skystar εικονα

DimA

AVClub Addicted Member
24 June 2006
1,480
καποιος φιλος μουδωσε πολυ φτηνα μια skystar2οχι την HDτην απλη που δεν την ηθελε,εχω δορυφορικο δεκτη χρονια τωρα αλλα δεν ειχα ποτε στο PC,την αγορασα απο περιεργεια την εβαλα λοιπον και εψαξα μερικα καναλια,εχει ενα προγραμμα μαζι DVBviewer-ακατανοητο-,εμπασει περιπτωσει κατεβασα μερικα καναλια που εχουν καλη εικονα,γερμανικα κλπ.αλλα η εικονα που παιρνω ειναι χαλια.Ξερετε τι πρεπει να κανω?ειναι θεμα προγραμματος οπως καναμε με τα DVD?δεν μπορω να πιστεψω οτι βγαζει τετοια εικονα.Οσο για ρυθμισεις δεν βλεπω να εχει ρυθμισεις.

Είναι θέμα προγράμματος, video decoder που χρησιμοποιείς, video renderer (ουσιαστικά, όπως δηλαδή στα DVD), ακόμα και η κάρτα γραφικών και ο driver της παίζει ρόλο. Το DVBViewer TE που συνοδεύει την Skystar 2 δεν επιτρέπει σχεδόν καμία ρύθμιση σ' αυτά τα θέματα, υπάρχει μία beta έκδοση του DVBViewer TE2 στο site της Technisat, που είναι κάπως καλύτερη, αλλά αν θέλεις να έχεις πλήρως έλεγχο αυτών των παραμέτρων πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως Progdvb, DVBDream, AltDVB, DVBViewer Pro, και αρκετά άλλα που δουλεύουν με αυτή την κάρτα...

ευχαριστω,καταλαβα.Με το που τα βαλω θα τη δουν τη καρτα?ποιο προγραμμα προτεινεις?

Δοκίμασε αρχικά με το Progdvb, και το DVBDream. To Altdvb είναι πολύ καλό με τη συγκεκριμένη κάρτα, αλλά είναι και κάπως πιο περίπλοκο στις ρυθμίσεις του...

http://www.dvbdream.org/
http://www.progdvb.com/

Για το Altdvb έχω ένα μικρό οδηγό εδώ (για την έκδοση 2,1, η τελευταία που έχει βγει είναι η 2.2 αλλά οι ρυθμίσεις δεν διαφέρουν πολύ),

http://www.sdtv.gr/smf/index.php/topic,640.0.html

Την 2.2 μπορείς να την βρεις εδώ,

http://www.sdtv.gr/index.php?ind=downloads&op=entry_view&iden=400

(λίγο υπομονή με τον server, γιατί παρουσιάζει συχνά πρόβλημα)

εβαλα το ProgDVB,η εικονα βελτιωθηκε αρκετα με επιλογη decoder και renderer αλλα ειναι ακομα μακρια απο καλο DVD.Εβαλα και το AltDVB χρησιμοποιωντας και τις οδηγιες σου αλλα για καποιο μυστηριο λογο δεν βλεπει σημα!!!Βλεπει την καρτα αλλα μου βγαζει no signal.Εκει που λεει
videopostprocessor μπορει να βαλει κανεις κανεις καποιο φιλτρο τυπου ffdshow???γαιτι αλλιως δεν βλεπω φως.......

Αν το decoding είναι σε software mode μόνο, η εικόνα και η κίνηση είναι για τα μπάζα.
Εγώ μετά από πολλές προσπάθειες με διάφορα codecs τελικά πέτυχα hardware decoding σε SD κανάλια με cyberlink codecs και κάρτα γραφικών την Nvidia 8800GT. (overlay mixer)
Η εικόνα και η κίνηση πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα καλό dvd (Αρκεί φυσικά και το κανάλι να μεταδίδει σε αξιόλογα bitrates)
Τα παραπάνω με Hauppauge 4000 αλλά υποθέτω και για skystar θα είναι το ίδιο.
Με λίγα λόγια πρέπει να βρεις τον κατάλληλο codec που να υποστηρίζει το hardware acceleration της κάρτας γραφικών.

Και όταν τραβάω την εικόνα στην 42αρα tv η κίνηση γίνετε ακόμα καλύτερη στα 50hz ειδικά στα HD ...η τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται.

Attachments

• ha.JPG
    ha.JPG
    27.3 KB · Views: 14
Όπως τα λέει ο φίλος ο softice! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ffdshow (αν και δε νομίζω να δεις διαφορές προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσες φορές το δοκίμασα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα), αλλά χάνεις την hardware επιτάχυνση, και δεν συνεργάζεται καλά με όλους τους decoder.

Όσο για το AltDVB, σου βγάζει κάποιο σφάλμα ή απλά δεν παίζει τίποτε; Ποια είναι η έκδοση της Skystar 2 που έχεις, διότι το AltDVB δεν συνεργάζεται καλά με τις τελευταίες εκδόσεις, 2.7a, 2.8 της κάρτας. Κάποια άλλη λεπτομέρεια για την εγκατάσταση (κάποιος διακόπτης diseqc μήπως);

Re: Απάντηση: skystar εικονα

Όπως τα λέει ο φίλος ο softice! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ffdshow (αν και δε νομίζω να δεις διαφορές προς το καλύτερο, τουλάχιστον όσες φορές το δοκίμασα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα), αλλά χάνεις την hardware επιτάχυνση, και δεν συνεργάζεται καλά με όλους τους decoder.

Όσο για το AltDVB, σου βγάζει κάποιο σφάλμα ή απλά δεν παίζει τίποτε; Ποια είναι η έκδοση της Skystar 2 που έχεις, διότι το AltDVB δεν συνεργάζεται καλά με τις τελευταίες εκδόσεις, 2.7a, 2.8 της κάρτας. Κάποια άλλη λεπτομέρεια για την εγκατάσταση (κάποιος διακόπτης diseqc μήπως);

η καρτα ειναι 2.8α,παντως τα ιδια μου κανει και στο dream DVB,το μονο πουχω καταφερει να δουλεψει ειναι το ProgDVB.Να πω και την αμαρτια μου ειχα βγαλει την καρτα γραφικων και τοχα ξεχασει:bang:τωρα επαιζα απο το βιντεο της μητρικης.Εχω μια 6200(το κομπιουτερ ειναι παλιο) θα την ξαναβαλω μεσα ισως παιζει ρολο αυτο.

diseqc δεν υπαρχει.

Last edited:
Εφόσον είναι η 2.8a δικαιολογημένα υπάρχουν προβλήματα με τα δύο αυτά προγράμματα. Δυστυχώς έχουν να ανανεωθούν αρκετό καιρό, σχεδόν 3 χρόνια το Altdvb, και 1,5 το Dvbdream, και έτσι υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τις περισσότερες νέες κάρτες. Υπάρχουν κάποια αρχειάκια από τρίτους που βοηθούν, όπως το BDA_All.dev για το Dvbdream και το BDA2 driver του Diodato για το Altdvb, αλλά δεν δουλεύουν με όλες τις κάρτες, και όπως φαίνεται κι από το όνομα τους δουλεύουν με BDA driver.