Smart Home

ναι θελουν το gateway την δευτερη εκδοση,για το smoke detector δεν ξερω λεπτομερειες...

Λοιπόν παιδιά αφού όπως βλέπω σε λιγο θα γεμίσω όλο το σπίτι με μπρίζες λάμπες κλπ αποφάσισα να κάνω και μια μέτρηση σχετικά με το ποσό ηλεκτρομαγνητισμού που εκπέμπουν και μοιράζομαι τις μετρήσεις μαζί σας. Για αρχή μέτρησα router , google home mini και μπρίζες της tp-liik (HS-100). Τις μετρήσεις τις έκανα με τον μετρητή της CORNET ED75. Τα όρια σύμφωνα και με τον μετρητή είναι τα ακόλουθα
Πράσινο έως 0,18mw/m2
Κίτρινο έως 5,8mw/m2
Κόκκινο απο 18mw/m2 και πάνω
1) ROUTER σε απόσταση 10cm έως και 970mw/m2 (όπως το περίμενα άλλωστε) και σε απόσταση 50cm πέφτει στα 9mw/m2, σε μεγαλύτερη απόσταση σπάνια περνά τα 2 mw/m2
2)google home mini (σε λειτουργία, έπαιζε τραγούδια) σε απόσταση 10cm έως και 8mw/m2 και σε απόσταση 50cm έως 1,5mw/m2, σε μεγαλύτερη απόσταση είναι σχεδόν πάντα στο πράσινο
3)tp-liik (HS-100) σε απόσταση 10cm κυμαίνεται απο τίποτα έως 2 mw/m2 (το πιάνει στιγμιαία ανα περίπου 1-2 λεπτά) για μεγαλυτερες αποστάσεις δεν το συζητάμε.
Αν λοιπόν αναλογιστούμε οτι το κινητό μας όταν μιλάμε περνάει τα 1550mw/m2 και όταν είναι σε αναμονή και το κρατάμε ανυποψίαστοι δίπλα μας δίνει ανα πολύ συχνά διαστήματα 35- 50 mw/m2 τα πράγματα είναι αρκετά καλά.
Αν σας ενδιαφέρει θα προχωρήσω σε μετρήσεις του chromecast και της yeelight που παραλαμβάνω σύντομα...

Xiaomi launches the Yeelight speaker, powered by Alexa

Xiaomi joins the smart home speaker game with its latest announcement. The gadget is called
Yeelight and is powered by Amazon's Alexa. The speaker’s design is similar to the Echo Dot with
a blue LED ring and volume control buttons on the top.​

Specs-wise, the speaker has quad-core Cortex-A53 CPU with 256 MB RAM and 256 MB internal
memory. The Yeelight has six microphones that listen in 360 degrees with a 5-meter range.

To reduce the echo, Xiaomi is using Acoustic Echo Cancellation and Beamforming technology.
It has 4 GHz/5 GHz dual-band Wi-Fi connectivity, but can also be paired via Bluetooth. The
Yeelight voice assistant also has Dual AI system to control other Xiaomi home automation
products. Other devices should be supported in the coming weeks.

Launching at the sweet price of CNY199 (about 25 or $30) on January 31, the Yeelight can
be purchased on the Xiaomi online store.

20211eb7-cad8-42f5-b528-5f8b0bfd0b2d.png

77a90ce9-f715-4e2f-b9f0-f99e178c7b70.png

[via] . [via]

Λοιπόν παιδιά αφού όπως βλέπω σε λιγο θα γεμίσω όλο το σπίτι με μπρίζες λάμπες κλπ αποφάσισα να κάνω και μια μέτρηση σχετικά με το ποσό ηλεκτρομαγνητισμού που εκπέμπουν και μοιράζομαι τις μετρήσεις μαζί σας. Για αρχή μέτρησα router , google home mini και μπρίζες της tp-liik (HS-100). Τις μετρήσεις τις έκανα με τον μετρητή της CORNET ED75. Τα όρια σύμφωνα και με τον μετρητή είναι τα ακόλουθα
Πράσινο έως 0,18mw/m2
Κίτρινο έως 5,8mw/m2
Κόκκινο απο 18mw/m2 και πάνω
1) ROUTER σε απόσταση 10cm έως και 970mw/m2 (όπως το περίμενα άλλωστε) και σε απόσταση 50cm πέφτει στα 9mw/m2, σε μεγαλύτερη απόσταση σπάνια περνά τα 2 mw/m2
2)google home mini (σε λειτουργία, έπαιζε τραγούδια) σε απόσταση 10cm έως και 8mw/m2 και σε απόσταση 50cm έως 1,5mw/m2, σε μεγαλύτερη απόσταση είναι σχεδόν πάντα στο πράσινο
3)tp-liik (HS-100) σε απόσταση 10cm κυμαίνεται απο τίποτα έως 2 mw/m2 (το πιάνει στιγμιαία ανα περίπου 1-2 λεπτά) για μεγαλυτερες αποστάσεις δεν το συζητάμε.
Αν λοιπόν αναλογιστούμε οτι το κινητό μας όταν μιλάμε περνάει τα 1550mw/m2 και όταν είναι σε αναμονή και το κρατάμε ανυποψίαστοι δίπλα μας δίνει ανα πολύ συχνά διαστήματα 35- 50 mw/m2 τα πράγματα είναι αρκετά καλά.
Αν σας ενδιαφέρει θα προχωρήσω σε μετρήσεις του chromecast και της yeelight που παραλαμβάνω σύντομα...

Αφού έχεις το κατάλληλο έργαλειο θα είναι χρήσιμο και εάν έχεις και το κέφι να μοιραστεις μαζί μας τις μετρήσεις σου!

τελικα με συνδιασμο google home,harmony hub kai tasker(autovoice) μπορεις να κανεις κυριολεκτικα τα παντα.....!

Λοιπόν για να ολοκληρώσω με τις μετρήσεις:
Yeelight lamp, στα 10cm έως 2,5 mw/m2 στα 50cm έως 1,5 mw/m2 ανα περίπου 1-2 λεπτά, για μεγαλύτερες αποστάσεις τίποτα
Chromecast στα 10cm έως 7 mw/m2 στα 50cm έως 2,5 mw/m2 εξαφανίζεται γεωμετρικά πιο μακρια
Εδω βέβαια να επισημάνω οτι οι μετρήσεις είναι ενδεικτικές γιατί για να πετύχουμε μεγαλύτερη ακρίβεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε επαγγελματικά όργανα, να απομονώσουμε την συσκευή απο κάθε άλλη πηγή ηλεκτ/κου θορύβου, να επιμηκύνουμε τον χρόνο μέτρησης, κλπ κλπ.
Ωστόσο όπως είπα και προηγούμενα φαίνεται οτι δεν υπάρχει πρόβλημα για καμία απο τις συσκευές που μέτρησα (ggogle mini, tp-link, yeelight, chromecast) αφού σε απόσταση ενός με δύο μέτρα ο μετρητής είναι σχεδόν πάντα στο πράσινο ή λίγες φορές στο κίτρινο (και το κίτρινο θεωρείται safe. Καλό είναι βέβαια να μην καθόμαστε αγκαλιά... με καμία συσκευή που με τον άλφα ή βήτα τρόπο εκπέμπει)
Αυτά απο μένα ελπίζω να βοήθησα, αν υποπέσει κάτι νεώτερο στην αντίληψή μου θα επανέλθω (και επι τη ευκαιρία αν και άσχετο απομακρύνετε τα σταθερά ασύρματα τηλέφωνα τουλάχιστον αυτά της παλαιότερης τεχνολογίας που δέν έκαναν εξοικονόμηση ενέργειας αφού η εκπομπή γύρω τους ξεπερνά τα 1100 mw/m2 σε συνεχόμενη ροή ακόμα και όταν δεν μιλάτε, ενω ακόμα και σε πέντε μέτρα μακριά εκπέμπουν πάνω απο 50 mw/m2)

Last edited:
τελικα με συνδιασμο google home,harmony hub kai tasker(autovoice) μπορεις να κανεις κυριολεκτικα τα παντα.....!
αν εχεις χρονο δωσε μας καμια παραπανο λεπτομερεια φιλε.. τι ακριβως κανει το προγραμα που ειπες και γενικα κανα κολπακι ( σεναριο) που κανεις εσυ .. ευχαριστω

εχοντας ενα harmony hub μπορεις να χειριστεις οτι "χαζη" συσκευη διαθετει τηλεκοντρολ.Το κακο ομως ειναι οτι στο google home και στο IFTTT μπορεις να δουλεψεις μονο τα activities του harmony και οχι καθε μια συσκευη ξεχωριστα,π.χ εχω στο σαλονι ειναι διπλο τηλεχειριζομενο ir dimmer για το φως του σαλονιου και της τραπεζαριας,μπορω τωρα λοιπον να πω στο google να αναψει ενα απο τα δυο φωτα ή και τα δυο και να τα σβησει εξισου χωρις να πρεπει να χρησιμοποιησω τον dimmer σε καποιο activity του harmony ,αλλα απευθειας.Το ιδιο ισχυει και για το aircondition πχ.Να σημειωσω οτι χρειαζεται μια android συσκευη,εγω εχω εντοιχισει ενα παλιο nexus7 ταμπλετ και δουλευω αυτο.

Και μενα ηρθαν σημερα οι 2 αισθητηρες (θερμοκρασιας+υγρασιας), το gateway, πολυμπριζο, και ενα ηλεκτρονικο θερμομετρο τις Xiaomi για τον μικρο (ασχετο βεβαια με smart home).

Ωρα για παιχνιδι:flipout:

Εμένα έκανε γύρω στα 32 και βάρος 1κιλο και το έβαλα μέσω βελγικό τελωνείο ήμουν σίγουρος ότι θα πέρναγε τελωνείο

send from my nexus 5 using Tapatalk

Ήρθαν και τα δικά μου χθες -με Βελγικό-, ούτε σε μένα μπήκαν τελωνείο.
Τώρα μου μένει μόνο το κινητό να περιμένω!!

Ήρθαν και τα δικά μου χθες -με Βελγικό-, ούτε σε μένα μπήκαν τελωνείο.
Τώρα μου μένει μόνο το κινητό να περιμένω!!
Δεν είναι λίγο παράξενο; ότι πήρα και πέρασε μέσω Ολλανδίας πλήρωσα σε κάθε πακέτο 3 ότι πήρα από Βέλγιο τίποτα και φυσικά πάλι τίποτα χωρίς μητρώο .

Πηρες και εσύ την λάμπα;

send from my nexus 5 using Tapatalk

ηρθαν και σε μενα σημερα το xiaomi led strip και κατι magic home wifi ledstrip controlers που περιμενα,χωρις τελωνιο ,το περιεργο ειναι πως το tracking τα δειχνει ακομα στο αεροδρομιο...

Έχουμε κανένα κουπόνι για μπρίζες xiaomi zegbee και στρογγυλά διακοπτάκια xiaomi τα original;

Αν εχω καταλαβει καλα, οι 3 υποδοχες του δεχονται τα παντα. Και ευρωπαικο και κινεζικο (διπλο) και το τριπλο οπως του Mijia Gateway.

Μονο εναν ανταπτορα χρειαζομαστε για να μπει στην πριζα του τοιχου μας.

https://www.banggood.com/Original-X...-p-1221605.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Άμα πάρω το Harmony Hub μπορώ να συνδέσω απευθείας
τα φώτα (Hue) ή πάλι χρειάζεται το Hub τις Philips?