Smart features, ενσωματωμένοι players και ένα κάρο φρου φρου και αρώματα.

Καλά ολα αυτα αλλά προφανώς εδω δεν μιλάμε εδω για Bimbos και συνταξιούχους, εδώ μιλάμε για νέα μελή του φόρουμ σχεδον καθε μερα που ξεκινουν νηματα με τον εξης τροπο......πχ: καθομαι στo 1 χιλιομετρο απο την tv και ψαχνω μια 50-55 κατα προτιμηση 4Κ με budget 500 max αλλα κυριως θελω να εχει γρηγορα smart μενου και player που να παιζει υποτιτλους και να παιζει ολα τα codecs και format κλπ κλπ....

και πάει ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει και δεν ξέρει από που να τον πιάσει για να βοηθήσει....και ο αλλος κολαει στα extra features της tv ενω θα επρεπε να τον απασχολουν ενα καρο αλλα πιο σημαντικα.... Από την στιγμή που ο άλλος μπαίνει σε ένα εξειδηκευμενο φόρουμ όπως αυτό, αλλά και σε οποιοδήποτε αντίστοιχο, θεωρώ οτι ανήκει στη μερίδα τον ανθρώπων που δεν θεωρούν δύσκολο να τραβήξουν ένα καλώδιο και να την πέσουν στον καναπέ με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο.....ειδικά όταν έχουν τόσα να κερδίσουν και οχι στην μεριδα των ανθρωπων που νομιζουν οτι η cdιερα του pc ειναι για σουβερ της κουπας του καφε....

Τι να πω.....οταν βρω λιγο εξτρα χρονο ισως προσπαθησω να κανω εναν ολοκληρωμενο οδηγο που να αφορα την επιλογη tv εν ετη 2016.....με τιτλο "πριν ανοιξεις νεο thread για αγορα tv διαβασε αυτό..." :flipout: Γιατι σιγουρα η γκρινια μου δεν βοηθαει.....anyway καταλαβα και συ τι θες να πεις....ολα καλα :ernaehrung004:

Σε αυτά που περιγράφεις έχεις απόλυτο δίκιο, κι εμένα δε μου αρέσει που πολλοί θέλουν έτοιμη μασημένη τροφή και δεν μπαίνουν στο κόπο να διαβάσουν τα χιλογραμμένα και ρωτούν και με άγαρμπο τρόπο πολλές φορές. Ακόμη με ενοχλούν και οι επικεφαλίδες που δεν "λένε" τίποτα ώστε να βοηθήσουν μελλοντικούς ενδιαφερόμενους, εγώ σε αυτούς δεν απαντάω καν καθώς δεν εκτιμούν το κόπο, το χρόνο και τις γνώσεις που τους προσφέρονται.

Καλά ολα αυτα αλλά προφανώς εδω δεν μιλάμε εδω για Bimbos και συνταξιούχους, εδώ μιλάμε για νέα μελή του φόρουμ σχεδον καθε μερα που ξεκινουν νηματα με τον εξης τροπο......πχ: καθομαι στo 1 χιλιομετρο απο την tv και ψαχνω μια 50-55 κατα προτιμηση 4Κ με budget 500 max αλλα κυριως θελω να εχει γρηγορα smart μενου και player που να παιζει υποτιτλους και να παιζει ολα τα codecs και format κλπ κλπ....

και πάει ο οποιοσδήποτε να βοηθήσει και δεν ξέρει από που να τον πιάσει για να βοηθήσει....και ο αλλος κολαει στα extra features της tv ενω θα επρεπε να τον απασχολουν ενα καρο αλλα πιο σημαντικα.... Από την στιγμή που ο άλλος μπαίνει σε ένα εξειδηκευμενο φόρουμ όπως αυτό, αλλά και σε οποιοδήποτε αντίστοιχο, θεωρώ οτι ανήκει στη μερίδα τον ανθρώπων που δεν θεωρούν δύσκολο να τραβήξουν ένα καλώδιο και να την πέσουν στον καναπέ με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο.....ειδικά όταν έχουν τόσα να κερδίσουν και οχι στην μεριδα των ανθρωπων που νομιζουν οτι η cdιερα του pc ειναι για σουβερ της κουπας του καφε....

Τι να πω.....οταν βρω λιγο εξτρα χρονο ισως προσπαθησω να κανω εναν ολοκληρωμενο οδηγο που να αφορα την επιλογη tv εν ετη 2016.....με τιτλο "πριν ανοιξεις νεο thread για αγορα tv διαβασε αυτό..." :flipout: Γιατι σιγουρα η γκρινια μου δεν βοηθαει.....anyway καταλαβα και συ τι θες να πεις....ολα καλα :ernaehrung004:

Και εγώ νομίζω πως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..

Το νέο μέλος του φόρουμ δεν λέει κάτι, υπάρχουν εκατοντάδες εγγεγραμμένα μέλη που έκαναν 3-4 posts για να βοηθηθούν να επιλέξουν μια τηλεόραση και δεν ξαναέκαναν log in για πολλούς μήνες ή και ποτέ.
Οι επιλογές που έχει κάποιος άσχετος με το αντικείμενο για να ενημερωθεί δεν έιναι πολλές και λόγω και του μεγάλου όγκου πληροφοριών που γράφονται καθημερινά εδώ, το google τους οδηγεί "καρφί" στις σελίδες μας.

Σε αντίθεση λοιπόν με ότι ίσως νομίζουμε, ο άσχετος θα χαθεί απο τα εκατοντάδες νήματα και τα αλαμπουρνέζικα που διαβάζει σε αυτά ( HDR, VA, Kodi, κλπ ) και απλά θα κάνει μια ερώτηση :idea:

Υπάρχουν δε και κάποια "προβληματάκια" στις σύγχρονες τεχνολογίες που δεν είναι εύκολα κατανοητά στον μη εξοικειωμένο και καλά κάνει :smash:
Γιατί περίμενε 10 χρόνια για να αποκτήσει τηλεόραση με πραγματικό μαύρο? Πως κοστιζαν μια περιουσία αυτές οι συσκευές και εμείς εδω τους λέμε ότι δεν παιζουν σωστά?
Γιατί δεν μπορούνε τηλεοράσεις των 3000 να παίξουν σωστά ένα αρχείο απο την usb θύρα τους? Το med8er και άλλα φθηνότερα κουτάκια πως το κάνουν και δεν μπορόυν εταιρίες κολοσσοί?
Γιατί πρέπει εν έτη 2016 να χρεάζονται καλώδια και ξεχωριστές συσκευές για το κάθε τι?

Ελα στη θέση μιας κυρίας που έχει εξοικειωθεί με το κινητό της που με 300 της καλύπτει όλες τις ανάγκες επικοινωνίας, την συνδεει στο διαδίκτυο, είναι φωτογραφική μηχανή, mp3 player, ραδιόφωνο, αριθμομηχανή, φακός και άμα λάχει της υπολογίζει και τον κύκλο της :speechless-smiley-0
Γιατί πρέπει να δώσει τα διπλά απλά για να βλέπει τηλεόραση? Λένε ψεματα οι εταιρίες που διαφημίζουν smart λειτουργίες και 4πύρηνους επεξεργαστές για ανεπανάληπτη εμπειρία?

Ειναι αναγκαίο κακό να υποδεχόμαστε τους καινούργιους και να υπομένουμε τις noob ερωτήσεις τους, γιατί απο αυτούς θα προκύψουν οι γνώστες του αύριο. Το forum υπάρχει 10 χρόνια τώρα και μεγαλώνει συνέχεια γιατι έχει καταφέρει να μην πληγεί απο τις όποιες τάσεις εσωστρέφειας.
Σίγουρα είναι κουραστικό, γιαυτό και τα μέλη που έχουν συνεχή παρουσία και δίνουν συμβουλές στην κατηγορία αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια, κάποιος κουράζεται και αραιώνει, αλλά κάποιος νεότερος παίρνει την σκυτάλη και αναμεταδίδει τις γνώσεις που πήρε.