SkyStar HD2

notarias

New member
4 August 2008
43
Πάτρα
Re: Νέα εγκατάσταση με skystar hd 2

Επειδη εχω και εγω skystar 2hd αλλα με 1 διπλο monoblock lnb σκεφτομαι να βαλω μοτερ. Απο οτι ειδα το MOTECK SG-2100A συνεργαζεται με την καρτα μου εχω και το dvbviewer pro. Δεν μπορω να καταλαβω για το πιατο που λεω να βαλω (1.20) αν πρεπει να ειναι αλουμινιου (ακριβο) η ενα κανονικο. Παιζει ρολο το βαρος του στην κινηση η ο αερας που θα το φυσαει το χειμωνα?-bye-

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: Νέα εγκατάσταση με skystar hd 2

Πάει για 5 χρόνια σε 3-4 μήνες η εγκατάσταση του δικού μου SG2100 με σιδερένιο κάτοπτρο 1.10Χ1.20 (στο λινκ), και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα αν μπορείς να βάλεις αλουμινίου, ακόμα καλύτερα, λιγότερες φθορές και φόρτωμα στο μοτέρ από το βάρος και τον άνεμο...

http://www.tecatel.com/productoX.php?idp=797

Last edited:

notarias

New member
4 August 2008
43
Πάτρα
Re: Νέα εγκατάσταση με skystar hd 2

Ok ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Τωρα για lnb λεω για titanioum απο οτι ειδα στο τεστ πηγε πολυ καλα. Εκτος αν εχεις κατι καλυτερο να μου προτεινεις μιας και εχεις εμπειρια με τη skystar.

gmask

Senior Member
30 January 2008
302
skystar 2 HD

για τη συγκεκριμένη κάρτα, ποιό πρόγραμμα προτείνετε για το HTPC?
Tο WinTv είναι ΟΚ ή υπάρχει ανώτερο?

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Re: skystar 2 HD

Πήρες Skystar 2 HD τελικά;

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου πρόγραμμα για windows είναι το DVB Viewer. Δεν είναι δωρεάν, αλλά είναι πολύ φτηνό και τα αξίζει τα χρήματά του. Βγάζει συνεχώς νέες εκδόσεις και ποτέ δεν πληρώνεις ξανά για αναβάθμιση. Η τιμή του είναι 15 ευρώ.

http://www.dvbviewer.com/en/index.php

Asteris

AVClub Enthusiast
8 April 2008
719
Θεσσαλονίκη

DVB Viewer έχει ήδη μέσα στην συσκευασία της η Skystar HD2. Το ονομάζει TE (Technisat Edistion ?) και δεν ξέρω αν έχει κάποια διαφορά από το retail, αλλά HD παίζει κανονικά χωρίς κάποιο limitation χρόνου ή κάτι άλλο...

FABIAWRC

AVClub Enthusiast
10 October 2007
882

και εγω με skystar hd και dvbviwer ειναι αψογο το αποτελεσμα.

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927

Είναι πιο παλιά έκδοση η TE. Της λείπουν αρκετές δυνατότητες της αγοραστής.

newlynx

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,207

Φίλε πάρε το DVBviewer και θα είσαι μια χαρά. Τα 15Ε δεν είναι τίποτα μπροστά στην ευκολία χρήσης του και στη σταθερότητα του.

eimaikala

Senior Member
26 May 2010
370

Είναι πιο παλιά έκδοση η TE. Της λείπουν αρκετές δυνατότητες της αγοραστής.

Οχι μονο αρκετες. Σχεδον ολες :2thumb22sup:

*Και μιας που ειδα το θεμα, οσοι εχετε την καρτα και ειστε συντονισμενοι σε DVB-S2 καναλι ισως παρατηρησετε σε σχετικη ηρεμια ενα ηχο σα βουισμα. Αυτος προερχεται πιθανοτατα απο τους πυκνωτες της καρτας (capasitors) που εχει επανω. Κλασικο προβλημα hardware δηλαδη.
Στην Technisat το γνωριζουν, αρκετες καρτες βγηκαν προβληματικες, μαζι και η δικια μου, οποτε, οποιος συναντησει αυτο το προβλημα, απλα στελνει την καρτα για αντικατασταση.

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

την αγόρασα, πήρα και τον dvbviewer αλλά HD κανάλια δεν αναγνώρισε. Αντίθετα, το software της κάρτας τα είδε, αλλά δεν ανοίγει τίποτα´ούτε ένα κανάλι. Έχω τρελλαθεί. Βοήθεια...

