Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Αντέχει!! Keep posting!!:ernaehrung004:

Ωραια, θα μιλησω για διαγραμματα ροης αερα εσωτερικου χωρου, διαμετρηματα και ειδη σκονης, κλπ ετοιμαζω 20σελιδο post. :flipout:

Περαν της πλακας δεν εχω κατι αλλο να πω.
Απλα τις επομενες μερες, θα δοκιμασω στην πραξη τι μπορει να συμβαινει.
Το απλο φιλτρακι σαν σφουγγαρακι ειναι βεβαιο οτι δεν κατακρατα πανω απο 50% σκονη (βαση προδιαγραφων)
Αν λαβουμε υπ'οψιν οτι αν η σκονη ειναι πιο λεπτη στο περιβαλλον το 50% κατακτατησης ειναι ακομα μικροτερο, μιας και αυτα τα προφιλτρακια ειναι βασικα για τη χοντρη σκονη και χρησιμοποιουνται απλα για να μεγαλωσουν το προσδοκιμο ζωης των υπολοιπων φιλτρων (π.χ. απολυτων φιλτρων κλπ)

Για αυτο λοιπον θα δοκιμασω σε μερικες μερες ενα απλο πολυεστερικο προφιλτρο, και ενα χαρτινο ή συνθετικο κατακρατησης (65-90% αναλογως υλικου/προδιαγραφων)
Το στοιχημα θα ειναι να βρεθει καποιο φιλτρο οπου για τον δικο μου προβολεα να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη κατακρατηση σκονης χωρις ομως να ξεφυγει απο τα ορια ανοχης του προβολεα οσον αφορα τις θερμοκρασιες. Βλεποντας (μετρωντας) και κανοντας λοιπον.

Re: Απάντηση: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Ωραια, θα μιλησω για διαγραμματα ροης αερα εσωτερικου χωρου, διαμετρηματα και ειδη σκονης, κλπ ετοιμαζω 20σελιδο post. :flipout:

Το απλο φιλτρακι σαν σφουγγαρακι ειναι βεβαιο οτι δεν κατακρατα πανω απο 50% σκονη (βαση προδιαγραφων)
Αν λαβουμε υπ'οψιν οτι αν η σκονη ειναι πιο λεπτη στο περιβαλλον το 50% κατακτατησης ειναι ακομα μικροτερο, μιας και αυτα τα προφιλτρακια ειναι βασικα για τη χοντρη σκονη και χρησιμοποιουνται απλα για να μεγαλωσουν το προσδοκιμο ζωης των υπολοιπων φιλτρων (π.χ. απολυτων φιλτρων κλπ)

Για αυτο λοιπον θα δοκιμασω σε μερικες μερες ενα απλο πολυεστερικο προφιλτρο, και ενα χαρτινο ή συνθετικο κατακρατησης (65-90% αναλογως υλικου/προδιαγραφων)
Το στοιχημα θα ειναι να βρεθει καποιο φιλτρο οπου για τον δικο μου προβολεα να εχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη κατακρατηση σκονης χωρις ομως να ξεφυγει απο τα ορια ανοχης του προβολεα οσον αφορα τις θερμοκρασιες. Βλεποντας (μετρωντας) και κανοντας λοιπον.

Μαζί σου και θα σε ακολουθήσω κατά πόδας..

Aν θές βοήθεια σφύρα. 13 χρόνια μες τα hot wire anemometers και 5 hole probes κάτι έμαθα. Θα πάρεις μόνο μέσες τιμές ή και rms??. Αντε βγάλε και κανένα spectro να δώ τις μεγάλες δομές της ροής πως συμπεριφέρονται. Αν βρεις και κανένα αρχείο με το εσωτερικό του 7000 σε autocad στείλτο μου να σου κάνω simulation της ροής μέσα του από το ansys. Α θερμοκρασία λάμπας πες μου για να σου βγάλω θερμοκρασίες.

καλή επιτυχία αν και θεωρώ το αποτέλεσμα δεδομένο. Βλέπω νάρχεται νέο νήμα του τύπου "Κατέστρεψα τον 7000 - Εντυπώσεις"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Aν θές βοήθεια σφύρα. 13 χρόνια μες τα hot wire anemometers και 5 hole probes κάτι έμαθα. Θα πάρεις μόνο μέσες τιμές ή και rms??. Αντε βγάλε και κανένα spectro να δώ τις μεγάλες δομές της ροής πως συμπεριφέρονται. Αν βρεις και κανένα αρχείο με το εσωτερικό του 7000 σε autocad στείλτο μου να σου κάνω simulation της ροής μέσα του από το ansys. Α θερμοκρασία λάμπας πες μου για να σου βγάλω θερμοκρασίες.

καλή επιτυχία αν και θεωρώ το αποτέλεσμα δεδομένο. Βλέπω νάρχεται νέο νήμα του τύπου "Κατέστρεψα τον 7000 - Εντυπώσεις"

Ναι σιγα μη στειλω και τα δεδομενα στη nasa για αναλυση.
Μετρηση με ενα ψηφιακο θερμομετρο και ελεγχο μεσω των εσωτερικων αισθητηρων φτανουν για να δω αν ανεβηκε η θερμοκρασια. Απλο φιλτρακι λεπτο θα δοκιμασω οχι μαλλινη κουβερτα.

Οσο για την καταστροφη του 7000, εχω στο διεστραμμενο μυαλο μου πολυ πιο ηδονιστικες μεθοδους καταστροφης του. :rolleyes:

Δηλαδή εάν τοποθετήσουμε ένα απλό σφουγγαρένιο φίλτρο που κρατά έστω την μισή σκόνη θα καταστρέψουμε το μηχάνημα?
Εάν πάρω το δικό μου δηλαδή και το τοποθετήσω σε ένα περιβάλλον καφέ-μπαρ θα καταστραφεί?
Δεν νομίζω...
Οι συνθήκες ενός νορμάλ σπιτιού είναι ιδανικές και αποκλείεται να μην υπάρχει μελέτη για χειρότερες συνθήκες.
Δεν προτρέπω ΚΑΝΕΝΑΝ να κάνει πείραμα με τον προβολέα του και πρώτα θα γίνει "μελέτη" και μετά πράξη.

Απάντηση: Re: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Δηλαδή εάν τοποθετήσουμε ένα απλό σφουγγαρένιο φίλτρο που κρατά έστω την μισή σκόνη θα καταστρέψουμε το μηχάνημα?
Εάν πάρω το δικό μου δηλαδή και το τοποθετήσω σε ένα περιβάλλον καφέ-μπαρ θα καταστραφεί?
Δεν νομίζω...
Οι συνθήκες ενός νορμάλ σπιτιού είναι ιδανικές και αποκλείεται να μην υπάρχει μελέτη για χειρότερες συνθήκες.
Δεν προτρέπω ΚΑΝΕΝΑΝ να κάνει πείραμα με τον προβολέα του και πρώτα θα γίνει "μελέτη" και μετά πράξη.

Εάν θέλετε να μιλήσουμε ειδικά για τον 1070 θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα.
Η βρωμιά που θα πιάσει ο τροχός είναι αναπόφευκτο γεγονός. Θα τον καθαρίσεις θέλοντας και μή κάποια στιγμή.

Εάν δείτε τις φωτό που παραθέτω είναι πολύ καλυμμένα τα οπτικά του ενώ ο φακός καλύπτετε από ένα σφουγγάρι.
Θα πρότεινα να κάτσετε και να απολαύσετε τον προβολέα σας και να αφήσετε το άγχος κατά μέρος.

BENQ-W1070-INSIDE-VIEW.jpg

BENQ-W1070-LENS-SPONGLE-ANTI-DUST-300x177.jpg

Re: Απάντηση: Re: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Εάν θέλετε να μιλήσουμε ειδικά για τον 1070 θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα.
Η βρωμιά που θα πιάσει ο τροχός είναι αναπόφευκτο γεγονός. Θα τον καθαρίσεις θέλοντας και μή κάποια στιγμή.

Εάν δείτε τις φωτό που παραθέτω είναι πολύ καλυμμένα τα οπτικά του ενώ ο φακός καλύπτετε από ένα σφουγγάρι.
Θα πρότεινα να κάτσετε και να απολαύσετε τον προβολέα σας και να αφήσετε το άγχος κατά μέρος.

BENQ-W1070-INSIDE-VIEW.jpg

BENQ-W1070-LENS-SPONGLE-ANTI-DUST-300x177.jpg

Βασικά να ξεκαθαρίσω δύο πράγματα:
Το πρώτο είναι πως τον απολαμβάνω τα μέγιστα
Δεύτερον όλα αυτα έχουν να κάνουν με την "βλακεία" μου,την παλαβομαρα μου και την τρέλα μου..:)

Ωραίες οι φώτος και εν μέρη καθησυχαστικές αλλα δεν μου "φτάνουν" :flipout:

Πέρα από την πλάκα,πως είναι δυνατόν να μην έχουν φίλτρο;ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω..
Τόσο φοβερό κόστος;

τα οπτικα ειναι καλα καλυμενα απ οτι βλεπουμε και στην φωτο αλλα δεν ειναι σφραγισμενα,απ οτι ειπε ο Μανωλης στο σαιτ του,θα θελα να ρωτησω υπαρχει αυτην την στιγμη dlp σε προσιτη τιμη με σφραγισμενα οπτικα ,σ αυτην την περιπτωση δεν σκονιζεται ο τροχος η και κει με τον καιρο σκονιζεται?
ο lcd μου εχει ενα κοκκινο πεπλο που πιανει το 1/3 της οθονης και εχει μειωθει η φωτεινοτητα και η ευκρινια απο την σκονη,εχοντας ληξει η εγγυηση η αντιπροσωπεια μου ζητουσε 350 ευρω για να τον στειλει Γαλλια σε clean room,βεβαια δεν το κανεις γιατι ειναι πολλα τα λεφτα,γιατι δεν αξιζει γι αυτο το μηχανακι πας για καινουργιο,γιατι στο ταξιδι του απο το Παρισι μπορει να ρθει καθαρος αλλα ανομοιομορφος απο τα κουνηματα (τριτσιπος γαρ) ,γιατι δεν θα χεις προβολεα μεχρι τοτε,οποτε πας στους γκουρου(Μανωλης,tegonik),αν δεν μενεις Αθηνα ομως?χμ δυσκολα τα πραγματα,μπορεις να τον στειλεις βεβαια η να περιμενεις να σου ρθoυν αυτοι,οπως και να χει μανουριαζεις..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

http://www.youtube.com/watch?v=VQZLHC-FXaw

Με bold οι άγνωστες λέξεις!!:Banane0:

Αυτή είναι απάντηση...:SFGSFGSF:

http://www.projectorjunkies.com/?p=988

Πολυ καλο αρθρο,βλεποντας ιδιως την διαταξη των ανεμιστηρων στον 5000 και στον 6000 ειμαι πεπεισμενος οτι οι μαγκες μας δουλευουν κανονικα και θελουν να πεταμε τους προβολεις μας στις 2000ωρες,δεν νομιζω να ειναι τοσο θεμα οικονομιας,ευτυχως που υπαρχουν μαστορια για να μην τα σκαμε χοντρα στις εταιριες.....(σχεδον τα μισα λεφτα της αξιας του προβολεα για να φυγει εξωτερικο για καθαρισμα,αν ειναι εκτος εγγυησης,που εκτος εγγυησης θα ναι γιατι τοτε περιπου αρχιζουν τα προβληματα) και ευτυχως που δεν ειμαστε και τοσο χαζοι,αντε.. μια φορα να την πατησουμε...

Που απευθυνόμαστε για καθάρισμα προβολεα εσωτερικά; Υπάρχει κάποιος προτεινόμενος μάστορας στην Θεσσαλονίκη;
Και κάτι λίγο άσχετο, χρειάζονται εσωτερικό καθάρισμα και οι τηλεοράσεις sxrd ?

Πολυ καλο αρθρο,βλεποντας ιδιως την διαταξη των ανεμιστηρων στον 5000 και στον 6000 ειμαι πεπεισμενος οτι οι μαγκες μας δουλευουν κανονικα και θελουν να πεταμε τους προβολεις μας στις 2000ωρες,δεν νομιζω να ειναι τοσο θεμα οικονομιας,ευτυχως που υπαρχουν μαστορια για να μην τα σκαμε χοντρα στις εταιριες.....(σχεδον τα μισα λεφτα της αξιας του προβολεα για να φυγει εξωτερικο για καθαρισμα,αν ειναι εκτος εγγυησης,που εκτος εγγυησης θα ναι γιατι τοτε περιπου αρχιζουν τα προβληματα) και ευτυχως που δεν ειμαστε και τοσο χαζοι,αντε.. μια φορα να την πατησουμε...

Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν είναι και για πέταμα,αλλά η πιο πικρή αλήθεια είναι πως το πρόβλημα ξεκινάει πριν το τέλος της εγγύησης (η οποία δεν καλύπτει κάτι τέτοιο) και σίγουρα κάτω από τις 1000 ώρες ανάλογα φυσικά και το περιβάλλον.
Έτσι είναι και η διάταξη του 1070 αν τον κοιτάξετε προσεκτικά από τα πλάγια με ένα φακό.

Παντως περαν των πληροφοριων, θεωρω λιγο υπερβολικα ολα αυτα με τη σκονη. Σε σπιτια ζουμε βρε παιδια, δεν ειναι δα και τοοοση η σκονη που να μας στειλει το μηχανημα. Αν αναλογιστειτε το οτι οι περισσοτεροι τον εχουμε και στο ταβανι.....

Παντως περαν των πληροφοριων, θεωρω λιγο υπερβολικα ολα αυτα με τη σκονη. Σε σπιτια ζουμε βρε παιδια, δεν ειναι δα και τοοοση η σκονη που να μας στειλει το μηχανημα. Αν αναλογιστειτε το οτι οι περισσοτεροι τον εχουμε και στο ταβανι.....
Θα σε απογοητεύσω λίγο αλλά και εγώ στο σαλόνι στην οροφή τον είχα με 450 ώρες στην λάμπα και ξαφνικά μου εμφάνισε 3 στάμπες στις σκοτεινές σκηνές ο epson 6000w.Ο προβολέας έφυγε στο service 14 Μαρτίου για Γαλλία και έτσι πως το κόβω μετά το Πάσχα θα γυρίσει.Η σκόνη πέρασε εσωτερικά ενώ τον χώρο τον καθάριζα δυο φορές την εβδομάδα !!

Θα σε απογοητεύσω λίγο αλλά και εγώ στο σαλόνι στην οροφή τον είχα με 450 ώρες στην λάμπα και ξαφνικά μου εμφάνισε 3 στάμπες στις σκοτεινές σκηνές ο epson 6000w.Ο προβολέας έφυγε στο service 14 Μαρτίου για Γαλλία και έτσι πως το κόβω μετά το Πάσχα θα γυρίσει.Η σκόνη πέρασε εσωτερικά ενώ τον χώρο τον καθάριζα δυο φορές την εβδομάδα !!
Αργά ή γρήγορα με φίλτρα ή μη με καθαρό περιβάλλον ή μη το "μοιραίο" είναι αναπόφευκτο.
Το πόσο ενοχλεί τον καθένα είναι ένα άλλο θέμα.
Πόσες ώρες είχες και πόσο θα κοστίσει αν επιτρέπεται;

Κι εμενα με ενδιαφερει το κοστος.
Εψαχνα επισης να δω και στο projectorjunkies που κανουν τα παιδια τετοιες δουλειες ποσο κοστιζει ο καθαρισμος αλλα δεν βρηκα τιποτα.
Μηπως ξερει κανεις ?