Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Re: Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Μιχάλη διαφωνώ.
.
.
.
Χρειάζεται μάλλον πολύ περισσότερη γνώση απο τη "στοιχειώδη".....

Με μπέρδεψες εδώ λίγο...
Διαφωνείς συμφωνώντας μαζί μου ότι χρειάζεται περισσότερη γνώση από την στοιχειώδη; :chinscratch:

Πέρα απο τα καλώδια πολύ snake oil βλέπω τον τελευταίο καιρό στα dacs που ξανα ήρθαν στην μόδα δείτε αυτό της micromega π.χ. το airstream μέσα και φανταστείτε την λυπημένη κραυγή αυτού που πλήρωσε 1000 ευρώ για να το αποκτήσει :flipout:

Last edited:
Tέτοια φαινόμενα έχου παρατηρηθει και στην αγορά των phono stage νωρίτερα επίσης όταν ξαναήρθε το πικάπ στην μόδα.
Είναι να μην μυρισει το μαρούλι τελικά...

Έχει μεγάλο κουτί για να μπαίνει σε rack ε;
Πως ακούγεται όμως σε σχέση με άλλα του χιλιάρικου;

Δεν μετράει το μέγεθος μάναμ... Το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του μετράει...

Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Πέρα απο τα καλώδια πολύ snake oil βλέπω τον τελευταίο καιρό στα dacs που ξανα ήρθαν στην μόδα δείτε αυτό της micromega π.χ. το airstream μέσα και φανταστείτε την λυπημένη κραυγή αυτού που πλήρωσε 1000 ευρώ για να το αποκτήσει :flipout:

Ειδικά σε DAC, και γενικότερα σε οτιδήποτε ψηφιακό δεν είναι απαραίτητη συνθήκη ο όγκος και συνεπώς το βάρος. :a0210:

Ειδικά σε DAC, και γενικότερα σε οτιδήποτε ψηφιακό δεν είναι απαραίτητη συνθήκη ο όγκος και συνεπώς το βάρος. :a0210:

Ωχ κάτσε να το διαβάσει ο καπετάνιος αυτό που έχει μπερδέψει τα dac με μονομπλοκ.....:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Ωχ κάτσε να το διαβάσει ο καπετάνιος αυτό που έχει μπερδέψει τα dac με μονομπλοκ.....:flipout:

Eίναι της παλαιάς σχολής αυτός....Είναι και η ηλικία, που το βάζεις αυτό.....! :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Eίναι της παλαιάς σχολής αυτός....Είναι και η ηλικία, που το βάζεις αυτό.....! :flipout:

τώρα έχει 2 λόγους να σε μπανιάρει.....:flipout::flipout::flipout:

πλάκα πλάκα είσαι large και βάζεις 32 ντακ στο κανάλι πόσο να ζυγίζουν???

Last edited:

Ναι ρε παιδιά αλλα δέν είναι απαραίττητο να κοστολογούν ελάχιστου κότους συσκευές με κριτήρια του παρελθόντος, εγω προσωπικά χωρίς να είμαι εναντίον της τεχνολογίας θα ξενέρωνα αν αγόραζα το συγκεκριμένο και αγγέλους να εβγαζε για τον απλούστατο λόγο οτι πλήρωσα μια μικρή περίουσια για ένα άδειο κουτί έτσι απλά.

Πρόοδος και στην σχέση τιμής προς κόστος όχι άλλη μια ευκαιρία να μας τα παίρνουν ακόμα πιό χοντρά
Το πρόβλημα μου είναι οτι κάποιοι κατασκευαστές ενώ προχωρούν σε μειωμένου κόστους και γιατί ίδιας απόδωσης νέας γενιάς συσκευές τιμολογιακά παραμένουν παλιάς σχολής εε όχι αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι απάτη.

Βέβαια κάποιοι όπως η Jeff Rowland μάλλον ψιλοέφαγαν τα μούτρα τους με αυτήν την νοοτροπία και επιστρέψαν στην κλασσική Α/Β τάξη, όχι γιατι υποχρεωτικά τα διακοπτικά ήταν χειρότερα αλλα σίγουρα ήταν παράλογο να κοστολογούνται χιλιάδες η δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα για

τώρα έχει 2 λόγους να σε μπανιάρει.....:flipout::flipout::flipout:

πλάκα πλάκα είσαι large και βάζεις 32 ντακ στο κανάλι πόσο να ζυγίζουν???

Ευτυχώς δεν μας έχει πάρει χαμπάρι ακόμα! :flipout:

Μπά απλά κάποιοι κατασκευάζουν τα Dac τους σαν μονομπλόκ
για τους γνωστούς λόγους και άλλοι τα βάζουν σε ένα ντενεκεδοκούτι
και με κάθε μποτιά αλλάζουν θέση τα υλικά.....:D:D

Eτσι αδειο ειναι κ το BRYSTON αλλα θεωρηται απ τα καλυτερα ! Απλα μερικοι κατασκευαζουν το κουτι κ με αισθητικα , χωροταξικα κριτηρια κ.λ.π. , ετσι πιστευω!

Ναι ρε παιδιά αλλα δέν είναι απαραίττητο να κοστολογούν ελάχιστου κότους συσκευές με κριτήρια του παρελθόντος, εγω προσωπικά χωρίς να είμαι εναντίον της τεχνολογίας θα ξενέρωνα αν αγόραζα το συγκεκριμένο και αγγέλους να εβγαζε για τον απλούστατο λόγο οτι πλήρωσα μια μικρή περίουσια για ένα άδειο κουτί έτσι απλά.

Πρόοδος και στην σχέση τιμής προς κόστος όχι άλλη μια ευκαιρία να μας τα παίρνουν ακόμα πιό χοντρά
Το πρόβλημα μου είναι οτι κάποιοι κατασκευαστές ενώ προχωρούν σε μειωμένου κόστους και γιατί ίδιας απόδωσης νέας γενιάς συσκευές τιμολογιακά παραμένουν παλιάς σχολής εε όχι αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι απάτη.

Βέβαια κάποιοι όπως η Jeff Rowland μάλλον ψιλοέφαγαν τα μούτρα τους με αυτήν την νοοτροπία και επιστρέψαν στην κλασσική Α/Β τάξη, όχι γιατι υποχρεωτικά τα διακοπτικά ήταν χειρότερα αλλα σίγουρα ήταν παράλογο να κοστολογούνται χιλιάδες η δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Πολυ καλο ποστ !!!!!!! Δεν ειναι τυχαιο αυτο το φαινομενο.Ειναι δυστυχως μερος μιας καταστασης η οποια συντηρειται απο το "κατεστημενο" της βιομηχανιας αυτης.Απο περιοδικα μεχρι κατασκευαστες.Εχουν βρει το κουμπι μας που ονομαζεται ψυχολογια και (μας) κανουν οτι θελουν.Δεν βοηθαμε και μεις ομως στην συντηρηση του "κατεστημενου" αυτου;Βεβαιως.Τους χρηματοδοτουμε!!!!!!! Δεν θελω επ ουδενι να περιαυτολογησω,αλλα κρινοντας απο ιδιαν πειρα,θα αναφερω το NVO PHONO stage που φτιαχνουμε εδω.Εχει ξοδευτει πολυς χρονος και χρημα για να γινει αυτο που ειναι σημερα.Δεν εχει μεινει λεπτομερεια που να μην κοιταχτει,ξανακοιταχτει και να βελτιωθει.Ειναι ενα φονο που μπορει να δει στα ματια την "αφροκρεμα" του high-end και να τους μαθει επιπλεον και μερικα πραγματα.Θα ηταν αντιεπαγγελματικο να πω εδω ποια φονο ειχαν και αλλαξαν οι πρωτοι μας πελατες.Μιλησαμε με "ειδικους.....και δεν θελετε να ξερετε τι μας ζητηθηκε :a0210: Ασε που ηταν και αδιαβαστοι.......
Το κραταμε υπο μαλης και προσπαθουμε να το προωθησουμε μονοι μας για ενα και μονον λογο.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SNAKE OIL.Μερικοι δεν εχουν καν την περιεργεια να το ακουσουν διοτι στοιχιζει το ενα τριτο η το ενα τεταρτο της τιμης των "reference" της αγορας.
Το snake oil δεν ειναι το προβλημα.Το προβλημα ειμαστε εμεις που το πληρωνουμε,και το πασαλειβουμε επανω μας.Μας αξιζει;Μαλλον.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά.
Η sony έχοντας μετακινήσει την γραμμή παραγωγής ES στην Μαλαισία και κατέχοντας την τεχνολογία-τεχνογνωσία προσφέρει κυριολεκτικά σε τιμή δώρου το sacd player XA5400ES.

