Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Παντελής Παντελίδης.

σα δεν ντρέπονται αυτοί οι φλόυντ....
ευκαιρία για προβολή βρήκαν πάλι...

Ο καλύτερος πίσω απ' το γυαλί έχει πουλήσει την μάνα του.
Κατά τα άλλα και πέρα από τις ασυναρτησίες της κυρίας,αυτοί διαμορφώνουν γνώμες και συνειδήσεις.
Με άλλα λόγια ''κάνουν τον πόνο του άλλου χαρά τους'' που έλεγε και ο χοντρός από το Πέραμα.

δεν υπάρχει οδηγική συμπεριφορά, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Όσο δεν σταματάει κανείς οδηγός σε διαβάσεις πεζών μην περιμένετε τίποτα.
Σε άλλες χώρες μόλις απλώσει ο πεζός πόδι στο δρόμο, κοκκαλώνει το οποιοδήποτε τροχοφόρο.

Τα μεγάλα πρόστιμα δεν έχουν ανάλογα αποτελέσματα. Η νοοτροπία δεν φτιάχνεται με τα πρόστιμα.

Εκτός από τις γυναίκες,ίσως θα έπρεπε να μην οδηγεί και το 90% των δικυκλιστών που κάθε λεπτό οδήγησής τους κάνουν τον ΚΟΚ σκουπίδι κινούμενοι πάνω στις διαχωριστικές λωρίδων ενώ ο ΚΟΚ υποχρεώνει την κίνησή τους πίσω από το προπορευόμενο όχημα και μάλιστα από την πλευρά του οδηγού.
Που όποτε τους συμφέρει είναι δίκυκλα και σε βρίζουν χυδαία αν δεν έχουν χώρο να περάσουν ανάμεσα στα οχήματα αλλά μόλις σε προσπεράσουν-από δεξιά,από αριστερά ή από όπου τους βολεύει,-έρχονται μπροστά σου και κινούνται σα χελώνες αλλά και εκεί πρέπει να τους σεβαστείς γιατί ξαφνικά έγιναν από δίκυκλο,όχημα.
Που όποτε θέλουν φοράνε το κράνος στο κεφάλι ή στον αγκώνα.
Που αδιαφορούν για τον συνεπιβάτη τους μεταφέροντάς τον χωρίς κράνος.
Θα μου τα χώσετε οι δικυκλιστές,αλλά καθημερινά αυτά βλέπω και ζω.

Υ.Γ.1
Περιμένω να διαβάσω και το "επιχείρημα" του πόσο πιο επιβαρυμένη θα ήταν η κυκλοφορία αν αντί δικύκλων,χρησιμοποιούνταν αυτοκίνητα.
Καλύτερα να πάω 15-20 λεπτά αργότερα όπου πάω,παρά να κινδυνεύω να βρεθώ στο αυτόφωρο καθημερινά.
Υ.Γ.2
Ας σεβαστούν πρώτοι απ´όλους οι ίδιοι τον εαυτό τους και μετά ας έχουν την απαίτηση από τους γύρω τους.Αλλά δυστυχώς...βιάζονται και αφού βιάζονται και ο όγκος του δικύκλου τους το επιτρέπει,μπορούν να κινούνται όπως γουστάρουν.
Υ.Γ.3
Μπαμπίνο εσύ ανήκεις στο 10%.

Last edited:
Συμφωνω για τα δικυκλα πρεπει να αυστηροποιηθουν οι προυποθεσεις ασφαλειας και οι ελεγχοι. Πχ κρανος στην πολη δεν φοραει ουτε 1 στους 10. Ασε που νομιζουν οτι η μηχανη χρησιμευει για να περνας αναμεσα απο τις λωριδες

Συμφωνω για τα δικυκλα πρεπει να αυστηροποιηθουν οι προυποθεσεις ασφαλειας και οι ελεγχοι. Πχ κρανος στην πολη δεν φοραει ουτε 1 στους 10. Ασε που νομιζουν οτι η μηχανη χρησιμευει για να περνας αναμεσα απο τις λωριδες

Σ αυτόν τον τομέα πιστεύω έχεις λάθος, επειδή κυκλοφορώ με μηχανή το ποσοστό έχει αλλάξει δραματικά υπέρ αυτών που φοράνε, όταν σταματάω στο φανάρι οι 8 στους 10 κράνος φοράμε, καμία σχέση πριν 15 χρόνια που όποιος φόραγε κράνος τον κοιτάγανε οι άλλοι περίεργα, άλλα είναι που πρέπει να αλλάξουν. Δεν ξέρω τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη αλλά τουλάχιστον εδώ Αθήνα τα πράγματα έχουν σφίξει με τα μπλόκα κι όλο και πιο πολύς κόσμος το φοράει το κράνος.

Οντως και εγω πλεον δεν βλεπω δικυκλιστη χωρς κρανος. Η απουσια οδηγικής παιδειας ομως παραμενει. Ανεβασμα σε πεζοδρομια, προσπερασεις απο δεξια, στα φαναρια να στηνονται μπροστα απο τα αυτοκινητα, πιο μπροστα απο το φαναρι, ακομη και πανω στις διαβασεις, μην και καθυστερησουν απο τα "αργα" αυτοκινητα...

...Νόμισα ότι εδώ γίνεται αναφορά στον μακαρίτη Παντελή, αλλά φαίνεται ο πραγματικός τίτλος του thread είναι : Η σχέση του Έλληνα με τον ΚΟΚ!
Δεν ξέρω τί οδηγικό λάθος έκανε το παιδί, αλλ' ο Θεός ας τον αναπαύσει..

Θα μιλήσω λίγο υπερβολικά, αλλά δυστυχώς είναι το δικό μου - στατιστικά πάλι - συμπέρασμα.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να οδηγούν, ειδικά σε αστικές περιοχές (όπου το άγχος της καθημερινότητας κυριαρχεί)!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.o-klooun.com/anadimosiefseis/iaveris-o-ellinas-odigos-i-alitheia-einai-skliri

Ουτε να ψηφίζουν.
Μην σου πω οτι θα επρεπε να κυκλοφορουν με το προσωπο κρυμμενο.
Δημοκρατικα και ασαλιωτα παντα.

Εγώ θα παραμείνω στο γεγονός ότι εχθές κάποιοι γονείς έθαψαν το παιδί τους.

Το αν ήταν γνωστός ή όχι δεν το κάνει λιγότερο ή περισσότερο τραγικό.

υπαρχουν 2 γεγονοτα που αξιζουν αναφορας...

Το πρωτο ειναι , οτι ο εμπειρογνωμονας της τροχαιας ανεφερε οτι δεν ειδε καθολου ιχνη απο φρεναρισμα.
ακομα και στα αυτοκινητα με ABS στα πρωτα μετρα υπαρχει τετοιο ιχνος ... μετα αναλαμβανει το ABS να ξεμπλοκαρει το τροχο και γι αυτο δεν βλεπουμε πια μεγαλα σε μηκος ιχνη, παρα πολυ μικρα στην αρχη του φρεναρισματος (αυτα ειπε ο ιδιος).

Το δευτερο αφορα την καταθεση της μιας εκ των 2 συν- επιβατων του Παντελιδη, που ειπε οτι το αυτοκινητο στα τελευταια μετρα ανεπτυξε μεγαλη ταχυτητα χωρις ελεγχο και αιτια.

Δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο εχει αυτοματες ταχυτητες , κι επειδη οδηγαω τα τελευταια 15 χρονια πολλα αυτοματα αμαξια, μου εχει τυχει αρκετες φορες να "κολλησει" το γκαζι ή να δωσει το αμαξι απο μονο του μικρη επιταχυνση , χωρις να εχω πατησει το γκαζι. Αυτο βεβαια για μικρη αποσταση και σε μικρες ταχυτητες , ειδικα σε στροφες ή σε κακο οδωστρωμα ....

Τις επομενες μερες ισως βγουν κι αλλα στη φορα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... μολις διαβασα κι αυτο, που ενισχυει την αποψη αυτη.

http://funlab.gr/pantelis-pantelidi...lise-to-gkazi-ti-zitise-i-asfalistiki-eteria/

Εγώ θα παραμείνω στο γεγονός ότι εχθές κάποιοι γονείς έθαψαν το παιδί τους.

Το αν ήταν γνωστός ή όχι δεν το κάνει λιγότερο ή περισσότερο τραγικό.

Αυτό!

Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα.

Ειναι υπαρκτος ο κινδυνος σε αυτοκινητα με ηλεκτρονικο γκαζι. Παρα ταυτα ο οδηγος παντα εχει δυνατοτητα να γυρισει σε σειριακο και να κατεβασει, η να τραβηξει χειροφρενο. Το προβλημα ειναι οτι η μερσεντες νομιζω εχει ποδοφρενο οποτε αν δεν το ξες...

επειδη μου εχει τυχει, οπως ειπα, ειναι δυσκολο ν αντιδρασεις τοσο γρηγορα.... εγω ημουν τυχερος και συνεβη σε χαμηλη ταχυτητα ομως.
Δε ξερω τι θα εκανα αν πηγαινα με 80-100 χλμ.

Οδηγω αυτοματο αποκλειστικα εδω και 6 χρονια. Σε ολα πλεον τα αυτοκινητα ειναι ηλεκτρικο το γκαζι. Ταχυτητα θα ανεβασει μονο αν πατησεις τερμα το γκαζι κατω και ενας αισθητηρας το αντιλαμβανεται ως κινηση για προσπερασμα και επιταχυνει. Σε περιπτωση ομως που εγινε ετσι, εικαζω οτι ο Παντελιδης , εστω και να μην ειχε πιει, η ωρα που εγινε το ατυχημα και μετα απο πολύωρη προβα οπως λεγεται, θα ειχαν επιρρεασει τα αντανακλαστικα του. Ειναι τρομακτικη η μειωση του χρονου αντιδρασης ακομη και με ενα ποτηρι αλκοολ, ποσο μαλλον αν ειναι συνδιαστικα με κουραση. Το εχω παθει επειδη μαγκωσε το πατακι κατω απο το γκαζι και κολλησε , αλλα δεν επιταχυνε , απλα δεν μειωνε ταχυτητα. Βεβαια στο δικο μου να βαλεις νεκρα ειναι μια κινηση που δεν θελει και ακριβεια να δωσεις μια σφαλιαρα στον λεβιε για να μπει.

Καλά,οι άλλες δύο που ήταν μαζί του δεν είδαν οτι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση?

Πώς μπήκαν μέσα μαζί του?

Γιατί δεν του πήραν τα κλειδιά να οδηγήσουν μία εξ αυτών? (η μια ,ευτυχώς που της έκοψε και φόρεσε ζώνη)