέσω μιας βιβλιοθήκης ntfs 3g)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση!

εαν ειναι γνησιος και προσπαθεις να τον συνδεσεις μεσω της μινι usb που εχει,αυτο δεν γινεται.
η dreambox επισημως,την εχει στο μηχανημα,μονο για αναβαθμισεις μεσω dream-up.δυστηχως..
υπαρχει ενας τροπος να την μετατρεψεις σε "κανονικη" θυρα usb,αλλα αυτοματως φευγεις και απο την εγγυηση.
εαν ειναι κλωνος,παλι θελει καποιο hub usb για να μπορεσει να δωσει σωστο ρευμα στον δισκο.
εγω σε γνησιο 500hd,εχω παρει μια εξωτερικη θηκη με e-sata θυρα για 3.5´σκληρο και δεν εχω κανενα προβλημα.

Re: Απάντηση: Σκληρός δίσκος 2.5" σε 500HD

Είναι γνήσιος αλλά προσπαθώ να τον συνδέσω με esata, όχι USB.
Ο δίσκος επιπλέον είναι 2.5" και δεν έχει τροφοδοσία για ρεύμα. Το μόνο που έχει είναι ένα καλώδιο esata το οποίο το βάζω στην αντοίστιχη υποδοχή του dreambox.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκληρός δίσκος 2.5" σε 500HD

Είναι γνήσιος αλλά προσπαθώ να τον συνδέσω με esata, όχι USB.
Ο δίσκος επιπλέον είναι 2.5" και δεν έχει τροφοδοσία για ρεύμα. Το μόνο που έχει είναι ένα καλώδιο esata το οποίο το βάζω στην αντοίστιχη υποδοχή του dreambox.

σορρυ,δεν το διαβασα σωστα..
ναι,εχεις θεμα ρευματος.
θα πας αναγκαστικα στην λυση της εξωτερικης θηκης e-sata με καποιον 3.5αρη σκληρο(που πιθανοτατα εχεις)ή σε ετοιμο 3.5αρη με θυρα e-sata.
δεν γνωριζω εαν μπορεις να βρεις 2.5αρη με εξωτερικη τροφοδοσια.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804961

εαν εχεις ηδη καποιον 3.5αρι ειναι η καλυτερη λυση.
σε ετοιμο δεν το συζηταω,φευγουν πολυ ψηλα.
αναγκαστικα,περιμενεις λιγο καιρο να πεσουν οι τιμες των δισκων.
εαν εχεις το pc σου στο ιδιο δικτυο με τον δεκτη,μπορεις να κανεις τις εγγραφες σου στο pc,μεχρι να βρεις μια καλυτερη λυση.

Re: Απάντηση: Σκληρός δίσκος 2.5" σε 500HD

OK, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Το ntfs δεν έχει θέμα ε; Το έχει τεστάρει κανείς;

OK, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!
Το ntfs δεν έχει θέμα ε; Το έχει τεστάρει κανείς;

ο e-sata που θα περασεις πανω στον δεκτη,θα φορμαριστει σε ext2.

Αν και εχει απαντηθει ήδη... να πω και εγώ οτι σε μένα δουλευει άψογα η θήκη http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0038311C2 με αυτό το δίσκο http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002MQC0P8. Επίσης μέχρι να αγοράσω το δίσκο και τη θήκη έκανα τις εγγραφες μου στο pc με αυτό τον τρόπο http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/44350-Dreambox-500HD?p=1056029592&viewfull=1#post1056029592

Εχω εδώ και καιρώ ενα DreamBox 500HD και ενδιαφέρομαι να αγοράσωκαι και να σνδέσω σ'αυτόν έναν σκληρό δίσκο με σύνδεση e-sata. Μήπως μπορεί κάποιος να με δώσει πληροφορίες για αξιόπιστο μοντέλο , την τιμή του , το κατάστημα που τον πουλάει κλπ. Επίσης θα ήθελα ο δίσκος να έχει και πύλη USB για συνδεεται και με άλλες συσκευές όπως PC , επιγειο ψηφιακό δέκτη , δίσκο NAS klp
ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Σκληρός δίσκος 2.5" σε 500HD

Εχω εδώ και καιρώ ενα DreamBox 500HD και ενδιαφέρομαι να αγοράσωκαι και να σνδέσω σ'αυτόν έναν σκληρό δίσκο με σύνδεση e-sata. Μήπως μπορεί κάποιος να με δώσει πληροφορίες για αξιόπιστο μοντέλο , την τιμή του , το κατάστημα που τον πουλάει κλπ. Επίσης θα ήθελα ο δίσκος να έχει και πύλη USB για συνδεεται και με άλλες συσκευές όπως PC , επιγειο ψηφιακό δέκτη , δίσκο NAS klp
ευχαριστώ

ετοιμος εξωτερικος με e-sata,δεν σε συμφερει οικονομικα(βγαινει κοντα στα 200 ευρω)
εαν εχεις καποιον εσωτερικο σκληρο 3,5`,παιρνεις μια θηκη με καμια 30αρια ευρω και καθαρισες.
κανε λιγο υπομονη μεχρι να πεσουν λιγο οι τιμες των σκληρων και το βλεπεις.