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: skystar 2 HD

Στο settings>options>hardware του DVBViewer Pro πρέπει να τσεκάρεις το κουτάκι "Is DVB-S2 Device" για να βλέπει τις εκπομπές σε DVB-S2 η κάρτα, οι οποίες μεταφέρουν συνήθως τις HD εκπομπές. Ποιον δορυφόρο βλέπεις; Αν είναι ο Hotbird όλες οι HD εκπομπές του είναι κλειδωμένες, και χρειάζεται συνδρομή. Επίσης αν δεν έχεις Windows 7 που έχουν από την αρχή video/audio decoder για mpeg2/mpeg-4 avc χρειάζεσαι και τους αντίστοιχους decoder (παρεμπιπτόντως, η έκδοση του DVBViewer TE2 - software version 1.3 που δίνει στο site της η Technisat περιέχει και μία έκδοση του mainconcept decoder).

http://www.technisat.com/index6d06.html?nav=Downloads,en,33&pID=215

Last edited:

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

help!!! Αφού εγκατέστησα τον dvbviewer 4.3 σκανάρησα αστρα και χοτμπερτ αλλά HD ελεύθερα κανάλια δεν βρήκε (μόνο ένα RAI HD test). Απελπίστηκα, ούτε ARD ούτε ZDF HD. Τι να κάνω?

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: skystar 2 HD

Εφόσον οι ρυθμίσεις είναι εντάξει, τότε δεν πρέπει να έχεις "φρέσκα" transponder ini (αρχεία με πληροφορίες για τους transponder των δορυφόρων). Κατέβασε το παρακάτω πακετάκι,

http://www.fastsatfinder.com/bin/Transponders.zip

...αποσυμπίεσε το στον φάκελο Transponders που θα βρεις ανοίγοντας το DVBViewer, μενού Help > Configuration folder, αντικαθιστώντας τα παλιά ini. Μετά κάνε ξανά scan. Παρεμπιπτόντως, πολύ καλύτερο scan κάνεις με το βοηθητικό Transedit που συνοδεύει το DVBViewer (το επιλέγεις για εγκατάσταση όταν κάνεις την αρχική εγκατάσταση στο DVBViewer Pro). Πληροφορίες για την χρήση του εδώ,

http://www.dvbviewer.com/griga/TransEdit E/Content.html

Last edited:

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

soto ευχαριστώ για τις πληροφορίες. κατέβασα το fastsatfinder άλλά δεν ξέρω αν θα τρέξει στα windows 7. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εσύ ποιά ελεύθερα HD κανάλια πιάνεις για το μουντιάλ?

gmask

Senior Member
30 January 2008
302

στην επιλογή Diseq selection τι βάζουμε? (Έχω 2 LNB, ένα για astra και ένα για hotbird)

arg1932

Established Member
11 December 2007
187
κερατσινι

γεια σασ. προκειτε να την αγορασω και εγω εχω καιτην skystar 1.θελω να ρωτησω καταστημα και τιμη. στειλτε μου pm ευχαριστω. γιατι την βρισκω αρκετα ακριβα.επισησ το καλυτερο προγραμα ειναι dvbviewer.ειμαι γνωστησ

sotos65

AVClub Fanatic
25 August 2007
10,620
Χανιά
Απάντηση: Re: skystar 2 HD

soto ευχαριστώ για τις πληροφορίες. κατέβασα το fastsatfinder άλλά δεν ξέρω αν θα τρέξει στα windows 7. Θα δοκιμάσω και θα επανέλθω. Εσύ ποιά ελεύθερα HD κανάλια πιάνεις για το μουντιάλ?

Με μπέρδεψες τώρα, το fastsatfinder είναι για εύρεση σήματος (και δεν δουλεύει και πολύ καλά με την Skystar HD2, αφού έχει να ανανεωθεί πολύ καιρό αυτό το πρόγραμμα). Αυτό που σου έδωσα στο link είναι αρχεία ini, που χρησιμοποιούνται με το DVBViewer Pro (και το Transedit, αλλά και άλλα προγράμματα). Τα περισσότερα ελεύθερα HD πιάνω, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά είναι λίγα. Αυτά που πρέπει κυρίως να πιάσεις για να δεις μουντιάλ σε HD και ελεύθερα είναι τα γερμανικά ZDF HD και Das Erste HD στον Astra 1 (19.2Ε), συχνότητα 11362,Η,22000 σε DVB-S2.

στην επιλογή Diseq selection τι βάζουμε? (Έχω 2 LNB, ένα για astra και ένα για hotbird)

Αν και δεν έχω τέτοιο διακόπτη για να σου πω με σιγουριά τις ρυθμίσεις, με διπλό διακόπτη βάζεις SimpleA και SimpleB (σε ποιον από τους δύο δορυφόρους εξαρτάται από το ποιο LNB έχεις βάλει σε κάθε είσοδο του διακόπτη), ή εναλλακτικά τα "Pos A/Opt A" και "Pos B/Opt A" αντίστοιχα (όλα αυτά στις ρυθμίσεις των δορυφόρων στο DVBViewer Pro).