Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Re: Απάντηση: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Κι εμενα με ενδιαφερει το κοστος.
Εψαχνα επισης να δω και στο projectorjunkies που κανουν τα παιδια τετοιες δουλειες ποσο κοστιζει ο καθαρισμος αλλα δεν βρηκα τιποτα.
Μηπως ξερει κανεις ?
Παιδιά ο προβολέας δεν έχει κλείσει χρόνο και είναι εντός εγγύησης οπότε είναι δωρεάν..Ο προβολέας είναι στην πρώτη λάμπα με 460 ωρες. Πάντως καταπληκτικό το service της Εpson...!! Αν ήξερα ότι κάθε φορά εντός εγγύησης θα μένω 1,5 μήνα χωρίς προβολέα.....Στην Αμερική εντός εγγύησης για εμφάνιση σκόνης σου στέλνουν με δικά τους έξοδα νέο η επισκευασμένο προβολέα εντός 24 ωρών...

Τον καθαρισμό τον καλύπτει η εγγύηση;;;;δεν το ήξερα αυτό..θα ρωτήσω και για τον 1070 και θα ενημερώσω..
Δυστυχώς έπεσα μέσα στην πρόβλεψη πως κάτω από τις 1000 ώρες κάνει την εμφάνιση του με αποτέλεσμα να γίνει ακόμη πιο "προβλημα".
Η Epson νόμιζα πως τα στέλνει Ιταλία.

Ναι σίγουρο αυτό, τον καθαρισμό τον καλύπτει η εγγύηση και επειδή πρέπει να ανοιχτούν τα οπτικά του προβολέα αποστέλλεται Γαλλία.Παλιά πήγαιναν Ιταλία...

Απάντηση: Re: Σκόνη..ο αιώνιος "εχθρός"..

Τον καθαρισμό τον καλύπτει η εγγύηση;;;;δεν το ήξερα αυτό..

Ούτε 'γω. Πίστευα ότι ο καθαρισμός δεν είναι κάποια λειτουργική βλάβη ώστε να καλύπτεται από την εγγύηση. Δηλαδή, αν καλύπτουν τον καθαρισμό, μπορούν να καλύψουν και το κάψιμο που προκλήθηκε από αυξομείωση της τάσης? Ή ότι κατά λάθος μου έπεσε ένα ποτήρι νερό και βραχυκύκλωσε το σύμπαν?

Ρητορικές είναι κυρίως οι απορίες. Απλά, μου φαίνεται λίγο περίεργο να καλύπτουν τον καθαρισμό μέσα στην εγγύηση.

Ερώτηση (άλλη):

Αν τοποθετήσω τον προβολέα σε ξυλουργείο με άπειρο πριονίδι και τον στέλνω κάθε 100 ώρες για καθάρισμα, θα τον ανοίγουν χωρίς να μου πουν τίποτα μέχρι να λήξει η εγγύηση?

Προς θεού, δεν αμφιβάλλω για τα λεγόμενα του φίλου skopelos, απλά, μου ακούγεται (ευχάριστα) περίεργο.

Οταν παιρνεις προβολεα του χιλιαρικου και μετα απο δυο χρονακια θελει καθαρισμο και λαμπα οπου το κοστος και των 2 κυμαινεται απο 400εως 600 ευρω το σκεφτεσαι σοβαρα να πας σε καινουργιο η κανεις αλχημειες..παιρνεις λαμπα μαιμου (με ρισκο να σου σκασει ο υδραργυρος,τι ποιοτητα εχει και ποσο κραταει)η τον ανοιγεις μονος για καθαρισμο(για τον δικο μου epson 700, το ψαξα στο νετ και το αφησα,καποιοι χρηστες που το επιχειρησαν εσπασαν καποιες πλαστικες υποδοχες,μπορει αλλοι προβολεις να ναι πιο ευκολοι στο ανοιγμα των οπτικων),τελικα φυσηξα με σκουπα στις γρυλιες και βελτιωθηκε η φωτεινοτητα αλλα δεν εφυγε το κοκκινο πεπλο.
Με τους δυο μαστορες που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου που επικοινωνησα για καθαρισμο,ο ενας δεν μου αναφερε τιμη και ο αλλος εμενε εκτος αθηνων και μου ειπε να τον στειλω ταχυδρομικως με δικα μου εξοδα και 100ευρω για τον καθαρισμο,καλη τιμη σε σχεση με την επσον που μου ζητησε 350 ευρω για να τον στειλει Γαλλια και ενας θεος ξερει ποτε θα ρχοταν και πως,τελικα μετακομισα εκεινη την περιοδο για Θεσσαλονικη (πριν δυο χρονια περιπου) και συνηθησα το κοκκινο πεπλο (πιο εμφανης στις "λευκες" σκηνες )...

