Smart features, ενσωματωμένοι players και ένα κάρο φρου φρου και αρώματα.

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
θέλω να ρωτήσω γενικά στα παιδιά στο forum....,γιατί έχετε όλοι τέτοια μανία με τα flashακια??? Ο ενσωματωμένος player της tv δεν είναι για πολλά πολλά.....η ποιότητα και στο ήχο και στην εικόνα είναι κάτω του μετρίου....καταλαβαίνω ότι είναι βολικό αλλά είναι κρίμα......ένα καλώδιο hdmi κάνει από 5ευρω.....αγοράστε ένα να αγιασετε.

Ακόμα και αν η tv είναι φετινή και πανάκριβη και έχει ενσωματωμένο player και επεξεργαστή με 1000 πυρήνες πάλι δεν συγκρίνεται με ένα pc ή ένα laptop της προκοπής....ούτε MadVr παίρνει ούτε τίποτα. + τα βάλε βγάλε κάθε φορά.

Συγνώμη για το ξέσπασμα αλλά έχω φρικάρει τελευταία....του προτείνεις του άλλου μια απίστευτη tv και κάθεται και σε ρωτάει αν ανταποκρίνεται γρήγορα το smart menu γιατί αλλιώς δεν την θέλει λέει...και τραβάω τα μαλλιά που δεν έχω. Λες και θα κάτσει ποτέ να μιλήσει στο skype ή να δει video στο youtube μέσω smart tv.....applications που τα χει ξανά στο pc στο laptop στο tablet στο κινητό κτλ κτλ

Μια ΤV πρέπει απλά έχει καλό contrast καλό motion resolution και ρεαλιστικά χρώματα από κει και πέρα όλα τα άλλα είναι gimmicks και ή δεν θα πρεπε να μετράνε καθολου στην επιλογή μιας tv ή έστω να έρχονται τουλάχιστον σε δεύτερη μοίρα.

...είναι σαν ψάχνεις να ψωνίσεις ένα μοντέλο αυτοκίνητου με κριτήριο το αν το smartphone σου μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με το στερεοφωνικό του

...κράξτε με ελεύθερα (γιατί παίζει και να μην καταλαβαίνω κάτι).

Last edited:
Πολλές φορές οι μικρές ευκολίες που σου προσφέρει μια σύγχρονη τηλεόραση έχουν αποδειχθεί θησαυρός.
Για παράδειγμα: έχω φίλο που ζει μόνιμα στη Γερμανία. Μια φορά την εβδομάδα μιλάμε μέσω Skype που υποστηρίζει η Sony 40" που είχα μέχρι προχθές στο σαλόνι. Φαντάσου την εικόνα, έπινα το φραπεδάκι μου και είχα τον φίλο μου απέναντι μου σε φυσικό σχεδόν μέγεθος. Καμία σχέση η αίσθηση με αυτή του laptop.
Άλλο παράδειγμα, πολλές φορές με παρέες στο σπίτι μας χαζεύαμε βιντεάκια στο youtube και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Όπως και να το κάνεις σε επίπεδο παρέας η TV βοηθάει.

Δεν λέω πως είναι η πρώτη προτεραιότητα στην επιλογή μιας TV, όμως αν έχεις "ζήσει" μια ευκολία είναι καλοδεχούμενη και στην επόμενη αγορά σου.
Έπειτα μέσα στα εκατομμύρια των πελατών είναι λογικό να υπάρχουν οι φανατικοί της εικόνας και οι φανατικοί των gadgets. Πιστεύω πως το να μάθεις να ρυθμίζεις, να απολαμβάνεις, να αναγνωρίζεις μια πραγματικά καλή εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να πατάς ένα κουμπί και να έχεις το skype μπροστά σου, τουλάχιστον για τους περισσότερους, μεταξύ αυτών και σε μένα, παρ' ότι η καλή εικόνα είναι η ΚΥΡΙΑ επιθυμία μου.

