Σκυλάδικα & οι Μεγάλες Αθηναϊκές Πίστες

Το σημερινό σκυλάδικο σε τίποτα δεν διαφέρει απο το μαγαζί που παίζει trance.

Σπυρο, οχι μονο διαφερει, αλλα μαλλον δεν εχεικαμια σχεση το ενα με το αλλο.

1ον. Στα μαγαζια που παιζουν trance συχναζουν σχεδον αποκλειστικα πιτσιρικαδες. Στα μπουζουκια συχναζουν ξερεις ποιοι.

2ον. Ο 16αρης που ακουει trance εχει πιθανοτητες να οδηγηθει σε αλλα ειδη μουσικης. Ο σκυλας δεν εχει καμια πιθανοτητα.

Re: Απάντηση: Σκυλάδικα & οι Μεγάλες Αθηναϊκές Πίστες

Υ.Γ
Στα παλιά μαγαζιά που ο ερωτισμός ξεχείλιζε έστω και με κίτς τρόπους ξεχάσαμε και τα καταγώγια (οχι αυτά για τούς τουρίστες)τού Ισπανικού Φλαμέγκο.

Αυτό που λείπει κύριοι είναι ένα σκυλάδικο σαν αυτό που εμφανιζόταν στο "Όλα είναι δρόμος" αν θυμάστε.
Στο τσακίρ κέφι να το γκρεμίζεις με την μπουλντόζα άμα λάχει...:flipout:

Λέει μιά εκδοχή : Πριν από πολλα χρονια(εποχη καζαντζιδη-μπιθικωτση,κλπ) τα λαικα μαγαζια ηταν στις τζιτζιφιες και μαλιστα υπαιθρια , τους καλοκαιρινους μηνες. Μεχρι τοτε προσεφεραν μονο ποτο,το οποιο ομως ηταν σε διατιμηση ( δεν υπήρχε τότε η απελευθέρωση της αγοράς ) και έτσι δεν μπορουσαν να βαλουν την τιμη οσο ηθελαν. Σκεφτηκαν λοιπόν να βαλουν και φαγητο και δη υποχρεωτικα ούτως ωστε να μπορουν να χρεωνουν παραπανω. Εβαλαν λοιπον μοσχαρι βραστο ( γκοτζίλα ; ) το οποιο δεν τρωγότανε ακομα και αν το μασαγες επί 100 ωρες. Ετσι οι πελατες με το που τους σερβιραν το πασαραν στα αδεσποτα σκυλια,που μαζευοντουσαν απο την μυρωδια. Αποτέλεσμα στα λαικα μαγαζια της εποχης μαζευοντουσαν παρα πολλα σκυλια και ετσι ονομαστηκαν σκυλαδικα. Μαλιστα οσο πιο πολλα σκυλια μαζευοντουσαν σημαινε οτι το μαγαζι εχει πολυ κοσμο και παει καλα.

Μπορεί να είναι και αστικός μύθος , αλλά μ' αρέσει .

Βρε παιδια .......

ΔΕΝ γινεται στη ζωη μας να τα ακουμε ολα ;;;;

δηλ, ΔΕΝ μπορουμε να ακουσουμε Κλασικη μουσικη ποντιακα Λατινικη μουσικη των Ανδεων Αραβικη μουσικη Σκυλαδικα παλια των 80 ς Δημοτικα παραδοσιακα η γυφτοπανηγυρισια του σημερα ;;;;;;

Δηλαδη ΔΕΝ μπορουμε να τα ακουμε ολα ;;;;;;;
δηλ, γιατι πρεπει παντα να τα ξεχωριζουμε ολα παντα !!! σαν εμεις οι *** ποιοτικοι *** της κλασικης η του εντεχνου η του σοβαρου ροκ .... η του Ρεμπετικου μη εμπορικου ......

αν και αυτα τα *** μη εμπορικα ΠΟΤΕ δεν τα ενοησα .....*** αφου ολοι για τον αρτον ημων τον επιουσιον και το μεροκαματο τραγουδουσαν και τοτε και ΠΑΝΤΑ ......

γιατι δηλ, να τα ξεχωριζουμε και να λεμε : τι δουλεια εχει ο Τσιτσανης με τον ...πχ, Μαργαριτη ;;;;

γιατι τα ξεχωριζετε ;;;; η Μουσικη ειναι Μουσικη !!!!!

ΕΣΕΙΣ δηλ, ........

