σκληρος δισκος

vageladosgr

Senior Member
16 August 2007
370
ΑΘΗΝΑ
παιδια θα μπορουσε καποιος να μου πει ενα σκληρο δισκο δοκιμασμενο που να λειτουργει σωστα φυσικα θελω να εκμεταλευτω οσο το δυνατο περισσοτερο μεγεθος και ταχυτητα ευχαριστω!

Για τι χρηση το θες? Για το PS3? Για πισι? Οπως και να χει, εγω εμπιστευομαι παρα πολυ τους Western Digital! Δεν ειχα ποτε προβλημα.

χμ..εχεις δικιο ... για ps3! απλα εχω ακουσει κατι για περιορισμους στο μεγεθος και στην ταχυτητα, που αν τους ξεπερασεις παρουσιαζεται υπερθερμανση κλπ...

και εγω στο pc wd εχω. ευχαριστω για την αμεση απαντηση -bye-

αν καποιος αλλος μπορει να με συμβουλεψει....

Εχω παρει τον HITACHI 200GB TRAVELSTAR 7K200 HTS722020K9SA00 SATA2 και μπορω να πω πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Απλα αυτος που θα παρεις προσεξε να εχει εγγυηση, να δουλευει στις 7200 στροφες και να εχει 16 MB buffer.

H χωρητικοτητα ειναι δικο σου κριτιριο αν και μαλλον δεν θα χρειαζεσαι πανω απο 200 GB...

Τωρα αν εχεις αρκετα λεφτα, παρε ενα οποιοδηποτε SSD και πες μας τη γνωμη σου :P

μιας και καποιος ξανα αναφερει το θεμα του δισκου εγω ξαναρωτω...δισκος με ethernet που θα συνδεεται μεσω του ρουτερ στο πσ3 θα εχει τους περιορισμους του fat kai ton 4on γιγα?

Μάλλον μιλάς για κάποιο NAS. Τα NAS χρησιμοποιούν συνήθως κάποιο ειδικό λειτoυργικό για να φαίνονται μεσα στο δίκτυο. (Πχ Twonkymedia Server).
Μ' αυτό το τρόπο, πιθανόν έχεις πρόβλημα με τα 4Gb.
Καλύτερα να μοιράζεις ένα δίσκο του PC ή ακόμη καλύτερα, ένα USB εξωτερικό δίσκο του PC, που έχεις κάνει format σε NTFS.

Επειδη εχω πικρη εμπειρια με ΝΑS δεν το συνιστω. Κατα την γνωμη μου το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις μια θηκη σκληρου που να εχει usb 2 & E-SATA, να παρεις τον σκληρο της αρεσκειας σου, να τον μετατρεψεις σε FAT32, και να μπορεις να κανεις οτι θελεις μετα.

To NTFS format ειναι ΜΟΝΟ για Windows.
Για αυτο και ΔΕΝ αναγνωριζεται απο το ΧΜΒ του PS3 το οποιο ειναι Unix. θα αναγνωρισει μονο FAT32 και ισως FAT16.

καποιος αλλος να εχει κανει αναβαθμιση σκληρου και να θελει να μου προτεινει κατι? :huh2:

και επειδη ψιλοξεφυγαμε νομιζω,ρωταω γαι απλο σκληρο χωρις δυνατοτητα δικτυωσης

Παιδιά ξεκαθαρίστε άν μιλάτε για PS3 απλό, ή PS3 με Linux.
Πιθανόν το απλό PS3 να έχει πρόβλημα με μεγέθη αρχείων/format δίσκων κλπ., αφού για να βρεί ένα server του δικτύου, αυτός πρέπει να είναι media server δηλ να τρέχει κάποια εφαρμογή όπως Tversity, ή Twonky media, ή Media server (Nokia-SimpleCenter) κλπ. Όλες αυτές οι εφαρμογές βασίζονται στο transcoding για να στείλουν στο ps3 ένα format που καταλαβαίνει και μπορεί να παίξει.
Οταν μιλάμε για ps3 με Linux, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τότε το ps3 γινεται windows-client και βλέπει στον server, ότι βλέπει και ένα pc με windows (χωρίς να χρειάζεται ο server να είναι media server, αλλά απλώς να έχει μοιρασμένα διάφορα folders του στο δίκτυο).
Δείτε το thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=30423
και προσέξτε στη φωτογραφία

Θα δείτε ότι στην οθόνη του Linux ps3 υπάρχουν shortcuts (συντομεύσεις) που "δείχνουν" σε folders windows ntfs.
Απο κει και πέρα, το Linux του ps3 με τους κατάλληλους drivers, θα πάιξει τα αρχεία που βρίσκονται στο pc χωρίς transcoding, όπως θα έκανε και ένα pc με windows.
attachment.php

καποιος αλλος να εχει κανει αναβαθμιση σκληρου και να θελει να μου προτεινει κατι? :huh2:

• Εξωτερικός USB δίσκος στο USB port του PS3 > Format μόνο σε FAT32
  • Εσωτερικός SATA σε αντικατάσταση του υπάρχοντος > Το Format δεν σε απασχολεί, αφού θα το κάνει το PS3.

Ολοι οι σκληροί θα παίξουν. Λόγω ονόματος θα πρότεινα WD

Σήμερα σε ένα εξωτερικό σκληρό 500άρι που έχω,έκανα partition (τον έκανα δύο κομμάτια) με το δεύτερο partition σε FAT32.Τον σύνδεσα με usb στο PS3 και τον βλέπει κανονικά(το κομμάτι FAT32 μόνο).ΠΡΟΣΟΧΗ:Πήγα να μεταφέρω από το πρώτο κομμάτι(NTFS) ένα αρχείο 8gb στο δεύτερο(FAT32) και δεν το δεχόταν λόγω μεγέθους.Δεν ξέρω εάν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο,για να μην ανοίγεις το PS3-bye-