Σκόνη...

Απάντηση: Re: Σκόνη...

1) Ο Epson tw-700 έχει σφραγισμένα οπτικά, ή όχι ???

Όχι. Ο φακός είναι σφραγισμένος

2) Πόσο εύκολος είναι στο εσωτερικό καθάρισμα αν πιάσει κηλίδα σκόνης ???

Αρκετά δύσκολος και πολύ περισσότερο όταν δε έχεις ξανανοίξει μηχάνημα. Όλα τα προβολικά τεχνολογίας lcd θέλουν μεγάλη προσοχή κα´τα την μετακίνηση των panels.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις Μανώλη ! :operator:

Κάποια απάντηση στην 3η ερώτηση έχουμε ???

3) Βοηθάει η τοποθέτηση ιονιστή στο δωμάτιο να μην σκονίζονται τα μηχανήματα ή ΟΧΙ ??? Και αν όχι υπάρχει κάποιο μηχάνημα που να το κάνει αυτό ???

Απάντηση: Re: Σκόνη...

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις Μανώλη ! :operator:

Κάποια απάντηση στην 3η ερώτηση έχουμε ???

Ένα αποστειρωμένο δωμάτιο αποτελεί την καλύτερη προστασία.:BDGBGDB55:

Ότι συμβάλει στην μείωση της σκόνης βοηθά. Από την στιγμή που κυκλοφορεί αέρας μέσα στο εσωτεριό του προβολέα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σκονιστεί κάποιο οπτικό του μέρος.

Re: Απάντηση: Re: Σκόνη...

Ένα αποστειρωμένο δωμάτιο αποτελεί την καλύτερη προστασία.:BDGBGDB55:

Ότι συμβάλει στην μείωση της σκόνης βοηθά. Από την στιγμή που κυκλοφορεί αέρας μέσα στο εσωτεριό του προβολέα είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σκονιστεί κάποιο οπτικό του μέρος.

Ο ιονιστής όμως συγκεκριμένα, βοηθάει στην μείωση της σκόνης από την ατμόσφαιρα φιλτράρωντας την και την κρατάει μέσα του, ή απλά την μαγνητίζει με αρνητικά ιόντα απομακρύνοντάς την από τον αέρα και κάνοντας χειρότερο κακό, αφού η σκόνη θα πέφτει επάνω στα μηχανήματα ??? :confused:

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να αγοράσω ένα τέτοιο μηχάνημα, το οποίο εκτός του καθαρισμού του αέρα που αναπνέουμε, θα ήθελα να ξέρω αν βοηθά και τον προβολέα να μην μαζέψει υπερβολική σκόνη μέσα από το φίλτρο του .... :antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σκόνη...

... Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να αγοράσω ένα τέτοιο μηχάνημα, το οποίο εκτός του καθαρισμού του αέρα που αναπνέουμε, θα ήθελα να ξέρω αν βοηθά και τον προβολέα να μην μαζέψει υπερβολική σκόνη μέσα από το φίλτρο του .... :antlers:

Όλοι μιλάμε για ποιότητα ζωής (ειδικά μέσα στις πόλεις) και όπου και να ρωτήσεις δεν γνωρίζουν να σου πουν. Εγώ δοκίμασα δύο τύπους delongi και κάτι άλλους κινέζικους που βρήκα στα ηλεκτρομάρκετ, αλλά δουλειά σοβαρή δεν έκαναν. Μακάρι να βοηθούσε κάποιος…

Κανείς για τον ιονιστή ???

Να το πάρω τελικά το μηχάνημα για προστασία του προβολέα και των υπολοίπων μηχανημάτων από την σκόνη της ατμόσφαιρας, ή δεν πρόκειται να καταφέρω και πολλά πράγματα ???? :AFADF0:

δεν προκειται.....μονο αν μπορεις να αποκλεισεις τον προβολεα σε καμπινα σφραγισμενη........αστο

Παιδιά για ιονιστή η μάρκα είναι μια: DAIKIN.

To μοντέλο MC704 ή το νέο 707.

Μακράν από όλες τις άλλες φτηνές βλακείες.

