Σκόπευση HellasSat 2

Σωστός........ πρέπει να τσεκάρω τη μνήμη μου !!!!! :D

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Αδύνατη η σκόπευση του Hellas Sat.Κάνω κάτι λάθος ?

VisionΝΕΤ 7000 combo:rifle:

Για ρύθμιση δεν είμαι βέββαιος αν είναι η σωστή αλλά τουλάχιστον κατεβάζω δορυφόρους χωρίς να χρειάζεται να πειράξω την κλίση στο πιάτο.Για όρια ποιούς να έχω ? Για Hispasat 1C/D λέω απο την μία πλευρά.

Στην κινηση του μοτερ εχει αργη αποκριση της μπαρας και αυτο σε δυσκολευει στην ευρεση του δορυφορου.
Σε καθε κινηση που κανεις (δεν θυμαμαι αν εχει step drive) θα πρεπει να περιμενεις και λιγο.

Το σοβαροτερο θεμα ειναι οτι οταν εφτιαξες το κινητο σου κατοπτρο θα επρεπε να τσεκαρεις αν εχεις σημα στις 45*Ε και μετα στις 30*w.
Oτι αλλο εξτρα θα επιανες τωρα θα ηταν μεγαλυτερη επιτυχια.
Αρα λοιπον θα πρεπει να τσεκαρεις αν πιανεις αυτους τους δορυφορους και ποσο καλα.
Θυμησε μου και τι διαμετρο πιατου εχεις.Επισης περιεγραψε μου τι ακριβως εχεις κανει μεχρι τωρα απο την αρχη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αδύνατη η σκόπευση του Hellas Sat.Κάνω κάτι λάθος ?

5000 έχει (τον είχα κάποτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα).

Θεωρητικά 5000 έχει.Αλλά μετά τα 2500 αν πάω να μπώ στο μενού για διαχείριση καναλιών ο δέκτης κολλάει.Γι αυτό είμαι σε αργή διαδικασία.Βρίσκω δορυφόρο και μετά το κατέβασμα διαγράφω όσα δεν δουλεύουν-ανοίγουν.

Το σοβαροτερο θεμα ειναι οτι οταν εφτιαξες το κινητο σου κατοπτρο θα επρεπε να τσεκαρεις αν εχεις σημα στις 45*Ε και μετα στις 30*w.
Oτι αλλο εξτρα θα επιανες τωρα θα ηταν μεγαλυτερη επιτυχια.
Αρα λοιπον θα πρεπει να τσεκαρεις αν πιανεις αυτους τους δορυφορους και ποσο καλα.
Θυμησε μου και τι διαμετρο πιατου εχεις.Επισης περιεγραψε μου τι ακριβως εχεις κανει μεχρι τωρα απο την αρχη.

Το πιάτο είναι 1μ.Το μοτέρ είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με τα γεωγραφικά δεδομένα της περιοχής μου (άντε αντί για Latitude 38,5 να είναι 38). Η κλίση του πιάτου είναι στις 31 μοίρες.Έχω κατεβάσει τον Intelsat (12) 45*Ε (μόνο τα Prima TV & Kiss TV δουλεύουν).Ακολουθούν οι TURKSAT 42o, HELLAS SAT 2,Astra 19,2, Hotbird 13, BADR 4/6 26 (αν και από τα 500 FTA που βλέπω ότι έχει πιάνω γύρω στα 350) & SIRIUS 4 (42 δουλεύουν από 180 που είχαν κατέβει).Σήμερα θα προσπαθήσω να κατεβάσω τον Hispasat 1C/D στις 30W.

O δύσκολος εξακολουθεί να παραμένει ο Astra 23,5 ο οποίος είναι και ο Νότος μου.Τις προηγούμενες μέρες είχα κάνει ένα τραγικό λάθος και αν και είχα κατεβάσει τον 19,2 νόμιζα πώς είναι ο 23,5 και είχα φέρει "καρφί" το μοτέρ στο σημείο αυτό :slapface:. Η διαφορά είναι 4,5 μοίρες έτσι μετακίνησα το μοτέρ τόσο αλλά και πάλι ο Astra 23,5 δεν λέει να εντοπιστεί.

Απάντηση: Αδύνατη η σκόπευση του Hellas Sat.Κάνω κάτι λάθος ?

Τα ραδιόφωνα τα έχεις διαγράψει;

Ναί Σεραφείμ.

Να φανταστείς ότι τον πρώτο χρόνο συνολικά είχε δεν είχε δουλέψει 150 ώρες και έκαψε τροφοδοτικό.Αν και με εγγύηση δεν μπορούσα να το πάω στην Αθήνα στην αντιπροσωπεία και τον επισκεύασα για 25 ευρώ.Από τότε τον είχα στην αχρηστεία και το τελευταίο 2μηνο που έβαλα νέο πιάτο και έβαλα και το μοτέρ (επίσης 2 χρόνια είχε στην αποθήκη) ξεκίνησα να τον δουλεύω πάλι.Ελπίζω να αντέξει κανα 2μηνο που λέω να πάρω νέο δέκτη HD.

ΥΓ: Πρίν από λίγο κατέβασα κα τον Hispasat 1C/D.Το πιάτο έχει έρθει σχεδόν κατακόρυφα συνεπώς νομίζω ότι από αυτήν την μεριά του τόξου αυτός θα είναι και το οριό μου.