Σκόπια...

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,794
Ελευσίνα
Σας θυμίζει κάτι?

image001xo4.jpg

Μούφα.
Νόμισμα με την επωνυμία makedonka δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ντέναρ η μονάδα και για να ξεχωρίζει από το σερβικό ονομάζεται makedonsko denar.

Απάντηση: Re: Σκόπια...

Μούφα.
Νόμισμα με την επωνυμία makedonka δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ντέναρ η μονάδα και για να ξεχωρίζει από το σερβικό ονομάζεται makedonsko denar.

Δηλαδή Βλάση , όταν λες μούφα , εννοείς ότι τέτοιο χαρτονόμισμα με τέτοια απεικόνιση δεν έχει κυκλοφορήσει στα Σκόπια . Αρα η εικόνα αυτή είναι προϊόν φωτομονταζ ή κάτι άλλο , σε κάθε περίπτωση , πλαστό και ψυεδές . Το ερώτημα μου είναι εάν ξέρεις από ποιόν ; και γιατί ;

Δημήτρη, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι τέτοιο χαρτονόμισμα σχεδιάστηκε και τέθηκε σε διαδικασία έγκρισης και επιλογής. Όμως τέτοια νομισματική μονάδα δεν είχε ποτέ το γειτονικό κράτος, καθώς από τα γιουγκοσλαβικά δηνάρια πέρασαν κατευθείαν στα δικά τους. Επομένως δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα.

Φυσικά η παράσταση του Λευκού Πύργου έχει χρησιμοποιηθεί πάμπολλες φορές για αλυτρωτική προπαγάνδα και από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό μηχανισμό της γείτονος χώρας.

και επίσης το γεγονός ότι ποτέ δεν εμφανίστηκε στο δίκτυο η άλλη πλευρά του χαρτονομίσματος, ή ότι δεν έφθασε ποτέ στα δικά μου χέρια το νόμισμα αυτό στην πραγματική του μορφή (ενώ έχω εκατοντάδες άλλα δείγματα προπαγάνδας από σοβαρή μέχρι γελοία) με ωθεί να λέω ότι είναι μούφα.

Την ευκαιρία τη χάσαμε το 1992. Αντί για συλαλλητήρια και χαζομάρες, η λύση ήταν απλή. Τι λες κύριε Γκλιγκόρωφ; Ότι είσαι Μακεδονία; Μα φυσικά και είσαι. Και επειδή η Μακεδονία είναι Ελληνική, θεωρούμε το έδαφός σου άλλη μια χαμένη πατρίδα που ήρθε η ώρα να την προσαρτήσουμε. Βάζεις και μια μεραρχία να κόβει βόλτες στα σύνορα, πετάς και ένα casus belli και περιμένεις αντιδράσεις.

Το θεωρείτε ακραίο; Δείτε που φτάσαμε σήμερα και σκεφτείτε ξανά πόσο ακραίο είναι...

Είναι άδικο να επιτιθέμεθα στά τοτε συλλαλητήρια...
Τα τοτε συλλαλητήρια ήταν αμυντικού τύπου χωρίς καμιά αλυτρωτική διεκδίκηση..
Ετσι και αλλοιώς πάντως ο μεγάλος κίνδυνος είναι απο τον άθλιου τύπου Αλβανικό εθνικισμό...
Οι σκοπιανοί θα διαλυθούν στά εξ ών συνετέθησαν και αυτό δεν ξέρω εάν μάς συμφέρει.
Το ότι τώρα έχουν τυφλωθεί επειδή οι ´προστάτες´τούς αγαπάνε,δεν σημαίνει οτι θα συμβεί το ίδιο και στο μέλλον..
Αν δεχτούν ονομα με γεωγραφικό προσδιορισμό,όπως προτείνει καθαρά και ξάστερα μονον η Αλέκα,ας κλείσει το θέμα πρός το παρόν.

Αν δεν δεχτούν και το θέλουν...σκέτο πειτε τι κάνουμε; Και για όσους παρακολουθούν ξενη τηλεόραση δεν υπάρχει ευρωπαικό κανάλι που να μην τους ονομάζει (εδω και χρόνια) σκέτο Μακεδονία...

Ναι και θα τους κάνουμε τη μούρη κρέας. Λες και δεν θα κάνουν δυμερείς συμφωνίες με τους μεγάλους μετά... Ή μήπως το να θέσεις από μόνος σου Βετο είναι το πιο απλό; Δεν θα υπάρξουν πιέσεις από ΕΕ γι αυτό το βέτο; Εδώ χρειάζεται πραγματική πυγμή. Να δείξεις ότι δεν μασάς. Και ο μόνος τρόπος να πείσεις τους γύρω σου γι αυτό είναι να τους ξεκαθαρίσεις ότι θα φτάσεις μέχρι και σε πόλεμο. Εκεί σφίγγουν οι κώλοι. Αλλά εκεί θα σφίξουν και για εμάς. Πόσο έτοιμοι είμαστε γι αυτό;