Αλλά είναι τσουχτερά. καμιά 600άρα στην Ελλάδα.

Είχα βρει στο ιταλικό ebay με 300 αλλά δεν τον πρόλαβα.

Ξέρεις τι είναι να είμαστε μαζεμένοι στον Πύργα 15 άτομα (απο τα οποία μόνο εγώ δεν κάπνιζα) να βάζει το εργαλείο να δουλέψει και να μη μυρίζει τίποτα?

Άλλη φάση λέμε.

Σοβαρά κάνει τόση διαφορά;
Σίγουρα ο ιονιστής κάνει μεγάλη διαφορά στο καθάρισμα της ατμόσφαιρας από τις μυρωδιές και την κλεισούρα, όπως επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ άτομα που έχουν προβλήματα αναπνοής όπως άσθμα κλπ....
Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί σε άλλα φόρουμ πολλά χρήσιμα και εξαιρετικά άρθρα ιατρικής και υγειονομικής φύσεως κλπ...
Εξού και η υψηλή σχετικά τιμή του .... ( κοστίζει όσο ένα καλό κλιματιστικό)

Αυτό όμως δεν είναι το θέμα που μας αφορά εδώ στο φόρουμ
Αναφέρομαι στην ανάγκη που έχουμε όλοι μας να προστατεύουμε τα μηχανήματά μας από την σκόνη με κάποιο τρόπο ( και ΙΔΙΩΣ τους προβολείς που είναι περισσότερο ευαίσθητοι )...

Σε αυτό τον τομέα θα μπορούσε ο ιονιστής ( ή κάποιο άλλο μηχάνημα) να κάνει δουλειά, φιλτράροντας τον αέρα της ατμόσφαιρας κρατώντας τον στο εσωτερικό του ???? :antlers:

Αν ας πούμε την ώρα που ο προβολέας είναι αναμένος και κοιτάζουμε τον φακό από κάτω, ΔΕΝ θα πρέπει να βλέπουμε τα μόρια της σκόνης στη δέσμη του φωτός σωστά ????? ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα ξέρουμε ότι ο ιονιστής βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα που μας αφορά εδώ στο φόρουμ.... :operator:

Παιδιά υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για ποιοτικό ιονιστή; Το μοναδικό βλέπω μοντέλο της Daikin, το MC707 είναι για αρκετά μεγάλα δωμάτια και πρέπει να βγάζει και σχετικό θόρυβο. Τα db στα δίαφορα modes (από turbo ως silent) είναι 62-52-40-39-31.

Εγώ ρε παιδιά όπως έγραψα και σε άλλο θέμα με μόλις 1 βδομάδα λειτουργίας του Epswon TW700 έχω 2 άσπρες κηλίδες στην οθόνη που προφανώς είναι από εσωτερικούς κόκκους σκόνης. Μπορούν να μου τον καθαρίσουν στο service ή να ζητήσω αντικατάσταση λόγω του ότι τον έχω 1 βδομάδα?. Το θέμα είναι ότι με κάτι τεστάκια που έτρεξα με τον Κυριάκο έδειξε να είναι πάρα πολύ καλός ως προς την χρωματική ανομοιομορφία οπότε και θα προτιμούσα να μου τον καθαρίσουν αν γίνεται.

Service Θα πάει σίγουρα πάντως...

ΜΑΚΑΡΙ να μπορούν να σου τον καθαρίσουν εδώ και να μην τον στείλουν Ιταλία....

Και εμείς εδώ Epson έχουμε οι περισσότεροι και τρελαινόμαστε όταν ακούμε για σκόνη και τέτοια .... :flipout:
Χάθηκε αυτή η Επσον, με τόσο καλό μηχάνημα που έβγαλε, να του βάλει και ένα αυτόματο σύστημα καθαρισμού όπως έχουν και οι Sanyo, που φοράνε το ίδιο πάνελ ????

