SLT-A57 Αξίζει;

rem451

New member
23 October 2012
9
καλησπέρα, έχω την DSLR-A700 της sony, έκλεισε 4 χρόνια και σκέφτομαι την νέα την SLT-Α57, που δεν είναι τοσο ακριβή οπως η Α65 ή Α77 και επίσης έχει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τον θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό, οπως διαβάζω, απο τις ακριβότερες που μολις προανέφερα, επίσης δεν ξέρω αν θα πάρω το ανάλογο αποτέλεσμα με τους φακούς που ήδη έχω και είναι οι : SAL - 1.4 50 , SAL - 2.8 16 Fisheye, SAL - 55200 ζούμ και SAL-100M28 macro.
Τι προτείνετε;
Ευχαριστώ

εγω φιλε μου εχω στη κατοχη μου την α57 και ειμαι ευχαριστημενος.......
ειδικα αν εχεις βιντεο προσανατολισμους χτυπα την!αυτο ειναι το δελεαρ που εχει σε σχεση με τον ανταγωνισμο σε αυτη τη κατηγορια......και τα 12 fps φυσικα...... ;-)

Νομιζω οτι πολυ συντομα η σονυ θα ανακοινωσει νεα μοντελα σε A series ισως να περιμενες λιγο ακομα...τον ιανουαριο στην CES

Νομιζω οτι πολυ συντομα η σονυ θα ανακοινωσει νεα μοντελα σε A series ισως να περιμενες λιγο ακομα...τον ιανουαριο στην CES

τον Ιανουάριο λες ε; ομως οσπου να έρθουν Ελλάδα θα πάει Μάρτιος Απρίλιος σκέφτομαι..

δεν εδνιαφέρομαι τοσο για το βίντεο οσο για τα καλά λόγια που έχει πάρει για φωτογράφηση σε χαμηλό φωτισμό, αυτό με ενδιαφέρει κυρίως, δεν ξέρω ποια είναι η απόψή σου σαν κάτοχος που είσαι, ευχαριστώ

αν δε σ ενδιαφερει το βιντεο , μπορεις να κοιταξεις κι αλλου... πχ canon 550D κλπ.
Οι sony SLT διαπρεπουν στο βιντεο, αλλα στη φωτο υπρχουν κι αλλες και πιο οικονομικες.

Σε φωτο λογικα θα πρεπει να τρωει πολυ ξυλο απο τις nikon 5100 / canon 550
Στο βιντεο ειναι μαλλον το αντιθετο.Αλλα ρε γμτ φωτογραφικη αγοράζεις , οχι βιντεοκαμερα ...

Δε τρωει καθολου ξυλο... εχω την A65 και μια χαρα φωτο βγαζεις.
Το ολο θεμα ειναι το χασιμο 1/2 στοπ περιπου στα ψηλα ISO , σε συνιηκες χαμηλου φωτισμου.

Ο φωτογραφος και οι φακοι ειναι ΠΟΛΥ πιο σημαντικοι απο τα σωματα .... ειδικα σημερα που ολες ειναι πια σε υψηλα επιπεδα.

Mια μηχανη με gold award απο το dpreview , που γενικα συμπαθει τις canon , δεν ειναι λιγο ...
http://www.dpreview.com/reviews/sony-alpha-slt-a57/19

Η μονη ενσταση μου για τη μηχανη ειναι το οχι που καλο EVF σε σχεση με μια A65-A77.
Θα πρεοτεινα αν ψαξεις για καμια Α65 , που εγω τη θεωρω καλυτερη μηχανη για το κοστος της.

