Sleuth - παιχνίδια μυαλού

mixapapai

Senior Member
5 May 2008
368
Αθήνα
1logo_s.jpg

Ο τίτλος τα λέει όλα.
Οι Κέιν και Λο δίνουν ρέστα.
Μία θεατρική ταινία που Θα συζητηθεί.
Το πρώτο μισό είναι ρεσιτάλ, μετά χαλαρώνει (δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο γιατί θα κούραζε).
Πολύ καλή

Σε όποιον άρεσε το Dogville με την Kidman τότε θα του αρέσει και αυτό. Αλλιώς μόνο για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τον Κέιν και μια πολύ καλή ερμηνεία του Λόου.

Μια γνώμη από εμένα εδώ. Πάντως μέχρι τώρα πέρασε απαρατήρητο - δυστυχώς.

Pontie, γιατί το συνδέεις με το Dogville;

Εχω διαβάσει κακές κριτικές και αυτό σε σύγκριση με το πρωτότυπο το οποίο θεωρείται κλάσεις ανώτερο.

Δεν το εχω βέβαια δει ακόμα αλλά βάσει των παραπάνω δεν μου κάνει και πολύ κέφι.

Μια θεατρικη παρασταση στην οθονη με καλη
σκηνοθεσια-ερμηνειες & απο τους δυο πρωταγωνιστες μου
φανηκε αυτη η ταινια που συστηνεται,σε οποιον αρεσουν τα ψυχολογικα
θριλερ με συνεχεις ανατροπες στο σεναριο..

Μια γνώμη από εμένα εδώ. Πάντως μέχρι τώρα πέρασε απαρατήρητο - δυστυχώς.

Pontie, γιατί το συνδέεις με το Dogville;

Και τα 2 είναι ουσιαστικά θεατρικά έργα στην οθόνη. Σίγουρα το Dogville ήταν παντελώς σαν να ήσουν στο θέατρο αλλά και αυτό δεν διαφέρει και πολύ εάν εξαιρέσεις 2-3 εξωτερικές σκηνές.

Αυτό το ριμέικ δέν το έχω δη. Το πρωτότυπο όμως - και υπάρχει σε dvd - είναι απλά...αριστούργημα!!

Και τα 2 είναι ουσιαστικά θεατρικά έργα στην οθόνη. Σίγουρα το Dogville ήταν παντελώς σαν να ήσουν στο θέατρο αλλά και αυτό δεν διαφέρει και πολύ εάν εξαιρέσεις 2-3 εξωτερικές σκηνές.

Θα διαφωνήσω. Τα σκηνικά του Dogville είχαν λόγο που κατασκευάστηκαν έτσι, όχι για να μαρτυρήσουν θεατρικότητα. Η γλώσσα του έργου παραμένει καθαρά κινηματογραφική. Για του λόγου το αληθές, η μεταφορά του έργου επί της ελληνικής θεατρικής σκηνής χρειάστηκε εξαιρετικά μηχανολογικά τεχνάσματα και πάλι δεν θεωρώ ότι "βρήκε στόχο".

Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τα σκηνικά (dogvile) έγιναν έτσι λόγο οικονομικων (low budget)

η πρωτη ...αριστουργημα
η σημερινη ασημαντη

απεχει πολυ
κακιες ερμηνειες ,μεγαλες διαφορες απο την πρωτη .

.

Την παλιά που λέτε δεν την έχω δει. Αυτήν που την είδα, δυστυχώς δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις. Βαρετό μονόπρακτο (από 2 ηθοποιούς όμως) σε κλειστό χώρο με προσπάθεια μέσα από την πλοκή της υπόθεσης να κρατήσει τον θεατή σε εγρήγορση. Σε εμένα δεν τα κατάφερε πάντως...

Πάνο δες την παλιά, αξίζει για τις ερμηνείες της και το σενάριο-διαλόγους. Υπολείπεται δυστυχώς σε εφέ-μακιγιάζ λόγω εποχής.

Θα προσπαθήσω να την βρω στο κλαμπ που νοικιάζω ταινίες στην περιοχή μου. Ελπίζω να την έχει.

Πρόκειται για θεατρικό του Harold Pinter. Εξ ορισμού είναι πολύ δύσκολη η απόδοση των θεατρικών παραστάσεων στον κινηματογράφο.

Ενδεικτικά αναφέρω το "Θάνατος του εμποράκου"(Arthur Miller) "Η μικρή μας πόλη" (Pinter) , "Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ", "Λεωφορείον ο πόθος"κλπ

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βγαίνουν και αριστουργήματα.Οι παραγωγές των θεατρικών έργων, όπως και αυτή, έχουν λαμπρό κάστ.Ενίοτε και λαμπρά αποτελέσματα.

Προσωπικά μου αρέσει η παλιά έκδοση, αλλά ανήκει σε διαφορετική εποχή, και ως εκ τούτου θα πρέπει να κρίνεται και όχι να συγκρίνεται.

ncups, το αυθεντικό θεατρικό είναι του Anthony Shaffer. Ο Pinter έκανε διασκευή για τις ανάγκες της συγκεκριμένης ταινίας (όχι της παλιάς).

Έχεις δίκιο.Το έψαξα και το είδα.Απλά μπερδεύτηκα, μοιάζει στο στύλ του Pinter και του Beckett .Ευχαριστώ για την επισήμανση.:BDBDG54: