Σκουριά στο πιάτο ...

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Το δορυφορικό πιάτο κλείνει τα 2 χρόνια το καλοκαίρι και άρχισε ήδη να σκουριάζει ... Τι μπορώ να κάνω ; είναι πολύ ελαφριά ( στις άκρες στην κορυφή ) η ζημιά ...

Αστο να σκουριασει εντελως και παρε αλλο μετα. Τωρα, αν εχεις αντισκουριακο σπρευ, ριξτο και τριψτο.

Αν το πιατο σου ειναι μικρο (φαγητου:flipout::flipout:) το κοστος αντικαταστασης στα 3 χρονια ειναι μικρο... Αν ειναι μεγαλο.... τριψε το και περνα το με σπρευ μπογιας που ειναι και μηνιο μαζι..(αν υπαρχει)

μεγάλο είναι , 1,10χ1,25 αλλά το είχα πάρει 30 ευρώ νομίζω noname φυσικά ...

θα το αφήσω έτσι μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση και θα ρωτήσω τον τεχνικό πως το βλέπει ... η μετεγκατάσταση θα γίνει γιατί θέλω να βάλω και ένα μικρό για hellas - turk ...

Αστο να σκουριασει εντελως και παρε αλλο μετα. Τωρα, αν εχεις αντισκουριακο σπρευ, ριξτο και τριψτο.

Αν το πιατο σου ειναι μικρο (φαγητου:flipout::flipout:) το κοστος αντικαταστασης στα 3 χρονια ειναι μικρο... Αν ειναι μεγαλο.... τριψε το και περνα το με σπρευ μπογιας που ειναι και μηνιο μαζι..(αν υπαρχει)
Νομίζω ότι στήν επιφάνεια τά κάτοπτρα έχουν μιά ειδική αντανακλαστική μπογιά...

αν το σπιτι ειναι παραθαλασιο δεν εχεις καμια ελπιδα ακομα και με αλουμινιου. το καλυτερο ειναι να παρεις ενα συνθετικο. λυση ποιοτικη λυση μια για παντα.

εμενα ηταν ετσι μετα απο 2 χρονια περιπου...
το ετριψα στα σημεια της σκουριας με ψιλο γυαλοχαρτο και το περασα 2 χερια(αυριο το τριτο) με ενα "σπρει ψυχρου γαλβανισματος"....κ το αποτελεσμα ειναι ασπρο με γκρι βουλες!
ενδεικτικα απο 5 καναλια/συχνοτητες πριν και μετα :
Πριν
1)alpha 13,20 db
2)foxlife hd 12.70db
3)cinemania hd 12.60db
4)penthouse hd2 5.80db
μετα
1)13,80
2)13.20
3)13.10
4)7.40

τωρα αν η διαφορα αυτη προηλθε απο την απομακρυνση της σκουριας ή απο το ταρακουνημα του πιατου λογω τριψιματος (σε συνδυασμο με την σουπερ ντουπερ εγκατασταση που μου εχουν κανει!) ..δεν βαζω το χερι μου στη φωτια!:ADFADF1:

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒΏΓβ€¦ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ±.jpg
    74.6 KB · Views: 48
διαθεσιμο site υπαρχει για τετοια υλικα,εμενα 1,20χ1,30 πανω-πανω στην πισω πλευρα του πιατου

δεν γνωριζω..εγω απο ενα χρωματοπωλειο εδω στο νησι το βρηκα...δεν νομιζω να ειναι κατι "εξειδικευμενο"...
επισης, το πιατο μου ειναι φθηνο...αν ειχα ακριβοτερο μαλλον θα το "εψαχνα" περισσοτερο το θεμα βαψιματος/τριψιματος..:grandpa:

Αν με το γυαλοχαρτο καταφερετε να φυγει τελειως η σκουρια, μασκαρισμα τοπικα με χαρτοταινια, ασταρι σε σπρευ, και μετα σπρευ με χρωμα αυτοκινητου σε ιδια αποχρωση, ταχυστεγνωτο, τρια χερια. Γινεται αθανατο.

Αν με το γυαλοχαρτο καταφερετε να φυγει τελειως η σκουρια, μασκαρισμα τοπικα με χαρτοταινια, ασταρι σε σπρευ, και μετα σπρευ με χρωμα αυτοκινητου σε ιδια αποχρωση, ταχυστεγνωτο, τρια χερια. Γινεται αθανατο.

Το θέμα είναι απο λήψη πώς θα τα πηγαίνει μετά, όχι απο αντοχές :smile:

Για μικροδιορθωσεις παντως σε περιορισμενη επιφανειας βαφης (οχι ολικο βαψιμο δλδ) στο δικο μου πιατο δεν διαπιστωσα καποιο προβλημα, ουτε στη ληψη, ουτε σε επαναοξειδωση, ακομα και μετα απο τρια χρονια.

A, και για να περιορισετε τοπικα την φθορα, καλα ειναι να μασκαρετε το σημειο σκουριας με ταινια ακομα και στο γυαλοχαραρισμα.

Last edited:
  • πρέπει πρώτα το πιάτο να το πλύνεις.
  • θα αγοράσεις περίπου 3 λίτρα ισχυρό διαβρωτικό χρώματος το οποίο το πουλάμε σε καταστήματα χρωμάτων κατά προτίμηση να πάρεις το (cosmos)
  • με ένα πινέλο απλώνεις το διαβρωτικό σε όλο το πιάτο (μια επιφάνια κάθε φορά όχι όλο μαζί πίσω εμπρός)
  • το αφήνεις 10 λεπτά περίπου μέχρι να φούσκωση και μετά παίρνεις το παλιό χρώμα με μια σπάτουλα (2´in) αν χρειαστεί σε μερικά σημεία επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
  • μετά το καθαρίζεις με διαλυτικό χρώματος και τέλος το βάφεις με μπιστόλι αέρος. Το χρώμα θα είναι αστάρι λευκό για αλουμίνια. Την ώρα του βαψίματος το πιάτο να είναι οριζόντια κάτω για να μην σου στάζει το χρώμα.

Last edited: