Smart Home

Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Δεν είναι θέμα αγάπης, απλά παρακολουθώ αρκετά στενά το θέμα και γνωρίζω ;)
Και δεν μιλάμε να προστατευτείς από την NSA αλλά από τα τυπακια που θέλουν να βάλουν χέρι στα δεδομένα και τα λεφτακια σου.
Ναι θα μπουν από την xiaomi κάμερα, στον θερμοστάτη..και από εκεί στο Mac book όπου έχω όλα τα password.. Η Apple όμως θα τους δυσκολέψει και θα έρθουν μόνο για ένα ζεστό μπάνιο αφού ανάψουν απομακρυσμενα το θερμοσίφωνα. Θα γνωριστούμε κιόλας, αν είναι καλά παιδιά θα τους τραταρω και ενα γλυκό του κουταλιού, τόσο κόπο κάνανε..

Τα λεφτουδακια μου τα έχω επενδύσει στο νερό του πλανήτη Άρη... Εκεί δεν τα βρισκει ούτε η NSA, MBA, NBA, FiFa, Mtv και άλλες

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Ναι θα μπουν από την xiaomi κάμερα, στον θερμοστάτη..και από εκεί στο Mac book όπου έχω όλα τα password.. Η Apple όμως θα τους δυσκολέψει και θα έρθουν μόνο για ένα ζεστό μπάνιο αφού ανάψουν απομακρυσμενα το θερμοσίφωνα.

Τα έχω επένδυσει στον Άρη, όχι την ομάδα...

Το γελάς εσύ, αλλα σε βλέπω να κανεις παγωμένο μπάνιο στο σκοτάδι σύντομα (με ένα Κινέζο να σε παίρνει ματι)

😂

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Το γελάς εσύ, αλλα σε βλέπω να κανεις παγωμένο μπάνιο στο σκοτάδι σύντομα (με ένα Κινέζο να σε παίρνει ματι)

ο˜‚

:flipout:

αν ειναι να του κάνουμε και strip show.. μην βαρεθεί ο άνθρωπας και αλλάξει κανάλι. :afro:
σίγουρα πάντως, ολο και κάποιος no life, θα ψάχνει κάμερες με εύκολη πρόσβαση για να κρυφοκοιτάξει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

αν ειναι να του κάνουμε και strip show.. μην βαρεθεί ο άνθρωπας και αλλάξει κανάλι. :afro:
σίγουρα πάντως, ολο και κάποιος no life, θα ψάχνει κάμερες με εύκολη πρόσβαση για να κρυφοκοιτάξει..

:p

peeping-tom_o_1645087.jpg

κύριε avpap, βάλτε αλλη φορά και κανενα "Αυστηρώς ακατάλληλον" .... πηγα σα νουμπάς και άνοιξα να δω τι ειναι τούτα τα διαόλια...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

αν δεν το έχεις δει, ψάξτο ειναι και πολύ καλη ταινία..

και μια απο τα 735 project, του ενα και μοναδικου Mike Patton! κομματάρα.. περα απο την φωνή του Patton που την αλλαζει χροιες πιο ευκολα απο πουκάμισα, απο πισω κανει beatbox o Rahzel απο the roots (δεν ειναι beat αλλα η φωνή του)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
κύριε avpap, βάλτε αλλη φορά και κανενα "Αυστηρώς ακατάλληλον" .... πηγα σα νουμπάς και άνοιξα να δω τι ειναι τούτα τα διαόλια...

αν δεν το έχεις δει, ψάξτο ειναι και πολύ καλη ταινία..

και μια απο τα 735 project, του ενα και μοναδικου Mike Patton! κομματάρα..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χα, δεν το ήξερα, thanks!

Last edited by a moderator:
Τα θεματα απόκρισης, χαμηλού latency, standardization και (κυρίως) ασφάλειας είναι τα βασικά προβλήματα που δεν έχουν επιτρέψει ακόμα την ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών και λύσεων IoT

Τα επόμενα 3-5 χρόνια πάντως αναμένεται κοσμογονία στον τομέα. Θυμηθείτε οτι το 5G σχεδιάζεται με τις εφαρμογές αυτές κατά νου...

ποια η γνώμη σας για κλειδαρία με δαχτυλικό αποτύπωμα;

διαθέτει βέβαια pin, κλειδί, ανοίγει και με το κινητό, ενω στέλνει και ειδοποίηση κάθε φορά που θα ανοίγει η πόρτα.
λογικά θα μπορείς να τα εχεις και ολα τα παραπάνω ενεργοποιημένα μαζί για να σου επιτρέπει να την ανοίξεις.. έξτρα ασφάλεια για τις διακοπές.

