Skystar Hd και διπλο lnb

notarias

New member
4 August 2008
43
Πάτρα
Εχω skystar2 hd και 2 lnb κολλημενα μαζι σε μια συσκευασια ετοιματζιδικη
με 13-19.2. Mε το progdvb και το dvb dream βλεπω κανονικα και hotbird και astra. Αλλα με το δικο της προγραμμα dvbviewer te απο cd και με τον δικο του mpeg κωδικα αλλα και με το dvbviewer pro που το ''αγορασα''
ενω κανει σαρωση και ενω βρισκει καναλια δεν δειχνει τιποτα. Τι να φταει
που και το δικο της προγραμμα δεν θα επρεπε να δειχενει εστω και τα fta?? Με την παλια skystar2 και το δικο της προγραμμα αλλα 1 απλο lnb
εβλεπα με το απλο dvbviewer σταματησε ομως οταν εβαλα το διπλο.
Υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο το διπλο ετοιμο lnb η κατι αλλο??
:BDGBDGB53:

Εάν βρίσκει τα κανάλια αλλά δεν έχεις εικόνα, μήπως να τσέκαρες τι codec χρησιμοποιεί το dvbviewer; Δοκίμασε να βάλεις τους ίδιους που έχει και το progdvd. Επίσης, αν θυμάμαι καλά εγώ έχω βάλει τους codecs του power dvd και δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα...

Τα κανάλια που βρίσκεις αντιστοιχούν στα κανάλια που εκπέμπονται από τους δύο δορυφόρους ή είναι ανακατεμένα ή και πολύ λιγότερα στις λίστες από αυτά που θα έπρεπε; Δεν ξέρω αν το έχεις ρυθμίσει, αλλά κανονικά αρχικά θα πρέπει να πας στον channel editor (Channel > Channellist) και να επιλέξεις στο Diseqc τα SimpleA και SimpleB για τους δύο δορυφόρους (αναλόγως πως είναι συνδεμένες οι έξοδοι των LNB πρέπει να δοκιμάσεις και τις δύο ρυθμίσεις για κάθε ένα δορυφόρο, κι όποια δουλεύει) και να κάνεις ξανά scan. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα γίνεται κανονικά η διαμεταγωγή του διακόπτη diseqc (υποθέτω ότι εφόσον έχεις monoblock LNB ο διακόπτης είναι εσωτερικά και βγάζει μόνο μία έξοδο) από το ένα LNB στο άλλο.

Με μια γρηγορη ματια δεν ειδα να λειπουν καποια καναλια απο την λιστα
Στο diseqc εχω δοκιμασει ολους τους συνδυασμους posA /optA
posB /optA simpleA simpleB...... Σε μερικα δεν κανει search αλλα σε αυτα
που κανει και βρισκει καναλια οταν τελειωσει και επιλεξω ενα καναλι ακομα
και ελευθερο... μαυριλα...Ανοιγω το dvbdream παιζει κανονικα. Μηπως χρειαζεται καποιος κωδικας ειδικος? Απο το original cd βαζει τον main concept αλλα εχω και cyberlink. Εχω δοκιμασει elecard, sonic, intervideo,
nvidia, τα ιδια ....:AFADF0:

Καταρχήν, δεν νομίζω ότι έχω καταλάβει καλά την σύνδεση του όλου συστήματος.. Από το δπλό lnb, φεύγει από κάθε lnb ξεχωριστό καλώδιο και καταλήγει σε diseq και από εκεί στην κάρτα ή φεύγει μόνο ένα καλώδιο και πάει κατευθείαν στην κάρτα?
όπως και να'χει αφού με prog και με τα υπόλοιπα βλέπεις, τότε δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα με το lnb. Στο dvbviewer έχεις κάνει register τα filters που χρησιμοποιείς;
Επίσης για να είσαι σίγουρος ότι βρίσκει κανάλια στο scan βάλε στο target root ένα διαφορετικό όνομα, δηλαδή αντί πχ για astra βάλε astra test, την transponder list του astra και αφού παίζεις μόνο με 2 lnb στο diseq θα χρειαστείς μόνο τα simpleA και simpleB, οπότε βάλε simpleA και κοίτα τι θα σου βγάλει.
Α, και το πρόγραμμα της κάρτας ξέχνα το.. Χίλιες φορές καλύτερο το dvbviewer που αγόρασες

Ειναι ενα διπλο lnb που εχει μεσα του diseqc και βγαζει μια εξοδο που παει στην καρτα. Οι κωδικες ειναι retail δεν θελουν register μονο εγκατασταση
αλλα μηπως δεν τους βλεπει το προγραμμα ισως. Το dvbdream τους βλεπει
χωρις να κανω κατι. Το αλλο θα το δοκιμασω το απογευμα.

Η skystar hd2 ειναι η πιο οικονομικη λυση για ληψη hd καναλιων.
Με 99e η καρτα ενα καλο pc βλεπω σε 42αρα καμπανα μεσω hdmi.
Τελικα το προβλημα που ειχα εφτιαξε με τους νεους drivers που εβγαλε
η technisat τωρα τον ιανουαριο και ετσι τωρα με το dvbviewer pro
βλεπω και hotbird και astra. Μονο κλειδακια να βρω παλι ωστε να ανοιξουν
και μερικα καλα καναλια....:a0210: