Small lights Big lights

thanks για τα σχολεια.
η 4 ειναι η personal favourite, σκεφτομουν να την κανω με μαυρο background αλλα μαρεσει ετσι

Εγω επειδη δεν το κατεχω, τι κοιταμε ακριβως paul... τη σωστη εκθεση, τον τροπο φωτισμου για να ξεχωριζουν τα αντικειμενα απο το φοντο ή και τα δυο?

φωτογραφίες:)))
περισσότερο ειναι ο τροπος φωτιζμου ετσι ωστε να ξεχωριζουν απο το φοντο. Αλλα εδω με ζωρισαν περισοτερο οι αντανακλασεις γιατι οι κουπες ειναι απο ενα υλικο που γυαλίζει, σε καπιες φωτογραφιες φαίνεται κιολας αν δεις προσεκτικα:)

περισσότερο ειναι ο τροπος φωτιζμου ετσι ωστε να ξεχωριζουν απο το φοντο.

Μαλιστα... φανταζομαι ομως, οτι θα ηταν ευκολοτερο να φωτογραφιζες σε μαυρο φοντο και στη συνεχεια να αλλαζες το χρωμα του φοντου στο φωτοσοπ... με τετοια διαφορα κοντραστ ευκολα θα μασκαριζες το φοντο και θα του αλλαζες χρωμα... και θα ειχες να ασχοληθεις μονο με το σωστο φωτισμο του θεματος και τις αντανακλασεις που λες...

Εκτος αν σου αρεσουν τα δυσκολα...:a0210: (λεω εγω τωρα, μπορει και να μην γινεται αυτο που λεω ή να μην εχει το αποτελεσμα που ψαχνεις).

δεν ξερω, δεν ειμαι τοσο καλος στο photoshop, μου φαινεται πιο ευκολα να τα φτιαξω ολα στη ληψη, και ειναι πιο ενδιαφερον ετσι. μαθαινεις και πως λειτουργει το φως. ασε που ειμαι και control freack:))))
Το μαυρο φοντο αν ηταν αρκετα μακρια απο τις κουπες φανταζομαι δεν θα δημιουργούσε προβλημα στις αντανακλασεις, αλλα εγω το φωτιζα κιολας με δευτερο φλας σε καπιες ληψεις

P2256160a-2.jpg

P2266248aa-3.jpg

183319_10150092471567511_552897510_6954110_8174182_n.jpg

σε ενα μαγαζι στη γερανιου τα πουλανε:))
by the way, ξερει κανεις που μπορω να βρω ξηρο παγο?

gravity gun οπως στο half-life2????:))
είχα σφηνώσει οδοντογλυφίδες στη μπανανα απο πισω, και μετα την κρεμασα με νηματα και τα εσβησα στο photoshop μετα, στο ασπρο φωντο ειναι σχετικα ευκολο:)

για να ανεβει και λιγο η κινηση εδω, μια απο set-up για τα προσφατα πορτρετα

215213_10150150476007511_552897510_7272933_6804675_n.jpg

Η πόζα είναι σαν να λέει "άντε τελείωνε ρε" :guitarist:

Με τα φλας στην Oly τι παίζει; Χρησιμοποιείς triggerάκια; Έχεις iTTL ή manual σετάρεις το flash;

ναι η ιδια ειναι:))
Τα φλας της ολυ (σε αντιθεση με αλλα φλας:)))) εχουν οπτικούς αισθητήρες, οποτε οταν ριχνει το φλας της μηχανης ριχνουν και αυτα.
Εγω απλα καλιπτω το φλας της μηχανης , ωστε να μην εχει φως και απο αυτο στο καδρο.
Επισης υπαρχει και ενα συστημα με ελεγχο των φλας απο την μηχανη στην ε420/520 και τα προ μοντελα, αλλα δεν το χρησιμοπιω πολυ.
Aλλα τωρα τελευτραια σκεφτομαι να παρω τιποτα ραδιοσυχνοτητες, γιατι αν ειναι μεγαλες αποσταστεις η δεν εχει οπτικη επαφη το φλας με μηχανη δεν δουλευουν παντα

Last edited:
Η μπανάνα ήθελε να βγει με το κοτσάνι από επάνω, όχι από κάτω. Και μετά θα ήταν φτυστή η μπανάνα του Ουώρχολ.