ενω αν "ζορίσεις" το χερούλι, σου έρχεται ειδοποίηση στο κινητό, οτι το παιδί που θέλει να μπει δεν θα κάνει ζεστό μπάνιο και θα φύγει.. θα θέλει και κανα σουβενίρ..

Aqara WiFi Fingerprint Smart Door Lock

XIAOMI MIJIA LOOCK

Απάντηση: Re: SmartThings

ποια η γνώμη σας για κλειδαρία με δαχτυλικό αποτύπωμα;

διαθέτει βέβαια pin, κλειδί, ανοίγει και με το κινητό, ενω στέλνει και ειδοποίηση κάθε φορά που θα ανοίγει η πόρτα.
λογικά θα μπορείς να τα εχεις και ολα τα παραπάνω ενεργοποιημένα μαζί για να σου επιτρέπει να την ανοίξεις.. έξτρα ασφάλεια για τις διακοπές.

ενω αν "ζορίσεις" το χερούλι, σου έρχεται ειδοποίηση στο κινητό, οτι το παιδί που θέλει να μπει δεν θα κάνει ζεστό μπάνιο και θα φύγει..

Aqara WiFi Fingerprint Smart Door Lock

XIAOMI MIJIA LOOCK

Ειδικά σε smartlock θα αγόραζα οπωσδήποτε επώνυμο για ευνόητους λογους.
Το ψάχνω αλλα δεν έχω ακόμα καταλήξει γιατί τα περισσότερα προορίζονται για την αμερικανικη αγορα.

Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Ειδικά σε smartlock θα αγόραζα οπωσδήποτε επώνυμο για ευνόητους λογους.
Το ψάχνω αλλα δεν έχω ακόμα καταλήξει γιατί τα περισσότερα προορίζονται για την αμερικανικη αγορα.

καλά θα βρεις καμια smartlock που θα κοστίζει οσο ενα αυτοκίνητο..
αν βρεις πάντως κάτι καλό, ενημέρωσε μας.
ευχαριστώ

οσο ακομα αυτά ειναι άγνωστα δεν θα μπορούν να τα διαρρήξουν, οσο γίνονται ευρέως διαδεδομένα, τοσο θα εχει λόγο κάποιος να ασχοληθεί να τα παρακάμψει..

Re: Απάντηση: SmartThings

Έχω πάρει αυτό της xiaomi και στο δρόμο είναι της aqara. Ένα Daikin που έχω, το xiaomi δεν το βρήκε αυτόματα και έκανα προγραμματισμό ένα ένα τα κουμπιά που θέλω. Σε ενα αλλο κλιματιστικό LG το βρήκε όλα αυτόματα.

Περιμένω το aqara να δω αν θα δουλέψει με το Daikin αυτόματα. Αν και πρέπει να έχουν την ίδια βάση δεδομένων και γενικά να είναι πανομοιότυπα.
Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία το πως το έχεις συνδέσει στον τοίχο και στο ερκοντίσιον γιατί σπάω το κεφάλι, μου περιμένω έναν και δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους αντάπτορες πρέπει να πάρω( Με μπερδεύει το 16 Α ).

Μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία το πως το έχεις συνδέσει στον τοίχο και στο ερκοντίσιον γιατί σπάω το κεφάλι, μου περιμένω έναν και δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους αντάπτορες πρέπει να πάρω( Με μπερδεύει το 16 Α ).
https://r.tapatalk.com/shareLink?url=&share_tid=21574&share_fid=66255&share_type=t&share_pid=429019

Τα ανεβαζω και εδω για οποιον ενδιαφερεται<br /><br />Φις για το καλωδιο του air condition<br />https://www.aliexpress.com/item/AC-...ανήλθε μόνο του; If it works, don't fix it.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

με ενα sonoff των 5 ευρω .Τα απευθειας αμπερ που αντεχει φορτιο ειναι 10 αλλα αν το χρησιμοποιησεις να οπλιζει ενα ρελε ισχύος τοτε μπορεις να χειριστεις οτι φορτιο θελεις απο θερμοσιφωνα εως γερανογεφυρα :)

μιας και ανεφερες τα sonoff. Εχεις δοκιμασει, εσυ ή καποιος αλλος, τους wall switches (το γραφω αγγλικα για να ειναι ευκολο στο googlαρισμα); Οι τιμες ειναι πολυ προσιτες και βλεπω οτι προσφερουν μονο,διπλο, τριπλο. Με προβληματιζουν δυο πραγματα μονο, το βαθος του διακοπτη (δεν ξερω αν θα χωραει στα δικα μου "κουτια") και λενε στο αμαζον οτι πρεπει να εχεις ουδετερο. Εμεις στα σπιτια μας (συνηθως) εχουμε ουδετερο; θυμαμαι οτι οι διακοπτες συνδεονται με δυο καλωδια. Ουδετερο ειναι αυτο που λεμε "επιστροφη"; Αυτο που βαζεις το δοκιμαστικο κατσαβιδι και "δεν αναβει το λαμπακι"; Αν δω οτι απο το ενα καλωδιο περναει ρευμα και απο το αλλο οχι, λετε να ειμαι οκ με τετοιο διακοπτη;

Απο οτι βλεπω εχουν δικο τους app ενω συνδεονται και με alexa, google home, ifttt οποτε απο αποψη software backend ειμαστε οκ (ψαξτε για ewelink).

ΥΓ: οταν με διωξει απο το σπιτι η γυναικα μου, ελπιζω να μου προσφερει καποιο καλο παιδι ενα καναπε :)

μαλλον τσαμπα η χαρα. Χρειαζεται 3 καλωδια συνολικα (οπως τα λενε οι αγγλοι live, switched live, neutral). Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχουμε 2 εμεις (τα live, switched live). Επομενως το μαραφετι δεν κλεινει κυκλωμα για να παρει ρευμα και το ιδιο, αρα μονο με καποιον διακοπτη που εχει μπαταρια γινεται δουλεια.

μιας και ανεφερες τα sonoff. Εχεις δοκιμασει, εσυ ή καποιος αλλος, τους wall switches (το γραφω αγγλικα για να ειναι ευκολο στο googlαρισμα); Οι τιμες ειναι πολυ προσιτες και βλεπω οτι προσφερουν μονο,διπλο, τριπλο. Με προβληματιζουν δυο πραγματα μονο, το βαθος του διακοπτη (δεν ξερω αν θα χωραει στα δικα μου "κουτια") και λενε στο αμαζον οτι πρεπει να εχεις ουδετερο. Εμεις στα σπιτια μας (συνηθως) εχουμε ουδετερο; θυμαμαι οτι οι διακοπτες συνδεονται με δυο καλωδια. Ουδετερο ειναι αυτο που λεμε "επιστροφη"; Αυτο που βαζεις το δοκιμαστικο κατσαβιδι και "δεν αναβει το λαμπακι"; Αν δω οτι απο το ενα καλωδιο περναει ρευμα και απο το αλλο οχι, λετε να ειμαι οκ με τετοιο διακοπτη;

Απο οτι βλεπω εχουν δικο τους app ενω συνδεονται και με alexa, google home, ifttt οποτε απο αποψη software backend ειμαστε οκ (ψαξτε για ewelink).

τους διακοπτες οχι δεν τους εχω δοκιμασει ,εχω μονο ενα "wifi relay" στο σπιτι να ανοιγοκλεινω κατι σποτακια στο σαλονι.Στα κουτια το προβλημα δεν ειναι το βαθος αλλα ο τροπος στήριξης.Ο μονος τροπος να εχεις ουδετερο στους διακοπτες ειναι να υπαρχει και πριζα απο κατω.Δεν σε συμβουλευω να κανεις κατι τετοιο ,υπαρχει σοβαρος κίνδυνος ηλεκτροπληξιας,απευθυνσου σε καποιον επαγγελματια ηλεκτρολογο.

τι θέλεις να κάνεις;

τα light switch της aqara ειναι τετράγωνα απο πίσω και θα χρειαστεί λίγος κόπος, για να μπει στα στρογγυλά δικά μας κουτιά.

20170425155940_65216.jpg

20170425155940_31926.jpg

τι θέλεις να κάνεις;

τα light switch της aqara ειναι τετράγωνα απο πίσω και θα χρειαστεί λίγος κόπος, για να μπει στα στρογγυλά δικά μας κουτιά.

20170425155940_65216.jpg

20170425155940_31926.jpg
Έχεις αγοράσει; Υποθέτω όμως δεν υπάρχει σύνδεση με Google home, αλλά δουλεύουν μόνο μέσω του app της xiaomi. Επίσης βλέπω 3καλωδια (στον διπλό) κάτι που μάλλον σημαίνει ότι είμαστε οκ. Πώς δουλεύει όμως; Έχει μπαταρία;