Smart Home

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Μα από τους δικηγόρους ξεκίνησε! Βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν λεφτά από το Ιντερνετ! Και ποιοι θα ειναι οι κερδισμένοι ....όλοι οι μεγάλοι (google, microsoft, amazon etc) που θα κάνουν comply σε όλα...αντε μίλα με τον μπαρμπα-μήτσο που εχει εταιρεία με server/hosting και έχει στοιχεια πελατών, που θα πρέπει να ξοδεψει χρήματα για να μπορεσει να εφαρμοσει με τον νέο κανονισμό! (ας ανοίξουμε νο thread γιαυτο)

Πάντως υπάρχουν καλες προθέσεις πίσω από το project (να τεθεί φρένο στην ανέλεγκτη ροή προσωπικών δεδομένων), ασχέτως που είναι βαβυλώνια η διαδικασία ανάπτυξης του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SmartThings

Πάντως υπάρχουν καλες προθέσεις πίσω από το project (να τεθεί φρένο στην ανέλεγκτη ροή προσωπικών δεδομένων), ασχέτως που είναι βαβυλώνια η διαδικασία ανάπτυξης του.

Μα δεν σταματάει η ροή! απλά ξέρουν που πάνε!

αρα με τους ωρομετρητές fingerprint scanner, το ξεκλείδωμα για οποιοδήποτε κινητο υπαλλήλου που εργάζεται στις εταιρίες που χρησιμοποιούν κατι τέτοιο και οι αγορές μεσω paypal κτλ με χρήση fingerprint, για τα "αφεντικά" θα ειναι ενα αποτύπωμα μακριά...

πολύ καλή χρήση μπορεί να γίνει και σε crime scene
ωραία πράγματα :flipout:

Last edited:
Μα δεν σταματάει η ροή! απλά ξέρουν που πάνε!

Όχι ακριβώς. Αν πχ μια εταιρία πάει και τα δώσει αλλου χωρίς να το δηλώσει σε κατοχους και αρχες, τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά.
Μέχρι σήμερα, οι customer databases αλλαζαν χερια για πλακα και χωρίς έλεγχο.
Επίσης περιορίζεται το profiling καταναλωτών, κάτι που επίσης είναι ανεξελεχτο έως σήμερα.
Έχει πολλά θετικά σημεία το GDPR, απλα είναι δύσκολο να γινει implemented.

αρα με τους ωρομετρητές fingerprint scanner, το ξεκλέιδωμα οποιαδήποτε κινητού που εργάζεται στις εταιρίες που χρησιμοποιούν κατι τέτοιο και οι αγορές μεσω paypal κτλ με χρήση fingerprint, για τα "αφεντικά" θα ειναι ενα αποτύπωμα μακριά...

πολύ καλή χρήση μπορεί να γίνει και σε crime scene
ωραία πράγματα :flipout:

Όχι, τα βιομετρικά δεδομένα θα είναι encrypted και προστατευμένα με πρόσβαση μονο καταγγεγραμενων προσωπων οι οποιοι αν τα χρησιμοποιήσουν, θα γινει trace back σε αυτούς.

Last edited by a moderator:
Γιατί Τακη'μ?

Καλορίζικα! Για να δούμε για να δούμε!
Καλορίζικο!

Hello sfortis,

You were recently involved in a transaction for the following item: *
173115970130 - Google Home Mini - Smart Small Speaker - Charcoal - BRAND NEW-SHIPS WORLDWIDE

We’re writing to let you know that an unauthorized third party may have accessed the seller’s account to list this item. The item has been removed from the site, and the transaction was cancelled. We ask that you take the following precautions:

- If you already paid for the item, you may be protected by eBay. Open a request with the Resolution Center and choose, "I bought an item. I haven't received it yet." You can access the Resolution Center by visiting:
* *http://resolutioncenter.ebay.com*

- If the transaction doesn't qualify for eBay’s protection, please immediately contact the payment service used to request a refund.

- If you haven't paid for your item, consider this transaction canceled and do not send payment.

Re: Απάντηση: SmartThings

Καλορίζικο!

Hello sfortis,

You were recently involved in a transaction for the following item: *
173115970130 - Google Home Mini - Smart Small Speaker - Charcoal - BRAND NEW-SHIPS WORLDWIDE

We’re writing to let you know that an unauthorized third party may have accessed the seller’s account to list this item. The item has been removed from the site, and the transaction was cancelled. We ask that you take the following precautions:

- If you already paid for the item, you may be protected by eBay. Open a request with the Resolution Center and choose, "I bought an item. I haven't received it yet." You can access the Resolution Center by visiting:
* *http://resolutioncenter.ebay.com*

- If the transaction doesn't qualify for eBay’s protection, please immediately contact the payment service used to request a refund.

- If you haven't paid for your item, consider this transaction canceled and do not send payment.
Τα λέγε ο auteur :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

εμ τα λεγε! :) Το ποσο ειδα οτι εγινε αυτόματα refund στην κάρτα, αυτά ειναι τα καλα του paypal.

Last edited:

βρε τα έλεγε ο αφτέρ :ears: αλλα πέρα απο μεγάλα αυτιά για να ακούει συχνότητες, την μέρα υπολειτουργεί (ειναι άφτερ) και έχει και γρήγορο χέρι..

Ο λογαριασμός σας ** χρεώθηκε με 21,36 EUR με αιτιολογία PAYPAL
εκανα ενα cancel στο PayPal αλλα δεν ήρθε ακόμα email με πίστωση του παραπάνω ποσού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

βρε τα έλεγε ο αφτέρ :ears: αλλα πέρα απο μεγάλα αυτιά για να ακούει συχνότητες, την μέρα υπολειτουργεί (ειναι άφτερ) και έχει και γρήγορο χέρι..

εκανα ενα cancel στο PayPal αλλα δεν ήρθε ακόμα email με πίστωση του παραπάνω ποσού.

:laugh: θα σου ερθει, αργει λιγο το refund. Αν μπεις στο paypal λογικα θα το βλεπεις ηδη.

OosLZpf.png

Χαχαχαχ.... Με έφτιαξες μεσημεριατικα. Γυρνάνε και με βλέπουν οι γύρω μου που έχω λιώσει.

πως σας φαίνεται αυτη για smartlock?Ειναι στο οικοσυστημα της xiaomi, δεν θελει ιδιαιτερη εγκατασταση και μπαινει σε ολες τις πορτες.Και ειναι και οικονομικη...

Να την πάρεις να μας πεις εντυπώσεις!
Σκεφτόμουν να την πάρω και εγώ αλλά προέχουν αλλά πράγματα.

Φαίνεται πολύ καλή πάντως.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SmartThings

Έχεις αγοράσει; Υποθέτω όμως δεν υπάρχει σύνδεση με Google home, αλλά δουλεύουν μόνο μέσω του app της xiaomi. Επίσης βλέπω 3καλωδια (στον διπλό) κάτι που μάλλον σημαίνει ότι είμαστε οκ. Πώς δουλεύει όμως; Έχει μπαταρία;

Εγώ αγόρασα ένα τετράγωνο κουτί από τον Κάφκα έσπασα το στρογγυλό το έβαλα μέσα με γύψο το σύνδεσα και δουλεύει κανονικά με το ρεύμα που περνά από τα καλώδια δεν έχει μπαταρία.
Στο στρογγυλό κουτί δε χωράει με τίποτα.

κατα την γνωμη μου ειναι υπερτιμημένα,μια 720 καμερα ,ενας σενσορας και μια πριζα δεν πρεπει να κοστιζει τοσο το 2018...

ηρθαν οι sonoff διακοπτες και ειπα να δωσω αναφορα :) .Ωραιο υλικο ποιοτικο πλαστικο,θελει οντως ουδετερο για να δουλεψει,ευκολο pairing με την εφαρμογη.Ειναι οντως αφης,θελει ελαχιστη πιεση για να λειτουργήσει.Ελαφρης μπλε φωτισμος για να βρίσκεις τον διακοπτη στο σκοταδι,ειναι και ομορφος.Αψογη και ευκολη συνεργασια με το google assistant και το IFTTT.Δυστηχως για το openhab που δουλευω εγω σαν home automation πρεπει να flashαρεις νεο custom firmware και αυτο σημαινει ξυλωμα,κολησεις,arduino ktl.Yπαρχει (υπηρχε δλδ) και η δυνατοτητα over the air flashing αλλα με τα τελευταια firmware "εκοψε" την δυνατοτητα,και δεν μπορεις να κανεις και downgrade.Προς το παρον τους δουλευω με openhab->ifttt->assistant....κ.τ.λ.

ηρθαν οι sonoff διακοπτες και ειπα να δωσω αναφορα :) .Προς το παρον τους δουλευω με openhab->ifttt->assistant....κ.τ.λ.
Από που το τρέχεις το openHAB? σκέφτομαι να ασχοληθώ και λέω να το βάλω σε ένα Qnap NAS.
Κάθε συμβουλή ευπροσδεκτή λέω να φύγω από την εφαρμογή της xiaomi.

Δοκιμασα και εγω να το τρεξω σε ενα synology και σε ενα win10 pc....τελικα η καλυτερη λυση και πιο ευκολη ειναι με ενα raspberrypi3.Aρχικα δεν ηταν ευκολο μιας και οι γνωσεις μου στο linux ειναι "παιδικες".Εβαλα λοιπον την γυναικα μου και το μωρο για υπνο και ξενυχτησα 4-5 βραδια αλλα εβγαλα ακρη και εφτιαξα κατι που ειμαι πολυ ευχαριστημενος πιστευω και μελλοντικα καθως πλεον μπορω να προσθεσω οτι συσκευη θελω και να κανω οτι αυτοματισμο χρειαζομαι εγω.Οσο για την xiaomi εβαλα ολες τις συσκευες στον κινεζικο σερβερ,και τις χειριζομαι/αυτοματοποιώ μεσω openhub τοπικα.