Πολλές φορές οι μικρές ευκολίες που σου προσφέρει μια σύγχρονη τηλεόραση έχουν αποδειχθεί θησαυρός.
Για παράδειγμα: έχω φίλο που ζει μόνιμα στη Γερμανία. Μια φορά την εβδομάδα μιλάμε μέσω Skype που υποστηρίζει η Sony 40" που είχα μέχρι προχθές στο σαλόνι. Φαντάσου την εικόνα, έπινα το φραπεδάκι μου και είχα τον φίλο μου απέναντι μου σε φυσικό σχεδόν μέγεθος. Καμία σχέση η αίσθηση με αυτή του laptop.
Άλλο παράδειγμα, πολλές φορές με παρέες στο σπίτι μας χαζεύαμε βιντεάκια στο youtube και ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Όπως και να το κάνεις σε επίπεδο παρέας η TV βοηθάει.

Δεν λέω πως είναι η πρώτη προτεραιότητα στην επιλογή μιας TV, όμως αν έχεις "ζήσει" μια ευκολία είναι καλοδεχούμενη και στην επόμενη αγορά σου.
Έπειτα μέσα στα εκατομμύρια των πελατών είναι λογικό να υπάρχουν οι φανατικοί της εικόνας και οι φανατικοί των gadgets. Πιστεύω πως το να μάθεις να ρυθμίζεις, να απολαμβάνεις, να αναγνωρίζεις μια πραγματικά καλή εικόνα είναι πολύ πιο δύσκολο από το να πατάς ένα κουμπί και να έχεις το skype μπροστά σου, τουλάχιστον για τους περισσότερους, μεταξύ αυτών και σε μένα, παρ' ότι η καλή εικόνα είναι η ΚΥΡΙΑ επιθυμία μου.

Φιλε sfmich δεν με κατάλαβες...για αυτό λεω πιο πάνω πως ένα hdmi κάνει 5 ευρώ. Συνδεστε το pc , το laptop ή τελοσπαντων οτι αλλη συσκευη εχεις με ενα hdmi στην τv σου και μιλά όσο θες,
Εχω smart tv απο το 2012 και δεν την έχω χρεισημοποιησει ποτε για τετοια πραγματα. Οι μιση μου φίλοι είναι στο εξωτερικό και μιλάω skype με τις ώρες σχεδον καθε μερα και βλεπω την μαπα τους σε 91" προβολέα....αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται η smart λειτουργία.

ΑΠο την στιγμη που εχεις ως πηγη ενα p.c/mac πυργο ή laptop για το μεσο προβολης σου δεν υπαρχει κατι που να μην μπορείς να κάνεις. Διάβασε ξανά αν θες τι γράφω πάνω.

Και μην μου πεις τωρα οτι δεν εχουν ολοι pc, laptop κτλ γιατι οταν καποιος κοιταει να παρει 1000ευρω tv προφανως και κατι απο ολα θα εχει.

Επισης μην μου πεις "και τι? κάθε φορά που θα θέλει να παίξει ένα επεισόδιο θα πρέπει να κουβαλάει το pc ή to laptop δίπλα στην τηλεόραση" γιατι δεν σου λεω αυτο....αυτο που λεω ειναι να ειναι μονιμως κάποιος υπολογιστής συνδεδεμένος πάνω στο μέσω προβολής σου ως πηγή μέσω ενός καλωδίου hdmi. και με ένα πληκτρολόγιο με trackpad (από αυτά της logitech που κάνουν 20 ευρώ) να το χειρίζεσαι από οπού κάθεσαι...καναπες/πολυθρονα/πατωμα ή οπου αλλου.

Συμφωνώ κι εγώ με τον φίλο teddy. Kι εγώ που έχω smart tv Πολλά χρόνια, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τίποτα.
Έρχεται ο καιρός που θα πάω για αναβάθμιση σε ίντσες και το μόνο που δεν με απασχολεί είναι η smart λειτουργία. Θα βάλω ένα android tv box και τέλος.

Αυτό που με απασχολεί είναι η ποιότητα εικόνας και η αντοχή στο χρόνο. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι πως μαζί με τις τιμές, έχουν πέσει και αυτά τα δύο.

Να αγιάσει το στόμα σου ρε Κωστα, το αστείο είναι ότι οι πιο πολλοί κοιτάνε πρώτα τα smart features....τα μισά threads ανοίγουν καπως έτσι...."θέλω να αγοράσω μια tv x inches που να χει κάλο player και γρήγορη ανταπόκριση στο smart μενού" δηλαδή μου δημιουργείται η εντύπωση ότι αν την πάρει την tv και τελικά εχει τέλεια εικόνα αλλά το smart έχει lag...θα την γυρίσει πίσω....

+1000 σε οτι εχει ειπωθει.
Σιγουρα καποια smart features σε καποιους ειναι πολυ χρησιμα (το παραδειγμα με το skype ειναι καλο) αλλα τα πιο πολλα, πλην του media player, νομιζω οτι δεν τα χρησιμοποιει κανεις. Το μονο που εχω βρει πραγματικα χρησιμο ειναι το miracast. Για το θεμα με τα φλασακια, να ειμαι ειλικρινης δεν παυει να με εκπλησσει, ειδικα στο συγκεκριμενο φορουμ που ειναι καπως πιο εξειδικευμενο. Μου φαινεται απιστευτο καποιος να κατεβαζει βιντεο και μετα με το φλασακι στο χερι να το τρεχει απο pc σε τηλεοραση. Μονη εξαιρεση αν η τηλεοραση προοριζεται για καποιο ατομο που δεν "πολυκατεχει" οποτε του γεμιζεις εναν εξωτερικο σκληρο και τον/την αφηνεις να δει ο,τι και οποτε θελει.

Προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να υπηρχε η επιλογη να εχουμε τηλεορασεις "γυμνες". ουτε smart, ουτε 3d (αυτο, ευτυχως πεθαινει τουλαχιστον), ουτε καν tv tuner και να ειναι φθηνοτερες απο τις "full extra". Αυτο ομως δεν υπαρχει περιπτωση να γινει. Τα smart features και οι "τρελλιτσες" στα λειτουργικα των τηλεορασεων θα συνεχισουν να υπαρχουν ομως γιατι ειναι ενας ευκολος τροπος να υπαρχει διαφοροποιηση μεταξυ των κατασκευαστων.

"Προσωπικα θα ηθελα παρα πολυ να υπηρχε η επιλογη να εχουμε τηλεορασεις "γυμνες". ουτε smart, ουτε 3d (αυτο, ευτυχως πεθαινει τουλαχιστον), ουτε καν tv tuner και να ειναι φθηνοτερες απο τις "full extra" "
αχχ κι εγώ

Θυμάμαι αντίστοιχες σειρές χωρίς κάν τηλεοπτικό δέκτη είχε στις kuro η pioneer. "Επαγγελματική σειρά". Στην ουσία έπαιρνες monitor. Όχι TV.

Το όλα σε ένα βολεύει περισσότερο. Και δεν είναι το ένα καλώδιο HDMI, είναι ότι είναι λιγότερα καλώδια, λιγότερα εξαρτήματα, λιγότερα τηλεκοντρόλ κλπ

ήταν τόσο φίρμες που κάποιες ήταν μόνο για αψεγάδιαστο υλικό οπότε η τv δεν μετρούσε καν.....αυτός που αγόραζε kuro δεν την ήθελε για να βλέπει ειδήσεις μάλλον :flipout:

Όλα είναι θέμα γούστου, γνώσεων και χρημάτων.

Υπάρχουν άνθρωποι (πχ ο αδελφός μου) που του έμαθα πως να βλέπει videos (εγώ του τα γράφω) από τον εξωτερικό σκληρό του στην Samsung TV. Έχει συνδέσει και τον ενισχυτή και έχει 5.1 άνετα. Δεν τον ενδιαφέρει ο madVR (δεν ξέρει καν τι είναι), ποντίκι δεν έχει πιάσει στη ζωή του ενώ αν του πεις PC & Windows θα σε κοιτάξει με το βλέμμα της αγελάδας. Εδώ πάει το "γνώσεων" και "γούστου". Βολεύεται μια χαρά.

Άλλος μπορεί να μην έχει λεφτά να αγοράσει NUC/PC/dedicated media player (τα android box δεν τα βάζω, καλύτερα smart tv παρά αυτά, ειδικά τα φθηνιάρικα). Θέμα χρημάτων αυτό.

Για εμάς του gadgetάκηδες που ψαχνόμαστε από εδώ και από εκεί, που έχουμε 3-4-5 PCs/laptops/NUC, ναι, μια smart tv μας μοιάζει με νήπιο (το smart κομμάτι της).

ρε συ baspav o πατερας μου ειναι 70 και ειναι ολη μερα με το λαπτοπ στο χερι....δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχει ανθρωπος κατω απο 40 που δεν εχει ενα pc ή κατι τελοσπαντων....και εδω μεσα πως γραφει δηλαδη? Δεν μιλαω για 10pc αλλα μια συσκευη που εχει windows ή MacOS ολο και καπου θα υπαρχει στο σπιτι. Υπαρχουν και ανθρωποι που δεν.....αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι ειναι μελη του συγκεκριμενου φορουμ και ακομα και αν εχει καποιους δεν μπορει να ειναι τοσοι πολλοι. Οσο για το madvr.....ποιος το χεζει....εδω μιλαμε οτι οποιοδηποτε player απο υπολογιστη παιζει απλα καλυτερα

χωρίς δέκτη?

Προσωπικα δεν βλεπω καθολου επιγεια και ελαχιστη δορυφορικη. Αλλα αν καποιος ενδιαφεροταν, μπορει να κανει φοβερα και τρομερα πραγματα με tvheadend (ή αλλα αντιστοιχα προγραμματα) πανω σε σερβρακο. Μπορει να φτιαξει ενα πληρες DVR με δυνατοτητα να διαμοιραζει το υλικο (ζωντανο ή καταγεγραμμενο) σε ολο το δικτυο του ή ακομα και εκτος δικτυου.

Με fanless κάρτα γραφικών αυτό γίνεται;
Αν η ερώτηση είναι προς εμένα, η κατά γραφικών δεν έχει σημασία. Αλλψστε τα streams είναι εως mpeg4 1080p. Τρέχω tvheadend πάνω σε σερβερ με ένα μονό dvb s2 tuner και celeron 1820.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Προσωπικα δεν βλεπω καθολου επιγεια και ελαχιστη δορυφορικη. Αλλα αν καποιος ενδιαφεροταν, μπορει να κανει φοβερα και τρομερα πραγματα με tvheadend (ή αλλα αντιστοιχα προγραμματα) πανω σε σερβρακο. Μπορει να φτιαξει ενα πληρες DVR με δυνατοτητα να διαμοιραζει το υλικο (ζωντανο ή καταγεγραμμενο) σε ολο το δικτυο του ή ακομα και εκτος δικτυου.
πρέπει να εχω καποιο θεμα.
Ή ολες οι εταιρείες που πουλανε τιβι με δεκτες και οχι μόνιτορ

Φιλε sfmich δεν με κατάλαβες...για αυτό λεω πιο πάνω πως ένα hdmi κάνει 5 ευρώ. Συνδεστε το pc , το laptop ή τελοσπαντων οτι αλλη συσκευη εχεις με ενα hdmi στην τv σου και μιλά όσο θες,
Εχω smart tv απο το 2012 και δεν την έχω χρεισημοποιησει ποτε για τετοια πραγματα. Οι μιση μου φίλοι είναι στο εξωτερικό και μιλάω skype με τις ώρες σχεδον καθε μερα και βλεπω την μαπα τους σε 91" προβολέα....αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται η smart λειτουργία.

ΑΠο την στιγμη που εχεις ως πηγη ενα p.c/mac πυργο ή laptop για το μεσο προβολης σου δεν υπαρχει κατι που να μην μπορείς να κάνεις. Διάβασε ξανά αν θες τι γράφω πάνω.