Σε αυτό εδώ το thread πάντως, ψαχνόμαστε και ρωτάμε για το ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ η αγορά ενός ποιοτικού ιονιστή και η συνεχής λειτουργία του στο χώρο, μας βοηθά να απαλλαγούμε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ από αυτό το θέμα με τη σκόνη που μας βασανίζει, και αν όντως αξίζει η αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ..... :antlers:

Να στον καθαρίσουν οι ίδιοι, το βλέπω δύσκολο. (παρόλο που το manual προτείνει ετήσιο καθαρισμό απο εξουσιοδοτημένο service :rolleyes:) Μάλλον θα φύγει για Ιταλία, οπότε να λάβεις υπόψη σου αυτό το ταξίδι... Τώρα 1 εβδομάδα είναι όντως πολύ μικρό διάστημα... Ρώτησέ τους κι ενημέρωσέ μας!

ΜΑΚΑΡΙ να μπορούν να σου τον καθαρίσουν εδώ και να μην τον στείλουν Ιταλία....

Και εμείς εδώ Epson έχουμε οι περισσότεροι και τρελαινόμαστε όταν ακούμε για σκόνη και τέτοια .... :flipout:
Χάθηκε αυτή η Επσον, με τόσο καλό μηχάνημα που έβγαλε, να του βάλει και ένα αυτόματο σύστημα καθαρισμού όπως έχουν και οι Sanyo, που φοράνε το ίδιο πάνελ ????

Σε αυτό εδώ το thread πάντως, ψαχνόμαστε και ρωτάμε για το ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ η αγορά ενός ποιοτικού ιονιστή και η συνεχής λειτουργία του στο χώρο, μας βοηθά να απαλλαγούμε ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ από αυτό το θέμα με τη σκόνη που μας βασανίζει, και αν όντως αξίζει η αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ..... :antlers:

Οκ. Συγνώμη για το ποστ. Διάβασα όλο το θέμα και δεν κατάλαβα ότι η συζήτηση είναι για το αν πράγματι η αγορά ενός ποιοτικού ιονιστή κλπ κλπ. Μάλλον δεν ξέρω να διαβάζω καλά. Δεν πειράζει. Και συγνώμη για το :offtopic:

Ποιό off-topic? Η σκόνη είναι το θέμα! Και, εν μέρει, ο ιονιστής. Μην ξεχάσεις να μας πεις για τον 700άρη σου.

Δηλαδη το συστημα καθαρισμου της Sanyo με το φυσερο δουλευει? Γιατι εγω πιστευα οτι ειναι απλα για τα ματια του κοσμου...

Αν μπορει το φυσερο να καθαρισει dust blobs, ξερω τι μαρκα θα ειναι ο επομενος προβολεας μου.

Ναι βέβαια δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα.

Πέρυσι το καλοκαίρι πήρα τον προβολέα (sanyo z4) στο εξοχικό.Μέχρι τότε έχοντας γράψει 800 ώρες δεν είχα κανένα πρόβλημα με την σκόνη.
Βέβαια τον προσέχω και πολύ.Καθαρίζω τα φίλτρα ανα 100 ώρες και στις 1000 τα αντικατέστησα με καινούργια.
Εν πάση περίπτωσή στο εξοχικό,επειδή είναι δίπλα στην θάλασσα,έχει πάρα πολύ σκόνη στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα ενας κόκκος εισχώρησε και κάθισε στο πανελ.Κανένα πρόβλημα.

Τον γύρισα ανάποδα,ξεβίδωσα το κεντρικό μεγάλο καπάκι που προφυλάσσει τις τρύπες καθαρισμού.Επέλεξα στα μενού του προβολέα την λειτουργία panel cleaning,εντόπισα οτι η σκόνη ήταν στο πράσινο πάνελ.Εβγαλα την μικρή πλαστική τάπα της τρύπας του πράσινου πανελ,έβαλα μέσα την μύτη του φυσερού,φύσηξα μια φορά και αυτό ήταν!

Απο τότε έχω γράψει άλλες χίλιες ώρες και η σκόνη δεν επανήλθε ποτέ.

Άμα είναι έτσι, ΠΟΤΕ βγάζει η Sanyo προβολέα 1080p ???? Πιθανόν να είναι η επόμενη αγορά πολλών από εμάς εδώ πέρα .... :flipout: :flipout: :flipout: