Smart Home

Μου ηρθαν και εμενα οι λευκες yeelight και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειδικα απο την τιμη τους :)
Εχει καποιο πλεονεκτημα να τις ελεγχεις απο το mihome σε σχεση με την "δικια τους" εφαρμογη yeelight;
Οπως ειχε πει ο @auteur δεν μπορεις να ελεγξεις την "θερμοτητα" του φωτος της λαμπας, οποτε οποιος θελει ζεστο ας δει προς την εγχρωμη εκδοση.
Το αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι νιωθω οτι το "σωμα" της λαμπας ζεσταινεται αρκετα. Το πανω σημειο (γυαλι) δεν ειναι ζεστο. Ειναι κατι που θα πρεπει να μας αγχωνει αυτο;

Μου ηρθαν και εμενα οι λευκες yeelight και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειδικα απο την τιμη τους :)
Εχει καποιο πλεονεκτημα να τις ελεγχεις απο το mihome σε σχεση με την "δικια τους" εφαρμογη yeelight; αφου δεν εχεις sensors και gateway, χρησιμοποιησε οποιο σε βολευει.
Οπως ειχε πει ο @auteur δεν μπορεις να ελεγξεις την "θερμοτητα" του φωτος της λαμπας, οποτε οποιος θελει ζεστο ας δει προς την εγχρωμη εκδοση.
Το αλλο που ηθελα να ρωτησω ειναι οτι νιωθω οτι το "σωμα" της λαμπας ζεσταινεται αρκετα. Το πανω σημειο (γυαλι) δεν ειναι ζεστο. Ειναι κατι που θα πρεπει να μας αγχωνει αυτο;

ευκολα αγχωνεσαι
:p

Xiaomi Philips Smart LED Ball Lamp - WHITE
  • Color temperature: 3000 - 5700k
  • Luminous flux: maximum luminous flux of 450Lm

Original Xiaomi Yeelight E27 Smart LED Bulb - WHITE
  • Color Temperature: 4000K
  • Lumen: 600lm

Κατι ακομα.. χαζη ερωτηση... αγορασα 2, τις εβαλα group. Ανοιγοκλεινουν μαζι, dimmαρονται μαζι. Πως ομως μπορω να κανω μια συγκεκριμενη τους κατασταση (dimmαρισμα) favourite, ωστε να την περασω shortcut; Βλεπω τις recommended, αλλα δεν μπορω να κανω δικο μου favourite.

Κατι ακομα.. χαζη ερωτηση... αγορασα 2, τις εβαλα group. Ανοιγοκλεινουν μαζι, dimmαρονται μαζι. Πως ομως μπορω να κανω μια συγκεκριμενη τους κατασταση (dimmαρισμα) favourite, ωστε να την περασω shortcut; Βλεπω τις recommended, αλλα δεν μπορω να κανω δικο μου favourite.
Επάνω δεξιά έχει μια καρδιά
Σου εμφανίζει "name scene"
94d42f16444b9afede83a5935f1c3f9a.jpg
a2a4b333ba8b3dba9ccd71a55ec79305.jpg

Εγώ δεν έχω βρει πως μπορώ να έχω συγκεκριμένο scene σε διαφορετικές ώρες.

Πχ με αισθητήρα κίνησης..

Από 18:00 έως 11:00 δυνατό φωτισμό
Από 11:00 έως 2:00 χαμηλό φωτισμό
Και 2:00 μέχρι 6:00 πολύ χαμηλό φωτισμό

Και όλα τα παραπάνω να κλείνουν σε 1 ή 2 λεπτά αφού ο motion sensor δεν εντοπίσει κίνηση.

πάντα ανοίγουν με το ίδιο brightness και χρώμα και κλείνουν σε 2 λεπτά ακόμα και αν βρίσκεσαι στο χώρο και κινείσαι. Απλά ξανα ανάβουν σε μερικά δευτερόλεπτα αφού σβήσουν ακριβώς μετά από τα 2 λεπτά.

Επειδή πολλές φορές ξεχνάνε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό (το οποιο ειναι επικίνδυνο) με κατι τέτοιο ProSmart BBoil
θα μπορώ να το προγραμματίσω να κλείνει αυτοματα μετά απο 10 λεπτά, αφότου έχουν ανοίξει τον θερμοσίφωνα;
το παραπάνω γίνεται μεσω το ΙFTTT και πως γνωρίζω αν το ΙFTTT υποστηρίζει ProSmart BBoil;

καποιες άλλες λύσεις;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

TurboLock TL-100 BluetoothΒοΏ½ Smart Lock

κάτι τέτοιο θα μας έλυνε πολλά προβήματα..
ποσες φορές δεν έχουμε κλειδωθεί ή ξεχάσει/χασουμε τα κλειδία μας.

δυστυχώς δεν διαβάζω πολύ καλα σχόλια στο amazon
γνωρίζεται κάποιο άλλο αντίστοιχο προιον;

@kostikos
ειχες πει οτι εχεις το google home. Βρισκεσαι ελλαδα ή οχι; Εχεις εμπειρια απο amazon echo; Ακουσα χτες το βραδυ τα καλυτερα για το echo (δεν εχει ασχοληθει καθολου με το google home), αλλα ζει στην αγγλια.

Γνωριζει κανεις τι συμβαινει με αυτα τα προϊοντα (echo, home) στην ελλαδα και αν δουλευουν; Η αμαζον παντως δεν τα στελνει ελλαδα, αλλα πειτε οτι βρισκω φιλο, τα αγοραζει και μου τα στελνει; Μετα;

googlαροντας λιγο βρηκα αυτο. Οποτε, και αν τα εχω καταλαβει καλα, το μονο "προβλημα" ειναι οτι πρεπει να κατεβασεις apk με την εφαρμογη, διοτι δεν υπαρχει στο ελληνικο playstore. Για αγορες δεν με ενδιαφερει να το χρησιμοποιησω, οποτε δεν το πολυεψαξα αυτο το κομματι.

@kostikos
ειχες πει οτι εχεις το google home. Βρισκεσαι ελλαδα ή οχι; Εχεις εμπειρια απο amazon echo; Ακουσα χτες το βραδυ τα καλυτερα για το echo (δεν εχει ασχοληθει καθολου με το google home), αλλα ζει στην αγγλια.

Γνωριζει κανεις τι συμβαινει με αυτα τα προϊοντα (echo, home) στην ελλαδα και αν δουλευουν; Η αμαζον παντως δεν τα στελνει ελλαδα, αλλα πειτε οτι βρισκω φιλο, τα αγοραζει και μου τα στελνει; Μετα;

Καλησπερα και συγνωμη για τη καθυστερημενη απαντηση! Δεν ειμαι Ελλαδα (δυστυχως :( ) Το google home αυτη τη στιγμη ειναι το καλυτερο, ή εστω το πιο βολικό. Δεν εχει καμια σημασια απο που το παιρνεις και λειτουργεί όπου και αν εισαι. Το ρωτας πως ειναι ο καιρος, χωρις τοποθεσια, κτλ και τη βρισκει μονο του. Εαν σε ενδιαφερει η μηχανη αναζητησης, ξανα το google home ειναι το καλυτερο μιας και το search του ειναι απειρως καλυτερο απο εκεινο του echo, το οποιο χρησιμοποιει το bing. Επισης, με το home εχεις αμεση προσβαση στο ημερολογιο και στα email σου (αν φυσικα χρησιμοποιεις gmail) μιας και ο συγχρονισμος που κανει το google για ραντεβου, αεροπορικες πτησεις, κτλ ειναι αναμφισβητητα εξαιρετικός.

Οσο για το echo, εχω ενα απλο dot, το οποιο εκανα δωρο εν τελει. Εχει σερβερ μονο σε αμερικη, γερμανια και αγγλια και πρεπει να κανεις λογαριασμό σε μια απο αυτες τις χωρες. Ρωτώντας το για τη θερμοκρασια στην πολη μου (ζω στη σουηδια), 8/10 φορες μου ελεγε τον καιρο καποιας πολης στη γερμανια επειδη αναγκαστικά πρεπει να κανεις εκει εγγραφη. Ωστόσο, το δυνατό του σημειο του echo ειναι η υποστηριξη που εχει σε skills, δηλαδη η δυνατοτητα του echo να επικοινωνει αμεσα σε πολλές εξυπνες συσκευες χωρις την αναγκη για IFTTT. Αν αυτη ειναι η κυρια χρήση του, σε συνδιασμό με τη πολυ χαμηλή τιμή, ειναι μια καλή περιπτωση. Αυτη τη στιγμη βεβαια δεν ειναι καλή ωρα για αγορα, μιας και ακουγεται πως θα κυκλοφορησουν νεες εκδοσεις και για τις δυο συσκευες.

Ναι η ρυθμιση και ο χειρισμός των yeelight με το google home ειναι πολυ απλός. Ωστόσο, αυτο που ειναι κακό ειναι πως με το google home ή μάλλον με το IFTTT, δε μπορεις να χειριστεις ομαδες λαμπών. Πχ εχω ενα γκρουπ το οποιο λεγεται "Σαλονι" και περιεχει 3 yeelight και ενα yeelight ceiling lamp. Με το google home δε γινεται (τουλαχιστον προς το παρον) φωνητικός χειρισμός σε γκρουπ, παρα μόνο σε λαμπες μια προς μια. Οποτε αν θελει καποιος με τη μια να αναψουν/σβησουν ολα ταυτοχρονα, τοτε ειναι μονοδρομος το app στο κινητο.

Edit: Νομιζω δεν υπαρχει χρονικη ανακοινωση (εχω και καιρο να ασχοληθω οποτε μη το παρεις δεδομενο), αλλα πριν κατι μηνες ειχαν κυκλοφορησει οι φημες για τις δυνατοτητες του νεου home, οποτε δε νομιζω να αργησει.

Το home, κατ' εμε, εχει 2 κακα. Α. τιμη που στα 190 ευρω (ελλαδα απο σκρουτζ) ειναι τσουχτερη και Β. μαμα εταιρεια = google. Το Β. δεν το εξεταζω απο τη αποψη των προσωπικων δεδομενων, αλλα επειδη η εταιρεια εχει δειξει μια ταση να εγκαταλειπει προϊοντα αν κατι δεν της παει καλα. Το echo απο την αλλη εχει μεγαλυτερη ιστορια και η αμαζον εχει δειξει οτι το υποστηριζει πολυ. Εβγαλε και το dot που ειναι σε κοστος στα ορια του "δεν το σκεφτομαι και πολυ".

Παντως, προσωπικα σιγουρα θα προτιμουσα προϊον google ωστε να "δενει" αρμονικα με το υπολοιπο οικοσυστημα της εταιρειας.

οι τιμές λογικά θα πέσουν.. 190 ειναι πάρα πολλα για ενα τέτοιο γκάτζετ.
κανα 50-100 max