Και μην μου πεις τωρα οτι δεν εχουν ολοι pc, laptop κτλ γιατι οταν καποιος κοιταει να παρει 1000ευρω tv προφανως και κατι απο ολα θα εχει.

Επισης μην μου πεις "και τι? κάθε φορά που θα θέλει να παίξει ένα επεισόδιο θα πρέπει να κουβαλάει το pc ή to laptop δίπλα στην τηλεόραση" γιατι δεν σου λεω αυτο....αυτο που λεω ειναι να ειναι μονιμως κάποιος υπολογιστής συνδεδεμένος πάνω στο μέσω προβολής σου ως πηγή μέσω ενός καλωδίου hdmi. και με ένα πληκτρολόγιο με trackpad (από αυτά της logitech που κάνουν 20 ευρώ) να το χειρίζεσαι από οπού κάθεσαι...καναπες/πολυθρονα/πατωμα ή οπου αλλου.

Και όμως... σε κατάλαβα πολύ καλά. Νομίζω όμως πως προσπαθείς να εξηγήσεις τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού με τα δικά σου πρότυπα και γνώσεις.

Πολύς κόσμος τρομάζει στη σκέψη ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ΚΑΙ έναν υπολογιστή για να μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια πολύς κόσμος ΔΕΝ ξέρει ή δεν μπαίνει στη διαδικασία να αποκωδικοποιήσει πως τα πάντα είναι και προέρχονται από τους υπολογιστές που στη πράξη είναι πολύ δυνατοί επεξεργαστές που έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν πολλά μαζί ή πολύ σύνθετα κ.τ.λ., κ.τ.λ., κ.τ.λ....

Δες τι γίνεται γύρω σου με τα tablet, κάθε θείτσα, κάθε bimbo κοπελίτσα που δεν έχει ιδέα από υπολογιστή ξέρει το tablet νεράκι. Κυρίως γιατί δεν την τρομάζει η ιδέα του υπολογιστή, για αυτήν το tablet είναι ο εύκολος δρόμος για το fb ή το Twitter. Από τις 10 γυναίκες που γνωρίζουμε οι 8 μπαίνουν στα Social media από το tablet ή το κινητό.
Σε πολύ λίγα χρόνια θα παραγγέλνουμε τα πράγματα του supermarket online από μια ενσωματωμένη ταμπλέτα στη πρόσοψη του ψυγείου. Θα μπορείς να κάνεις το ίδιο από τον υπολογιστή σου και προφανώς θα μπορείς να έχεις περισσότερες δυνατότητες σε φιλτραρίσματα, στατιστικά στοιχεία κ.τ.λ. Η βιαστική νοικοκυρά όμως θα χρησιμοποιεί τη ταμπλέτα του ψυγείου αφού κάθε φορά που ανοίγει τη πόρτα του θα βλέπει τι της λείπει και θα συμπληρώνει μια λίστα επιθυμιών μέχρι να αποφασίσει να πατήσει enter και να στείλει τη παραγγελία.

Επίσης... μη νομίζεις πως επειδή το 99% του πληθυσμού κάτω των 50 ετών χρησιμοποιεί υπολογιστή αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ξέρει να κατεβάζει αρχεία μέσω torrent ή να κάνει εγκατάσταση μιας εφαρμογής και μετά να τη τρέξει μέσω υπολογιστή στη τηλεόραση. Του έρχεται πολύ πιο εύκολο να του πείς: βάζεις το φλασάκι στη tv και γράφεις τον ποδοσφαιρικό αγώνα που γουστάρεις να δεις με την ησυχία σου αύριο.

Εγώ για παράδειγμα -και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι- δε γουστάρω να έχω μόνιμα συνδεδεμένο ένα υπολογιστή στη τηλεόραση μου. Αυτό μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι που το εξηγούν, π.χ. ηλικιακοί ή αισθητικοί. Μια χαρά μου πέφτει που πατάω ένα κουμπάκι στο τηλεχειριστήριο και μιλάω στο skype. Είμαι και κινηματογραφόφιλος, λοιπόν μια χαρά μου πέφτει που πατάω ένα κουμπάκι στη tv μου και μπορώ να ενημερώνομαι μέσω εφαρμογής τι παίζει σήμερα στις αίθουσες, τι θα έρθει προσεχώς και μπορώ και βλέπω και τα treilers, γιατί να πρέπει να συνδέσω υπολογιστή; Χρειάζομαι όλα αυτά τα δεκάδες φορτωμένα καλούδια στη TV; Όχι, αλλά μου είναι χρήσιμα τα 2-3. Σε κάποιον άλλον είναι χρήσιμα κάποια διαφορετικά 2-3.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως η Smart tv δεν έχει λόγω ύπαρξης, αντιθέτως πρέπει να εξελιχθεί κι άλλο. Το να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα είναι Smart ή όχι η τηλεόραση σου είναι άλλη συζήτηση και μπορώ να το δεχθώ (στη σημερινή λογική του προτζέκτορα για παράδειγμα).

Σε ότι αφορά τα media players είμαι κάθετα απέναντι αλλά δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε, έχει να κάνει με το πόσο "ουσιαστικά" αρέσουν στον καθένα μας οι ταινίες, πόσο μας ενδιαφέρει το backround πίσω από κάθε ταινία και φυσικά το τι σημαίνει αυτού του είδους κατέβασμα των αρχείων. Το συζητάμε όλοι μαζί σε άλλο thred, άλλη στιγμή καθώς μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω σε αυτόν τον τομέα.

Και όμως... σε κατάλαβα πολύ καλά. Νομίζω όμως πως προσπαθείς να εξηγήσεις τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού με τα δικά σου πρότυπα και γνώσεις.

Πολύς κόσμος τρομάζει στη σκέψη ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ΚΑΙ έναν υπολογιστή για να μπορέσει να κάνει πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια πολύς κόσμος ΔΕΝ ξέρει ή δεν μπαίνει στη διαδικασία να αποκωδικοποιήσει πως τα πάντα είναι και προέρχονται από τους υπολογιστές που στη πράξη είναι πολύ δυνατοί επεξεργαστές που έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν πολλά μαζί ή πολύ σύνθετα κ.τ.λ., κ.τ.λ., κ.τ.λ....

Δες τι γίνεται γύρω σου με τα tablet, κάθε θείτσα, κάθε bimbo κοπελίτσα που δεν έχει ιδέα από υπολογιστή ξέρει το tablet νεράκι. Κυρίως γιατί δεν την τρομάζει η ιδέα του υπολογιστή, για αυτήν το tablet είναι ο εύκολος δρόμος για το fb ή το Twitter. Από τις 10 γυναίκες που γνωρίζουμε οι 8 μπαίνουν στα Social media από το tablet ή το κινητό.
Σε πολύ λίγα χρόνια θα παραγγέλνουμε τα πράγματα του supermarket online από μια ενσωματωμένη ταμπλέτα στη πρόσοψη του ψυγείου. Θα μπορείς να κάνεις το ίδιο από τον υπολογιστή σου και προφανώς θα μπορείς να έχεις περισσότερες δυνατότητες σε φιλτραρίσματα, στατιστικά στοιχεία κ.τ.λ. Η βιαστική νοικοκυρά όμως θα χρησιμοποιεί τη ταμπλέτα του ψυγείου αφού κάθε φορά που ανοίγει τη πόρτα του θα βλέπει τι της λείπει και θα συμπληρώνει μια λίστα επιθυμιών μέχρι να αποφασίσει να πατήσει enter και να στείλει τη παραγγελία.

Επίσης... μη νομίζεις πως επειδή το 99% του πληθυσμού κάτω των 50 ετών χρησιμοποιεί υπολογιστή αυτό αυτομάτως σημαίνει πως ξέρει να κατεβάζει αρχεία μέσω torrent ή να κάνει εγκατάσταση μιας εφαρμογής και μετά να τη τρέξει μέσω υπολογιστή στη τηλεόραση. Του έρχεται πολύ πιο εύκολο να του πείς: βάζεις το φλασάκι στη tv και γράφεις τον ποδοσφαιρικό αγώνα που γουστάρεις να δεις με την ησυχία σου αύριο.

