Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Σε καταλαβαίνω, σίγουρα αυτό το κάτι θα αργήσει να φανεί γιατι το θέμα το έχω ψάξει απο την κορφή μέχρι τα νύχια (καλώδια ρεύματος) και έχω καταλήξει σε κάτι πολύ παραπάνω απο τις προσδοκίες μου με αποτέλεσμα να έχω "πρόβλημα" γιατί δεν μπορώ να λαχταρήσω τίποτα (τουλάχιστον που να μπορώ να αγοράσω)

Βέβαια αυτό ευλογία είναι γιατι για αρκετά (για να μήν πώ πολλά) χρόνια γλύτωσα απο την αρρώστια της αναβαθμίτιδας και μπορώ να ασχοληθώ με την μουσική ΜΟΝΟ.

Δέν είναι οτι δεν θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι με χιλια ευρώ εδώ και χίλια εκεί αλλα προκειμένου να τα δώσω γιά τρίχες συγκριτικά με αυτό που έχω προτιμώ να τα κάνω βινύλια και CD-SACD η απλώς να μήν τα ξοδέψω.
Εξάλλου είναι πάγια τακτική μου να αποκτάω τα μηχανήματα που δέν θα εμποδίζουν το πάθος μου με την μουσική οικονομικά (και το έχουν κάνει ήδη σε μικρό βαθμό) συνεπώς θα μπορούσα να έχω κάτι ακόμα καλύτερο ειδικά στις πηγές με συμέπεια όμως να έχω τα μισά απο ότι έχω να τις ταίσω πράγμα που για εμένα θα ήταν εφιάλτης.

Αυτά φίλε μου.
Gort συμφωνω και θα ηθελα να το γραψω οτι με επιασε και εμενα μια φρενιτιδα αναβαθμισης ξαφνικα και απο την στιγμη που αποφασισα μετα απο πολλα χρονια να αλλαξω τις συσκευες μου ουσες 20ετιας.Παντα εδινα βαση στην μουσικη (και στην μουσικοτητα των φωνων καθως δεν προσπαθω και δεν εχω μαθει κανενα στιχο απο τοσα τραγουδια που ακουω και ουτε προκειται).Επιασα τον εαυτο μου να εχω ξεπερασει τα ορια και να με ενδιαφερει μονο πως ακουγεται και οχι τι ακουω.Βεβαια αυτο που ακουω τωρα ειναι σαφως ανωτερο απο αυτο που ακουγα (η καλυτερα, οπως ακουγοταν) αλλα πρεπει να μπαινει και ενα παλφον, μια οροφη σε αυτο το ανελεητο κυνηγι της πιστοτητας.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σας.Θα ήθελα να εκφέρω κι εγώ την αποψη μου.Θεωρώ οτί υπάρχει πολύ εκμετάλευση στο ''χώρο''.Η φρενίτιδα της αναβαθμίτιδας είναι ο κύριος λόγος γι αυτό και κάποιοι το εκμεταλεύονται και βγάζουν μέσα σε μια μέρα λεφτά που ο αγοραστής μπορεί να δουλεύει και ένα τρίμηνο για να τα βγάλει.Έγω είχα τη τύχη να γνωρίσω ένα έντιμο αντιπρόσωπο/ηλεκτρονικό και μετέπειτα και φίλο ο οποίος με καθοδήγησε σωστά και με λίγες σωστές κινήσεις και λίγα χρήματα έφτιαξα ένα σύστημα το οποίο χαίρομαι να ακούω και πλέον αν επενδύσω χρήματα θα είναι για δίσκους/cd.Δεν αναφέρω το όνομα του γιατί σίγουρα θα πουν κάποιοι οτί τα λέω για διαφήμιση.Τύποι σαν αυτόν όμως είναι λίγοι.Κάποιος που με είχε δει να διαβάζω ένα περιοδικό του ''χώρου'' μου το είχε πει:Φτασε το μέχρι εκεί που θες και σταμάτα!!Γιατί είναι άτιμο το μικρόβιο..Χάνεις το σκοπό και ο σκοπός τελικά είναι η ΜΟΥΣΙΚΗ.Άλλωστε τη μουσική την αγάπησα με ένα διπλό κασετόφωνο εγγραφής το 1988 ακούγωντας κασσέτες...

Να πώ κι εγώ,ότι δεν χρειάζεται ΙΜΗΟ να δραματοποιούμε το χόμπυ μας.

Ισχύει ότι ισχύει για κάθε αντικέιμενο που αποκτούμε.

Συζητάμε άν το αυτοκίνητο,ο καναπές,το ψυγείο,το ρολόϊ,το στρώμα,το πάπλωμα..........χιλιάδες αντικείμενα,έχουν κάποιο λογικό όριο,στο τι θα επιλέξει κάποιος;

Εχουν και δεν έχουν...Εξαρτάται απο πώς το βλέπει ο καθένας και τι ανάγκες ή δυνατότητες έχει ή δεν έχει.

Last edited:
Υπάρχει πάντα το όριο της τσέπης μας όμως.Όσον αφορά τους συνηδητοποιημένους καταναλωτές οι οποίοι μπορούν να ελέγχουν το πάθος τους όλα καλά.Πόσοι όμως είναι αυτοί?Και πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν δάνειο και πιέζονται για να αγοράσουν..τι?Τον τάδε ενισχυτή που τεσταρε ο τάδε γκουρού του ήχου και είπε οτί στάζει μέλι..Αυτό που θέλω να πω είναι οτί δεν πρέπει να χάνουμε τον έλεγχο γιατί οι καιροι είναι δύσκολοι και πονηροί.Όλα αυτά με τη καλύτερη πρόθεση και χωρίς να θίγω κανέναν.Απλά ένιωσα εγώ κάποια στιγμή οτί χάνω τον έλεγχο αλλά προσγειώθηκα και το καταθέτω ως εμπειρία

Απάντηση: Re: Snake Oil and Lies (Φιδελαιο που ολα τα γιατρευει)

Υπάρχει πάντα το όριο της τσέπης μας όμως.Όσον αφορά τους συνηδητοποιημένους καταναλωτές οι οποίοι μπορούν να ελέγχουν το πάθος τους όλα καλά.Πόσοι όμως είναι αυτοί?Και πόσοι είναι αυτοί που παίρνουν δάνειο και πιέζονται για να αγοράσουν..τι?Τον τάδε ενισχυτή που τεσταρε ο τάδε γκουρού του ήχου και είπε οτί στάζει μέλι..Αυτό που θέλω να πω είναι οτί δεν πρέπει να χάνουμε τον έλεγχο γιατί οι καιροι είναι δύσκολοι και πονηροί.Όλα αυτά με τη καλύτερη πρόθεση και χωρίς να θίγω κανέναν.Απλά ένιωσα εγώ κάποια στιγμή οτί χάνω τον έλεγχο αλλά προσγειώθηκα και το καταθέτω ως εμπειρία

Μεγάλο πράγμα ο αυτοέλεγχος.
Συνάμα προσφέρει κοφτερή και ξεκάθαρη σκέψη ενώ στο τέλος μόνο επιτυχημένες πράξεις...
:SFGSFGSF:

Το μέγιστο για εμάς τους καταναλωτές(για όλα τα είδη),κακό για τους εμπόρους,μεσάζοντες κλπ.

Τώρα πλέον δεν χρειάζεται αυτοέλεγχος...Μας ελέγχουν και μας καθωρίζουν άλλοι θέλουμε δεν θέλουμε...