Skystar HD και HD2

Asteris

AVClub Enthusiast
8 April 2008
719
Θεσσαλονίκη
Ψάχνω να αλλάξω την Skystar 2 που έχω μέσα στο HTPC, με κάποια HD, μπας και δούμε κάνα Euro σε υψηλή ανάλυση. Βρίσκω την Skystar HD, αλλά δεν έχω καταλάβει ποιά η διαφορά της HD από την HD2.

Αυτήν εδώ κάνει?

http://www.technixx.gr/index.jsp;jsessionid=D5D63B5E4A4D1F88C85B8E5EDA28C4E9

Υποθέτω εννοείς αυτήν,

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=1004681&ext=skroutz

(το λινκ που έβαλες οδηγεί στην αρχική σελίδα)

Αυτήν ακριβώς πήρα πριν μία εβδομάδα και από το συγκεκριμένο μαγαζί (η φωτογραφία που έχει εκεί είναι λάθος όμως, είναι η φωτό μίας Skystar 2 v2.8). H Skystar HD2 είναι αυτή και φυσικά κάνει για HD,

skystarHD2.jpg

Οι διαφορές ανάμεσα στην Skystar HD, και στην Skystar HD 2 είναι ότι είναι τελείως διαφορετικές κάρτες, η πρώτη είναι ουσιαστικά μία Technotrend S2-3200 και η δεύτερη μία Twinhan ADSP400 με κάποιες μικροπαραλλαγές. Αν την πάρεις ίσως είναι καλό να βάλεις και τους τελευταίους drivers από το site της technisat,

http://www.technisat.com/index5954.html?nav=Software_Drivers,en,39&download=detail&produktID=1889

Σε μένα πέρα από κάποιες δυσκολίες που έχει να συνεργαστεί σωστά με τα προγράμματα για την κίνηση του μοτέρ, δουλεύει αρκετά καλά με τα περισσότερα προγράμματα που δοκίμασα ως τώρα, AltDVB 2.2 (που και που παρουσιάζεται κάποιο προβληματάκι και χρειάζεται να κλείσει το πρόγραμμα, αν και το κάνει και σε άλλες κάρτες, ακόμα και στην Skystar 2 που επίσης έχω), DVBViewer Pro, DVBDream (θέλει όμως ένα έξτρα αρχείο για να δουλέψει σωστά με αυτό, το BDA_ALL.dev), συνεργάζεται με το MyTheater (δεν υποστηρίζει λήψη DVB-S2 όμως αυτό το πρόγραμμα ακόμα), το Progdvb στην ελεύθερη του έκδοση που δοκίμασα (υποστηρίζει λήψη DVB-S2 και κανάλια σε Mpeg-4 H264 μόνο στην εμπορική του έκδοση που δεν δοκίμασα). Για την ώρα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα με άλλα προγράμματα (για home theater κλπ).

Ναι, για αυτήν μιλάω, την HD2. Άρα, αφού και εγώ με DVBDream δουλεύω, προχωράω στην αγορά από το Technixx...

Ευχαριστώ.

Οκ, τότε κατέβασε το αρχειάκι που σου λέω (είναι δύο αρχειάκια, το BDA_ALL.dev και το BDA_ALL.ini) διαφορετικά δεν θα δουλέψει με την συγκεκριμένη κάρτα. Περισσότερα εδώ,

http://www.dvbdream.de/forum_thread_2231_15.html

Αν δεν θέλεις να γραφτείς για να το κατεβάσεις από εκεί, πάρε το από εδώ...

http://rapidshare.com/files/112836572/BDA_ALL.zip.html

Υπόψη ότι o cyberlink Η264 δεν συνεργάζεται σωστά με το DVBDream, πολύ καλύτερα αποτελέσματα έχεις με τον coreavc (χωρίς όμως επιτάχυνση αν αυτή υποστηρίζεται από την κάρτα γραφικών σου).

anixehd.jpg

Οι διαφορές ανάμεσα στην Skystar HD, και στην Skystar HD 2 είναι ότι είναι τελείως διαφορετικές κάρτες, η πρώτη είναι ουσιαστικά μία Technotrend S2-3200 και η δεύτερη μία Twinhan ADSP400 με κάποιες μικροπαραλλαγές.
Μιας και εγώ παρήγγειλα την Skystar HD απο το κατάστημα που συνεργάζομαι , αλλά δεν γνωρίζω ποια από τις δύο θα μου φέρει.... ποια από τις δυο να ζητήσω????

