Snapshots-Still lifes

Μια χαρά την έφτιαξες, ο συμβολισμός εξαίρετος...

Πραγματι αν και την ημέρα των 113ών γενεθλίων του συλλόγου που ανεβηκε η φωτό θα την ηθελα να δινει και μια ελπίδα για την αναγέννηση του κοιμισμένου γίγαντα μεσα απο τις στάχτες του !

Οι timaios, cacau, costas_, kbouk ταράχτηκαν ,κι εδάκρυσαν οι εικόνες.
«Σωπάστε, κύριοι timaios, cacau, costas_, kbouk, και μη πολύ δακρύζετε,
Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας είναι»...

Σημασια εχει πρωτιστως η εκθεση να ειναι σωστη στο foreground αλλα μια τετοια λεπτομερεια αν δεν αναδειχθει (μεσω μιας μασκας) σε πλεονεκτημα καθισταται μειονεκτημα.

Δοκιμασες να "σωσεις" την highlight area ?

Απάντηση: Re: Snapshots-Still lifes

Σημασια εχει πρωτιστως η εκθεση να ειναι σωστη στο foreground αλλα μια τετοια λεπτομερεια αν δεν αναδειχθει (μεσω μιας μασκας) σε πλεονεκτημα καθισταται μειονεκτημα.

Δοκιμασες να "σωσεις" την highlight area ?

Δοκίμασα με διάφορους τρόπους στο DPP4 και δεν τα κατάφερα (συνήθως το πετυχαίνω).

Λοιπον εγώ δεν θα σταθώ στα καμμένα αλλά στην φωτογραφία και τι ακριβώς θέλεις να παρουσιασεις (αυτό εσυ το ξέρεις καλύτερα και ο στόχος είναι να το περνάς στον θεατή). Όπως την παρουσίασες εχει πολλά επικαλύπτομενα στοιχεία που δεν βοηθούν στην σύνθεση, το κλειδί και τα κάγκελα που σαν ιδέα δεν είναι άσχημα αλλά το φοντο μας τα μπέρδευει πολύ , το δενδρο είναι πολύ κοντά και κυριολεκτικά την πνίγει , ο ουρανός με τα καμένα παρότι δεν με ενοχλεί τόσο δεν μου προσθέτει κάτι ...

Εγώ θα κοίταγα π.χ. με ένα τολμηρό crop να τονίσω τα ενδιαφέροντα στοιχεία της και να αφήσω την φαντασία να ψάξει για τα υπόλοιπα (που είναι η πόρτα ? Τι κρύβεται πίσω από τα κάγκελα ? )

Πολύ πρόχειρα με ένα δικό μου crop αν μου επιτρέπεις

A572C2B0-FCEB-46C3-BBC6-A12B93FD441B.jpg

Λοιπον εγώ δεν θα σταθώ στα καμμένα αλλά στην φωτογραφία και τι ακριβώς θέλεις να παρουσιασεις (αυτό εσυ το ξέρεις καλύτερα και ο στόχος είναι να το περνάς στον θεατή). Όπως την παρουσίασες εχει πολλά επικαλύπτομενα στοιχεία που δεν βοηθούν στην σύνθεση, το κλειδί και τα κάγκελα που σαν ιδέα δεν είναι άσχημα αλλά το φοντο μας τα μπέρδευει πολύ , το δενδρο είναι πολύ κοντά και κυριολεκτικά την πνίγει , ο ουρανός με τα καμένα παρότι δεν με ενοχλεί τόσο δεν μου προσθέτει κάτι ...

Εγώ θα κοίταγα π.χ. με ένα τολμηρό crop να τονίσω τα ενδιαφέροντα στοιχεία της και να αφήσω την φαντασία να ψάξει για τα υπόλοιπα (που είναι η πόρτα ? Τι κρύβεται πίσω από τα κάγκελα ? )

Πολύ πρόχειρα με ένα δικό μου crop αν μου επιτρέπεις

Ναι, καταλαβαίνω τι εννοείς! Κανένα πρόβλημα με το crop! Είχα προαποφασίσει να επιστρέψω στο σημείο με την πρώτη ευκαιρία, φροντίζοντας να έχω καλύτερο φως ή metering. Δεν θέλω να πειράξω το κλειδί, οπότε, εάν υπάρχει ακόμα, θα δοκιμάσω να αλλάξω και οπτική γωνία. Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Snapshots-Still lifes

Πήρε φωτιά η ΕΜ1.2 βλέπω Δημήτρη, να τη χαρείς εύχομαι !

Μου άρεσαν και οι δυο !

Πολυ ωραια ειδικα η δευτερη που εχει αυτο που λεμε βαθος.

Τα highlights τα εχεις περιποιηθει με λιγο glow ή ιδεα μου ειναι ?

Πολυ ωραια ειδικα η δευτερη που εχει αυτο που λεμε βαθος.

Τα highlights τα εχεις περιποιηθει με λιγο glow ή ιδεα μου ειναι ?

Απ όσο μπορώ να θυμηθώ δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα και στις δύο. Όταν πειράζω μια φωτο μου , κρατάω την αρχική λήψη σε ένα φάκελο για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση και δημιουργώ υποφάκελο με τις πειραγμένες (το lightroom το κάνει αυτοματα δηλαδή με το export). Σε αυτές δεν υπήρχαν διπλά αρχεία.
Την κάμερα την έχω λίγες μέρες και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε το WB στο CWB 6400K, ρύθμιση την οποία δεν έχω αλλάξει γιατί μέχρι τώρα βλέπω ότι λειτουργεί πολύ όμορφα σε γενική χρήση, δεν ξέρω εαν επηρέασε αυτό.