Ναι και θα τους κάνουμε τη μούρη κρέας. Λες και δεν θα κάνουν δυμερείς συμφωνίες με τους μεγάλους μετά... Ή μήπως το να θέσεις από μόνος σου Βετο είναι το πιο απλό; Δεν θα υπάρξουν πιέσεις από ΕΕ γι αυτό το βέτο; Εδώ χρειάζεται πραγματική πυγμή. Να δείξεις ότι δεν μασάς. Και ο μόνος τρόπος να πείσεις τους γύρω σου γι αυτό είναι να τους ξεκαθαρίσεις ότι θα φτάσεις μέχρι και σε πόλεμο. Εκεί σφίγγουν οι κώλοι. Αλλά εκεί θα σφίξουν και για εμάς. Πόσο έτοιμοι είμαστε γι αυτό;

Προφανώς δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι...Αν τεθει το ζήτημα έτσι, το 95% του πληθυσμού μας θα πει ...ε ας ονομαστούν όπως θέλουν! Αν ήταν θεμα εδαφικής υπεράσπισης της χώρα μας θα ήταν αλλιώς, αλλά για τετοιο ζήτημα....no thanks!

E,τότε να παραχωρήσουμε και την Θεσπρωτία στούς Αλβανούς..
Οσο η εξωτερική μας πολιτική παραμένει φοβισμένη θά μάς κάνουν πλάκα οι πάντες..
Οταν υποχωρείς σέ τέτοια ζητήματα ακολουθούν και λοιπές διεκδικήσεις...
Εάν αφήσω τον γείτονα να μπεί στον κήπο μου και να μου κλέψει τά οπωροκηπευτικά μου,θάρθει και ο διπαλνός αποθρασυμένος γείτονας να μού πάρει και το σπίτι...
Το μήνυμα δεν είναι μόνον πρός τά Σκόπια ,αλλά και πρός άλλους ´ενδιαφερομένους´.
Υ.Γ.
Πάνω απο το 80% τού πληθυσμού παρά τίς διαρκείς επιθέσεις τών ´πεφωτισμένων´επιμένει σε σθεναρή αντίδραση τής χώρας.Και αυτό έχει την σημασία του..
Εάν υποτιμούμε τόσο πολύ το λαϊκό αίσθημα ας δώσει ο Πρωθυπουργός τά κλειδιά τής Χωρας στην Κοντολίζα να τελειώνουμε.

Σπύρο νομίζω πως η Κοντολίζα έχει δώσει τα κλειδιά της χώρας στον Πρωθυπουργό. Από το 44 και μετά, τα κλειδιά της χώρας, ο πρωθυπουργός τα παίρνει από τη κάθε Κοντολίζα από τις ΗΠΑ ή/και την Ε.Ε.

Σπύρο νομίζω πως η Κοντολίζα έχει δώσει τα κλειδιά της χώρας στον Πρωθυπουργό. Από το 44 και μετά, τα κλειδιά της χώρας, ο πρωθυπουργός τα παίρνει από τη κάθε Κοντολίζα από τις ΗΠΑ ή/και την Ε.Ε.

Η Κοντολίζα προτιμά άλλους πρωθυπουργούς σαφέστατα..
Αυτός δεν τής πολυκάνει γιατί κάνει ´γλυκά μάτια ´στον Πούτιν...
Οχι οτι είναι καμιά ´επαναστατική φυσιογνωμία´ασφαλώς,αλλά οπωσδήποτε θα επροτιμάτος η Κόρη(μια ειναι η Κορη).

Βαρέθηκα ,,, ας τους πάρει ο διάολος το πατέρα ΑΙΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟΥΡΗ ,
φτωχό η πλούσιο , εντός η εκτός , ,, ΟΞΩ ΡΕ !!! ( αλλά άμα αναλώνεται ο ένας στην ποδηλασία και άλλος στην παιδακοφαγία που να αντιμετωπίσουν καταστάσεις !!! ) Κοίτα να δεις που θα βρούμε ελπίδα στον Τσίπρα .

Βαρέθηκα ,,, ας τους πάρει ο διάολος το πατέρα ΑΙΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟΥΡΗ ,
φτωχό η πλούσιο , εντός η εκτός , ,, ΟΞΩ ΡΕ !!! ( αλλά άμα αναλώνεται ο ένας στην ποδηλασία και άλλος στην παιδακοφαγία που να αντιμετωπίσουν καταστάσεις !!! ) Κοίτα να δεις που θα βρούμε ελπίδα στον Τσίπρα .

:jester::jester::jester::jester: χεχεχε.....

τα παιδακια τα φαγαμε ... να ρθουν και τα ...τσιπρα τωρα !!!!

Δεν είμαι αισιόδοξος για την τελική στάση της κυβέρνησης
Θα την κάνει έντεχνα την υποχώρηση και το πολύ πολύ να πέσει μια ώρα νωρίτερα.

Και σε λίγα χρόνια θα έχουμε την "κόρη" πρωθυπουργό:icon15: