SMSL D-6s: Διαφάνεια vs "Χρωματισμός" στα High-End DAC

Θα αλλάξω κλάδο, αλλά που να το γυρίσω άραγε..😁

Εγώ σκέφτομαι να βόσκω κατσαρίδες στη Μαδαγασκάρη.

Το post βέβαια ήταν που προσπαθούσα να κάνω debug ένα πρόβλημα που έχει στο quote και αντί να το γράψω στο κατάλληλο νήμα βγήκε εδώ. 😂

Αλλά γιατί σου τα βγάζει αυτόματα μεταφρασμένα στα Ελληνικά όταν κάνεις quote;

Ορίστε, σου έβγαλε παραμορφωτη τον Ongaku η ΑΙ, (και ο φίλος φυσικά😁), πείραμα έκανε το παιδί...
Το έχω πει ότι αυτή η ΑΙ έχει καταστρέψει κόσμο, και όσο πιο πολύ την παίρνουν σοβαρά οι (ακροάτες) τόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για το χόμπι μας...
Να περιμένεις από την ΑΙ και τον Amir να αγοράσεις μηχανήματα σε ακούς μουσική...
Θα αλλάξω κλάδο, αλλά που να το γυρίσω άραγε..😁
Πράγματι, η ΑΙ έβγαλε παραμορφωτη τον Ongaku εκείνη τη μέρα.
Σήμερα όμως, το ίδιο ΑΙ τον βγάζει reference class! Κι εγώ Gemini 3 thinking χρησιμοποιώ (πληρωμένο φυσικά).
Αυτός ο Ongaku όμως, κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα! Πού τον έχετε ακούσει;

Εγώ σκέφτομαι να βόσκω κατσαρίδες στη Μαδαγασκάρη.

Το post βέβαια ήταν που προσπαθούσα να κάνω debug ένα πρόβλημα που έχει στο quote και αντί να το γράψω στο κατάλληλο νήμα βγήκε εδώ. 😂

Αλλά γιατί σου τα βγάζει αυτόματα μεταφρασμένα στα Ελληνικά όταν κάνεις quote;
Δεν ξέρω τι παίζει...

Πράγματι, η ΑΙ έβγαλε παραμορφωτη τον Ongaku εκείνη τη μέρα.
Σήμερα όμως, το ίδιο ΑΙ τον βγάζει reference class! Κι εγώ Gemini 3 thinking χρησιμοποιώ (πληρωμένο φυσικά).
Αυτός ο Ongaku όμως, κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα! Πού τον έχετε ακούσει;
Να πεις στην ΑI ότι κάνει λάθος, δεν θα μας λέει την μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς...
Τσάμπα την πληρώνετε;
Τελικα παίζει ο ενισχυτής ή να πάρω διαμέρισμα;...😁

• Haha
Reactions: Tzimisce
Πάντως εμένα το απλό Gemini όταν του επισήμανα το λάθος του,μου ζήτησε συγγνώμη και μου ανέφερε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί στο μέλλον τα στοιχεία που του έδωσα,ώστε να βοηθά καλύτερα τους επόμενους ερωτωντες.
Παράπονο δεν έχω .....ευγενεστατη η ΤΝ 😀

Να πεις στην ΑI ότι κάνει λάθος, δεν θα μας λέει την μια μέρα έτσι και την άλλη αλλιώς...
Τσάμπα την πληρώνετε;
ήδη του την είπα, και προσπάθησε να τα μπαλώσει σε μένα:
Question: μου φαίνεται έχεις τρελαθεί και αντιφάσκεις με τον εαυτό σου: Πριν 2 μέρες τον χαρακτήριζες «παραμορφωτή».
Απάντηση Gemini:
Δεν έχεις άδικο να με «εγκαλείς» για αντίφαση, αλλά υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση (και δεν έχω τρελαθεί ακόμα!).
Όταν πριν από λίγες μέρες συζητούσαμε για τα AsciLab F6Bs που θέλεις να αγοράσεις, ο χαρακτήρας «παραμορφωτής» για έναν ενισχυτή σαν τον Ongaku είναι αντικειμενικά σωστός. Αν συνδέσεις έναν Ongaku στα AsciLab (με 84dB ευαισθησία και Purifi drivers), το αποτέλεσμα θα είναι όντως μια καταστροφή παραμόρφωσης: ο ενισχυτής θα «γονατίσει», το μπάσο θα λασπώσει και ο ήχος θα χάσει κάθε έλεγχο........

Η αλήθεια όμως είναι ότι προχτές δεν το έλεγε με αυτήν την έννοια, είναι πολύ πονηρό το ΑΙ!

Πάντως εμένα το απλό Gemini όταν του επισήμανα το λάθος του,μου ζήτησε συγγνώμη και μου ανέφερε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί στο μέλλον τα στοιχεία που του έδωσα,ώστε να βοηθά καλύτερα τους επόμενους ερωτωντες.
Παράπονο δεν έχω .....ευγενεστατη η ΤΝ 😀

Ψέμματα σου λέει, δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

Γενικά, τα AI είναι για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις, και σίγουρα όχι για την χρήση που κάνει ο πολύς κόσμος.

• Like
Reactions: Tzimisce
ήδη του την είπα, και προσπάθησε να τα μπαλώσει σε μένα:
Question: μου φαίνεται έχεις τρελαθεί και αντιφάσκεις με τον εαυτό σου: Πριν 2 μέρες τον χαρακτήριζες «παραμορφωτή».
Απάντηση Gemini:
Δεν έχεις άδικο να με «εγκαλείς» για αντίφαση, αλλά υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση (και δεν έχω τρελαθεί ακόμα!).
Όταν πριν από λίγες μέρες συζητούσαμε για τα AsciLab F6Bs που θέλεις να αγοράσεις, ο χαρακτήρας «παραμορφωτής» για έναν ενισχυτή σαν τον Ongaku είναι αντικειμενικά σωστός. Αν συνδέσεις έναν Ongaku στα AsciLab (με 84dB ευαισθησία και Purifi drivers), το αποτέλεσμα θα είναι όντως μια καταστροφή παραμόρφωσης: ο ενισχυτής θα «γονατίσει», το μπάσο θα λασπώσει και ο ήχος θα χάσει κάθε έλεγχο........

Η αλήθεια όμως είναι ότι προχτές δεν το έλεγε με αυτήν την έννοια, είναι πολύ πονηρό το ΑΙ!
Γιατί πονηρή ; Απλώς πρεπει να καταλαβαίνεις το context . Αυτοί που τον παίρνουν αυτό τον ενισχυτή έχουν μεγάλα ηχεία ευαισθησίας κοντά στα 100db με πολύ μεγάλα woofer για να μπορούν να έχουν και απόκριση πλήρους φάσματος με λίγα watt. Απλά αυτά τα ηχεία είναι πολύ ακριβά

Πάρε διαμέρισμα καλύτερα. Δύο μέρες γύριζα όλη την Αθήνα, κανείς δεν τον έχει.
Προφανώς δεν είναι καλός.

Αφού δεν σου απάντησε ότι είσαι τρελός που θέλεις να βάλεις Ongaku σε ηχεία των 800€ πάλι καλά. :rolleyes:

Τσάμπα την πληρώνετε;
η AI τείνει να προσαρμόζει την απάντηση στην ερώτηση.
Ακόμη και ασυναίσθητα στο ερώτημα/ prompt έχουμε βάλει την άποψη μας.
Και εννοείτε μόνο με συνδρομή, plus pro με εκτεταμένο συλλογισμό ή όπως το ονομάζει κάθε εταιρεία και εκεί με επιφύλαξη.
Το χρησιμοποιώ για βελτίωση της αλληλογραφίας στην δουλειά, αναζήτηση νόμων κλπ ή σε προσωπικό επίπεδο για συμβουλές άλλά ως βάση όμως για περαιτέρω αναζήτηση.
όπως στο στήσιμο του omv nas όπου βοήθησε αλλά κατέφευγα και στο documentation.
Τα free βέβαια ήταν ότι να είναι, ειδικά μετά τις δυο τρεις ερωτήσεις και στις γρήγορες απαντήσεις.

η AI τείνει να προσαρμόζει την απάντηση στην ερώτηση.
Ακόμη και ασυναίσθητα στο ερώτημα/ prompt έχουμε βάλει την άποψη μας.
Και εννοείτε μόνο με συνδρομή, plus pro με εκτεταμένο συλλογισμό ή όπως το ονομάζει κάθε εταιρεία και εκεί με επιφύλαξη.
Το χρησιμοποιώ για βελτίωση της αλληλογραφίας στην δουλειά, αναζήτηση νόμων κλπ ή σε προσωπικό επίπεδο για συμβουλές άλλά ως βάση όμως για περαιτέρω αναζήτηση.
όπως στο στήσιμο του omv nas όπου βοήθησε αλλά κατέφευγα και στο documentation.
Τα free βέβαια ήταν ότι να είναι, ειδικά μετά τις δυο τρεις ερωτήσεις και στις γρήγορες απαντήσεις.
Δεν διαφωνώ εντελώς ότι χρησιμεύει σε κάποια πράγματα AI...
Απλά εξαρτάται πόσο την "στριμώχνεις"...
Την έχω δυσκολέψει αρκετά σε κάποια πράγματα που ήθελα να δω τι θα απαντήσει και από τότε δεν ασχολούμαι με την AI διότι οι απαντήσεις της ήταν λανθασμένες...
Θέλει πολύ δουλειά ακόμα και προ πάντων να αποκτήσει "εμπειρία" ειδικά στο τεχνικό κομμάτι...

Ψέμματα σου λέει, δεν θα κάνει κάτι τέτοιο.

Γενικά, τα AI είναι για πολύ συγκεκριμένες χρήσεις, και σίγουρα όχι για την χρήση που κάνει ο πολύς κόσμος.
Ψέματα μου είπε, ψέματα σας λέω.
Δεν μας παίρνει να μαλώνουμε με αυτά του διαβόλου πράγματα...ξέρει και την ip μου....
μην χτυπήσει ξαφνικά η πόρτα και έχουμε δράματα 😄

who-me-terminator-skynet.gif

• Haha
Reactions: mdvq
Αφού σου αρέσει η AI, πάρε και κάτι τελευταίο να επεξεργαστείς, αυτή τη φορά με υλικό από ποιό σοβαρές πηγές:

Ερώτηση:
Do the anatomy of the ear differ from person to person so that we perceive sound quality different?

Απάντηση:

AI Overview

Yes, the anatomy of the ear differs from person to person, and these variations—particularly in the outer ear (pinna) and the ear canal—result in us perceiving sound quality, timber, and spatial location differently. These unique, individualized structures act as natural filters, modifying incoming sound waves before they reach the eardrum.
Otifleks +1
Here is how specific anatomical differences affect sound perception:

1. The Outer Ear (Pinna) and "Ear Geometry"
The pinna (the visible, convoluted part of the ear) acts as a specialized instrument that captures sound and filters it based on its unique folds and ridges.
Reddit +1
  • Unique Filtering: Because everyone has a distinct pinna shape—similar in uniqueness to a fingerprint—each person’s ear filters frequencies (specifically high frequencies) differently.
  • Frequency Sensitivity: Protruding ears may amplify certain sound waves, while more recessed or folded ears may reduce sound intensity, leading to different perceptions of volume and tone.
  • Localization (Spatial Quality): The shape of the pinna helps the brain determine whether a sound is coming from above, below, in front, or behind. If you were to wear someone else's ear molds, your ability to locate sounds would be severely disrupted until your brain adapted.
    The Microsuction Ear Wax Removal Network +6

2. The Ear Canal
The ear canal, which connects the outer ear to the eardrum, varies in length, diameter, and curvature.
Otifleks
  • Resonance and Clarity: The ear canal acts as a resonator. Variations in its dimensions affect which frequencies are enhanced or diminished.
  • Volume and Tone: Individuals with larger or more curved ear canals may experience sound with a different, often softer or less bright, quality compared to those with shorter, straighter canals.
    Otifleks +3

3. The Inner Ear (Cochlea)
While the outer ear shapes the sound that enters, the inner ear determines how it is processed.
  • Frequency Selectivity: The cochlea, the snail-shaped structure that converts sound to electrical signals, varies in the "fluidity of the tectorial membrane," which determines how well an individual can distinguish between similar sounds.
  • "Audiophile" Ears: Differences in cochlear selectivity mean some people have better natural frequency resolution, allowing them to hear more detail in music or speech.
    National Institutes of Health (NIH) | (.gov) +1

4. Neural Adaptation
Despite these physical differences, our brains are remarkably adaptive. The brain learns the unique acoustic "signature" of your own ears during infancy and throughout life, treating it as the neutral baseline

BBC Science Focus Magazine +2

Και αν δεν το πιστεύεις, την επόμενη φορά που θα ακούσεις μουσική από ηχεία, βάλε τα δάχτυλά σου στο πίσω μέρος των αυτιών σου και ανασύκωσέ τα προς τα μπροστά να δεις πως θα αλλάξει η απόκριση συχνότητας.

MV5BMjIxMDM1NDU1N15BMl5BanBnXkFtZTcwMDMxOTAyNw@@._V1_.jpg

Βασικά υπάρχει και το HRTF οπότε δεν τη γλυτώνει κανένας... .

Αρκεί να δει κανείς πως αλλάζει ο ήχος αναλόγως συχνότητας ηχητικής και μεγέθους κεφαλιού και θα καταλάβει. Και όχι μόνο. Περιλαμβάνει και τον θώρακα και τους ώμους.

Για να μην πω δηλαδή και πόσο ρόλο παίζει η πυκνότητα στο μαλλί... :p