ΣΚΛΗΡΟΣ ETHERNET ΓΙΑ HTPC... ΤΙ ΛΕΤΕ?

manosfp

AVClub Addicted Member
30 July 2008
1,538
Αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημά μου με αυτό:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978194&product=1051547
Το ερώτημα μου είναι τι ταχύτητες θα πιάνει αν το συνδέσω στο ασύρματο δίκτυό μου;
Θα μπορώ να βλέπω ταινία απρόσκοπτα ή θα έχει κολλήματα;
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Οσοι ειχα δοκιμασει παλιοτερα ειχαν τραγικες ταχυτητες (ταξης μεγεθους 10 MB/s).

Αν δεν εχει αλλαξει τιποτα τραγικα προς το καλυτερο (που δεν νομιζω να εχει αλλαξει), δεν θα στο συνιστουσα.

Οσοι ειχα δοκιμασει παλιοτερα ειχαν τραγικες ταχυτητες (ταξης μεγεθους 10 MB/s).

Αν δεν εχει αλλαξει τιποτα τραγικα προς το καλυτερο (που δεν νομιζω να εχει αλλαξει), δεν θα στο συνιστουσα.
Βασικά μ'ενδιαφέρει να παίζει ταινίες divx... Ούτε εκεί δεν θα τα καταφέρει:;;;

Ασύρματα? Δυστυχώς ασύρματα δε μπορεί να σου πει κανείς... Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επιρεάζουν.
Ο περιοριστικός παράγοντας δεν είναι ο δίσκος (ο οποίος ενσύρματα μπορεί να σου παίξει τα πάντα συμπ. Blu-Ray) αλλά το "ασύρματο".
Σε μια εγκατάσταση μπορεί να παίξει μια χαρά - σε μια άλλη όχι. Στο ασύρματο στο σπίτι μου παίζω άνετα και χωρίς διακοπές μέχρι και matroska. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε σένα...

Αποφάσισα να αναβαθμίσω το σύστημά μου με αυτό:
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978194&product=1051547
Το ερώτημα μου είναι τι ταχύτητες θα πιάνει αν το συνδέσω στο ασύρματο δίκτυό μου;
Θα μπορώ να βλέπω ταινία απρόσκοπτα ή θα έχει κολλήματα;
Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Σε ασυρματο δικτυο ethernet σκληρος δεν ξεπερνα τα 4-5MB/s συνηθως, και αυτες ειναι ιδανικες για 54G δικτυο. Οι ταχυτητες ειναι τραγικες. Σε HD ταινιες σχεδον σιγουρα θα εχεις προβλημα, σε Xvid κτλ οχι.

Τα 4-5ΜΒ/ς ειναι περιπου 50Mbps-60Mbps... Γιατι τετοια σιγουρια οτι δε θα παιζει HD...?

Σε σχεδόν άριστες συνθήκες ασύρματης δικτύωσης κατά πάσα πιθανότητα θα μπορεί να ανταποκριθεί σχεδόν στα πάντα αλλά μιλάμε και το τονίζω σε σχεδόν άριστες συνθήκες!
Δηλαδή με πάρα πολύ μικρή απόσταση μεταξύ των (τουλάχιστον) δύο ασύρματων μερών, με κανένα εμπόδιο μεταξύ της οπτικής των κεραιών τους, με σύγχρονο και άρα γρήγορο πρωτόκολλο ασύρματης δικτύωσης (τουλάχιστον 54g) και με σχεδόν μηδενική ασύρματη χρήση την ίδια ώρα από άλλα ασύρματα περιφερειακά του ίδιου δικτύου.

Αν πάντως (και λέω αν) υπάρχει, έστω και με κάπως δύσκολο τρόπο, ευχέρεια αντικατάστασης του ασύρματου με ενσύρματου, κάνε ότι μπορείς να το πετύχεις.

Γιατί να μήν είναι συνδεδεμένος καλωδιακά από την μεριά του Player και να τον βλέπεις ασύρματα απο την απέναντι ? Εχει το μειονέκτημα στο copy αλλά ....

Σαν συσκευή είναι καλή, έχω τον ίδιο δίσκο αλλά όχι με Ethernet, USB + FireWire.

Για μία τυπική ασύρματη εγκατάσταση 54G δεν νομίζω πως θα δείς παραπάνω απο 18-20Mbps.

Powerline αντί για wifi.

Αυτός και αν είναι ρίσκο...
Ειδικά αν έχει 3φασικό... Στο ίδιο πολύπριζο έχω παίξει και HD-DVD αλλά μόλις απομακρύνθηκα ΤΟ ΔΡΑΜΑ...
Δεν είναι βέβαια standard αυτό - απλά μπορεί να είσαι τυχερός μπορεί και να μην είσαι...

Για να επικοινωνήσουν τα δυο modules πρέπει να βρίσκονται στην ίδια φάση. Για να έχουμε επικοινωνία μεταξύ φάσεων πρέπει να μπει στον πίνακα ειδικό module το οποίο κάνει bridge τις φάσεις, πράγμα που σημαίνει ηλεκτρολόγο.

Δεν ισχύει αυτό. Αν υποστηρίζει τριφασικό το powerline τότε απλά τα συνδέεις. Τριφασικό έχω και ξέρω. Και έχω ένα στην μία άκρη του σπιτιού και το άλλο στην άλλη (117τμ είναι) σε διαφορετικές φάσεις φυσικά και το ένα το έχω και σε 2 πολύπριζα (το manual λέει να μην το έχουμε, αλλά... :p) και δουλεύει καμπάνα.

Η λειτουργία σε διαφορετικές φάσεις δεν είναι εγγυημένη. Βλέπε και HomePlug Powerline Alliance.

;

+1

Εγώ έχω 2 Zyxel και παίζουν καλά στήν ίδια φάση.

Στην δική μου εγκατάσταση άν αυτό που είναι από την μεριά του σαλονιού το τοποθετήσω σε ένα πολύμπριζο αντιπαρασιτικό που έχω τότε ΔΕΝ παίζουν.

1. Το link μιλάει για 120V και όχι για 220-240.
2. Netgear
3. Δεν θυμάμαι αν το συγκεκριμένο έλεγε. Είχα ρωτήσει αρκετούς και μου είπαν ότι έπαιζε σε τριφασικό. Άλλη εταιρία που δεν πωλούσε το Πλαίσιο έγγραφε στο site τους ότι δούλευε και σε τριφασικό. Δεν θυμάμαι όνομα.
4. Το Zyxel αν θυμάμαι καλά παίζει μόνο στην ίδια φάση.

Απάντηση: Re: ΣΚΛΗΡΟΣ ETHERNET ΓΙΑ HTPC... ΤΙ ΛΕΤΕ?

Το powerline σε σπίτια με 3φασικό απλά είναι no go...

Δεν συμφωνω... εχω powerline 200αρι που δουλευει σε ολο μου το σπιτι (ανεξαρτητου φασης) στα ~160mbps και μαλιστα πιανει και σε οποιοδηποτε αλλο οροφο απο υπογειο μεχρι 4ο που εχει η οικοδομη μου με 4 διαφορετικα ρολογια... (δηλαδη οχι μονο αλλη φαση...)
Τα "ειδικα" πολυμπριζα πολλες φορες με τις "προστασιες" που εχουν βαζουν καποια φιλτρα και τα powerline δεν δουλευουν σωστα... φυσικα να μην μπει σε κανενα τετοιο πανω...