Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

Απάντηση: Re: Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

Είναι και ανάλογα τη μηχανή.

Αν έχει κάποιος κάνα θεριό με κάνα grip.
Δεν νομίζω ότι είναι θεριό η D80, ούτε κάνα grip έχει.Σε σύγκριση με την minolta που κουβάλαγα παλιά, είναι θηρίο!

Στην ερώτηση του Kosh στο θρέντ της 40D
Πλέγμα (δεν είναι φωτεινό απλά φωτίζεται λίγο την ώρα της εστίασης) είναι αυτό που παλιά λέγανε "αρχιτεκτονική οθόνη" δηλαδή οριζόντιες και κάθετες ευθείες πού όριζαν άξονες....κάτι σαν τρίλιζα δηλαδή και πουλιόταν ώς ξεχωριστό αξεσουάρ. Απλά στις Nikon αυτό είναι σαν το HUD (Head Up Display) των μαχητικών αεροσκαφών και ενεργοποιείται προαιρετικά. Πάρα πολύ χρήσιμο, απορώ γιατί η Canon δεν το εφαρμόζει.

Χρησιμοποιούσα πρόσθετο προσοφθάλμιο της Hama (μπαίνει συρταρωτά πάνω στο προσοφθάλμιο της μηχανής), το οποίο είχε υποδοχή για φακό επιλογής του χρήστη. Όποτε έφτιαχνα καινούργια γυαλιά, πήγαινα και το προσοφθάλμιο της Hama στον οπτικό και μου φτιάχνανε κι ένα φακό και για αυτό. Το είχα σε Pentax αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε και για άλλες μάρκες.
Το έψαξα στην ιστοσελίδα της Hama, αλλά δεν το βρήκα. Ελπίζω να εξακολουθεί να υπάρχει κάτι αντίστοιχο κι από άλλους κατασκευαστές.

Εγώ σκοπεύω με το δεξί μάτι. Το αριστερό συνήθως το έχω κλειστό. Όταν όμως θέλω να πάρω φωτογραφίες ανθρώπων μέσα σε πόλη (τώρα πλέον μόνο στο εξωτερικό), έχω ανοιχτό και το άλλο ώστε να υπολογίσω πότε θα μπει στο πλάνο μου.

Η μηχανή ποτέ στο λαιμό, στον ώμο ναι.

Παραπάνω από μισή ώρα αρχίζει να με πονά ο σβέρκος και να έχω πονοκέφαλο. Το μόνο που δεν σκέφτομαι τότε είναι βγάλω καλές φωτογραφίες.

Re: Απάντηση: Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

Wow!Δεν το ήξερα.Τι σου κοστίζει αυτή η ιστορία;

Δεν ξέρω ακριβώς το κόστος. Απ' ότι μου λένε ο μικρός φακός για το προσοφθάλμιο της hama φτιάχνεται απ' τα περισσεύματα του μεγάλου των γυαλιών (ζητάω του δεξιού μιας και με αυτό σκοπεύω) οπότε το όποιο κόστος είναι μόνο τα εργατικά του.

Πριν πάρω το προσοφθάλμιο της hama, είχα ζητήσει και μου είχαν φτιάξει ένα κομμάτι φακού που εφάρμοζε πάνω στο προσοφθάλμιο της μηχανής και το είχα στερεώσει περιμετρικά με λίγη σιλικόνη!

Βολικότατη η ρύθμιση μυωπίας σε πολλά προσοφθάλμια καινούργιων μηχανών, αλλά με τον αστιγματισμό δεν είδα να γίνετια κάτι... Οπότε φαντάζομαι η λύση του πρόσθετου φακού σε προσοφθάλμιο εξακολουθεί να είναι αναγκαιότητα...

Last edited:
Re: Απάντηση: Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

Η μηχανή ποτέ στο λαιμό, στον ώμο ναι.

Βολικότατη πρακτική η μηχανή στον ώμο, και μάλιστα φορεμένη μέσα απ' το μπουφάν, για αρκετούς ευνόητους λόγους...!

Εγώ εάν το σύνολο μηχανής-φακού κυμαίνεται γύρω στο κιλό και ιδίως δεν έχει άσχημη ισορροπία, προτιμώ να την έχω στο λαιμό. Η 350D έγερνε μπροστά με τους περισσότερους φακούς και με εκνεύριζε, τώρα την 40D με έναν σταθερό γύρω στα 300 γραμμάρια την κουβαλάω άνετα και για ώρα.

Απάντηση: Re: Σκόπευτρα και σχετικές προσθήκες

Εγώ εάν το σύνολο μηχανής-φακού κυμαίνεται γύρω στο κιλό και ιδίως δεν έχει άσχημη ισορροπία, προτιμώ να την έχω στο λαιμό. Η 350D έγερνε μπροστά με τους περισσότερους φακούς και με εκνεύριζε, τώρα την 40D με έναν σταθερό γύρω στα 300 γραμμάρια την κουβαλάω άνετα και για ώρα.

Δυστυχώς εγώ κάτω από 1300 γρ. πέφτω μόνο με τον 50άρη.