Sky Digital χωρις σημα....

costasx

New member
17 January 2008
73
Πάτμος
Καλησπέρα σε ολους του φιλους και Καλη Χρονιά!!!
Θελω την βοηθεια σας με το SKY DIGITAL
Μετα απο αρκετο κοπο καταφερα να εχω στα χερια μου μια καινουρια καρτα του SKY (οχι ενεργοποιημενη ευτυχως...) και ενα δεκτη SKY+HD της Thomson που απο τεχνικο στη Αγγλια ειχα μαθει οτι εχουν το ποιο ευαισθητο tuner. Αφου ειχα εγκαταστησει εδω και καιρο ενα ΜΑΒΟ 1.80 περιμενοντας τα υπολοιπα, εκατσα και τα συνδεσα ολα σημερα,αλλα τζιφος... Ο δεκτης δεν βρισκει καθολου σημα.
Να διευκρινησω μερικα πραγματα.
Μενω Πατμο, δηλαδη ΝΑ Αιγαιο, δηλαδη δυσκολη ληψη.
Εχω ηδη ενα Gibertini 1.25x1.35 κινητο και ενα Vantage 7100 HD ο οποιος και με τα δυο πιατα πιανει σημα και κατεβαζει πολλα καναλια του πακετου, γι'αυτο και μπηκα στη διαδικασια να παρω SKY επειδη θεωρησα οτι θα κατεβαζω αρκετα καναλια και ιδιαιτερα μετα απο την εγκτασταση του ΜΑΒΟ.
Προφανως ο δεκτης, οπως και ολοι αλλωστε, χρησιμοποιει καποια συγκεκριμενη συχνοτητα για να αναγνωρισει οτι πιανει τον δορυφορο και προφανως εγω δεν την κατεβαζω αυτη. Παρολα αυτα ομως δεν βλεπω να εχει και ηδη αποθηκευμενα καναλια για να με αφησει να κανω ζαπινγκ και να δω αν ανοιγει τιποτα...
Υπαρχει καμια ιδεα γιατι εχω αρχισει να ξενερωνω μετα απο τοσο καιρο αναμονη να μην δουλευει τιποτα.....
Ευχαριστω
Κωστας

Μετα απο αρκετο κοπο καταφερα να εχω στα χερια μου μια καινουρια καρτα του SKY (οχι ενεργοποιημενη ευτυχως...) και ενα δεκτη SKY+HD της Thomson που απο τεχνικο στη Αγγλια ειχα μαθει οτι εχουν το ποιο ευαισθητο tuner. Αφου ειχα εγκαταστησει εδω και καιρο ενα ΜΑΒΟ 1.80 περιμενοντας τα υπολοιπα, εκατσα και τα συνδεσα ολα σημερα,αλλα τζιφος... Ο δεκτης δεν βρισκει καθολου σημα.
Εχω ηδη ενα Gibertini 1.25x1.35 κινητο και ενα Vantage 7100 HD ο οποιος και με τα δυο πιατα πιανει σημα και κατεβαζει πολλα καναλια του πακετου, γι'αυτο και μπηκα στη διαδικασια να παρω SKY επειδη θεωρησα οτι θα κατεβαζω αρκετα καναλια και ιδιαιτερα μετα απο την εγκτασταση του ΜΑΒΟ.
Προφανως ο δεκτης, οπως και ολοι αλλωστε, χρησιμοποιει καποια συγκεκριμενη συχνοτητα για να αναγνωρισει οτι πιανει τον δορυφορο και προφανως εγω δεν την κατεβαζω αυτη. Παρολα αυτα ομως δεν βλεπω να εχει και ηδη αποθηκευμενα καναλια για να με αφησει να κανω ζαπινγκ και να δω αν ανοιγει τιποτα...
Υπαρχει καμια ιδεα γιατι εχω αρχισει να ξενερωνω μετα απο τοσο καιρο αναμονη να μην δουλευει τιποτα.....
Ευχαριστω
Κωστας

μην μου πεις οτι εχεις Pioneer τηλεοραση?