To έχω απο τον Ιούλιο και τώρα που έχει σχεδόν στρώσει σε σύγκριση με το Esoteric X05 (με το ίδιο δισκάκι) δεν άκουσα καμία διαφορά με μόνη εξαίρεση οτι το SONYείναι λίγο πιο ξεκούραστο και μουσικό, καθόλου άσχημα για 1300 ευρώ τιμή λιανικής τι λέτε;
Pίξτε μιά ματιά.

http://digilander.libero.it/agostino.manzato/audio/reportage/sony_xa5400es/sony_xa5400es.html

Και μετα αν νομίζετε οτι τα παραλέω ψάξτε στο διαδύκτιο και θα βρείτε σχόλια που θα με κάνουν πολύ μετριόφρων.

Που το πάω;
Aν και ανήκω και εγώ πλέον σε αυτούς που ξεπουπουλιάστηκαν για το ηχοσύστημά τους αισθάνομαι οτι πολλοί αν όχι οι περισσότεροι κατασκευαστές θα μπορούσαν να προσφέρουν ανάλογη σχέση τιμής προς απόδωση αυξάνοντας το τιράζ τους που θα σήμαινε τα ίδια η και περισσότερα κέρδη για αυτούς (με περισσότερη δουλειά βέβαια) και τον εκδημοκρατισμό της υψηλής πιστότητας που πιστεύω οτι με την σημερινή τεχνολογία είναι απόλυτα εφικτός (και ψιλοσυμβαίνει αλλα σε μικρότερο βαθμό απο ότι θα μπορούσε όμως).

Πρόοδος είναι αγοράζω την ποιότητα του πρόσφατου παρελθόντος των 5000ευρώ με 1500 η των 20000 με 5000 χωρίς συμβιβασμούς πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί αλλα δεν συμβαίνει. Αντιθέτως αντί να βλέπουμε περισσότερα πχ player σαν κιαυτό που παρουσίασα βλέπουμε περισσότερα dac που θα έπρεπε να κοστίζουν 300/400 ευρώ με τιμές 1500/2000 ευρώ κ.λ.π.

Τέλος θα συμφωνήσω στο οτι βρίσκουν και τα κάνουν.

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...

Ψάχτο...Σίγουρα κάτι-κάπου περιμένει να το ανακαλύψεις...Μικρό "κάτι" θα είναι αλλά θα κάνει την διαφορά.

Σ' αυτή την κατηγορία μηχανημάτων,δεν "τελειώνεις" εύκολα.

Re: Απάντηση: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα...

Ψάχτο...Σίγουρα κάτι-κάπου περιμένει να το ανακαλύψεις...Μικρό "κάτι" θα είναι αλλά θα κάνει την διαφορά.

Aναφερεσαι στο ποστ του Gort η το δικο μου ;

Re: Απάντηση: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Tελειώνεις και παρατελειώνεις οταν σου τελειώνουν τα λεφτά.

Στου Gort αναφέρομαι.

Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά.Για κάτι μικρό έγραψα...

Σε καταλαβαίνω, σίγουρα αυτό το κάτι θα αργήσει να φανεί γιατι το θέμα το έχω ψάξει απο την κορφή μέχρι τα νύχια (καλώδια ρεύματος) και έχω καταλήξει σε κάτι πολύ παραπάνω απο τις προσδοκίες μου με αποτέλεσμα να έχω "πρόβλημα" γιατί δεν μπορώ να λαχταρήσω τίποτα (τουλάχιστον που να μπορώ να αγοράσω)

Βέβαια αυτό ευλογία είναι γιατι για αρκετά (για να μήν πώ πολλά) χρόνια γλύτωσα απο την αρρώστια της αναβαθμίτιδας και μπορώ να ασχοληθώ με την μουσική ΜΟΝΟ.

Δέν είναι οτι δεν θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι με χιλια ευρώ εδώ και χίλια εκεί αλλα προκειμένου να τα δώσω γιά τρίχες συγκριτικά με αυτό που έχω προτιμώ να τα κάνω βινύλια και CD-SACD η απλώς να μήν τα ξοδέψω.
Εξάλλου είναι πάγια τακτική μου να αποκτάω τα μηχανήματα που δέν θα εμποδίζουν το πάθος μου με την μουσική οικονομικά (και το έχουν κάνει ήδη σε μικρό βαθμό) συνεπώς θα μπορούσα να έχω κάτι ακόμα καλύτερο ειδικά στις πηγές με συμέπεια όμως να έχω τα μισά απο ότι έχω να τις ταίσω πράγμα που για εμένα θα ήταν εφιάλτης.

Αυτά φίλε μου.