Προσωπική γνώμη για την Skystar HD δεν έχω, δεν την δούλεψα ποτέ. Την έχουν αρκετοί φίλοι όμως, και εδώ στο φόρουμ όσο ξέρω. Έχει σταματήσει να παράγεται από την Technisat, αλλά η αντίστοιχή της Technotrend που αναφέρω πιο πάνω κυκλοφορεί και παράγεται κανονικά (αυτό σε σχέση με τους drivers που πιθανό να χρειαστεί όποιος την έχει να κατεβάσει από το site της Technotrend νεώτερους που ίσως δεν μπουν σ' αυτό της Technisat).

Από εκεί και πέρα ο λόγος που προτίμησα την Skystar HD2 είναι ακριβώς ότι αυτή είναι η κάρτα που βγαίνει αυτή τη στιγμή από την Technisat και ότι υποστηρίζει επίσημα κίνηση μοτέρ (ασχέτως ότι δεν συνεργάζεται τόσο καλά με τα προγράμματα, με κάποια προσπάθεια κινείται πάντως το μοτέρ κανονικά, υπόψη ότι η υποστήριξη κίνησης του μοτέρ είναι και ο λόγος που έχει βύσμα τύπου molex για να παίρνει ρεύμα από το τροφοδοτικό απευθείας χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τον δίαυλο pci). Και οι δύο κάρτες λίγο πολύ με τα ίδια προγράμματα λειτουργούν, ίσως με κάποιο καλύτερα η μία με άλλο καλύτερα η δεύτερη. Διαλέγεις όποια θέλεις...

Ναι, για αυτήν μιλάω, την HD2. Άρα, αφού και εγώ με DVBDream δουλεύω, προχωράω στην αγορά από το Technixx...

Ευχαριστώ.

Εχω την S2-3200 και την πηρα απο το dvbshop. Με 15Ε κανεις register το dvbviewer και δουλευει αψογα με αυτο. Πριν δουλευα με το ALTDVB.

Μια χαρα μου φαινεται η HD2 και τιμουλα σουπερ..δεν εχω ιδεα τι διαφορες εχει απο την 1 αλλα χειροτερη αποκλειεται να ειναι. Χτυπα την αλυπητα, εαν δεν εχεις την αναγκη να παρεις HD δεκτη. Εμενα παντως η φαση στο PC με κουρασε τοσο καιρο πια και εχω παραγγειλει τον IPBox 9000HD να κανω την δουλεια μου.

Εγω την 1 που εχω την αγορασα 115 περσι. Με αγορασμενο το DVBViewer βλεπω κανονικα ολα τα HD στο PC μου ειτε με plugins ειτε οχι. Με συστημα Quad Core 6600, Vista 64bit, καρτα γραφικων Nvidia 8800GTS 512mb και δουλευοντας με EVR Renderer εχω μεσω ορο 20% χρηση της CPU στα HD καναλια.

Εχω την S2-3200 και την πηρα απο το dvbshop. Με 15Ε κανεις register το dvbviewer και δουλευει αψογα με αυτο. Πριν δουλευα με το ALTDVB.

Σωστος!!!
Ακριβως ετσι, για να μην σπας το κεφαλι σου αδικα οπως εγω πριν το αγορασω!

Εμενα παντως η φαση στο PC με κουρασε τοσο καιρο πια και εχω παραγγειλει τον IPBox 9000HD να κανω την δουλεια μου.
Τι εννοείς??? Γιατί σε κούρασε αφού τα βλέπεις τα HD κανάλια με αυτή την κάρτα..?

Σίγουρα η χρήση PC κουράζει, για σαλόνι έχω και έναν 5400 και κάποια στιγμή θα έρθει και ένας HD set-top. Την Skystar την θέλω για τώρα, να δούμε κάνα Euro σε HD και αργότερα θα παίξει ρόλο DVR, να γράφω HD κλιπάκια κατευθείαν στον σκληρό δίσκο...

Τι εννοείς??? Γιατί σε κούρασε αφού τα βλέπεις τα HD κανάλια με αυτή την κάρτα..?

το να τα βλεπω απο το pc μου ενοοω (τραβαω τα παραθυρα απο την μια οθονη στην TV κτλ..) και το αργο ζαπινγκ. Θελω να γραφω κιολας κατι εκπομπες και δεν ψηνομαι να αφηνω ανοικτο το HTPC μου..

Παιδιά να σας ρωτήσω?
Εγώ έχω μια skystar2 και το dvbdream στους Η264 codecs βγάζει κάποιους codecs της ATI.Έχω την 3450 κάρτα γραφικών.
Αυτό κάνει hardware accelaration?
Είδα λίγο ORF HD χθες.
Εσείς ποιούς codecs χρησιμοποιείτε για H264 με τα δορυφορικά προγράμματα.
Επίσης χρησιμοποιώ και το KLite codec pack αλλά δεν μου εμφανίζει κάποιον σχετικό codec στη λίστα με τους Η264.