... γιατι εγω ! ΟΛΑ τα ακουω ! ΟΛΑ !!!!!!!!

για μενα ΟΛΑ ειναι ΡΟΚ !!!! απο τον Τσιτσανη τον Τσαουσακη εως τον Χριστοδουλοπουλο η τον Τερλενγκα και απο τον Μοτσαρτ εως τον Τσαικοφσκυ και απο τον Μαργαριτη και τον Διονυσιου ,Καζαντζιδη εως τον Κερμανιδη και απο τον Λουτσιο νταλα εως τον Ματ Μονρο ..............

τι να πω ... δεν μου ρχεται εμπνευση για αλλους αυτη τη στιγμη ....

η μονη μουσικη που δεν ΔΕΝ ακουω ειναι η Ντεθ μεταλ και τετοιες σατανικες αηδιες .....

Λέει μιά εκδοχή : Πριν από πολλα χρονια(εποχη καζαντζιδη-μπιθικωτση,κλπ) τα λαικα μαγαζια ηταν στις τζιτζιφιες και μαλιστα υπαιθρια , τους καλοκαιρινους μηνες. Μεχρι τοτε προσεφεραν μονο ποτο,το οποιο ομως ηταν σε διατιμηση ( δεν υπήρχε τότε η απελευθέρωση της αγοράς ) και έτσι δεν μπορουσαν να βαλουν την τιμη οσο ηθελαν. Σκεφτηκαν λοιπόν να βαλουν και φαγητο και δη υποχρεωτικα ούτως ωστε να μπορουν να χρεωνουν παραπανω. Εβαλαν λοιπον μοσχαρι βραστο ( γκοτζίλα ; ) το οποιο δεν τρωγότανε ακομα και αν το μασαγες επί 100 ωρες. Ετσι οι πελατες με το που τους σερβιραν το πασαραν στα αδεσποτα σκυλια,που μαζευοντουσαν απο την μυρωδια. Αποτέλεσμα στα λαικα μαγαζια της εποχης μαζευοντουσαν παρα πολλα σκυλια και ετσι ονομαστηκαν σκυλαδικα. Μαλιστα οσο πιο πολλα σκυλια μαζευοντουσαν σημαινε οτι το μαγαζι εχει πολυ κοσμο και παει καλα.

Μπορεί να είναι και αστικός μύθος , αλλά μ' αρέσει .

αυτο αν και χρονια στα Σκυλαδικα της επαρχειας δεν το ηξερα ......

εγω νομιζα οτι λογω των ΚΑΚΟφωνων τραγουδιστων που δουλευαν σε τετοια μαγαζια πολλες φορες γιαυτο βγηκε το ονομα αυτο ...

Σπυρο, οχι μονο διαφερει, αλλα μαλλον δεν εχεικαμια σχεση το ενα με το αλλο.

1ον. Στα μαγαζια που παιζουν trance συχναζουν σχεδον αποκλειστικα πιτσιρικαδες. Στα μπουζουκια συχναζουν ξερεις ποιοι.

2ον. Ο 16αρης που ακουει trance εχει πιθανοτητες να οδηγηθει σε αλλα ειδη μουσικης. Ο σκυλας δεν εχει καμια πιθανοτητα.

Πέτρο τα τεκνά δυτικών προαστείων και ανατολικών και βάλε συχνάζουν και στα σκυλάδικα.Ολα τα ξανθά-λαμέ είναι και εκεί.συγκοινωνούντα δοχεία είναι.
Και υπάρχει και ένα κομματι trance ξέχωρο.

Eπειδή όταν άνοιξα το θέμα δεν πίστευα στην ανταπόκριση σας, θέλω να αναφέρω ότι προσωπικά δεν χαλάει καθόλου η μουσική που παίζετε ή παιζόταν είναι πιο σωστό στα σκυλάδικα, ωστόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει στις μεγάλες πίστες και η ώρα η πιό λαϊκή που θα ανέβει η κυρία να ρίξει μια βαριά ζεϊμπεκιά?
Νομίζω ότι υπάρχει, άρα τελικά η πίστα αντιγράφει ίσως εσκεμμένα ίσως και όχι την " μυρωδιά " της υποκουλτούρας όμως γιατί επειδή έτσι γνωρίζει ότι γίνει περισσότερη ζημιά ( γαρύφαλλα ,παρελκόμενα κτλ ).
Εχω την Βανδή να τραγουδάει " βρε μελαχροινάκι..." και να γίνεται επειωκώς της πουτ...ς στο μαγαζί.
Τα παλια σκυλάδικα δυστυχώς δεν υπάρχουν, όχι επειδή δεν πουλάει ο μύθος της ξφτυσμένης κληρονομιάς τους αλλά επειδή έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης του Ελληνα.

Σιμο
σε παρακαλω αν ειναι αναδημοσιευση απ αλλο δικτυακο τοπο να αναφερεις το ονομα του καθως και τον συγγραφεα του

"Όλοι έχουμε πάει σε σκυλάδικο κάποτε". Ε, όχι, δεν έχουμε πάει όλοι. Αλλά εγώ που δεν έχω πάει με λένε περίεργο, ξενέρωτο, ελιτιστή, δήθεν (η αγαπημένη πλέον λέξη των ισοπεδωτικών) και δε συμμαζεύεται. Ενώ αν εγώ κατηγορήσω κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ στο μέγαρο, στη Λυρική ή έστω στη συναυλία ενός ωδείου, θα είμαι... περίεργος, ξενέρωτος, ελιτιστής, δήθεν και δε συμμαζεύεται. Μονά-ζυγά δικά μας; Αυτό με εκνευρίζει στα σκυλάδικα: Κάποτε ήταν ένα συγκεκριμένο πράγμα που αφορούσε μία συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού. Τώρα (πρέπει να) αφορά τους πάντες!

Βαγγέλη Μπέλλο, για το αν κάποιος μπορεί να τα ακούσει όλα, ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το να είσαι ανοιχτός σε οτιδήποτε είναι δυνατόν. Το να μπορείς να καταλάβεις οτιδήποτε, αυτό μπορεί και να μην είναι. Εγώ πάντως ακούω πέντε πράγματα και μ' αυτά ακόμα δυσκολεύομαι. Όπως δυσκολεύομαι να εξηγήσω πως είναι δυνατόν να μου αρέσουν τόσο πολύ τα blues, αφού δεν έχω κανένα κοινό βίωμα με τους δημιουργούς τους.

Σιμο
σε παρακαλω αν ειναι αναδημοσιευση απ αλλο δικτυακο τοπο να αναφερεις το ονομα του καθως και τον συγγραφεα του

Larry, καλημέρα το εσιαγωγικό κομμάτι είναι απο το pathosradio, και αυτό επειδή μου άρεσε σαν εισαγωγή. Ελπίζω τώρα να έχει αποκατασταθεί το stutos qwo.
Ωστόσο η συγγραφή του κειμένου ήταν μια ανάγκη για να αποτίσω φόρο σε ένα είδος μουσικής με το οποίο κάποιες φορές μοιράστηκα λύπες και χαρές στην ζωή μου συγκρινόμενο με τον αντίποδα της Νεολληνικής υποδιασκέδασης την οποία και ´επρεπενα της δοθεί κάποιος χαρακατηρισμός Άθηναϊκή πίστα, ωστόσο το σκυλάδικο τουλάχιστον στην μορφή που εμφανίστηκε δεν υπάρχει πιά στοιχεία του έχουμε περάσει αναγκαστικά στην πίστα μπορεί ίσως στην επαρχία οι καταστάσεις ακόμη να μην έχουν αλλάξει, αλλά η σκηνή με το μπουλντόζα να
μπαίνει στο μαγαζί αποδεικνύει, πάθος και πίστη για την καψούρα του πρωταγωνιστή.

Re: Απάντηση: Σκυλάδικα & οι Μεγάλες Αθηναϊκές Πίστες

"Όλοι έχουμε πάει σε σκυλάδικο κάποτε". Ε, όχι, δεν έχουμε πάει όλοι. Αλλά εγώ που δεν έχω πάει με λένε περίεργο, ξενέρωτο, ελιτιστή, δήθεν (η αγαπημένη πλέον λέξη των ισοπεδωτικών) και δε συμμαζεύεται. Ενώ αν εγώ κατηγορήσω κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ στο μέγαρο, στη Λυρική ή έστω στη συναυλία ενός ωδείου, θα είμαι... περίεργος, ξενέρωτος, ελιτιστής, δήθεν και δε συμμαζεύεται. Μονά-ζυγά δικά μας; Αυτό με εκνευρίζει στα σκυλάδικα: Κάποτε ήταν ένα συγκεκριμένο πράγμα που αφορούσε μία συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού. Τώρα (πρέπει να) αφορά τους πάντες!