Last edited:
Οταν παιρνεις προβολεα του χιλιαρικου και μετα απο δυο χρονακια θελει καθαρισμο και λαμπα οπου το κοστος και των 2 κυμαινεται απο 400εως 600 ευρω το σκεφτεσαι σοβαρα να πας σε καινουργιο η κανεις αλχημειες..παιρνεις λαμπα μαιμου (με ρισκο να σου σκασει ο υδραργυρος,τι ποιοτητα εχει και ποσο κραταει)η τον ανοιγεις μονος για καθαρισμο(για τον δικο μου epson 700, το ψαξα στο νετ και το αφησα,καποιοι χρηστες που το επιχειρησαν εσπασαν καποιες πλαστικες υποδοχες,μπορει αλλοι προβολεις να ναι πιο ευκολοι στο ανοιγμα των οπτικων),τελικα φυσηξα με σκουπα στις γρυλιες και βελτιωθηκε η φωτεινοτητα αλλα δεν εφυγε το κοκκινο πεπλο.
Με τους δυο μαστορες που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ μου που επικοινωνησα για καθαρισμο,ο ενας δεν μου αναφερε τιμη και ο αλλος εμενε εκτος αθηνων και μου ειπε να τον στειλω ταχυδρομικως με δικα μου εξοδα και 100ευρω για τον καθαρισμο,καλη τιμη σε σχεση με την επσον που μου ζητησε 350 ευρω για να τον στειλει Γαλλια και ενας θεος ξερει ποτε θα ρχοταν και πως,τελικα μετακομισα εκεινη την περιοδο για Θεσσαλονικη (πριν δυο χρονια περιπου) και συνηθησα το κοκκινο πεπλο (πιο εμφανης στις "λευκες" σκηνες )...

Εύλογα τα ερωτήματα σου και προσωπικά εάν είχε τέτοιο κόστος η λαμπα θα πήγαινα σε νέο προβολεα.
Το προβλημα όμως είναι πως η σκόνη "χτυπάει" πριν τα δύο χρόνια ανάλογα και με την χρήση φυσικά και γιαυτό γίνεται λόγος εδώ να δούμε τι μπορει να γίνει.
Το κόκκινο πέπλο που λες δεν οφείλεται στην σκόνη αλλα στο πάνελ του LCD.

Εύλογα τα ερωτήματα σου και προσωπικά εάν είχε τέτοιο κόστος η λαμπα θα πήγαινα σε νέο προβολεα.
Το προβλημα όμως είναι πως η σκόνη "χτυπάει" πριν τα δύο χρόνια ανάλογα και με την χρήση φυσικά και γιαυτό γίνεται λόγος εδώ να δούμε τι μπορει να γίνει.
Το κόκκινο πέπλο που λες δεν οφείλεται στην σκόνη αλλα στο πάνελ του LCD.
Τα αναφερα ολα αυτα για να απαντησω και σε καποιες ερωτησεις των συνφορουμιτων πιο πριν,τον προβολεα τον ειχα σε ραφι ιδιοκατασκευη στον τοιχο και ηταν καλυμενος με προστατευτικο οταν δεν επαιζε ,το κοκκινο πεπλο ειναι σκονη που εχει επικαθισει στο κοκκινο πανελ του lcd μου το ειπε και ενας "μαστορας' που το ειδε..