Slideshow και HD - προγράμματα επεξεργασίας

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,360
Αθήνα
Επηρεσμένος ίσως από τα παλιά χρόνια , που διάφοροι φίλοι και συγγενείς γυρνώντας από ταξίδια μας δείχνανε τα κατορθώματά τους, ακολουθώ κι εγώ την τακτική να φτιάχνω DVD όπου συνδυάζω φωτογραφίες, video και ήχο (μουσική και σχόλια). Βέβαια η ανάλυση πέφτει στα 720 Χ 576 μέγιστο, με αποτέλεσμα η ποιότητα ειδικά των φωτογραφιών να είναι ψιλοχάλια...
Στο πρόσφατο τεύχος του "Φωτογράφου" είχε ένα μίνι αφιέρωμα στο οποίο αναφέρεται και το Magix Xtreme Photo Story CD - DVD, που υπάρχει και σε lite (free) έκδοση... Το κατέβασα και όντως υπάρχει επιλογή 1920 Χ 1080. Το έχει δουλέψει κανείς? Ή κάτι παρόμοιο?:chinscratch:

Εχω φτιαξει αμέτρητα slideshow.
ΕΝΑ ειναι το εργαλειο
http://www.photodex.com/
Μολις το μαθεις και βαλεις και κανενα Stylepack θα καταλάβεις...
Σε οτι αναλυση θες σε οτι μέσο θές, με οτι εφφε θές...

Επίσης μπορεις να εξάγεις το Slideshow σου σε μορφη Exe ετσι ωστε να τρέχει ΠΑΝΤΟΥ σε PC διχως codecs ΔΙΧΩΣ τίποτα με απίστευτη ανάλυση (αφου δε γινεται video) ενώ μπορεις να βαλεις κεντρικό menu με διάφορα Slide show σε ενα κτλ.

Re: Απάντηση: Slideshow και HD - προγράμματα επεξεργασίας

Επίσης μπορεις να εξάγεις το Slideshow σου σε μορφη Exe ετσι ωστε να τρέχει ΠΑΝΤΟΥ σε PC διχως codecs ΔΙΧΩΣ τίποτα με απίστευτη ανάλυση (αφου δε γινεται video) ενώ μπορεις να βαλεις κεντρικό menu με διάφορα Slide show σε ενα κτλ.
Έφτιαξα ένα mpg HD, θα το δώ σε media player και θα σου μεταφέρω εντυπώσεις...

Ξεθάβω το τόπικ μιας και έπαιξα λίγο με το συγκεκριμένο θέμα τις τελευταίες εβδομάδες και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το slideshow σαν τρόπος παρουσιάσης μιας ενότητας φωτογραφιών.

http://www.youtube.com/watch?v=jN_tEOo10VQ

Μια άλλη ιδέα είναι αγοράζεις λίγο χώρο στο Web, στον οποίο έχεις πρόσβαση να κλειδώνεις ,ανεβάζεις σβήνεις κλπ..
Φτιάχνεις τα web galleries όπως θέλεις βάζεις ήχο και μετά όπου είσαι και υπάρχει υπολογιστής και Internet μπορείς να το απολαύσεις.

Μπορείς να στείλεις το link σε φίλους σου ή ακόμα και σε πελάτες σου αν ασχολείσαι επαγγελματικά μαζί με ένα username & password και να το δουν με την ησυχία τους.

Εγώ αυτό κάνω τον τελευταίο καιρό..

Επειδή τώρα άρχισα να ασχολούμαι για ερασιτέχνη τι παραπάνω προσφέρει μια τέτοια λύση από το vimeo ή το youtube που επίσης έχουν τις παραπάνω δυνατότητες?

Επειδή τώρα άρχισα να ασχολούμαι για ερασιτέχνη τι παραπάνω προσφέρει μια τέτοια λύση από το vimeo ή το youtube που επίσης έχουν τις παραπάνω δυνατότητες?

Και τα δυο είναι για "ανέβασμα" βίντεο εγώ μιλάω για slideshow φωτογραφίας.Βέβαια όχι ότι δεν μπορείς να φτάξεις video slideshow με φωτογραφίες.
Απ´την άλλη με τον τρόπο που λέω μπορείς να το ανεβάσεις σε δικό σου domain(αρκεί να έχεις).
Και κάτι τελευταίο που μπορεί να είναι και απλά ψυχολογικό , όλα αυτά τα "μεγάλα" ανοικτά sites (youtube,vimeo, picasa κλπ) για κάποιο λόγο δεν μου αρέσουν αν ανεβάζω ειδικά προωπικές φωτογραφίες..

Στο τελευταίο δεν έχεις άδικο θα συμπλήρωνα βέβαια ότι και στα "κλειστά" προσωπικές φωτογραφίες δεν ανεβάζω καθώς στο internet δεν υπάρχει στην ουσία κλειστό
Εχω ας πούμε άλλη μεγαλύτερη έκδοση του παραπάνω βίντεο που περιλαμβάνει τις προσωπικές φωτογραφίες που ούτε ως private σκοπεύω να το ανεβάσω

Eιμαι ετοιμος να αγορασω ενα προγραμμα που φτιαχνει slideshow.

Για ψηφιστε Photodex Pro Show ή Magix Photo Story?

Εχω κατεβασει τις δοκιμαστικες εκδοσεις και των δυο, εχω ασχοληθει περισσοτερο με το Magix, προς το οποιο κλεινω κιολας.

Το proshow producer που είχα δοκιμάσει ήταν εκπληκτικό και ευχρηστο

Στην αρχη δε μου γεμιζε το ματι, αλλα τωρα που παιζω, ειναι σχετικα ευχρηστο.

Και τα output options υπεραρκετα.

Απάντηση: Re: Slideshow και HD - προγράμματα επεξεργασίας

Ξεθάβω το τόπικ μιας και έπαιξα λίγο με το συγκεκριμένο θέμα τις τελευταίες εβδομάδες και προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το slideshow σαν τρόπος παρουσιάσης μιας ενότητας φωτογραφιών.

http://www.youtube.com/watch?v=jN_tEOo10VQ

Ωραίο το βίντεο αλλα ρίξε μια ματια και στην μουσική σου. Προσωπικά τη θεωρώ αρκετά "πεσμένη".

Εννοείς σαν ποιότητα του ήχου ή σαν ρυθμός. Σαν ποιότητα είναι πράγματι χαμηλή μια και απλώς "πείραξα" ένα mp3

Οσο περισσότερο το ακούω τόσο συμφωνώ. Δύσκολο πράγμα να ταιριάξεις την εικόνα με την μουσική

Απάντηση: Re: Slideshow και HD - προγράμματα επεξεργασίας

Οσο περισσότερο το ακούω τόσο συμφωνώ. Δύσκολο πράγμα να ταιριάξεις την εικόνα με την μουσική

Εννοώ σαν κομμάτι δεν κολλάει με την εικόνα σου. Δείχνεις καλοκαιράκι θάλασσες, νησί και από πίσω παίζει κάτι εντελώς διαφορετικό.