Last edited:
καλησπέρα, έχω την DSLR-A700 της sony, έκλεισε 4 χρόνια και σκέφτομαι την νέα την SLT-Α57, που δεν είναι τοσο ακριβή οπως η Α65 ή Α77 και επίσης έχει καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τον θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό, οπως διαβάζω, απο τις ακριβότερες που μολις προανέφερα, επίσης δεν ξέρω αν θα πάρω το ανάλογο αποτέλεσμα με τους φακούς που ήδη έχω και είναι οι : SAL - 1.4 50 , SAL - 2.8 16 Fisheye, SAL - 55200 ζούμ και SAL-100M28 macro.
Τι προτείνετε;
Ευχαριστώ

Δε νομίζω να πάρεις τόσο καλύτερες φώτο από 57 σε σχέση με 700, ακόμα και στο θέμα του θορύβου, που να δικαιολογούν την αγορά!
Θα έκανα την υπέρβαση για 65 ή 77 (αν σ'αρέσουν και τα έξτραδάκια της) σαν επόμενο βήμα.
Απ'την άλλη....καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.
Προσωπικά πάω βουρ για 77 στο επόμενο 2μηνο.

Last edited:
καλα τα λες, αλλα έχω διαβάσει οτι η Α57 απο άποψη θορύβου έχει καλύτερη συμπεριφορά απο Α65 και Α77 γι αυτό πάω εκεί και οχι σε αυτές..που έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά οπως το viewfinder οπως προανέφερες και επίσης αν δεις συγκριτικά τεστ η Α65 δυστυχώς βγάζει θόρυβο και σε μέτρια iso, δεν ξέρω, ασε που είναι ακριβότερη

αν δε σ ενδιαφερει το βιντεο , μπορεις να κοιταξεις κι αλλου... πχ canon 550D κλπ.
Οι sony SLT διαπρεπουν στο βιντεο, αλλα στη φωτο υπρχουν κι αλλες και πιο οικονομικες.

το λες επειδή δεν έχεις δει τεστ και φυσικά review, οπως και το βραβειο καλύτερης slr 2012-2013...

Σε φωτο λογικα θα πρεπει να τρωει πολυ ξυλο απο τις nikon 5100 / canon 550
Στο βιντεο ειναι μαλλον το αντιθετο.Αλλα ρε γμτ φωτογραφικη αγοράζεις , οχι βιντεοκαμερα ...
αυτό ήταν μια αντίληψη που υπήρχε πριν μερικά χρόνια, αν διαβάσεις review θα καταλάβεις οτι αυτές που ανέφερες τις αφήνει πίσω..

Re: Απάντηση: SLT-A57 Αξίζει;

Δε νομίζω να πάρεις τόσο καλύτερες φώτο από 57 σε σχέση με 700, ακόμα και στο θέμα του θορύβου, που να δικαιολογούν την αγορά!
Θα έκανα την υπέρβαση για 65 ή 77 (αν σ'αρέσουν και τα έξτραδάκια της) σαν επόμενο βήμα.
Απ'την άλλη....καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι.
Προσωπικά πάω βουρ για 77 στο επόμενο 2μηνο.

χμμ γιατι το λες αυτό; οσον αφορά την σύγκριση με Α700, επίσης η Α57 μια Α65 είναι ουσιαστικα με καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, σύμφωνα με τα συγκριτικά τεστ που διαβάζω, οι κυριες διαφορες είναι σε χαρακτηριστικά όπως 24mpixel vs 16 και φυσικά τον oled viewfinder που η Α65 διαπρέπει. δες εδώ slt-a65 vs slt-a57
Η Α77 ειναι αστέρι αλλα πάλι βγάζει τον θόρυβο που βγάζει και η Α65, είναι ίδιες σχετικα έχουν ιδιο αισθητηρα.. οποτε καταλήγω Α57 και ας έχει λιγότερα καλούδια..

Μιλάω σαν κάτοχος α580 που έχω δουλέψει α57 του αδελφού μου αρκετές ώρες.
Το θέμα με το θόρυβο (65/77) δυστυχώς το διαβάζω σε όλα τα reviews και η αλήθεια είναι ότι με έχει "θορυβίσει" και εμένα!
Απλά για μένα η αγορά της 57 δεν είναι βελτίωση άξια του κόστους της σε σχέση μ'αυτή που έχω.
Κατά τ'άλλα εξαιρετική.