Είσαι σίγουρος ότι τα settings του lnb είναι σωστά στον Thomson ?????

Δεν ειδα να εχει πουθενα ρυθμισεις.
Απλα σου δειχνει τα tuner και το σημα στο καθενα απο αυτα και λεει αν εχει κανει lock.
Το περιεργο ειναι οτι τα tuner δεν δειχνουν απολυτως τιποτα σε σημα.

Τεχνικος-φιλος μου εχει πει οτι ο HD για να δουλεψει θελει διπλο Lnb και δυο καλωδια πανω του συνδεμενα.
Regards dbfan

Εάν χρησιμοποιείς μόνο ένα LNB, άλλαξε το από την θέση 1, στη θέση 2 πίσω στο δέκτη σου. Χθες αναβαθμίστηκε ο δικός μου με το νέο EPG και αναγκάστηκα να κάνω αυτή την αλλαγή, για να επανέλθουν τα κανάλια…

Ευχαριστω
Κωστας

Καλημερα και Χρονια πολλα.
Μερικες ερωτησεις φιλε μου να καταλαβω τι γινεται?
1. Εχει λειτουργησει ποτε το κουτι?
2. Γνωριζεις τι epg φοραει?
3. Τι lnb εχεις στο piato (twin or quatro?)
4. Ποσο χρονο αφηνεις το πιατο στις 28 μοιρες? Το skyHD box εχει μια ιδιοτροπια οσον αφορα το κατεβασμα καναλιων. Θελει αρκετη ωρα και καλο σημα. Η ποιοτητα πρεπει να ειναι πανω απο 50% σταθερα.
Εαν εχεις κινητο πιατο καθε φορα που μετακινεισαι απο τις 28 χανει τα καναλια και ολες τις συνοδες ευκολιες. Θα προτεινα αποκλειστικο πιατο για sky και το κινητο σου για το υπολοιπο τοξο.
5. Κανε hard reset. Βγαλε την πριζα απο το box & πατησε το κουμπι backup (ελπιζω να θυμαμαι καλα αλλιως θα επανελθω να διορθωσω) που βρισκεται στo πανω μερος του κουτιου και κρατωντας το πατημενο ξαναβαλε την πριζα στο ρευμα.
6. Αν το κουτι δεν ειναι καινουργιο βεβαιωσου οτι το psu του δεκτη δεν εχει φουσκωμενους πυκνωτες. Το κουτι αυτο δυστυχως εχει αδυναμο τροφοδοτικο και καποια στιγμη τα φτυνει με κυριο συμπτωμα το πιξελιαρισμα και την απωλεια στο ενα η και τα 2 feeds
Nikos

Εάν χρησιμοποιείς μόνο ένα LNB, άλλαξε το από την θέση 1, στη θέση 2 πίσω στο δέκτη σου. Χθες αναβαθμίστηκε ο δικός μου με το νέο EPG και αναγκάστηκα να κάνω αυτή την αλλαγή, για να επανέλθουν τα κανάλια…

Το πρώτο είναι αυτό που σου γραφει ο Νικόλας, επειδή όμως εισαι ΝΑ είναι πιθανόν να χρειάζεται να κάνεις και αλλαγή στην βασική συχνότητα του πακέτου γιατι αν αυτή δεν έχει λήψη ο δέκτης δεν φορτώνει τίποτε! Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπεις στο κρυφό μενού του δέκτη και να βάλεις πχ την 12051 καθετα που είναι ισχυρή παντού, δοκίμασε όμως πρωτα την θεση 2 για το καλώδιο.

There is a hidden menu on a Sky Digibox that gives access to some extra engineering functions. Firstly a word of warning:
BE CAREFUL what you change in here - you could stop your Digibox working. I will accept no responsibility if you go delving into this menu and you change something you shouldn't have..... Proceed AT YOUR OWN RISK!
To access the Installers Menu, use the following set of key presses:
SERVICES, 4, 0, 1, SELECT.
This will give you access to several sections:
LNB setup.
This setting allows you to change the LNB Local Oscillator frequencies, and to turn the power on and off to the LNB. You should not touch these settings unless you have a non standard dish / LNB and have a specific reason for changing them.
Default Transponder.
Do not change this unless you are trying to use a Digibox on another satellite. You can set this to a known working transponder to help you accurately set up the dish direction

καλησπέρα, είχα το ίδιο πρόβλημα φίλε μου και σου έχω λύση. αν έχεις μόνο ένα LNB πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του δέκτη και να κάνεις την αλλαγή σε single lnb mode. Όπως σου έγραψε ο φίλος cretese αυτό το βρίσκεις στο menu settings και αφού πατήσεις με την σειρά την επιλογή 0 1 select, επιλέγεις το menu set up και στην επιλογή single mode επιλέγεις το on. Αφου κάνει reboot το μηχάνημα είσαι έτοιμος να χαζέψεις απο την ποιότητα και να ετοιμάζεις τα χρήματα για το γυμναστήριο γιατί θα παχύνεις απο την πολύ τηλεόραση!!!

Καταρχας σας ευχαριστω όλους για τις απαντησεις.
Παμε να διευκρινισουμε μερικα πραγματα μηπως καταφερω και βγαλω ακρη.
1. Ο δεκτης (Thomson SKY+HD) μολις ηρθε από Αγγλια, εχει επισκευασμενο τροφοδοτικο,ώστε να γλιτωσω μελλοντικο προβλημα, και 1Τερρα δισκο. Το ιδιο και η καρτα ηρθε καινουρια από αγγλια και θα την ενεργοποιησω εγω τηλεφωνικα ώστε να την δεσουν με τον δεκτη.
2. το EPG του είναι το τελευταιο και μετα από μια ψιλοερευνα στο ιντερνετ διαβασα οτι εμφανιζει διαφορα θεματα γιατι χρησιμοποιει καποια συχνοτητα για να κατεβαζει πληροφοριες και παιζει να μην την πιανω εγω (ή κατι παρομοιο αν καταλαβα καλα…)
3. το lnb είναι twin και εχω κατεβασει και τα δυο καλωδια στα 2 tuner του δεκτη, το πιατο είναι το ΜΑΒΟ 1.80 και είναι σταθερο πανω στους astra2/eurobird στις 28, το πηρα για τον SKY και μονο.
4. στο κρυφο μενου στο καινουριο epg μπαινω με services,0,0,1,select και οντως αλλαξα τη συχνοτητα σε 12051 γιατι η default συχνοτητα δεν κατεβαινε.
5. οσον αφορα το hard reset ψαχνωντας διαβασα ότι μονο από την default συχνοτητα κατεβαινει το software την οποια όπως ειπα δεν πιανω και γι’αυτό δεν θελω να ρισκαρω αν δεν ειμαι σιγουρος πως παιζει και από την 12051 που εχω εγω.
6. το μενου του digibox δεν λεει το ποσοστο του σηματος και συνδεοντας την κεραια στον Vantage που εχω, δειχνει στη 12051 Signal:82 Quality:73 παρολα αυτά κανοντας ένα zapping στα κλειστα καναλια του SKY (αφου δεν εχω ενεργοποιησει ακομα την καρτα) αρκετα λενε ότι δεν εχουν σημα… Τα scifi π.χ. τζιφος γαμωτο…
7. κανοντας reset από το κρυφο μενου χωρις όμως να κανω επαναφορα ρυθμισεων, κρατωντας τις ρυθμισεις, το σημα εμφανιζεται μια στο ένα tuner μια στο άλλο, και καποια στιγμη δεν εδειχνε πουθενα σημα παρολα αυτά τα free καναλια ανοιγαν (sky news, bbc news, κλπ)

Και μια ερωτηση ακομα. Dialer εχει κανεις σας? Αξιζει για να παραγγελνεις ταινιες και τετοια ή όχι?

Ευχαριστω κσι παλι
Κωστας

Μαλλον θα περιμενω μπας και φτιαξει απο μονο του γιατι δεν βλεπω καμια λύση...
Αυτο το καινουριο epg μου φαινεται φταιει για ολα....