Smart Home

Άμα πάρω το Harmony Hub μπορώ να συνδέσω απευθείας
τα φώτα (Hue) ή πάλι χρειάζεται το Hub τις Philips?

χρειαζεται το hub,μονο οι yeelight μπορουν να δουλεψουν μονες τους,χωρις hub....

μια yeelight led strip που μου ηρθε προχτες απο gearbest ειχαν βαλει ανταπτορα...

Μην περιμένεις πάρε με 1 από ένα κινέζικο και άνοιξε ενα ticket στο gearbest και ζητά να σου βάλουν 100 πόντους ,εγώ αυτό έχω κάνει για όσα προϊόντα δε μου έχει έρθει αντάπτορας και τους έχω πάρει 100 πόντους για κάθε αντάπτορα που δεν ήρθε.

Μην περιμένεις πάρε με 1 από ένα κινέζικο και άνοιξε ενα ticket στο gearbest και ζητά να σου βάλουν 100 πόντους ,εγώ αυτό έχω κάνει για όσα προϊόντα δε μου έχει έρθει αντάπτορας και τους έχω πάρει 100 πόντους για κάθε αντάπτορα που δεν ήρθε.
Έχω παραγγείλει από το gearbest τον αντάπτορα

send from my nexus 5 using Tapatalk

Google Assistant is coming to smart displays

Google Assistant on smart screens can show the weather, display your calendar, find directions on Google Maps, guide you through cooking, show pictures from Google Photos, play YouTube videos, and more. Google says that four companies will be building smart displays with Assistant - JBL, Lenovo, LG, and Sony - with more coming soon. These devices will also have Google Cast built-in, so they work like Chromecasts.
https://www.youtube.com/watch?v=ARA0AxrnHdM

Lenovo shows off the first Google Assistant smart display, will go on sale this summer

nexus2cee_lenovo-assistant-hero.png

Τωρα αυτο ειναι σαν το Google Home (mini) αλλα με οθονη?

ναι, το λεει και το βιντεακι οτι ειναι google assistant πανω σε οθονη. Ζηλεψαν μαλλον το echo show της αμαζον (νομιζω ετσι λεγεται). Δεν εχω πειστει για την συγκεκριμενη κατηγορια. Τα smart speakers εχουν ενδιαφερον, γιατι μπορεις να κανεις κατι αλλο και ταυτοχρονα να αναζητησεις πληροφορια ή να ζητησεις να κανεις κατι στο smart home ή να βαλεις reminder κτλπ. Αν θελεις οθονη, δεν ειναι πιο ευκολο να παρεις το κινητο σου και να τα κανεις ολα πιο ευκολα εκει; Ισως να εχει ενδιαφερον αν παιζει σε chromecast (σε συνδυασμο με google home, ωστε να δεχεται τις φωνητικες εντολες) ωστε να βλεπεις τις πληροφοριες στην τηλεοραση σου.

Σκέφτομαι να πάρω Raspberry Pi από το Gearbest για να στήσω πάνω το Home Assistant και να το χρησιμοποιήσω για να ελέγξω τις smart devices μου (Yeelight, Xiaomi Gateway, Tado κλπ). Το έχει στημένο κάποιος άλλος να μας πει εντυπώσεις;

Επίσης ξέρουμε αν παίζει κανένα κουπονάκι για Raspberry από το Gearbest;

το σκέφτηκα και εγω αλλα δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο,εχει πολυ setup.....Αν δουλευε το google assistant η το IFTTT στον κινεζικο σερβερ θα ημουν πολυ ευτηχης ,αλλα δεν το βλεπω να γινεται!Προς το παρον εχω τα παντα στον mainland server και τις yeelight στον singpore server.Ολα δουλευουν ρολοι και αν θελω να ενταξω καποια yeelight σε αυτοματισμο στελνω notification στο tablet και απο εκει την διαβαζει ο tasker και κανει οτι θελω...

Last edited:
θελω να βαλω το xiaomi gateway σε δικια του πριζα χωρις σουκο ανταπτορα,να αλλαξω πριζα δηλαδη.Ξερει κανεις τι πριζα θελει και αν θα βρω εδω στο ελαντα?