Ο μόνος decoder που ξέρω σίγουρα να κάνει hardware acceleration είναι ο cyberlink H264 (νομίζω ότι και ο ΑΤΙ που αναφέρεσαι είναι κάποια παραλλαγή του, μάλλον παλιότερη). Το κακό είναι ότι με κάποια προγράμματα δεν συνεργάζεται σωστά (όπως το DVBDream) ή σε κάποια κανάλια (πχ το Luxe HD) λειτουργεί κάπως παράξενα (με διακοπές κάποιες φορές κλπ), τουλάχιστον με το AltDVB αυτό το τελευταίο. Ο Coreavc λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν έχει επιτάχυνση. Επίσης ο arcsoft λειτουργεί καλά (εκτός από το AltDVB που δεν συνεργάζεται στα H264 κανάλια), αλλά το θέμα της επιτάχυνσης που υποστηρίζει δεν το έχω δει (ίσως στα vista). Δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο πακέτο θα βρεις κάτι καλό για H264. Καλύτερα να βάλεις τα ξεχωριστά προγράμματα (το powerdvd 7.3 ή 8 για τον cyberlink, το coreavc βγαίνει αυτόνομο πακετάκι, και το arcsoft υπάρχει στο total media extreme της arcsoft, πλέον και στα αγγλικά). Υπάρχει και ο mainconcept, που τον βρίσκει κανείς για παράδειγμα στο cd εγκατάστασης της skystar HD2, αλλά είναι απαράδεκτος από άποψη χρήσης της cpu.

Last edited:
Έχω κάποιο πρόβλημα με την Skystar HD 2. Με την μετακόμιση στο νέο σπίτι, έστησα πρόχειρα ένα πιάτο 90cm με ένα Lnb στον Astra. Ο Humax 5400 δείχνει κανονικά, η παλιά Skystar 2 δείχνει κανονικά (quality έως και 98%), η Skystar 2 HD δεν κατεβάζει ούτε ένα κανάλι, όλα no signal.

Progdvb, DreamDVB και DVBviewer την βλέπουν κανονικά, αλλά no signal. Άλλαξα ότι driver υπήρχε στο internet (ακόμα και της μαμάς Twinham), φορμάρισα windows (XP, Vista και 7), τίποτα. Μόνο την πρώτη-πρώτη φορά που την κούμπωσα πάνω, άνοιξε κανάλια κανονικά, αλλά μόνο για τους 2-3 πρώτους transponders, μετά πάλι no signal.

Για δώστε καμιά ιδέα, το μόνο που μου περνάει από το μυαλό, είναι να αλλάξω lnb.

Παιδιά είχα την skystar 2 και επειδή κάποια στιγμή χαλασε και επιανε τα μισα transponders...αγόρασα την HD2 και την εγκατέστησα στο pc μου. Όλα εντάξει με τους drivers κανένα πρόβλημα αλλά δεν δείχνει με το ίδιο καλώδιο lnb kai diseque ( διπλό ) να πιάνει τίποτα! Σήμα μηδέν και με το progvb 6 kati και με το dvb viewer. Και με το το τελευταίο net framework...τιποτα! σήμα μηδέν! βγάζω το diseque βάζω ένα lnb ...τιποτα βάζω το diseque πάλι τιποτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Έχω κάποιο πρόβλημα με την Skystar HD 2. Με την μετακόμιση στο νέο σπίτι, έστησα πρόχειρα ένα πιάτο 90cm με ένα Lnb στον Astra. Ο Humax 5400 δείχνει κανονικά, η παλιά Skystar 2 δείχνει κανονικά (quality έως και 98%), η Skystar 2 HD δεν κατεβάζει ούτε ένα κανάλι, όλα no signal.

Progdvb, DreamDVB και DVBviewer την βλέπουν κανονικά, αλλά no signal. Άλλαξα ότι driver υπήρχε στο internet (ακόμα και της μαμάς Twinham), φορμάρισα windows (XP, Vista και 7), τίποτα. Μόνο την πρώτη-πρώτη φορά που την κούμπωσα πάνω, άνοιξε κανάλια κανονικά, αλλά μόνο για τους 2-3 πρώτους transponders, μετά πάλι no signal.

Για δώστε καμιά ιδέα, το μόνο που μου περνάει από το μυαλό, είναι να αλλάξω lnb.

Η κάρτα εν τέλει αντικατστάθηκε εντός εγγύησης, είχε προβληματικό tuner...