Εγώ για παράδειγμα -και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι- δε γουστάρω να έχω μόνιμα συνδεδεμένο ένα υπολογιστή στη τηλεόραση μου. Αυτό μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι που το εξηγούν, π.χ. ηλικιακοί ή αισθητικοί. Μια χαρά μου πέφτει που πατάω ένα κουμπάκι στο τηλεχειριστήριο και μιλάω στο skype. Είμαι και κινηματογραφόφιλος, λοιπόν μια χαρά μου πέφτει που πατάω ένα κουμπάκι στη tv μου και μπορώ να ενημερώνομαι μέσω εφαρμογής τι παίζει σήμερα στις αίθουσες, τι θα έρθει προσεχώς και μπορώ και βλέπω και τα treilers, γιατί να πρέπει να συνδέσω υπολογιστή; Χρειάζομαι όλα αυτά τα δεκάδες φορτωμένα καλούδια στη TV; Όχι, αλλά μου είναι χρήσιμα τα 2-3. Σε κάποιον άλλον είναι χρήσιμα κάποια διαφορετικά 2-3.
Προσωπικά δεν πιστεύω πως η Smart tv δεν έχει λόγω ύπαρξης, αντιθέτως πρέπει να εξελιχθεί κι άλλο. Το να έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα είναι Smart ή όχι η τηλεόραση σου είναι άλλη συζήτηση και μπορώ να το δεχθώ (στη σημερινή λογική του προτζέκτορα για παράδειγμα).

Σε ότι αφορά τα media players είμαι κάθετα απέναντι αλλά δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε, έχει να κάνει με το πόσο "ουσιαστικά" αρέσουν στον καθένα μας οι ταινίες, πόσο μας ενδιαφέρει το backround πίσω από κάθε ταινία και φυσικά το τι σημαίνει αυτού του είδους κατέβασμα των αρχείων. Το συζητάμε όλοι μαζί σε άλλο thred, άλλη στιγμή καθώς μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζω σε αυτόν τον τομέα.

Καλά ολα αυτα αλλά προφανώς εδω δεν μιλάμε εδω για Bimbos και συνταξιούχους, εδώ μιλάμε για νέα μελή του φόρουμ σχεδον καθε μερα που ξεκινουν νηματα με τον εξης τροπο......πχ: καθομαι στo 1 χιλιομετρο απο την tv και ψαχνω μια 50-55 κατα προτιμηση 4Κ με budget 500 max αλλα κυριως θελω να εχει γρηγορα smart μενου και player που να παιζει υποτιτλους και να παιζει ολα τα codecs και format κλπ κλπ....

και πάει ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει και δεν ξέρει από που να τον πιάσει για να βοηθήσει....και ο αλλος κολαει στα extra features της tv ενω θα επρεπε να τον απασχολουν ενα καρο αλλα πιο σημαντικα.... Από την στιγμή που ο άλλος μπαίνει σε ένα εξειδηκευμενο φόρουμ όπως αυτό, αλλά και σε οποιοδήποτε αντίστοιχο, θεωρώ οτι ανήκει στη μερίδα τον ανθρώπων που δεν θεωρούν δύσκολο να τραβήξουν ένα καλώδιο και να την πέσουν στον καναπέ με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο.....ειδικά όταν έχουν τόσα να κερδίσουν και οχι στην μεριδα των ανθρωπων που νομιζουν οτι η cdιερα του pc ειναι για σουβερ της κουπας του καφε....

Τι να πω.....οταν βρω λιγο εξτρα χρονο ισως προσπαθησω να κανω εναν ολοκληρωμενο οδηγο που να αφορα την επιλογη tv εν ετη 2016.....με τιτλο "πριν ανοιξεις νεο thread για αγορα tv διαβασε αυτό..." :flipout: Γιατι σιγουρα η γκρινια μου δεν βοηθαει.....anyway καταλαβα και συ τι θες να πεις....ολα καλα :ernaehrung004: