Σκόνη(?) σε d40x

Μιχάλης Θ.

Established Member
21 June 2006
170
Σε μόλις μια εβδομάδα κατάφερα να την λερώσω... απ' ότι καταλαβαίνω πρόκειται περί σκόνης στον αισθητήρα. Τρεις "λεκέδες" δεν είναι ευχάριστο θέαμα αλλά εμφανίζονται ανάλογα με την εστίαση. Επισυνάπτω φωτογραφία που διακρίνονται και οι τρεις. Από νωρίς στα βαθιά, τι προτείνετε ;

Attachments

• skoni.jpg
    skoni.jpg
    12.7 KB · Views: 33
Το ιδιο προβλημα μου παρουσιαστηκε στην d40 πριν λιγο καιρο σ ενα ταξιδι μου στο εξωτερικο. Δεν μπορεσα να την καθαρισω μονος μου και την πηγα σ ενα μαγαζι - service nikon/canon που βρηκα εκει και μου την καθαρισανε σε 2 λεπτα.
Καλο θα ηταν να μην επιχειρησεις να την καθαρισεις μεσα μονος σου αν δεν ξερεις.

Θα σου πουν και οι ειδικοι.

Εγώ πάντως τον φυσάω με ένα πουάρ (το οποίο δοκιμάζω 1-2 φορές μην έχει κρατήσει μέσα σκόνη). Συνήθως πρόκειται για χαλαρές σκονίτσες και φεύγουν, περιέργως δεν έχω παρατηρήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, παρότι αλλάζω διαρκώς φακούς.

Απ'ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι σηκωμένος ο καθρέφτης. Υπάρχει μια λειτουργία που τον κρατά ανοιχτό και κλείνει κλείνοντας τη μηχανή, αυτό να χρησιμοποιήσω;

Mirror lock την έχει...πρέπει να είναι στο on όμως ο διακόπτης! δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτό;

άλλο είναι το mirror lock. Είναι λειτουργία κλειδώματος του καθρέπτη για αποφυγή των κραδασμών κατά τη λήψη.
Πρέπει να υπάρχει κάπου στο μενού λειτουργία sensor cleaning.

άλλο είναι το mirror lock. Είναι λειτουργία κλειδώματος του καθρέπτη για αποφυγή των κραδασμών κατά τη λήψη.
Πρέπει να υπάρχει κάπου στο μενού λειτουργία sensor cleaning.

Εν τέλει είναι mirror lock-up και είναι για τον καθαρισμό του αισθητήρα σύμφωνα με το manual. Οπότε πάω να πάρω ένα πουάρ (νέος βλέπετε) και καθαρίσαμε! Ευχαριστώ!!!

Απάντηση: Re: Σκόνη(?) σε d40x

Εν τέλει είναι mirror lock-up και είναι για τον καθαρισμό του αισθητήρα σύμφωνα με το manual. Οπότε πάω να πάρω ένα πουάρ (νέος βλέπετε) και καθαρίσαμε! Ευχαριστώ!!!

Πάρε και ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς για να το βάζεις μέσα, να μη μαζεύει σκόνη.