Re: Απάντηση: SLT-A57 Αξίζει;

Μιλάω σαν κάτοχος α580 που έχω δουλέψει α57 του αδελφού μου αρκετές ώρες.
Το θέμα με το θόρυβο (65/77) δυστυχώς το διαβάζω σε όλα τα reviews και η αλήθεια είναι ότι με έχει "θορυβίσει" και εμένα!
Απλά για μένα η αγορά της 57 δεν είναι βελτίωση άξια του κόστους της σε σχέση μ'αυτή που έχω.
Κατά τ'άλλα εξαιρετική.

τι εννοείς δεν είναι βελτίωση αξία του κόστους?
εγώ θα σου έλεγα να μην πας για Α77 πολύ θόρυβο διαβάζω φίλε, κατα τα αλλα έχει ωραία καλούδια επάνω..αλλα δεύτερα έρχονται μπροστά στο αποτέλεσμα.. και η 580 ειναι πολύ καλή, την κρατας 1- 2 χρονια ακόμα άνετα, ενω η Α700 έχει κάνει το κύκλο της, ουτε live view δεν εχει, ουτε ευέλικτη οθονη κ κάτι άλλα μικρά που θα σε διευκόλυναν.. γι αυτό βλέπω προς Α57, εκτος και αν βγεί σε κανα δίμηνο κάτι άλλο, δεν ξέρω..

συγκρινετε ανομοιους αισθητηρες και κανετε το ιδιο λαθος που κανουν όλοι.

Η Α65 - Α77 δεν εχουν περισσοτερο θόρυβο στο ιδιο μεγεθος απεικονησης.
Φαινεται να εχουν περισσοτερο θόρυβο οταν τις δεις σε 100% μεγεθυνση, που δεν ειναι δικαιο όμως, γιατι εχουν αισθητηρα
με πολυ περισσοτερα Mpixels.

Εχω δοκιμασει ολες τις sony και εκει που εχουν "πρόβλημα" δεν ειναι γενικα στο θόρυβο, αλλα στα υψηλα iso (πανω απο 3200) που εμφανιζουν αποτομη αυξηση .

Αν εχεις σκοπο να τραβας συχνα σε 3200 και πανω, τοτε η Α580 - Α57 ισως ειναι ενα κλικ καλυτερες , αλλα οριακα.
Με τα συγχρονα προγραμματα , οπως το Lightroom, δεν θα δεις σχεδον καμια διαφορα.

συγκρινετε ανομοιους αισθητηρες και κανετε το ιδιο λαθος που κανουν όλοι.

Η Α65 - Α77 δεν εχουν περισσοτερο θόρυβο στο ιδιο μεγεθος απεικονησης.
Φαινεται να εχουν περισσοτερο θόρυβο οταν τις δεις σε 100% μεγεθυνση, που δεν ειναι δικαιο όμως, γιατι εχουν αισθητηρα
με πολυ περισσοτερα Mpixels.

Εχω δοκιμασει ολες τις sony και εκει που εχουν "πρόβλημα" δεν ειναι γενικα στο θόρυβο, αλλα στα υψηλα iso (πανω απο 3200) που εμφανιζουν αποτομη αυξηση .

Αν εχεις σκοπο να τραβας συχνα σε 3200 και πανω, τοτε η Α580 - Α57 ισως ειναι ενα κλικ καλυτερες , αλλα οριακα.
Με τα συγχρονα προγραμματα , οπως το Lightroom, δεν θα δεις σχεδον καμια διαφορα.

οκ φίλε, θα συμφωνήσω με αυτά που λες και θα προτιμήσω Α57 τελικά γιατί και λιγότερα λεφτά και καλύτερη απόδοση σε υψηλά iso οπου ενδιαφέρομαι, και απο την άλλη ποιος χρειάζεται 24mpixel στην καθημερινή του φωτογράφηση... επίσης μπορώ να ζήσω με το evf και ας μην είναι τοσο φωτεινο όπως το ovf, που είναι άλλη μια βασική διαφορα στις μηχανές αυτές.