Βαγγέλη Μπέλλο, για το αν κάποιος μπορεί να τα ακούσει όλα, ειλικρινά δεν ξέρω να σου απαντήσω. Το να είσαι ανοιχτός σε οτιδήποτε είναι δυνατόν. Το να μπορείς να καταλάβεις οτιδήποτε, αυτό μπορεί και να μην είναι. Εγώ πάντως ακούω πέντε πράγματα και μ' αυτά ακόμα δυσκολεύομαι. Όπως δυσκολεύομαι να εξηγήσω πως είναι δυνατόν να μου αρέσουν τόσο πολύ τα blues, αφού δεν έχω κανένα κοινό βίωμα με τους δημιουργούς τους.

Πέστα Λευτέρη γιατί αυτό το στυλάκι των ισοπεδωτικών όπως πολύ σωστά τους χαρακτήρισες μου τη δίνει στα νεύρα!

και μενα μου αρεσουν τα Ποντιακα και ειμαι Βλαχος .....

τι ενοεις ;;;;

ισοπεδωση δεν ειναι αν δεν εχεις παει σε σκυλαδικο ποτε και πας μονο σε συναυλιες Ωδειων !!!!!

Ισοπεδωση φιλε μου ειναι να θεωρεις οσους δεν συχναζουν σε Ωδεια σε Λυρικες σκηνες και και Ηρωδιο
υποκουλτουρα !!!!!!!!!!

χωρις προσωπικη χρεια ...... ενδεικτικα το λεω .....

:damnyou: :damnyou:

Last edited:

συμφωνω απολυτα μαζι σου.
Eτσι ειμαι και εγω με τα blues ....

Όσο υποκουλτούρα και να θεωρούν μερικοί τα μπουζούκια, ένα έχω να πω... δεν υπάρχει ούτε μια φορά που να έχω πάει και να μην έχω περάσει καλά ή να έχω βαρεθεί (και δεν ακούω και τέτοιου είδους μουσική). Δεν υποστηρίζω την άποψη πολλών ότι το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας υποδηλώνει και την παιδεία που έχει.

Υ.Γ. Το Σάββατο πάω "Λεπά"... για να δούμε!!!!!!:firstprize: :music-smiley-005:

Όσο υποκουλτούρα και να θεωρούν μερικοί τα μπουζούκια, ένα έχω να πω... δεν υπάρχει ούτε μια φορά που να έχω πάει και να μην έχω περάσει καλά ή να έχω βαρεθεί (και δεν ακούω και τέτοιου είδους μουσική). Δεν υποστηρίζω την άποψη πολλών ότι το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας υποδηλώνει και την παιδεία που έχει.

Υ.Γ. Το Σάββατο πάω "Λεπά"... για να δούμε!!!!!!:firstprize: :music-smiley-005:

Ισως υποδηλώνει την μουσική παιδεία που έχει :nounder:

( αν και εδώ που τα λέμε , ένας καλός ΛεΠα , συνοδευόμενος από ένα καλό μπουκάλι ουϊσκυ είναι ότι πρέπει. Τα μπουζούκια - όχι η Πέγκυ Ζήνα και Σία - είναι το τελευταίο μέρος που έχει ένταση , μαζί με τα μαγαζιά που παίζουν τρανς- αλλά εκεί δεν μας παίρνει λόγω ηλικίας -bye- )

Ισως υποδηλώνει την μουσική παιδεία που έχει :nounder:

( αν και εδώ που τα λέμε , ένας καλός ΛεΠα , συνοδευόμενος από ένα καλό μπουκάλι ουϊσκυ είναι ότι πρέπει. Τα μπουζούκια - όχι η Πέγκυ Ζήνα και Σία - είναι το τελευταίο μέρος που έχει ένταση , μαζί με τα μαγαζιά που παίζουν τρανς- αλλά εκεί δεν μας παίρνει λόγω ηλικίας -bye- )

να σας δω, παρεα με τον Παναγιωτιδη (:grandpa: :grandpa: ), στον Πανταζη και τι στον κοσμο.:flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
να σας δω, παρεα με τον Παναγιωτιδη (:grandpa: :grandpa: ), στον Πανταζη και τι στον κοσμο.:flipout: :flipout: :flipout:

για τον παναγιωτίδη θα περιμένεις πολύ . Οσο για μένα , τόσες φορές κατεβαίνω Αθήνα - θεό τον έχω κάνει τον Μανωλάκο - κλείστε ένα καλό τραπεζάκι και φύγαμε :ernaehrung004: